vrijdag 17 augustus 2012

Rothschild

SNS Reaal maakte deze week zijn halfjaarcijfers bekend. Nettowinst, brutomarges, bijzondere waardeverminderingen, onderliggende resultaten, dat soort dingen. Kortom: niet iets waar complotters zich normaal druk over maken. Behalve dit keer. De bankverzekeraar heeft namelijk staatssteun gekregen en de centjes zijn ondanks vette winsten - potverdorie - nog niet terugbetaald! Herstel de Republiek concludeert vanachter de pc: 'Wij hebben niet aan de bestuurstafel gezeten, maar menen dat het bestuur van deze bank maar een onvoorspelbaar zwabberende politiek voert.'

U hoort het. De beste stuurlui staan aan wal.

Maar dan komt het: de complottertjes van Herstel beweren doodleuk dat de grootste aandeelhouder van SNS verzekeraar Aviva plc in Londen is. De 'grootste verzekeraar van Engeland en gecontroleerd door het Rothschild conglomeraat. Google op Nathan Rothschild en AVIVA en duidelijk wordt hoe het zit. Rothschild controleert dus SNS-REAAL, zo werkt dat. Die laat vervolgens het bestuur zeggen dat er problemen zijn,  met als logisch gevolg dat die andere Rothschild bank, Goldman Sachs het winstgevende deel er uit gaat sleutelen en het onderbrengt bij AVIVA plc. Vervolgens is SNS-REAAL geen systeembank meer, krijgt geen hypotheek meer verkocht en is een prooi voor die volgende Rothschild gedicteerde bank, namelijk RABO Bank Nederland, voorzien van een uiterst dubieuze Raad van Commissarissen.'

Daar hebben we ze weer: de Rothschilds. Die controleren in de ogen van complotgekkies de ganse wereld, en nu is SNS Reaal aan de beurt.

Nou, mooi niet dus. Het belang van Aviva in SNS Reaal is namelijk slechts 4,96 procent. Dat is bij lange na geen controlerend belang. Vraag maar aan Carlos Slim. Aviva heeft juist een veel groter belang in Delta Lloyd.

En waar Herstel Nathan Rothschild  weer vandaan tovert, Joost mag het weten. Zelfs in de donkerste krochten van de interwebs kwam Barracuda niets tegen. Aviva is een fusie van twee Britse verzekeraars. Geen Rothschild te bekennen. Niet in de verste verte. Tenzij bestuursvoorzitter Pehr Gyllenhammar wordt bedoeld, die tal van bijbaantjes heeft, waaronder voorzitter van het Rothschild pensioenfonds.

Maar het allermooiste is toch wel de conclusie de Rothschilds de staatscentjes zou wegsluizen. De schrijver van het stuk moet of onder een kaasstolp of half in coma hebben gelegen, want bijna heel Nederland weet namelijk dat SNS in 2013 de staatssteun van 850 miljoen euro moet terugbetalen, vandaar onderdelen in de etalage worden gezet. Te vinden na drie seconden googelen.

11 opmerkingen:

 1. Welke Nathan Rothschild wordt eigenlijk bedoeld? Die ik ken zijn al eeuwen dood.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herstel De Fietsband, wil de wereld duidelijk maken, dat perforatie van binnen en buitenbanden, voornamelijk oorzaak zijn van rondslingerende punaises. Door een einde te maken aan de Michelin familie, zijn deze niet langer in staat om de markt verder kunstmatig in stand te houden, via hun punaise-uitzaaiingen. Een einde van de Michelingids, en weg met de lekke banden mafia!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze vriend De Kreek heeft zich een nieuwe naam aangemeten: John Dees. Kent u die naam?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Micha is nu wel heel erg van het padje af. Hij heeft de bijbel ontdekt en vindt zich nu één van de 'nieuwe profeten', naast Assange en Pussy Riot...
  (ter herinnering, hier een paar titels van Micha's artikelen: 29/10/2010: "We durven nu: Wikileaks is fake", 3/12/2010: "Wiki-scam: Assange verder in diskrediet", 18/12/2010: "BREAKING: ASSANGE IS EEN CRIMINEEL".)

  Het is een kwestie van tijd voordat Micha zich dé nieuwe messias waant. Mark my words...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat strijkje achter zijn reliverhaaltje ook.. hilarisch, maar niet ongewoon bij gedetineerden. Het wordt ook wel een Jailhouse Conversion genoemd:

  A sudden shift in belief systems (usually finding Jesus, but also Allah and probably every other Deity) after a period of incarceration. Usually a ploy for leniency with the legal system. Oddly, given the separation of church and state that we're supposed to have in this country, it does sometimes seem to have a positive effect when going to talk to the judge/parole board. Everyone from your local meth dealer to Manuel Noriega, Dictator of Panama have tried this one, making it one of the truly "oldest ones in the book".

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er zijn inderdaad overeenkomsten tussen Kat en Assange: beide enorme dramaqueens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is te hopen voor Kat dat hij niet te veel zeepjes moet oprapen in de penitentiaire inrichting waar hij zit. Of zal 'Big Bubba' zich al over hem hebben ontfermd? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klol huilt, dikke tranen met violen vanuit de bajes. De onfatsoenlijke behandeling trekken ze niet langer. Steun mensen, ach ach het is allemaal zo erg. Weetjewel weetjeniet, maar gekke Henkie zijn we nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toegegeven, de man die zich Kat laat noemen, heeft veel overeenkomsten met de humor van wijlen Ralph Inbar. Candid Camera vanuit de bajes, uniek en nooit eerder vertoont. 10 duizenden gevangenen op een idee gebracht,en gaan Jaap van Zweden bellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anyone without a sense of humor is at the mercy of everyone else.

  William E. Rothschild

  BeantwoordenVerwijderen