vrijdag 23 november 2012

Mis-jaclaim

Na de Vaatstra-klucht en de subliminal messages van Joris, het volgende hoogtepunt van de week. De Micha-claim is vanmiddag voortijdig verdampt. De miljoenclaim van Micha Kat op rechter Westenberg - de ultieme jackpot, waarvan Micha's steuntrekkende Jehova-volgelingen zouden kunnen profiteren door massaal te storten - maakt geen enkele kans meer nu de twee Haagse oud-rechters Kalbfleisch en Westenberg zijn vrijgesproken voor het liegen onder ede in de zogenoemde Chipsholzaak. Het heeft Westenberg een paar tranen gekost, maar hij krijgt geen taakstraf.

Kat wist niet hoe snel hij vanmiddag moest melden dat de Michaclaim niet in gevaar zou komen. En het ging toch al niet lekker, getuige de vele repeterende oproepen en de melding van slechts enkele eurobriefjes die waren binnengesijpeld. Geld dat Micha blijkbaar hard nodig had voor zijn gas en elektra.

Volgens Micha maakt hij nog steeds kans op de jackpot nu twee juridische instanties feitelijk vastgesteld hebben dat Westenberg heeft gebeld met Chipshol-advocaat Smit: door het Haagse Hof en door het OM in Utrecht dat concludeerde dat Westenbergs ontkenning van het bellen een ‘wettig en overtuigend bewezen’ vorm van meineed is.

Maar juist dat is door de rechtbank Utrecht onderuitgehaald, althans niet voldoende bewezen geacht, dus het is even de vraag wat Kat niet goed begrepen heeft: 'Eén van de verdachten werd daarnaast verweten dat hij onder ede in strijd met de waarheid zou hebben verklaard dat hij in december 1994 niet heeft gebeld met een advocaat in de Chipshol-zaak. De rechtbank concludeert dat er aanwijzingen zijn dat de verdachte heeft gebeld met de advocaat. De advocaat stelt dat zelf en zijn secretaresse van destijds ondersteunt dat. De rechtbank twijfelt echter sterk aan de verklaring van de advocaat. De secretaresse heeft pas negen jaar nadat het gesprek zou hebben plaatsgevonden een verklaring afgelegd. Daarnaast zijn er ook een aantal ontlastende verklaringen afgelegd. De rechtbank concludeert dat daarom niet buiten redelijke twijfel kan worden vastgesteld dat het telefoongesprek heeft plaatsgevonden. De verdachte werd daarom vrijgesproken.'

UPDATE: Kat rukt het vonnis uit zijn verband.

131 opmerkingen:

 1. Hij heet geen Misja (dat is wel een Russische naam) maar Micha, met de ch van lachen. Heel veel mensen doen dat helaas fout.

  Ik heb het laatst in de Wikipedia nagekeken (bij de gelijknamige profeet) en in het Hebreeuws staat er een k, die in de context als ch klinkt. Mika werd Mikha. Vandaar. Heeft niets met een sj te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat maak ik anders wel uit, Harmsen. Iedere grap moet aan je worden uitgelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. By the way, ik kan het niet beloven, maar dit is wat mij betreft genoeg Micha K. voor een tijd. Overkill.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ==
  Dat maak ik anders wel uit, Harmsen. Iedere grap moet aan je worden uitgelegd.
  ==

  Hè, wat een toon nou weer. Op de teentjes getrapt?

  Ondertussen wou ik net posten, indachtig een commentaar dat ik net zag bij een ander artikel:

  "Maar dan gaat de woordspeling onderuit, natuurlijk. Dus toch maar erin houden."

  Wat is dat toch jammer, dat zoveel mensen absoluut niet tegen kritiek kunnen! Daar gaat de mensheid aan kapot, dat denk ik echt. In plaats van elkaar onderling vooruit te helpen, op zoek naar kennis en inzicht, moet het haantjesgedrag altijd voor gaan.

  In wezen precies het probleem van figuren als Wim Dankbaar ook. En Peter R. de Vries en wie niet.

  Jammer. echt jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, Mis-jaclaim, zo is-tie sterk. En omdat veel mensen het nou eenmaal zo zeggen, is het toch geldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit commentaar dus. geen krijgt de credits. Tenzij onafhankelijk parrallel ook door Barracuda bedacht, zulke dingen komen voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En inderdaad, ik begon al te posten voordat ik het artikel las en voordat ik de grap snapte. Dat is dom en dat doe ik te vaak.

  Kijk, ik kan wel kritiek incasseren. Ik vind het ook moeilijk, maar het lucht ook op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het moet zijn: Ruud Harms.

  Ik heb het opgezocht op
  wikipedia


  Harmsen is meervoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 'Hè, wat een toon nou weer. Op de teentjes getrapt?'

  Grapje, Harmsen, maar je vat hem nu al twee keer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De getuige aan het woord. N.b. een griffier.

  'De rechter vraagt haar of ze van gedachte is veranderd omdat ze nu ziet welke belangen er spelen. Ja, antwoordt ze, omdat ze er nu van is doordrongen dat het allemaal heel akelig is voor de verdachten.'

  Ik hoop dat de offier in beroep gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op 9 november komt de tweede verrassing. Het Openbaar Ministerie heeft de telefoon van de ex-echtgenote afgetapt, in de periode rond het verhoor op de zitting.

  In een telefoongesprek met een vriendin zegt ze: "Je wenst toch niet actief mee te werken aan de veroordeling van de vader van je kinderen?"

  Wij van WC eend....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De ex zegt ook dat ze wel moet zeggen wat Pieter wil, maar dat ze dat waardeloos vindt, want "Pieter liegt gewoon". Bijvoorbeeld over het gescheiden vieren van verjaardagen. Ze zag hem onlangs nog op de verjaardag van haar kleindochter.

  In een telefoongesprek zegt haar zoon op de avond voor de zitting tegen haar: "mam, je weet nog wel wat je moet zeggen hè?" En in een gesprek na de zitting zegt ze tegen hem: "ik heb gevochten voor je vader, ik dek hem, ik doe echt mijn best. Daar wil ik ook wel eens voor bedankt worden."

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Arminius, wat iemand zegt moet in een rechtbank bewezen worden. Dat is geen kwestie van de een geloven en de ander niet. En dan kan het gebeuren dat iemand wordt vrijgesproken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 'T is wel de week van K. he? Eerst pech met Vaatstra, dan Pownews, nu de rechters. Het zal me weinig verbazen als we binnenkort de onthutsende waarheid horen over het feit dat dit allemaal onderdeel is van een complot ter voorbereiding van 10 december.

  En de week begon zo veelbelovend met (het vermoeden van) een noodvergadering van de Bilderberggroep....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En met ex geliefden is het altijd vissen in troebel water.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. > Het moet zijn: Ruud Harms.

  Klopt, komt uit het Zweeds en betekent daar 'schade' of zo iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. > Grapje, Harmsen, maar je vat hem nu al twee keer niet.

  Ha ha ha, ja zo klets je je er weer makkelijk uit!

  Maar inderdaad, ik heb de schier autistische neiging om alles letterlijk en bloedserieus op te vatten ("nee, dat is FOUT!!!"). Gelukkig heb ik ook nog andere persoonlijkheidsonderdelen die dat weer relativeren, zodat ik vermoedelijk niet echt de aspergeaandoening heb (nooit gediag nosticeerd).

  En ja, AspergeR, weet ik wel. Ik perzivleerde Ivonna van Gartum.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. http://nl.wikipedia.org/wiki/Harms

  Kan haast geen familie zijn. Die van mij kwam uit Doesburg en heette soms Hermsen, soms Harmsen, dat wisten de analfabete dialectsprekers zelf niet precies.

  (Hoewel er een vermoedelijk familielid uit die tijd was die hele moeilijke zwaar christelijke verhandelingen schreef. De appel valt ...)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Barracuda
  By the way, ik kan het niet beloven, maar dit is wat mij betreft genoeg Micha K. voor een tijd. Overkill.

  Iets in mij zegt dat we er sowieso niet al te lang meer (k)lol aan zullen kunnen beleven. Het is binnenkort toch echt definitief exit voor Kat dus aan de andere kant...wat blijft er over om ons mee te vermaken?
  argusoog?
  dankbaar?
  vergeer?
  oldenkamp?
  *kuch* niburu/sopn? *kuch*

  Het is hinken op twee gedachten. De crisis slaat ook in de complotbranche onverbiddelijk toe. Debunkers raken massaal aan de bedelstaf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

 20. Mijn eksteroog zegt dat je ook familie bent van meneer Harmsen, Ruud. :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Beste Barra en kornuiten,

  Ik wil evenaan jullie vragen of jullie het ingezonden stuk van David1971 op rechtiskrom willen lezen.

  Deze man laat duidelijk zien dat advocaat vlug zijn client niet in bescherming neemt,maar eerder met 11-0 12-0 13-0 en 14-0 laat achter staan.

  Wie van jullie heeft ooit een goede advocaat met zulke woorden over zijn client naar buiten zien komen?

  herman

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Unknown

  De complottertjes bieden helemaal geen alternatieve theorieën die zijn cliënt kunnen ontlasten, maar paranoïde fantasieën die niemand serieus neemt. Het is te prijzen aan Vlug dat hij boer Jasper daartegen in bescherming neemt, want het zou een verliezend verweer zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @Het is hinken op twee gedachten. De crisis slaat ook in de complotbranche onverbiddelijk toe. Debunkers raken massaal aan de bedelstaf ;-)

  Ach, er blijven nog genoeg zaken over hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jeroen,

  Heb je het stukje wat ik aangaf gelezen?

  Het gaat namelijk niet over in bescherming nemen tegen complottheorietjes maar over andere uitspraken van vlug die eerder belastend zijn voor Jasper S dan beschermend.

  Dit is verder mijn laatste reactie naar jou,dus je hoeft niet te reageren,slechts even het aangehaalde artikel lezen om je vooringenomen mening wat te nuanceren.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Unknown

  Wellicht zou je de moeite kunnen nemen te linken naar het stukje waar je naar verwijst? Overigens zal ik ook op je blijven reageren als jij niet reageert. Gewoon omdat je peop praat. Daar heb ik jouw bevestiging niet echt voor nodig.

  Maar goed...

  Zolang niemand weet wat er plaatsvindt tijdens die verhoren is het niet mogelijk om in te schatten of de uitspraken belastend zijn.

  Als we bijvoorbeeld te maken hebben met een bekennende verdachte, is de strategie van Vlug bijzonder verstandig. Maar dat kunnen de complottertjes zich niet voorstellen, omdat ze opgesloten zitten in de tunnelwerkelijkheid van hun eigen aannames.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jeroen,

  niet gelezen dus,

  Vooral ad en telegraaf blijven volgen. en natuurlijk de public relations van pr de Vries.  BeantwoordenVerwijderen
 27. Het lijkt me niet dat boer Jasper een harde noot om te kraken is.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Maar unknown toch, ik ben natuurlijk een Volkskrant/NRC lezer en van het nasale stemmetje van Peter R. krijg ik spontaan uitslag. Daarnaast ben ik een trouw volger van de (moehaha) alternatieve media.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Het is niet echt het jaar van de Kat he, zal ik maar zeggen!
  Wat een mens aan inzichten kan vergaren in een jaar tijd en nog geen lessen leren!

  En geld, da's het toverwoordje!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @Unknown

  Het is leuk geprobeerd van David1971 en in essentie heeft hij natuurlijk gelijk; een advocaat is er om zijn cliënt te beschermen. Laat dat dan ook precies zijn wat deze advocaat middels die uitspraken doet.

  De opmerking dat hij geen 'medelijden verwacht voor zijn cliënt' is er juist om zijn cliënt te beschermen door de onderbuikwoede bij de bevolking te absorberen en te kanaliseren. De bevestiging in dit geval is het ontwapende element, en helpt om de gemoederen tot rust te laten komen, en hopelijk om Jasper S. van zijn monster-status terug naar 'mens' te brengen. Volledig in het belang van de bescherming van zijn cliënt dus.

  Hetzelfde geldt voor zijn opmerking over het DNA als 'bewijs'. De woede, en ontmenselijking van Jasper S., zou met name worden gevoed wanneer hij de 'waarde' van het DNA-bewijs in deze emotionele fase zou proberen te ontkrachten. Die kans krijgt hij later nog wel door bijv specialisten over DNA-bewijs op te roepen.

  En als laatste zijn gebaar / opmerking richting de familie Vaatstra. Ook hier geldt het rust terugkerende effect en het proberen eea weer tot een menselijk niveau terug te brengen door begrip en empathie te tonen voor de familie van het slachtoffer zonder dat hij afdoet aan de zwaarte van het misdrijf, of de rol van zijn cliënt verzwakt.

  Kortom alle opmerkingen van deze advocaat zijn hele slimme en intelligente opmerkingen die juist beschermend zijn voor zijn cliënt. David1971 slaat de plank dan ook volledig mis.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @ziva

  Dat ben ik met je eens, maar ik vind de opstelling van de advocaat toch ook wel een bekentenis van de verdachte impliceren. Zo was ik aanwezig bij de rechtszitting tegen de Orde der Transformanten en Mr Weski omarmde de gestoordste complottheorieën om maar "reasonable doubt" te kunnen zaaien; ik werd zelfs persoonlijk aangewezen als mogelijke dader van die moordaanslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Jeroen

  'Twijfel' is natuurlijk the weapon of choice voor een advocaat, maar het natuurlijk onverstandig om het 'at random' in te zetten, of om niet goed te overdenken wanneer het te gebruiken.

  Het is nu niet het moment, volgens mij, om 'twijfel' te voeden. De publieke opinie is daar helemaal nog niet klaar voor. Sterker die wordt woedend als hij nu al twijfel gaat zaaien, of zelfs zou verklaren dat zijn cliënt beweert onschuldig te zijn. Voor de publieke opinie is die DNA-match 100% bewijs. Dat dit juridisch helemaal geen uitgemaakte zaak is, is te abstract om daar nu al mee te schermen.

  Dat deze advocaat niet de wildste complottheorieën omarmt past in hetzelfde straatje. Niemand, op een paar Otrivientjes na, gelooft die onzin namelijk, en als die advocaat langs die weg twijfel gaat zaaien werkt dat alleen maar averechts, en ondermijnt zijn geloofwaardigheid en sympathie. En die geloofwaardigheid én sympathie gaat Jasper S. straks nog heel hard nodig hebben.

  Maar misschien heb je gelijk, en heeft Jasper S. na zijn arrestatie gedacht "Game Over" en geeft hij momenteel op alle vragen bevestigend en eerlijk antwoord. Echter ook in dat geval is de keuze van de advocaat om daar geen uitspraken over te doen volgens mij de juiste. Ook hij zal de kaders van het 'probleem' goed in kaart willen hebben alvorens de 'meningen' op zichzelf en zijn cliënt los te laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hahaha, aandachtshoer Micha zet ook nog even frontaal de "aanval" in op psychiater Bram Bakker. Nou eist hij dat deze gaat rectificeren, omdat die een volstrekt evidente en voor de hand liggende duiding had. Bram Bakker stelde:

  "Het gedrag van iemand die in een of andere paranoïde fantasie verkeert is onnavolgbaar voor de omgeving; dat is een verwarde jongen die een mes trekt op straat en een wildvreemde overhoop steekt."

  Op zich vreemd, dat ze zo tegen Bram zijn, want als er iemand kritisch over het GGZ is, is dat Bram Bakker wel. Maar ja, dat is rationele kritiek, dus dat zal wel niet tellen voor de complottertjes. Persoonlijk vind ik het een van de beste die we hebben.

  Het betreft ook geen "diagnose op afstand" als je vaststelt dat een bepaalde tekst een paranoide fantasie betreft. dat is namelijk een verschijnsel dat je in uiteenlopende pathologieën tegenkomt en die "normale" mensen zo af en toe zelfs kunnen hebben. Het wat je kan zeggen over een tekst die voor je ligt.

  Daarnaast stelt hij niet zelf dat een complottertje op straat zomaar een wildvreemde overhoop kan steken, maar dat de omgeving dat zo ziet. Hij had het dus over beeldvorming, niet over een diagnose of zijn eigen taxatie van complotgekkies.

  Dan komt Micha ook nog eens met een volstrekte leugen aanzetten, als hij schrijft:

  "U bent reeds meermalen door uw beroepsvereniging op de vingers getikt voor het doen van zeer verregaande uitlatingen over mensen die u niet kent noch heeft gezien en/of gesproken."

  Onjuist. Dat betreft namelijk de psychiater Menno Oosterhoff, die meende op afstand vast te kunnen stellen dat Volkert van der Graaff Asperger zou hebben.

  Wel klopt het dat Bakker een keer (en niet meerdere keren) op de vingers getikt werd door het tuchtcollege, maar dat had verder niets met een diagnose op afstand te maken, maar dat hij een cliënte van hem romantisch in contact bracht met de (overigens niet minder uitstekende) psychotherapeut Meindert Inderwisch.

  Van dat verhaal weet ik toevallig wat meer, want de dame in kwestie was actief op happyvpro (als "Lionesse") en komt trouwens ook nog voor in een documentaire die over Bram gemaakt werd. Wat dit verhaal vooral laat zien is hoe een slimme borderliner een psychiater helemaal kapot kan manipuleren, tot het tuchtcollege aan toe. Zeer triest verhaal, want een paar jaar geleden maakte ze een einde aan haar leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Micha heeft het er maar druk mee. Een claim (die niet gehonoreerd wordt), dan nog naar de Orde van advocaten voor een klacht tegen de advocaat van Jasper S, en niet te vergeten naar het tuchtcollege voor Bram.

  Alleen hoeveel kost deze waanzin, de belastingbetaler? En is het niet een belediging voor de mensen die een gegronde klacht hebben en moeten wachten op hun beurt omdat deze koekswauzen, menen ergens recht op te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

 35. Advocaat Vlug heeft misschien de taxatie gemaakt dat het beter is om vanaf het begin in te zetten op verzachtende omstandigheden, niet op onschuld. Het is niet zijn taak om tot het bittere eind aan een ongeloofwaardig dankbaarscenario vast te houden, maar om voor zijn cliënt het best mogelijke resultaat te bereiken. Het is zoals Ziva zegt zonder meer in het belang van S. dat zijn advocaat zich duidelijk van de dankbaarachtigen heeft gedistantieerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @lezer & ziva

  Ben het ook wel eens met jullie lezing en sowieso met het feit dat complottheorieën boer Jasper niet gaan helpen, of hij nou bekennend of ontkennend is. Maar ook omdat er veel meer in Vlug's uitspraken gelezen wordt dan hij feitelijk beweert. Hetzelfde als nu bij Bram Bakker gedaan wordt. Heb inmiddels geloof ik ook het juiste stukje te pakken, waarin ik bijvoorbeeld het volgende lees:

  Quote raadsman: “het dna lijkt mij een heel duidelijk bewijsmiddel” Hoeveel bewijsmiddelen moet ik hier nog geven om aan te geven dat deze advocaat er verschrikkelijk zijn best voor doet om zijn client af te branden. HET IS SCHANDALIG, het is dat deze site geen editor heeft in de berichten want anders zou ik het font van SCHANDALIG op 90 px en ULTRA BOLD neerzetten.

  Even los van het feit dat je webfonts beter in "em" of "pt" kan weergeven, geeft hij alleen maar aan dat DNA bewijs duidelijk lijkt. Hij houdt dus meer dan voldoende slag om de arm om gaten te gaan schieten in dat bewijs en formuleert dat op een de-escalerende manier.

  BeantwoordenVerwijderen

 37. In het telefoongesprek van André Vergeer met moeder Vaatstra (op KLOL gepubliceerd, vanzelfsprekend zonder haar toestemming) laat ze Vergeer ondubbelzinnig weten dat ze niet meer over de zaak benaderd wil worden.

  En wat doet Dankbaar vervolgens? Die schrijft haar doodleuk weer een mail waar we allemaal van mee mogen genieten.

  Jij en ik weten dat deze man het ABSOLUUT niet gedaan heeft. 1000% onschuldig.

  Laat die mensen nou eens met rust, stelletje schoften.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. De opgepakte veehouder uit Oudwoude is niet de eerste verdachte die vastzit in de zaak Vaatstra. Twaalf verdachten van de moord op Marianne zijn de afgelopen dertien jaar in beeld geweest.

  Zaterdag in Sneon & Snein bij de Leeuwarder Courant:

  Twee Friese mannen die kort vast zaten, vertellen anoniem hun verhaal. Ze hadden niks met de zaak te maken. Ze werden vrijgepleit, maar je raakt zo'n arrestatie niet kwijt, zeggen ze.

  ,,Je wordt de hele dag verhoord. Op een gegeven moment dacht ik echt dat ik het gedaan had. Ik heb mezelf in mijn gezicht geslagen om mijn kop erbij te houden.''

  Het onrecht vreet aan hem, zegt de ander. En excuses van justitie? ,,Ho maar.''

  http://www.lc.nl/friesland/regio/article15430243.ece/Opgepakt-en-vrijgelaten-in-zaak-Vaatstra

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Die vreselijke sufkoppen van Klokkenluideronline, die ook nooit wat uitzoeken, hebben weer het achterhaalde relaas van Rosalin van Zessen afgedrukt.

  Hier het vervolg:

  Een getuige in de zaak-Marianne Vaatstra blijkt zich te hebben vergist. Dat zei officier van justitie Henk Mous vrijdag. .

  In januari meldde zich een vrouw die verklaarde de ochtend na de moord op Marianne Vaatstra een huisgenoot te hebben gezien die met bebloede handen thuiskwam. De man zou hebben gezegd dat hij iemands strot dieper had moeten doorsnijden. ‘Het meisje blijkt zich nu in de datum te hebben vergist’, zegt Mous..

  De getuige reageerde naar aanleiding van recente nieuwsfeiten in de media waarin een oud-gevangene beweert dat hij bij de moordenaar van Vaatstra in de cel heeft gezeten. De gevangene zou Ali heten, net zoals de toenmalige huisgenoot van de getuige. ‘Uit gegevens van de Gemeentelijke Bevolkingsadministratie blijkt dat er toentertijd wel vijf Ali's in haar straat woonden.’ Tijdens gesprekken van rechercheurs met de getuige blijkt ze zich te hebben vergist..

  ‘We hebben het verhaal over Ali de celgenoot alsnog onderzocht’, zegt Mous. ‘Deze week zijn we erachter gekomen dat die man helemaal geen Ali heet. Daarnaast zat de zogenaamde Ali op het moment van de moord vast.’.

  Marianne Vaatstra was 16 jaar oud toen ze in 1999 werd verkracht en vermoord. Haar lichaam werd gevonden bij Veenklooster.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Het verhaal was natuurlijk al niet erg geloofwaardig aangezien die Ali moeilijk op twee plekken tegelijk kon wonen: het asielzoekerscentrum en Leeuwarden.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Typisch Klokkenluideronline: in het wilde weg waar weer wat neerplempen. Zeker weer een van die gestoorde Icke-gasten.

  Wimmetje Dankbaar is ook weer leuk bezig: toont zijn reet aan de Friese bevolking.

  'Welnu, beste mensen, het glijdt allemaal langs mij af! De oproepen voor excuses mag men steken waar de zon niet schijnt.'

  Daar maak je geen vrienden mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Jeroen en Ziva,

  Als Jasper S bekend(niet onder uitputting zoals bij Puttense moordzaak)maar uit vrije wil omdat het game over is.
  Zal ik persoonlijk mijn excuses aanbieden op deze side vanwege geloof in zijn onschuld.

  Wanneer hij echter ontkend Jeroen,dan is je opmerking over de opstelling van de advocaat van Jasper toch een mededeling dat deze advocaat een discutabele rol speelt.

  Jij weet inmiddels ook wel dat alleen dna geen veroordeling op kan leveren en de advocaat doet voorkomen alsof Jasper niet meer te redden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @Unknown

  De belofte om je excuses aan te bieden bij je ongelijk impliceert per definitie dat je excuus een autoritaire waarde zou hebben. Dat heeft het iig voor mij niet. Het interesseert mij helemaal niet of jij wel of niet je excuses openlijk aanbiedt. Er vloeit immers geen invloed uit.

  De stelling dat wanneer Jasper S. ontkent de advocaat dus een discutabele rol speelt is echt complete onzin. Het één heeft letterlijk niets met het ander te maken.

  Wat het wél laat zien is dat jij absoluut niet begrijpt hoe je tussen regels doorleest, geen ervaring hebt met presentatie's, over een marginaal analytisch vermogen beschikt, niet getraind bent om leiding te geven, en door de band heen niet over een bovengemiddeld synergetisch vermogen beschikt.

  Dat is 'an sich' niet een probleem. Je kan er heel gelukkig oud mee worden, maar het wordt buitengewoon lastig wanneer je met een dergelijke configuratie je gaat bemoeien met zaken waar je niet voldoende voor geëquipeerd bent.

  Je wordt dan, modern gezegd, part of the problem.  BeantwoordenVerwijderen
 44. @unknown

  Ik zou het meer op prijs stellen als je in dat geval je excuses aan de familie Vaatstra zou aanbieden, want die berokken je vooral schade met je schadelijke psychoverhaaltjes.

  Spreken we dat met elkaar af?

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hahaha, Micha kreeg in de tussentijd een antwoord van Bram (met CAPSLOCK commentaar van gekkie micha erbij):

  Bram: Ik heb geen enkele uitspraak gedaan op specifieke personen gericht

  Micha: GEHEEL ONJUIST, BAKKER WIST OF HAD MOETEN WETEN DAT HET ITEM OVER MICHA KAT GING, MK

  Bullshit. In de vraag of iemand een uitspraak deed die gericht was tegen specifieke personen is het niet relevant om te weten waar het item over ging, maar wat hij eigenlijk zei. Bakker deed uitspraken over de manier waarop de omgeving op complottertjes met paranoide fantasieën reageert en noemde niemand in het bijzonder. wie de schoen past trekke hem aan.

  Bram: en van een diagnose stellen is al helemaal geen sprake

  Micha: [OOK ONJUIST; BAKKER VERGELIJKT MIJ ZELFS MET EEN MOORDENAAR, MK].

  w00t? De ziekte "moordenaar" staat niet als zodanig omschreven in het DSM handboek. Dat is helemaal geen diagnose. Los daarvan stelde Bram geen moment dat Micha een moordenaar zou zijn.

  En alweer: Bram had het over complottertjes in het algemeen en hoe mensen met zulke paranoide, van elke werkelijkheid losgezongen verhalen op hun omgeving overkomen. Zulke gekken zouden je zomaar overhoop kunnen steken, denkt die omgeving.

  Overigens bevat het begrip "paranoide fantasie" ook geen enkele diagnose, zoals ik al eerde stelde.

  Bram: Uiteraard kunt u een proces starten wegens smaad, maar dat lijkt me weinig kansrijk, omdat uw acties tegen mijn persoon gericht (onder meer de publicatie van onderstaande op het internet) veel ernstiger en hindelijker zijn.
  Sinds u deze actie heeft ondernomen wordt ik bestookt met emails, die alle perken te buiten gaan


  Waarvoor de Micha natuurlijk geen enkel begrip heeft, want empathische vermogens zijn niet bepaald zijn sterkste kant, zo blijkt maar weer. Micha is natuurlijk een profeet die het heilig recht heeft om iedereen met zijn waanzin te stalken en een horde mongolen op zo iemand af te sturen die zijn email vol gaan blaffen.

  Ze zijn denk ik aan het juiste adres bij Bram. Want dat complotgedoe is ook een geestelijk gezondheidsrisico aan het worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Bram kan hier toch altijd schuilen.We troosten hem wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. De psychoplaatjes bij Klokkenluideronline kunnen direct de behandeling beginnen, zo te zien. Wat een mafkezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @John

  Als je refereert naar de reactie's op dit soort gekakel van Micha Kat, dan zou ik zelfs de behandeling willen voorstellen met een clean sweep van een arrestatie-team.

  De radicalisering onder Micha Kat's trouwe volgelingen, en de absolute overgave aan het gelijk van Micha Kat als leider, is namelijk veel risicovoller dan de stoornis van Kat himself.

  Hier begint zich een manifestatie af te tekenen. Eentje die zich nu nog rond de persoon Micha Kat concentreert, maar zich al ongecontroleerd doorvreet in een uiterst instabiele groep.

  Sterker, de groep wordt steeds instabieler. Hier moet worden ingegrepen. Zo niet, dan gebeuren er ongelukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. @ Ziva dat is toch geen probleem, laat ze maar flyeren in de buurt van Veenklooster. Dan weten ze gelijk dat ze dat nooit meer moeten doen. En dan is het voorlopig stil.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Arme Bram op twitter.De mails die ik nav de acties van Micha Kat ontvang tartten echt iedere beschrijving. De paranoia op internet is echt eng.

  En dan op de vraag van een mede twitteraar of hij aangifte overweegt.
  Een hoop sores, negeren maar, denk ik..

  Ik zou zeggen: aangifte doen, de officier zal blij zijn, heeft die wat toe te voegen op 10 december.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Het klinkt natuurlijk extreem, zo'n "cleansweep", maar ben het eigenlijk wel met @Ziva eens. Wat Micha opbouwde is een narcissistic supply system bij een zeer labiele groep mensen, van wie het niet ondenkbaar is dat ze gaan kiezen voor de geweldsoptie. Dat kan je zien aan hoe Bakker nu gestalkt en bedreigd wordt, aan veel dreigende commentaren op KLOL en ook in een recent filmpje van Micha, waarin hij aan het eind zijn "team" bedankt. Voor het stalkgedrag op de Powned website wel te verstaan.

  Wat dat betreft is de suggestie van Bram dat een complottertje op enig moment zomaar iemand op straat overhoop kan steken niet zo vreemd. Ik heb dan ook de indruk dat er niet alleen sprake is van misdadig gedrag dat niet in deze samenleving thuishoort, maar van een geestelijk volksgezondheidsrisico.

  Dit is aan het escaleren. Micha geeft het zelf aan met zijn "totale oorlog" titels en je kan het ook opmaken uit het manische tempo waarin artikeltjes zonder enige eindredactie op KLOL geplaatst worden.

  Er zou eigenlijk nu ingegrepen moeten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Heeft "De Familie Vaatstra" ook DNA afgegeven? Weet iemand dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @geen,

  rare vraag, maar Google is your friend

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3324261/2012/09/29/Zaak-Vaatstra-2300-mannen-hebben-al-DNA-laten-afnemen.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Voorbeeldje: het commentaar van René op Bram Bakker:

  En jij meent mensen zomaar te kunnen beschuldigen dat ze zomaar mensen een mes tussen hun ribben kunnen steken en ze voor gevaarlijke gekken uit maken.
  Sorry beste psychoot maar ik dat dit mes wel tussen jouw ribben terecht komt want daar zit het precies op de juiste plaats namelijk in het lijf van een ongeneeslijk zieke levensgevaarlijke psychopaat !!


  Hier wordt Bram dus keihard bedreigd om overhoop gestoken te worden. Is maar een van veel zeer extreme reacties die ik las, in reactie op zaken die hij helemaal niet beweerde.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. @theo
  Je kan een "DNA-match" isoleren door het NFI te ontkoppelen van vernietiging voorkennis en personalia, maar waarom een lichaam met Vaatstra DNA al over the body and place uitsluiten is mij een klinisch raadsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. @geen

  Wat lul je nou weer? Die gaven hun DNA ook gewoon af.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. @jeroen
  Wijsneus talk to the hand. Verspil geen moeite.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. @geen

  Het was toch weer een vage en bovendien erg domme nonsens vraag van je? Neemt Theo zelfs de moeite een link voor je op te zoeken waarop je kan lezen dat ook Bauke Vaatstra zijn DNA moest afgeven, ga je alsnog stellen dat een Vaatstra uitgesloten zou worden ofzo.

  Of heb je nu al teveel gezopen om een normale gedachte onder woorden te brengen? Halve zool.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. @jeroen
  Ga een echt baantje zoeken, je gaat het echt heel moeilijk krijgen, zonder achterban. Tekstkloppertje meer is er voor jouw toekomst niet, helaas ik gun iedereen een toekomst, niet over mijn rug.
  Vraag:
  Is er Vaanstra DNA?

  BeantwoordenVerwijderen
 60. @geen,

  Nee.
  Google heeft nog nooit van Vaanstra DNA gehoord.

  En nu ga jij braaf slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Lees Theo's link even::

  Ook de vader van Marianne, Bauke Vaatstra, kwam zijn DNA afstaan. 'Ik ben zo blij als ik hoor hoeveel mensen er vandaag zijn gekomen', aldus Vaatstra. De vader van het slachtoffer vindt het niet raar om ook te worden gevraagd voor het onderzoek. 'Ik behoor ook tot de groep mannen en ik weet niet wat voor types er allemaal verre familie van mij zijn, daarom ben ik hier.'

  Wat is daar onduidelijk aan?

  Ga je weer een rondje intens domme reaguursels doen, @geen?

  BeantwoordenVerwijderen
 62. @theo
  Vaatstra tieppvaut sorry, voor ge conditionerende vraag maar wel met inhoud,

  Maar ben jij ook niet erg punctueel als het gaat om een gruwelijke beestmooord op een 16 jarige? Een boer met een slachtervaring? Met een opknooptouw op zak, een mes, een 13 jaar een stugge bek ophouden? Gaarne enig Vaatstra DNA bitte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Wat gebruik je nou door elkaar, @geen? Ga je zo raar schrijven en denken als je cocaïne met drank en otrivin mixt, komt het door je kansarme jeugd, of is het toch de hersenbeschadiging?

  Of ben je een beetje boos vanwege de jou onwelgevallige meningen hier en probeer je met dit soort van mongolenopmerkingen de discussie te ontregelen? Dat je in ruil daarvoor elke zondagavond Micha lekker diep en slobberig mag afzuigen?

  De meeste complottertjes zijn weliswaar zo gestoord als een deur, maar er is in ieder geval nog een interne logica in te ontdekken. Die ontbreekt bij jou volledig.

  BeantwoordenVerwijderen

 64. Wim '1000%' Dankbaar is zelf gaan folderen in Oudwoude.

  "Bewoners waren niet van de folderaar gediend en belden de politie, meldt Omrop Fryslân.
  Die kon de man staande houden. Hem werd gevraagd te stoppen met het bezorgen van zijn folders en naar huis te gaan. Dat zou hij vervolgens hebben gedaan."

  bron

  BeantwoordenVerwijderen
 65. @Lezer

  Zeer zorgwekkend, want ook dit is weer een verdere escalatie. Naarmate de complottertjes verder door de mand vallen en eigenlijk alles wat ze proberen blijkt te mislukken, worden ze agressiever in hun aanpak. Eigenlijk zijn het stalken van nabestaanden, wild slaan naar iedereen die kritiek op ze heeft, uiten van doodsbedreigingen en nu dus folderen in het dorp van de verdachte al vormen van geweld, maar hoeveel verder gaat dit escaleren?

  Moet er iets heel vervelends gebeuren voordat hier echt iets aan gedaan gaat worden? Want die kant lijkt het wel uit te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. @Jeroen

  Ja, dit zijn allemaal vormen van geweld. En het escaleert ook precies zoals je zegt.

  In zekere zin zelfs dramatisch omdat er een verschuiving van passief naar actief plaatsvindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Het was niet Dankbaar, maar ene Hielke die folders rondbracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. "Ondanks de vele pogingen om een advocaat te vinden, die zich voor mijn zaak in wilde zetten, is het me niet gelukt deze beschamende en mensonwaardige maffiapraktijk te voorkomen." SCHANDE!

  BeantwoordenVerwijderen


 69. In het Friese Oudwoude, waar de 45-jarige verdachte van de moord op Marianne Vaatstra woont, zijn flyers verspreid met een complottheorie over de aanhouding. Volgens de flyers is Jasper S. het slachtoffer van een poging om de echte daders te beschermen.

  Op de flyer (hier online te vinden) staat:

  “Volgens het OM is Marianne Vaatstra door een bekende uit Kollum of omgeving vermoord. Deze leugen is nu al bewezen met de aanhouding van de onschuldige Jasper S., waarmee het OM de doofpot voor eens en voor altijd hoopt af te sluiten. Er wordt hier met een valse DNA match een onschuldige man geofferd om de werkelijke daders verborgen te houden, alsmede de misdadige rol van Justitie zelf.”

  ‘Vraag of je hem in de kroeg of supermarkt mag ophangen’

  Op de website die de flyer aanbiedt, staat de oproep op hem uit te printen en te verspreiden. Ze vragen of vrijwilligers ze in één straat in Kollum of Oudwoude bij bewoners willen bezorgen. “Zit er een kroeg, supermarkt of snackbar in de straat, vraag dan of je hem daar mag ophangen.”

  Omroep Friesland meldt dat inwoners van Oudwoude klaagden over de flyers. De politie speurde de man die ze verspreidde gisteravond op via Burgernet en vroeg hem naar huis te gaan. Een woordvoerder zegt tegen Novum:

  “We hebben deze man van buiten het dorp uitgelegd dat het niet gepast is wat hij doet en hem gevraagd naar huis te gaan.”

  @Jeroen en anderen. Slaan jullie niet ook een beetje door? Als ik kijk welke verwensingen er de afgelopen dagen richting KLOL zijn geuit..... De pot verwijd de ketel.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. sorry, linkje vergeten
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/25/jasper-s-is-onschuldig-man-in-oudwoude-verspreidt-complottheorie/

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Nog netjes dat ze de politie hebben gebeld. Het zijn de donkere maanden, jammer dat ze daar geen gebruik van maakten.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Ik vind dat de modarator dezes met een ip-blokkade resoluut behoort in te grijpen. Er wordt op deze draad namelijk weldegelijk strafbaar door ene Dorothy opgeroepen om in het duister van de nacht een onschuldige folderaar de nek om te draaien!? Gelukkig kan ik er met mijn electronische aangifte meteen voor zorgen dat maandag een onderzoek naar deze criminele praktijken opgestart zal gaan worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 73. @Arminius

  @Jeroen en anderen. Slaan jullie niet ook een beetje door? Als ik kijk welke verwensingen er de afgelopen dagen richting KLOL zijn geuit..... De pot verwijd de ketel.

  Welke verwensingen precies? Ik vind jou bijvoorbeeld best een aardige en redelijke gast tegen wie ik nooit een onvertogen woord schreef, maar dit is serieus uit de hand aan het lopen, deze waanzin moet toch echt ergens ophouden. Goedschiks werd al geprobeerd. Werkte niet.

  Het voeren van een beschaafde discussie daarover is een dan ook een gepasseerd station, want daar valideer je deze waanzin alleen maar mee. Een beroep doen op de redelijkheid van complottertjes heeft geen enkele zin en ik denk echt dat er op zeer korte termijn hard geintervenieerd moet worden om erger te voorkomen. Dit gaat namelijk in geweld uitmonden.

  Al een paar maanden geleden deed ik een soort van risicoanalyse en maakte me toen al grote zorgen. De manier waarop het nu escaleert gaat verder dan die analyse.

  Hoe haal je het in je botte asociale kop om te gaan zitten folderen met zulk soort waanzin in een kleine gemeenschap die zo vers getroffen werd? Hoe gestoord ben je als je de ouders van Marianne gaat zitten stalken met je rare verhaaltjes, gewoon omdat je je eigen "gelijk" belangrijker vindt dan hun welzijn? Wat ben je voor laag hondsvot als je de vader van Marianne als probleemdrinker gaat wegzetten? Wat ben je voor malloot als je een zeer goede psychiater gaat stalken omdat hij de objectiviteit had om die verhaaltjes "paranoide fantasieën" te noemen? Dat moet dus afgelopen zijn.

  Volgens mij zijn die "verwensingen" dan ook tamelijk objectieve observaties. Iemand die daar nu foldert is een fokking randmongool. Het is niet mogelijk dat eufemistischer te omschrijven. Dat gedrag hoort niet thuis in onze samenleving.

  In jou beleving zijn die rare Demmink verhaaltjes en Vaatstra fabeltjes verdedigbare standpunten, maar dat zijn het natuurlijk niet. De tijd van dialoog daarover is nu wel voorbij, de inhoudelijke discussie is afgelopen. Hierna volgt alleen nog maar pijn en misère. Voor agressief stalkende complottertjes wel te verstaan. Maar om dat nou "verwensingen" te noemen....

  BeantwoordenVerwijderen
 74. @Papi Nissan

  Er wordt op deze draad namelijk weldegelijk strafbaar door ene Dorothy opgeroepen om in het duister van de nacht een onschuldige folderaar de nek om te draaien!?

  Nee hoor, dat schreef Dorothy helemaal niet. Ze schreef:

  Nog netjes dat ze de politie hebben gebeld. Het zijn de donkere maanden, jammer dat ze daar geen gebruik van maakten.

  Ze schreef niet op welke manier je van de donkere nacht gebruik zou kunnen maken. Misschien bedoelde ze wel dat het een uitgelezen kans was om een interessante discussie met ze te beginnen. Ja tog?

  Dat betekent heus niet meteen dat zo'n complottertje levenloos in een weiland teruggevonden gaat worden met drie hooivorken tussen zijn ribben en een honkbalknuppel in zijn anus.

  BeantwoordenVerwijderen
 75. @Jeroen

  Men had het hier de laatste dagen over verplicht TBS, waterborden etc. Dat vind ik persoonlijk net zo verwerpelijk als wat die gasten van KLOL doen. Natuurlijk is het absurd om daar nu te gaan lopen flyeren, of om de familie lastig te vallen met je complot gedachten, maar daar dient Justitie dan maar tegen op te treden. Het is wellicht onsmakelijk, maar zeker niet strafbaar in mijn ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. En over verwensingen gesproken..... ik heb de pech een joods, biseksueel, academisch gevormd, uit een patriciaatsfamilie afkomstig en in vrijmetselarij en occultisme geïnteresseerd persoon te zijn. Dag in dag uit krijg ik een onophoudelijke stroom van de allersmerigste verwensingen te verwerken. Gewoon omdat ik ben wie ik ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Overigens vind ik de rol van Justitie ook dubieus

  De Friese veehouder Jasper S. was veel eerder op te sporen als justitie niet jarenlang een groot dna-onderzoek in de jacht op de moordenaar van Marianne Vaatstra had getorpedeerd. Alle mogelijkheden waren er van meet af aan, maar ze mochten niet worden benut.

  Dat zeggen deskundigen die bij de zaak betrokken waren. De politie was erop gebrand de dader van de gruwelijke lustmoord snel te traceren, maar steeds weer hield het Openbaar Ministerie het dna-onderzoek tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 78. REPTILIANS HEBBEN OOK GEVOEL JA.. snif...

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Arminus

  Klopt niet. Grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek kon pas vanaf april. De wetgeving biedt die mogelijkheid sinds de inwerkingtreding van de Wet Verwantschapsonderzoek op 1 april 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 80. @Papi Nissan

  SCHANDE

  Op 24 september 2012 wordt Zeevat voor het eerst geconfronteerd met de dreiging van een loonbeslag als gevolg van verbeurd verklaarde dwangsommen.

  Op 25 november 2012 (2 volle maanden later dus) schrijft hij: In de afgelopen week heb ik drie advocatenkantoren benaderd.

  Sorry hoor, maar als je zo naïef met je problemen omgaat dan vraag je er ook om dat de zaak gierend uit de hand loopt.

  Wat voor een idioot ben je wanneer je enige reactie voor 2 maanden is het op hoge poten naast je neer leggen van dwangbevelen en beslagleggingen? Dat domme onverantwoordelijke gedrag heeft Zeevat meer dan 140,000 euro gekost, en nog schijnt hij niet te beseffen dat dit probleem niet wordt opgelost door huilverhaaltjes op Argusoog te typen.

  Het is, idd zoals je zegt, een SCHANDE

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Arend Zeevat meets Reality. Dit vond ik de mooiste (los van die vijftien IN GODSNAAMS):

  Is dit geen standrechtelijke executie van het leven van de persoon, genaamd Arend Zeevat? De persoon, genaamd Arend Zeevat, is door de kinderrovende maffia ter dood veroordeeld. De executie voltrekt zich niet door een kogel, een elektrische stoel, een gifcapsule of welke andere barbaarse methode dan ook, maar door het leven van de mens van vlees en bloed middels een psychopatische methode langzamerhand om zeep te helpen. Er vind hier een sociaal-economische moord plaats, middels een gedoseerde verwurging.

  BeantwoordenVerwijderen
 82. @Jeroen

  Tja, Zeevat kan het leuk formuleren als hij boos en gefrustreerd is, maar zelfs nu, met dit soort teksten, schaadt hij de oplossing voor zover deze nog mogelijk is.

  Met dit soort grootspraak appelleert hij zeer zeker niet aan de redelijkheid bij zijn belagers. Integendeel. En die redelijkheid heeft hij wel heel hard nodig om uit deze wurggreep te komen.

  Echt, ik sta er met verbazing naar te kijken hoe iemand zichzelf zoveel schade kan toebrengen. Wat een ongelofelijk domme eikel is het toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Hoe langer Jusitie wacht met een verklaring, hoe meer speculaties er zullen komen. Er staan nog TE veel vragen open. Alleen een DNA match zegt me niet zo veel. Maar ja, zolang de verdachte nog niet heeft bekent, blijven alle opties in mijn ogen nog open. Ik wacht dan ook maar rustig het onderzoek af voor ik mij eden mening vorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 84. @Arminius: je mag niet zomaar flyers uitdelen of huis-aan-huis verspreiden.
  Daarvoor is een vergunning nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 85. @arminius:

  Een dna-match met sperma in het lichaam van een verkracht meisje..

  Tja, dat zegt mij al heel veel.

  Daarnaast heeft deze verdachte 13 jaar gezwegen over zijn contact met Marianne, wat zijn onschuld niet bepaald geloofwaardig maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 86. @Arminius

  Je verwart de "vragen" van een paar overspannen complottertjes met maatschappelijke druk. dat is een onjuiste perceptie. De samenleving wil dat dit op een goede, rustige en waardige manier uitgezocht wordt, boer Jasper wordt binnenstebuiten gekeerd en in het algemeen kan de samenleving het best hebben dat dit proces nog een tijdje kan duren bovenop die dertien jaar.

  New Rules: hoe meer bullshit "vragen" de complottertjes hebben, hoe meer tegendruk er uitgeoefend gaat worden zonder dat iemand ook maar de neiging zal hebben die vragen serieus te beantwoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Truth en Jeroen

  Het lijkt erop dat de dader gevonden is. Alleen...wat nu als ze een stevige seks partij hebben gehad, Marianne op de fiets vertrok en enkele minuten laten door een anders is omgebracht?

  Kortom, ben nog benieuwd hoe hij veroordeeld kan worden. Er vanuit gaande dat hij het gedaan heeft natuurlijk.

  Er zstaan wat mij betreft nog te veel vragen open.

  BeantwoordenVerwijderen
 88. @truth hurts zei...

  @Arminius: je mag niet zomaar flyers uitdelen of huis-aan-huis verspreiden.
  Daarvoor is een vergunning nodig.

  Onzin!

  Zou iedere pizzaboer een vergunning moeten aanvragen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 89. wat nu als ze een stevige seks partij hebben gehad, Marianne op de fiets vertrok en enkele minuten laten door een anders is omgebracht?

  LOL. Dat bedoel ik nou. Ik voel nog niet eens de neiging in me opkomen om uit te leggen waarom zo'n scenario extreem onwaarschijnlijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Ik ben bekent met Occam's razor, en als ik hoefgetrappel hoor denk ik ook meestal aan een paard en niet aan een eenhoorn, maar zoals gezegt, we weten nog helemaal niets over de toedracht, dus. Er bestaan op dit moment alleen maar vermeoedens over hoe het is gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Je bent het toch wel met me eens dat jouw "hypothese" veel meer aannames bevat?

  BeantwoordenVerwijderen

 92. Demmink ook in Vaatstra-zaak? Het alternatieve moordscenario
  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/2730-demmink-ook-in-vaatstra-zaak?-het-alternatieve-moordscenario.html

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Nog even wat over die 100% DNA match

  Wat betekent een 100% DNA match? Zapruder goes CSI

  http://zapruder.nl/portal/artikel/wat_betekent_een_100_dna_match_zapruder_goes_csi/

  BeantwoordenVerwijderen

 94. Het allermerkwaardigst vindt ik, dat deze gehele zaak schijnt te worden gecoördineerd door een bekende misdaadverslaggever, die dit nieuws nota bene ook naar buiten heeft gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 95. @Arminius

  Dat is geen alternatief moordscenario, maar een parallel universum. In dit universum is de DNA match niet met een Irakese Koerd, maar met een Friese boer. Klaar.

  Het is een optelsom van dwaalsporen die random aan elkaar geknoopt werd met paranoide speculaties, zodat de valse indruk ontstaat dat het hier een samenhangend verhaal betreft. Een goed voorbeeld hiervan is de invulling van de motieven van Demmink. Zonder enige aanwijzing wordt er gesteld dat die gechanteerd zou worden, omdat je anders inderdaad geen rationele motieven kan vinden. Ehh gechanteerd? Een dertien in een dozijn ambtenaar? Want?

  Buiten dat pleit het niet echt voor je zaak om een braaksel uit het parochieblaadje van Mariska Orbán-De Haas op te voeren, die zo mogelijk nog gestoorder is dan een gemiddeld complottertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 96. @Arminius

  Geinig, maar in dit universum wordt DNA met steunbewijs als direct, wettig en overtuigend gezien. Leuk theoretisch/ statistisch verhaal, maar wat me opvalt is dat er geen enkel concreet voorbeeld gegeven kan worden van twee mensen die op de geselecteerde markers een identiek DNA zouden hebben, los van eeneiige tweelingen.

  Volgens mij is het nog altijd zo dat je in een DNA profiel veel meer unieke markers (of hoe noem je dat) kan vinden dan in een vingerafdruk.

  Ook las ik ergens het non-argument dat gegevens in een laboratorium vervalst kunnen worden, maar dat vind ik dan weer zo'n paranoide fantasie. Het NFI werkt onafhankelijk van het OM en heeft volkomen maling aan hun zg "belangen" en die volgen een wetenschappelijk verantwoorde methodiek volgens de laatste bevindingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 97. Iedereen mag folders door een brievenbus duwen. In sommige gemeenten (bijv. Leeuwarden) heb je toestemming nodig om te flyeren.

  De folderaar in Oudwoude is door de politie verzocht te stoppen met folderen omdat men zich zorgen maakte over zijn veiligheid.

  Dat is allesbehalve denkbeeldig. Als ik Micha Kat was, zou ik me voorlopig niet vertonen in Zwaagwesteinde. Zijn opmerkingen over een met drank omgekochte Bauke Vaatstra hebben hier in de omgeving veel kwaad bloed gezet en het water in de Kuikhornstervaart is nogal koud om deze tijd van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Dan weet jij nog niet met welke tegenmaatregelen die zogenaamd opstandige friezen door de 'complottersmaffia' al lang werden bezocht pytje bel-hamel. Daar zijn die boerse hooivorken van die bisexpolaire idijood absoluut niets bij. En daarmee bedoel ik dus ook dat die folderaar door zwaar bewapende 'complotertjes' die wijs geworden uit het verleden hun voorzorgsmaatregelen alreeds hadden genomen als vanzelf werd gevolgd dan wel in zijn rug werd gedekt. Dat wist de poo-liSSie vauit bepaalde onderwereld bronnen ook en vandaar dus hun in paniek handelende 'ongerustheid'...

  BeantwoordenVerwijderen
 99. @ Nissan, kijk aan de complottertjes is zeer beleefd gevraagd om op te houden. Als we het nou toch over elektronische aangifte hebben, dan hebben de slachtoffers die met naam,adres en foto meer recht op aangifte, want dat mag niet.

  Nu moeten de dorpsbewoners al meer dan 13 jaar toestaan dat de media er komt, vage figuren en al wat dies meer zei.

  Nu komt er misschien schot in de zaak, dan zijn de complotters niet tevreden en gaan alle grenzen van het denkbare fatsoen over. Zelfs als geen stijl daar over valt, nou dan weet je; het moet erg zijn.

  Dus als er nog een andere geschifte gaat flyeren, terwijl duidelijk is dat de gemeenschap daar niet van gediend is, dan zijn ze nog netjes geweest.

  In mijn gemeenschap werd dat vroeger als volgt opgelost, als je niet wilde horen, dan moet je het maar voelen. Dat bleef dus bij een aardige klap om je oren, en zeer gemeende waarschuwing dat het nu leuk was geweest. En daar werd dus wel naar geluisterd.

  Dus neen, ik roep niet op tot geweld, maar ik kan me heel goed voorstellen dat als een gemeenschap zo getergd wordt, dat wie niet horen wil.....................

  BeantwoordenVerwijderen
 100. @Papi Nissan

  Inderdaad, zo'n soort van escalatie is er gaande in de koppies van de complottertjes en ik heb inderdaad de indruk dat die zich "bewapenen". Daar moet op ingegrepen worden voordat het in een ander geweldsspectrum terecht gaat komen waar Nederlanders niets van snappen. Ik denk ook dat je je vergist in de tegenreactie die je provoceert, want je zult verpulverd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 101. En het gaat weer een stapje verder. Uitgedaagd door de negatieve commentaren op Waldnet van nota bene mensen die er in de buurt wonen, kondigt Micha alvast aan dat hij er zelf ook gaat flyeren. Prima, want als de gemeente in het kader van de ordehandhaving nou een gemeentelijke verordening uitvaardigt kan hij gelijk opgepakt worden en blijven zitten wegens schending van de schorsingsvoorwaarden van zijn detentie.

  BeantwoordenVerwijderen
 102. @Jeroen,

  als mijn exegese juist is, citeerde Kat hier Dankbaar, die aankondigt zelf te gaan flyeren. (??)

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Heeft de Mossad je nou nog steeds niet te pakken gekregen, Adamas/ Bali Nissan? Het meest recente nieuws over jou was dat je zat te bibberen in een zwaar beveiligde bunker in Paraguay.

  BeantwoordenVerwijderen
 104. Dat de zaak Vaatstra de gemoederen in Friesland bezighoudt en een issue voor ordehandhaving is, blijkt wel uit het volgende:

  Wedstrijd afgelast om Vaatstra

  ANP
  23 novimber, 2012 - 17:41

  De wedstrijd tussen de dameselftallen van VV-Zwaagwesteinde en WTOC van Oudwoude gaat zaterdag niet door. Het bestuur van WTOC heeft uitstel aangevraagd in verband met de zaak Vaatstra. De gemeenten Dantumadeel en Kollumerland hadden aangedrongen op uitstel. Zo willen ze voorkomen dat de wedstrijd uit de hand loopt.

  Voorzitter Van der Ploeg van WTOC denkt dat het wel zal meevallen, maar zegt ook dat er geen olie op het vuur gedaan moet worden. De wedstrijd wordt nu op 22 december gespeeld.


  Dan gaat een gemeente het dus niet goedvinden als gekkie Micha komt flyeren. Ook niet elders in de provincie.

  BeantwoordenVerwijderen
 105. @Theo

  Scusi, je hebt gelijk. Het is Dankbaar. Stukjes van Micha in de "ik vorm" gaan vaak over iemand anders en in de "hij vorm" over hemzelf, dus ik was even het spoor bijster ;-) Verandert de bottom-line verder niet wezenlijk: verordening uitvaardigen en buiten je gemeente houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 106. Jij kan met je homosexuele natte dromen beter bij die over alles wel een betwetende mening roeptoeterende genetische tante van je op schoot kruipen. Het ontwakende bewustzijn onder de Friezen is absoluut groter dan jij met je mediageile mensenmenners ons met zijn allen wil laten geloven hahaha...

  "!!!LET OP HOE HARM BROUWER OP HET CRUCIALE MOMENT VAN HET INTERVIEW OP ZIJN VOORHOOFD BEGINT TE KRABBELEN EN ZICH VERSPREEKT!!!!!"

  BRON

  BeantwoordenVerwijderen
 107. @Jeroen

  De gemeente zou flyeren kunnen verbieden wanneer ze zou vermoeden dat het de openbare orde zou verstoren. Kat en Dankbaar zouden niets liever willen. Of er kan in de APV van Kollumerland staan dat voor flyeren toestemming moet worden verleend. Even een verordening uitvaardigen kan uiteraard niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 108. @Papi

  Dat ontwakend bewustzijn is inderdaad groeiende, als je ziet dat die folderaar zonder tussenkomst van de politie het dorp uitgerost was.

  BeantwoordenVerwijderen
 109. Dankbaar en Kat snappen niet hoe het er in zo'n klein dorp als Oudwoude aan toegaat. Ik ken dat dorp uiteraard vrij goed, aangezien het nog geen drie kilometer van mijn woonplaats verwijderd is. Het is een kleine, hechte gemeenschap, waar letterlijk iedereen iedereen kent. Dat dorp is momenteel aan het rouwen. De boerenpummels hier zijn niet de inwoners van Oudwoude, maar Dankbaar, Kat en Vergeer. Wat voor hufter moet je niet zijn om daar nu te gaan folderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 110. @Pyt

  volgens mij kan het wel om zo'n verordening uit te vaardigen. Met een beetje rekkelijkheid kan het vallen onder het verspreiden van biljetten en/of bedelgedrag, maar argumenten van ordehandhaving gaan natuurlijk ook op. De gemeente Staphorst hanteert zelfs een vloekverbod.

  BeantwoordenVerwijderen
 111. @Jeroen

  De politie zou op kunnen treden op grond van de APV, indien de APV een bepaling bevat die flyeren zonder toestemming verbiedt. Dat is sowieso al een akelige bepaling, omdat het m.i. in strijd is met de vrijheid van meningsuiting.

  Een andere mogelijkheid is dat B&W zich beroepen op het handhaven van de openbare orde. Bijvoorbeeld wanneer ze bevreesd is voor een opstootje wanneer Micha Kat in Oudwoude gaat staan folderen of door een microfoon gaat lopen schreeuwen. De APV van Kollumerland biedt daartoe wel mogelijkheden. Fraai is het niet en ik zou er geen gebruik van maken, tenzij Kat écht met een magafoon in het centrum van het dorp gaat staan schreeuwen. Maar dan komt de politie waarschijnlijk te laat...

  BeantwoordenVerwijderen
 112. Er is altijd meer, mensen.

  Kat sleept nu ook de Walpurgisnacht erbij.

  Sterk ingeburgerde irakese asielzoekers dus.

  Overigens lijkt het me voor Dankbaar een leerzame ervaring om ter plaatse te gaan folderen, terwijl de politie een oogje dicht knijpt, bij wat er zich vervolgens zal afspelen.
  Karma is tenslotte een bitch.

  BeantwoordenVerwijderen
 113. Ging even fout met de liunk naar de APV van Kollumerland. Hierrr

  BeantwoordenVerwijderen
 114. Excuses voor alle typos in mijn vorige posts...

  BeantwoordenVerwijderen
 115. Tja...verbaast me niks. Ik twijfel er ook niet aan dat hij inderdaad bedreigd is. Je zag het aankomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 116. in een dorp waar de dominee, burgemeester en veldwachter nog halfgoden zijn LOL Die mongool Dankbaar denkt dat het hier nog steeds 1850 is.

  BeantwoordenVerwijderen
 117. @Pyt

  We zijn het eens, hoewel ik wat minder zorgvuldig was in mijn woordkeuze. Het is hoe dan ook lokaal te regelen.

  @Theo

  Mooi dat Dankbaar zijn handdoek in de ring gooit. Nou de rest nog.

  Argh.. Walpurgisnacht... Terwijl Nowruz dan net geweest is. Het heeft me altjd verbaasd dat het Koerdische Yezidi geloof nooit de argwaan van de complottertjes wekte, want dat wordt vaak gezien als een vorm van satanisme:

  The reason for the Yazidis reputation of being devil worshippers is connected to the other name of Melek Taus, Shaytan, the same name the Koran has for Satan.

  Furthermore, the Yazidi story regarding Tawûsê Melek's rise to favor with God is almost identical to the story of the jinn Iblis in Islam, except that Yazidis revere Tawûsê Melek for refusing to submit to Adam, while Muslims believe that Iblis' refusal to submit caused him to fall out of Grace with God, and to later become Satan himself.


  Maar goed... misschien moet ik ze niet op ideëen brengen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 118. Laat ik die dag nou ook in Haarlem zijn geweest en gezien heb dat 2 agenten dat spandoek verwijderde.

  Ik weet niet wat Dankbaar bezielde en zijn companen die dag, maar erg succesvol was het niet bepaald. De politie kwam,haalde het spandoek binnen 5 minuten weg en dat was dat. En voor de rest liep iedereen door.

  En Zola ging over de Dreyfuss affaire,ik heb niets tegen citaten als men ze maar in de juiste context plaatst.

  Bovendien vind ik de mail die Hylke heeft gemaild, neerzetten op zijn site krankjorum

  BeantwoordenVerwijderen
 119. @Dorothy

  Wim Dankbaar heeft die 'demo' in Haarlem helemaal niet georganiseerd. Dat kwam van de anti-Demmink hyvers.

  Dankbaar voegde zich spontaan tussen het groepje, kaapte de roeptoeter, en stond vrijwel uitsluitend over de Deventer Moordzaak te oreren. Hij wist toendertijd nauwelijks wie Demmink was.

  Dankbaar eigent zich hier weer eens een krasje op zijn kolf toe die hem niet toebehoort.  BeantwoordenVerwijderen
 120. Nou ja Dankbaar woont in Overveen heb ik gelezen, dus dat is om de hoek.Hij zal misschien wel boodschappen wezen doen die dag en kwam zijn karma tegen.

  Overigens op KLOL is de paniek toegeslagen, Micha durft niet naar Friesland af te reizen uit angst om gelyncht te worden. Nou ik denk dat wat Pyt al zei, het kanaal is koud.

  BeantwoordenVerwijderen
 121. "Dankbaar eigent zich hier weer eens een krasje op zijn kolf toe die hem niet toebehoort."

