dinsdag 27 november 2012

Codex Europeanus

De waanzinnigen in Brussel bereiden de Codex Europeanus voor, lezen we bij de Malle Chroniqueurs. 'Terwijl de bevolking van heel Zuid Europa in opstand komt tegen de door de EU opgelegde bezuinigingsmachine die dreigt heel Europa in de ellende te storten, terwijl Angela Merkel waarschuwde dat de crisis zeker nog zo’n 5 jaar zal duren en toenemen, kwamen de waanzinnige pennenlikkers van het hetzelfde EUSSR-ambtenarenapparaat met een aantal voorstellen om de gelijkheid der sexen op te leggen en de individuele vrijheid de kop in te drukken.'

O jee, wat nu weer? Welnu, de van werkelijkheid losgezongen waanzinnigen willen volgens Malle Chroniqueurs naast een vrouwenquotum van 40 procent voor besturen van beursgenoteerde bedrijven (bah!) kinderboeken gaan verbieden waarin mannelijke en vrouwelijke rolpatronen worden aangeduid, zoals een boek als ‘Jongens spelen met autootjes en meisjes met poppen’. 'Er is dus een nieuwe index in de maak van verboden boeken, waarin alles waar de Marxistische megalomanen in Brussel bezwaar tegen maken taboe wordt. ‘Entartete kunst‘ dus verboten en alleen nog ‘Europees Realisme‘ toegestaan. Hoe kan iemand die in het bezit is van een normaal functionerend verstand daarop reageren?'

Bij de Vrije Chroniqueurs weet je altijd een ding zeker: het is nooit zoals het er staat. Alles wordt uit zijn verband gerukt, hetzij moedwillig, omdat de auteur het allemaal nog erger wil doen lijken, of uit pure domheid, omdat hij of zij al na niet met verstand maar alleen met emotie wil lezen.

Er komt dus helemaal geen verbod op kinderboeken, zoals trouwens ook levensgroot staat in het (Daily Mail) stuk waarnaar auteur Dégénéré zelf naar verwijst. Ten eerste, het gaat niet om een wet, maar om een advies van het Committee on Women’s Rights and Gender Equality van de EU. Daarnaast gaat het niet om kinderboeken in het algemeen, maar om schoolboeken waarin een te stereotiep gezinsbeeld wordt geschetst. Het comité wil daarom een andere samenstelling van het lesmateriaal. ‘Special educational programmes and study materials should therefore be introduced in which men and women are no longer used in examples in their ‘traditional roles’, with the male as the breadwinner of the family and the female as the one who takes care of the children.’

Niet het comité zelf, maar de eerste de beste euroscepticus roept dan natuurlijk weer meteen dat boeken als Paddington Bear en Tiger Who Came to Tea niet meer gelezen mogen worden, precies wat bloggertjes als Dégénéré willen horen. De Codex Europeanus bestaat dus inderdaad, maar toch alleen in het hoofd van eurogekkies.

8 opmerkingen:

 1. Nog even afgezien van het stukje, waar bemoeit dat subsidieslurpende comitee zich eigenlijk mee. Hele volksstammen leven in een traditionele stereotype gezinsbeeld [wat verstaat men daar eigenlijk onder?] Niks mis mee, zolang men daar zelf voor kiest. Mannen en vrouwen zijn nu eenmaal niet gelijk. Ook al wil men dsat heel graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is er mis met het ter discussie stellen van hopeloos achterhaalde rolpatronen, Arminius? Ik lees nergens iets over een verbod.

  Dat de EU óók het uitvoerend comité van de bourgeoisie is doet daar niets aan af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Achterhaalde rolpatronen? Wat een gelul. Er is maar 1 rol weggelegd voor de vrouw, en dat is de kerukenrol. En een vrouw heeft maar 1 recht, en dat is het aanrecht!

  :D

  Gelul natuurlijk. Maar de overheid heeft zich niet met het gezin te bemoeien. Klaar!

  Overigens kiest de jongere generatie ook gewoon weer voor de oude rolpatronen.

  "Misschien is het wel heel modern om als koppel te durven kiezen voor die ouder rollen. Mama's blijven mama's en papa's blijven papa's", zo argumenteert Fleur Franssen, hoofdredactrice van het tijdschrift Mama

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoofdredactrice van het tijdschrift Mama? Mama?! you've got to be kidding Moet ik dat in dezelfde omgeving plaatsen als het Katholiek Nieuwsblad of de Gereformeerde Gezinsbode?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Trouwens, wanner de staat zich niet met het gezin mag bemoeien, neem ik aan dat jij ook tegen het burgerlijk huwelijk en de gelijkstelling van het homohuwelijk bent? En uiteraard tegen de kinderbijslag. Als er nou iets regeringsbemoeienis is, dan is het wel het uitloven van een fokpremie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De juf van het blad mama´s zal er achter komen, dat de praktijk de theorie inhaalt. Met andere woorden, in de crisis moet mama werken als papa thuiszit in de ww.En daarom de bloedjes van kinderen opvoedt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laat de overheid eerst zelf maar eens voor gelijkheid zorgen. Zo hebben we hier in NL nog nooit een vrouwelijke premier gehad. Ook in het openbaar bestuur haalt men de norm niet die men aan anderen probeert op te leggen. [vrouwen aan de top] En ja, kinderbijslag mag van mij ook afgeschaft. Zwaar achterhaald. Overigens ben ik gewoon voor gelijke behandeling van man en vrouw. Maar mannen en vrouwen zijn natuurlijk niet gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen