maandag 13 augustus 2012

Dr. Johan

HP/DeTijd pakte dr. Johan Oldenkamp, lijstduwer van SOPN, afgelopen week flink aan. De man die ervan droomt premier van Nederland te worden, want 76 zetels toch zeker, zal hoe dan ook de vorstin onder ogen moeten komen. Dat wordt alleen wat lastig als je Koninginnedag tot ‘Nationale Dictatordag’ wilt bombarderen. 'Het is zeer opmerkelijk dat een schatrijke, tirannieke vrouw zo populair kan zijn onder de mensen die zij en haar parasitaire familie uitzuigen.' O ja, en Nazi verwijst volgens Dr. Johan helemaal niet naar het Duitse Nationalsozialismus, maar naar Nationaal Zionisme. Dat soort dingen dus.

Nu is al die aandacht van de main stream media voor Oldenkamp volgens Barracuda stellig overdreven, al begrijpt hij ook wel dat Johan fungeert als de komische noot in de verkiezingen. De Britten hadden ooit Screaming Lord Sutch en zijn Official Monster Raving Loony Party, en daarbij vergeleken is Dr. Johan nog de serieusheid zelve.

Oldenkamp heeft inmiddels trouwens gereaguurd. 'Ik deed destijds die uitspraken omdat ik toen nog vol in de strijd tegen de (verborgen) machthebbers zat. Ik kan bijzonder slecht tegen onrecht en ik heb bovendien een bovengemiddelde portie strijdlust meegekregen. Dat is dan ook een uitstekende mix voor een superfanatieke wereldverbeteraar die geneigd is te vergeten dat die betere wereld bij zichzelf begint. Tegenwoordig weet ik dat alle antwoorden alleen gevonden kunnen worden door de juiste combinatie van Liefde en Wijsheid.'

Goed, zand erover. Toch kon Oldenkamp weer niet nalaten de HP te betitelen als Haagse Propaganda, om vervolgens een heel betoog af te steken over Shell die als grootste grootaandeelhouders Victor Rothschild en Beatrix von Amsberg zou hebben. Dat heeft Johan op het internet gelezen, dus moet het wel waar zijn. Jammer alleen dat Rothschild al sinds 1990 morsdood is en het vermeende belang van Beatrix in Shell op internet ook al een eigen leven is gaan leiden.

Hoe dan ook, het journaille en Dr. Johan liggen elkaar niet echt. Zo maakte Oldenkamp zich ook al bijzonder kwaad over een stuk in NRC Handelsblad, dat overigens gewoon een keurig verslagje had geschreven over een bijeenkomst van SOPN. Maar gelukkig, Johan gaat aan dit soort stukken die hem in een twijfelachtig daglicht stellen een einde maken. 'Wanneer de SOPN op 12 september een grote verkiezingsoverwinning boekt zullen we daarna ook de bezem gaan halen door de publieke nieuwsindustrie in Nederland. Daarbij zullen alle verantwoordelijken, ook van de private nieuwsmedia, ter verantwoording worden geroepen. Het is namelijk de hoogste tijd dat we ook daar het smerige vuil er af gaan sop’n.'

Jawel, toekomstig premier Oldenkamp gaat het journaille voortaan verplichten om internetbronnen te gebruiken die volhouden dat Victor Rothschuld en Beatrix von Amsberg grootaandeelhouders zijn van Shell.

12 opmerkingen:

 1. Oh! Oh, die Oldenkamp. Wat een man vol tegenstrijdigheden! Van zuivere intentie's tot het zuiveren van zijn toekomstige gemeente... Ja, Johan in een notendop!
  Heil Oldenkamp klinkt het straks over het Binnenhof, tenminste zo ging het wel in z'n visioen... Hhaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het toch een enge partij. Streeft voor liefde, maar ondertussen vrees ik inderdaad voor het "heil".

  Wat ik hoop ik toch dat hij geen zetel krijgt. Het zal een hoop geld aan idiote kamervragen schelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond Johan eigenlijk altijd een niet onsympathieke mafketel, maar dat gelul over "zuiveringen" in de media klinkt wel erg Goebbeliaans. Pak een stoel, ga zitten, haal diep adem en tel tot tien voordat je er weer wat uitkraamt, Johan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. “Zoals de wind waait,waait bij sommigen het vestje”. Niks meer te verliezen, kost het hen zelf geen rooie cent, met wat blauwe verhaaltjes trapt er altijd wel iemand in de val. Potentiele omzet en werkgelegenheid voor incassobureaus, psychiatrie, advocatenkantoren, maatschappelijk werk, gevangeniswezen, reclassering,justitie,politie woningbouwverenigingen
  ,voedselbanken,huisartsen,gemeentes,ziektekostenverzekeraaars,
  belastingdienst,banken, mediawereld, enz enz enzovoort.

  De belastingbetaler ziet dus zelfs Mork from Ork, als mogelijk gekroonde leider.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @pyt: Dat stond al een tijdje in het verkiezingsprogramma. Alleen al daarom vind ik het maar een enge partij die dictorialer lijkt te willen zijn dan op het moment de overheid volgens hen zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Deweb

  Ah, ok. Ik ken hun programma niet, afgezien van wat ik in de media opvang. Wanneer dat in hun verkiezingsprogramma staat, is het inderdaad een behoorlijk enge club.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een eerdere link van Barra verwees naar een lezing van dr. Johan, waarin deze "aantoont" dat hakenkruis, davidsster en vrijmetselaarssymbool varianten zijn van één oersymbool. Niveautje Mind over Matter dus. Maar waar hebben we het over? Niet alleen haalt hij geen zetel, hij haalt nog niet het tiende deel van een zetel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Witte bord met rode rand.
  Betekenis: gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee

  Alleen vrijmetselaars kunnen weten dat het hier uiteindelijk om een leeg bord tomatensoep gaat. Kwestie van logisch nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Lezer: En uiteraard ligt het aan de overheid die ze bewust pest/tegenhoud/weetikveel want er is toch voldoende draagkracht voor 76 zetels?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een domme eenzijde on-objectieve blog is dit zeg!!! Jezus. En jullie moeten gaan stemmen?

  Het is zo makkelijk om iemand te veroordelen zonder dat je je hebt verdiept in iemand.
  We hebben met zijn allen gezien hoe het nu gaat met de hele politiek. Partijen die gerust hun eigen koers varen in plaats van die van hun kiezers.
  Heil Oldenkamp? Waar slaat dat op?
  Alleen omdat hij en ik(stemmer) veel dingen rigoreus wilt aanpakken? Hij droomt er helemaal niet van om premier te zijn. Hij is puur woordvoerder van de SOPN en van de kiezer. Er komt ook geen Verkiezingsprogramma. Puur om de partijprogramma centraal te houden, ook na de verkiezingen.

  Een klein wetje hier en een klein wetje daar veranderen helpt niks en is puur symptoom bestrijding. Wil je iets moois? Dan zul je net als een computerprogramma, het van de grond af aan moeten heropbouwen.

  Succes met deze bloggggggg/sekte

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 'Er komt ook geen Verkiezingsprogramma.'

  Die is er al, je hebt weer eens niet opgelet.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgens mij wil Johan de journalistiek leren hoe je onderzoek doet ipv sensatieberichten maakt. Over alles wat ik in de media over Johan lees is het: "hij zegt dit" "hij is echt een mongool" maar dan met subtiele woorden. Het zou handig zijn als de journalistiek zegt "hij zegt dit" "na onderzoek is gebleken..".. en anders gewoon helemaal niks zegt meningen zijn niet boeiend.

  BeantwoordenVerwijderen