  Dat is geheel in overeenstemming met de wijze waarop de dictator ten koste van alles en iedereen elk onderwerp met zijn persoonlijke verkniptheid in overeenstemming wenst te masseren. Dat doet hij echter zo opvallend slecht dat er zelfs bij de Argusoog uitzending van Zeevat de heren Kat en Wuim tot aan het vervelende toe meerdere malen door Arend verbaal uit elkaar getrokken moesten worden. Meneer vond het vanzelfsprekend dat Arend zijn taak als gespreksleider van zijn eigen show aan zijn duistere en persoonlijke motieven maar had aan te passen, want anders werd zijn alfamannetjes gedrag teveel door dat van de andere pratende apen overvleugeld!? Het is dat ik geschoold ben in het herkennen van dit soort van manipulerende technieken, maar het feit dat er op het moment bijv. door Dèsirée op Argusoog-radio met nog zo een slecht betaalde desinformant wordt gesproken, zegt dan ook tegelijkertijd alles over 'onze' alternatieven media en de motieven van de meest actieve schreeuwers dan wel genadeloze stemmingmakers ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 122. @papi nissan

  Zeevat kan beter met zijn eigen loserproblemen bezig zijn dan twee mede gestoorden uit elkaar houden in een compleet nutteloze uitzending over hun respectievelijke hallucinaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 123. Jij doet hier altijd wel of je ze zelf allemaal op een rijtje hebt jeroen, maar van deze materie waar Arend tussen verpletterd wordt heb je absoluut niets begrepen! De advocatuur en 'gerechtelijke' macht zijn dan ook 2 handen op de monopolaire staats-'justitiele' macht. Als de politiek via machtsmisbruik heeft besloten dat er van een tegenstander niets maar dan ook niets over gelaten zal blijven, dan behoort de juridische wereld daar totaal onderdanig aan te zijn en er verder zijn/haar handen vanaf te houden. Daar zijn overkoepelende instanties voor waar zowel rechters als advocaten zich aan hebben te onderwerpen door te informeren waar ze aan toe zijn voordat ze zich ergens over inlezen. Doen ze dat niet dan is het gelijk over en uit met een verdere cariere binnen de 'juridische' wereld. Dat kunnen ze natuurlijk niet open en bloot van de daken gaan tetteren, maar via teriefbepaling en andere wollige taalgebruik is heel gemakkelijk aan iedere eventuele klant dat duidelijk te maken. Leer mij niets over die elkaar aflebberende mietjes kennen zeg! Hier nog een kleine tip van deze totaal gecorrumpeerd/verkankerde wereldje...

  BeantwoordenVerwijderen
 124. @papi nissan

  Als de politiek via machtsmisbruik heeft besloten dat er van een tegenstander niets maar dan ook niets over gelaten zal blijven, dan behoort de juridische wereld daar totaal onderdanig aan te zijn en er verder zijn/haar handen vanaf te houden

  Dat is natuurlijk niet wat er met Zeevat gebeurde, hij heeft dit echt aan zichzelf te wijten ook al probeert hij daar nou iets anders van te maken en net te doen of hij zielig is. Als hij zich gehouden had aan de uitspraak van 2011 en niet opnieuw over de dochters van vd Brink had geschreven of hun foto's had getoond was er niets aan de hand geweest.

  Maar hij trok zich daar niets van aan omdat hij blijkbaar dacht dat hij boven of buiten de wet stond. Dat zijn spirituele wetten van een fijner spinsel oid zijn.

  Dit heeft niets met de rechterlijke macht te maken en alles met automutilatie en maakt van Arend een minstens even grote gestoorde als Micha en Wimpie.

  BeantwoordenVerwijderen
 125. Wat ik niet van je kan begrijpen papi, is dat we deze discussie al ruimschoots voerden (het was ziva die je precies wist uit te leggen waar dat bedrag vandaan komt en waarom het terecht is). Als ik het me goed herinner ging je toen dom schelden op Joden, maar je wist het niet te weerleggen.

  Dan kan je natuurlijk wel proberen om een paar weken later je geleuter over hoe zielig Zeevat wel niet is en hoe hij genaaid wordt te herhalen, maar echt overtuigen doet het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 126. Met je nietszeggende en zwaar binnen de matrix ingesnoerde geleuter bevestig je alleen maar dat ik met mijn kennis betreft deze materie meer in huis heb dan jouw mensenmennende soort juist bewust niet wil/kan weten. En of die soortgelijke tante van je eveneens vanwege een erin geramde plaat van de wieg tot het graf in een debiel/onderdanige blindheid wenst te sterven, is daardoor voor mij persoonlijk alleen al van een to-taal niet bestaande waardeoordeel. Dus houd nu eens een keer op om naar mijn complimenten over jullie uitverkorenheid van de duivel irritant zuigend zoals alleen een jood dat kan te vissen, want wat dat betreft kan ik mij alleen nog maar tot aan jullie totale eliminering op die gecabaliseerde strontmentaliteit van jullie parasitaire ondersoort ontlasten. Hier kom nog maar eens lekker klaar op een zwaar misinformerende en daardoor dus wel als een gecontrolleerde opposant functionerende mensverrader, waar Micha ook al zo idolaat geil mee wegloopt. Echter vanwege het bewustzijnsniveau over de jodenstreken hier in Europa zal de AJ methode door Kat vooral hier in dit Holle-land nooit meer evenaard kunnen worden hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 127. Dat vind ik allemaal prima papi, in zoverre ik je geschifte wartaal kan volgen. Maar dat neemt niet weg dat het bedrag dat Arend moet betalen terecht is en gebaseerd werd op die uitspraak uit 2011. Die uitspraak respecteerde hij niet en nu is hij de lul. Wat ik wel zorgwekkend vind is dat Zeevat zelfs de commentaren van advocaten die hij raadpleegde naast zich neerlegt.

  Hij kan zich nu het beste failliet laten verklaren, andere mogelijkheden heeft hij niet meer. Want dat touwtje om zijn nek wordt inderdaad steeds strakker aangetrokken, wat hij of jij daarvan vindt boeit echt totaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 128. Ach kom op @Papi, dat is idd wat Jeroen zegt allemaal prima, maar het is Zeevat zelf, en niét 'da system' die hem de strop om heeft gelegd.

  Neem nu het mailtje van de advocaat die Zeevat raadpleegde en waar je hier naar linkt. De amateuristische domheid sijpelt er met vloedgolven door.

  Kennelijk heeft Zeevat richting deze advocaten een pakket aan argumenten aangeleverd die werkelijk niet alleen ultradom zijn, maar ook aangeven dat Zeevat buiten iedere werkelijkheid opereert. Ik bedoel aankomen met onzin als 'kopietje', 'mijn naam is niet consequent met hoofdletters of juist niet geschreven', 'het stempeltje staat 2 graden uit het lood en wijst nu subliminaal naar Babylon', en dergelijke zijn allemaal een mega setup for failure.

  Het laat alleen maar zien dat Zeevat er helemaal niets van begrijpt, en de 'message' van de dwangsommen niet tot hem doordringt.

  Er is nog maar één weg naar het licht voor Zeevat, en dat is de weg zoals hij hier gekomen is; via de aangevers dus, en niet zoals die advocaat ook al aangeeft via het vonnis.

  De aangevers kunnen de deurwaarders terugroepen, en de verbeurde dwangsom stop zetten. Maar dan zal Zeevat wel in gesprek met ze moeten, heel helder aangeven dat hij het nu allemaal wel begrijpt, er naar zal handelen, laten zien wat hij doet om het tij te keren, en er alles aan zal doen het niet weer te laten gebeuren. Misschien dat de aangevers dan coulantie tonen, en de war dogs van zijn salarisrekening halen.

  Maar goed, gelet op zijn voortdurende gescheld en getier richting deze aangevers is het maar zeer de vraag of die ramen inmiddels ook niet door hem zijn ingegooid.

  Echt, ik heb zelden iemand zo slecht een probleem zien managen. Wat een mega prutser.

  BeantwoordenVerwijderen
 129. Over dat commentaar bij Argusoog:

  Dat daar gepubliceerde advies komt vermoedelijk (want 1 + 1 = 2) van Arnoud Engelfriet van de bekende (zo niet: warm door mij aanbevolen) site Ius Mentis. Opmerkelijk dat Arnoud, kennelijk helemaal gratis, al een zeer uitgebreid en steekhoudend advies geeft. Hij is eigenlijk te goed voor deze wereld. Zoals ik van Arnoud van zijn blog gewend ben, is het advies helder geschreven en zinnig doordacht.

  Maar Arend Zeevat bestaat het dan om in plaats van hem te bedanken, hem (samen met drie collega-juristen/advocaten) uit te maken voor "gehersenspoelde lapzwans". Hoe beledigend, onterecht, blind en dom is dat.

  Het laat wel weer zien dat er voor Arend Zeevat echt geen hoop meer is. Hij is echt gewoon niet voor rede vatbaar, en gaat bewust en met open ogen zijn eigen ondergang tegemoet, zelfs de laatste reëele strohalmen wegwuivend.

  Die laatste strohalm zou deze opmerkelijke passage in dat advies van Arnoud Engelfriet kunnen zijn:
  ==
  Ik zie in je mail eigenlijk niets waarmee een executiegeschil mij haalbaar lijkt, behalve wellicht dat er niet aan jou is betekend. Maar dat is iets dat je kunt ophelderen met een telefoontje naar de deurwaarder, dat bewijs moet hij je overhandigen.
  ==

  Ik denk zomaar, gebaseerd op geen feiten, dat Arend Zeevat zo'n telefoontje niet gaat plegen, omdat hij donders goed weet dat dat betalingsbevel WÉL door de deurwaarder is betekend en hij dat bevel ook gezien heeft en in huis heeft. Maar daar liegt Arend over, om zielig te doen en anderen de schuld overal van te kunnen geven. Denk ik zomaar. Ik kan natuurlijk ongelijk hebben. Dan moet hij als de donder bewijs van die betekening eisen, en als dat er niet is een executiegeschil starten. Maar dat gaat hij vast niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen