maandag 5 november 2012

Marx Rutte

De grootste fout die Batman en Robin (Pow, Kaboom, Zap!) hebben gemaakt, is dat ze hun gloednieuwe Batmobiel II reeds de grot hebben uitgereden voordat het ding goed en wel was afgesteld. De gevolgen zijn nog moeilijk te overzien, afgezien van het dramatische zetelverlies van de VVD onder leiding van Marx Rutte, maar het schisma bij de achterban werd vooral duidelijk bij de alternatieve bloggen. Onder de noemer 'We hebben het geflikt' verwees Joop.nl bijna jubelend naar een artikel uit het AD: 'Nivelleren is een feest'.

Een feestje met een onvermoede kater, denkt Barracuda. Vermoedt ook het anders zo socialistische Krapuul: 'Nog voor de lachende gezichten op het bordes staan, is het al duidelijk dat van bruggen slaan tussen de verschillende bevolkingsgroepen geen sprake is. Eerder zien we een platbodem bestuurd door een zwalkende veerman doelloos richting einder gaat en in zijn vrije val nieuwe wachtgeldregelaars meeneemt.'

Maar het stoom kwam vooral uit de oren van de rechtse bloggers en hun reaguurders. Bij de Jankende Chroniqueurs: 'Alles en iedereen dient te knechten voor de staat. Luxe is voor socialisten net zo vies als de outfit van Hans Spekman. Niet dat de socialisten zelf vies van luxe zijn. Want ze mogen als rode predikanten de mens graag hun wil opleggen, ze willen er wel duizelingwekkend goed voor gehonoreerd worden. Het is ook niet voor niets dat de geringschattende term zakkenvullers zeer vaak op PvdA’ers slaat.'

En ja hoor: 'Socialisten hebben heel veel bereikt. Namelijk dat de Nederlandse werknemer via de ARBO zo vertroeteld werd, dat het vieze werk nu door illegale arbeidsmigranten of ergens in China gedaan moet worden.'  Het baardmens is bij de chroniqueurs nooit ver weg.

De ontredderde Tim Engelbart bezocht een groepstherapie voor VVD leden in Leiden. 'We brainstormden over wie het meest geschikt zou zijn de VVD uit dit zompige socialistische moeras te trekken. We debatteerden over filosofische thema's en probeerden ons bier te laten smaken, voordat de accijnzen binnenkort alwéér omhoog gaan.' De VVDer en zijn portemonnee, het blijft een repeterende breuk.

Bij E.J. Bron werden de Duitse vertalingen zomaar ingeruild voor heusch proza over Spekman.

Bij de klaagmuur van de Amsterdam Post: 'Samsom…..de nieuw Chavez van Nederland ? Laten we maar zorgen dat dat niet gebeurt. Kijk wat er van Venezuela over is.'

Toch een beetje vreemd, al die kritiek bij Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten, die als we hem zelf mogen geloven nog geen nagel heeft om zijn kont te krabben. Had Samson niet speciaal aan hem gedacht?

Hoe dan ook, de ijstijd komt eraan. Barracuda heeft in Haagse kringen vernomen wat de volgende compromissen worden. In ruil voor de toezegging dat Rutte premier blijft, worden alle bomen vervangen door windmolens, wordt gehaktdag vleesloos, wordt de elektrische auto de norm en komen bij alle kassa’s  kranen waar mensen hun zelf meegenomen flessen met bronwater kunnen vullen. Wordt vervolgd. Same Bat time, Same bat channel.

56 opmerkingen:

 1. De actiejournalistiek van de Telegraaf Media Groep wordt met de dag bespottelijker. Moet progressief Nederland nou ook harde aksie gaan voeren tegen alle rechtse beleidsmaatregelen in dat akkoord? Zucht.

  Ik ben in ieder geval zeer voor deze coalitie. Maar het zal wel even wennen zijn na al die jaren van compromisloze polarisatie, dat twee partijen geven en nemen in coalitieonderhandelingen en elkaar nog het licht in de ogen gunnen ook."Democratie" heet dat.

  Ik vind het trouwens strategisch onhandig dat rechts al begint met actievoeren voor de inkt van het regeerakkoord zelfs maar droog is. Over "te vroeg peaken" gesproken. Maar goed, ik vind het prima, want als het erop aankomt hebben ze geen argument of meme meer over. Marx Rutte is nu al sleets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Om te beginnen, gaat het hier om een boekhoudkundige correctie. Amortiseren van integrale kosten op plaatsen waar niks te halen valt, om vervolgens via de aloude vestzak-broekzakmethode (zorgtoeslagen) een enorme schuldenberg te veroorzaken. Hoogervorst kan zijn differentiaalrekening inclusief zijn vinger deze keer zijn reet stoppen.
  PVDA - VVD 10- 0

  http://turboton.weblog.nl/actueel/gebaar-hoogervorst/

  BeantwoordenVerwijderen

 3. België kan stroom zorgvluchtelingen nauwelijks aan

  "Dagenlang uit kofferbak BMW 7-serie geleefd om grens te bereiken"

  Door Cornelis Tjakke en Richard van der Toren • vrijdag 2 november 2012, 14:13

  Tienduizenden VVD-stemmers zijn de afgelopen dagen de Nederlands-Belgische grens overgestoken om aan de inkomensafhankelijke zorgpremie te ontkomen. De Belgen kunnen de stroom zorgvluchtelingen nauwelijks aan.

  Premier Elio di Rupo: “De vluchtelingenkampen bij de grens zitten overvol. We pogen de bestaande capaciteit zo snel mogelijk uit de breiden, om de zorgvluchtelingen zo passend mogelijk op te vangen. Maar een villa bouw je niet in één dag.” België heeft bij de EU aangeklopt voor hulp bij de opvang.

  Zorgvluchteling Ernst-Jan van Deuren uit Wassenaar is opgelucht dat met zijn gezin veilig de grens heeft weten over te steken. “Om België te bereiken hebben we dagenlang uit de achterbak van mijn BMW 7-serie moeten leven. We hebben ons in leven weten te houden met flessen Moët & Chandon, die we op laatste moment uit onze wijnkelder hebben kunnen redden.”

  Van Deuren hoopt snel terug te kunnen keren. “Ik hoop dat Stef Oostblok, Frans Tim-IL-Mans, Ivo Opstalin, Ton Elias en Lililenin Ploumen door internationale sancties tot het inzicht komen dat zorg geen mensenrecht is, maar dat je zorg moet verdienen.”

  De Speld

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij komt de VVD er helemaal niet zo bekaaid vanaf.

  Rechtse puntjes die gescoord werden:

  * Belastingverlaging voor hoogste inkomen en derde schijf
  * Extra geld naar Defensie voor vredesmissies (daar gaat meer bijkomen met Jeanine op defensie)
  * 1 miljard bezuinigingen op ontwikkeingssamnewerking
  * Verkorting WW
  * Versoepeling ontslagrecht

  Moet links daar nou ook huilie over gaan doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rechts is allang de vleesgeworden, hypocriete, lafhartige bangeschijterds. Met zelfreflectie als vloeken in de kerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Twee jaar voortstrompelen en dan plat op de bek vallen, dat lijkt me wel wat voor dit rechtse kabinet.

  Daarna verkiezingen, een formatie die 18 maanden duurt, een voortstrompelend kabinet dat na twee jaar op zijn bek gaat....ad infinitum. Of in elk geval tot de dag dat ik het tijdelijke voor het eeuwige vewissel.

  Was getekende, Pyt van der Galiën, conservatief links.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij illustreert deze ontwikkeling alleen maar dat het klassieke rechts/links denken zijn tijd wel gehad heeft.

  De assen liggen nu nationaal/internationaal, en alle daaronder vallende nuances of extremen.

  In dat licht is deze huidige coalitie voor Nederland volgens mij een zeer welkome, en zeer prettige ontwikkeling. Want juist met deze coalitie kan Nederland eindelijk weer eens een stap terugzetten naar die internationaal zo bejubelde unieke 'tolerantie-maatschappij'.

  Dat deze zeer gezonde vorm van Nederlands denken ook (lokale) keerzijdes kent, zoals dit zorg-akkefietje, is peanuts. Waar het in de basis om gaat is dat Nederland zich in de gemoedstoestand weer stabiliseert. Nationaal, maar veel belangrijker Internationaal.

  Dat Rutte een dergelijke zeer pijnlijke stap durft te nemen siert hem juist. Dat het amortiseren van kosten is zoals @geen stelt, is misschien waar, maar volstrekt onbelangrijk. Het gaat immers niet om een detail, maar om het geheel. En als een dergelijke detail stap al zo moedig genomen wordt, dan kan dat voor het geheel alleen nog maar hoopgevend zijn.

  Nationalisme is de doodsteek voor iedere natie, en met deze stap heeft iig Rutte laten zien ook op lokaal niveau 'Internationaal' te denken. Persoonlijk kan ik daar alleen maar opgelucht van worden.

  Lijstjes bouwen zoals @Jeroen dat doet, die overigens alleen maar appels met peren vergelijkt, is nou juist niet wat bijdraagt aan het potentiële succes van deze coalitie, en het doom-denken dat @Pyt voorstelt openbaart exact de lichamelijke ongemakken die het nationalistische post-Fortuijn virus de afgelopen jaren in zijn greep heeft gehouden; het power to the puppies-syndroom.


  BeantwoordenVerwijderen
 8. De gemoedstoestand in Nederland stabiliseert? Heb je de afgelopen week het nieuws nog gevolgd, Ziva?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Pyt

  Sure, maar je kan geen rijdende - denderende - (Nationalistische polariserende) trein at will op een ander spoor zetten zonder dat er een hoop spaanders vallen en herrie ontstaat.

  Reduce speed is alleen maar mogelijk door een ferme cut back. Dat die cut back nu op nationaal (dus lokaal) niveau wordt geïnitieerd wordt is - nogmaals - hoopgevend. Voorgaande jaren lag dat namelijk op internationaal niveau; immigratie, anti-Europa, anti-Islam, pro-west, etc.

  Dus, nee het is verre van rustig, maar ja, het levert nu eindelijk weer eens herrie op waar het niet ultiem schadelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met Rutte ben ik niet gerust, wel dat er nu deze keer een groep ministers zijn, die tenminste stabiel zijn. In vergelijking met het gedoog kabinet dat rollend over straat ging, samen met Wilders zijn criminele bende.

  Dat Mark Rutte een goede president is vind ik niet. Eigenlijk had hij op moeten zouten. Iemand die met alles en iedereen in zee wil gaan voor de macht kan je niet bepaald een lichtend voorbeeld noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ziva

  Lijstjes bouwen zoals @Jeroen dat doet, die overigens alleen maar appels met peren vergelijkt, is nou juist niet wat bijdraagt aan het potentiële succes van deze coalitie, en het doom-denken dat @Pyt voorstelt

  Ik ben het verder compleet met je verhaal eens hoor, maar het is wel degelijk van belang om te laten zien dat de concessies niet van een kant kwamen om het misverstand weg te nemen dat alleen de PvdA baat heeft bij dit akkoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zie niet goed wat de herrie die de afgelopen week ontstond, met nationalisme te maken heeft. Of begrijp ik je nu helemaal verkeerd?
  Ik volg je echt niet wanneer je zegt "met deze stap heeft iig Rutte laten zien ook op lokaal niveau 'Internationaal' te denken".

  Je kunt natuurlijk best opgelucht zijn dat we het weer ouderwets over sociaal-economische zaken hebben (en dat ben ik tot op zekere hoogte wel met je eens) i.p.v. over non-issues als islam en immigratie. Bedoel je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Er wordt vanuit populistisch rechts een rare campagne gevoerd, waardoor de feitelijk onjuiste beeldvorming dreigt te ontstaan dat dit een "links regeerakkoord" oid betreft. In het verleden betaalde progressief Nederland een hoge prijs voor het onweersproken laten van zulk soort onzin, waardoor we uiteindelijk met gekke greetje opgescheept zaten.

  Volgens mij is er weer een goed evenwicht als er vanuit links ook wat dom populistisch gereuteld wordt over dit akkoord.

  Learn first — Oh thou who aspirest unto our ancient Order! — that Equilibrium is the basis of the Work.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als je het mij vraagt zou iedereen gewoon z'n zegeningen moeten tellen in plaats van polariseren en het landsbelang als gemeenschappelijk doel stellen. We're all on the same team ofzow.

  Maar als rechts al meteen begint met negatief campagnevoeren moet je daar helaas wel wat aan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Jeroen

  Volstrekt absurd dit een "links" akkoord te noemen. De laagste inkomensgroepen krijgen een enorm inkomensverlies voor hun kiezen. Heeft ook niks met populisme te maken, want het staat gewoon in het regeerakkoord:

  - alleenstaande ouders in de bijstand gaan terug van 90 naar 70% WML. Hoe die gezinnen rond moeten komen van 890 euro per maand is mij een raadsel.
  _ Van de 90.000 werknemers in de WSW moeten er 60.000 uitstromen naar een "reguliere" baan. Tijdens een crisis 60.000 mensen met een arbeidshandicap die uitstromen? Hahaha! Niet moeilijk te voorspellen dat van die 60.000 er 50.000 de bijstand in geflikkerd gaan worden.
  De overblijvende WSW'ers gaan terug naar MAXIMAAL het minimumloon. Nu zitten de meesten nog op 120 tot 130% van het WML. Sociaal-democratie anno 2012.

  Dit kabinet mag dan cultureel links van het vorige staan, ik durf rustig te stellen dat het sociaal-economisch rechts van Bruin I staat.

  Helaas hebben deze mensen geen Telegraaf die het voor hen opneemt.

  Denn die einen sind im Dunkeln: Und die andern sind im Licht: Und man siehet die im Lichte: Die im Dunkeln sieht man nicht

  http://www.youtube.com/watch?v=mZCJmpODiJc&list=PL989E2E3286BB47BF&index=26&feature=plpp_video

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Pyt

  'Nationalisme' heb je ook op lokaal niveau. Het 'volk' tegen de 'elite' is in zekere zin een vorm van nationalisme. We noemen het anders maar het volgt hetzelfde proces van groepsdenken.

  'Internationaal' denken, zoals ik aanhaal, is hetzelfde als over die gekaderde maatschappelijke groepen heen denken, wat Rutte nu, al dan niet bewust, doet. Dat juich ik dus toe.

  Dat gaat nooit zonder slag of stoot. Zeker niet wanneer een land als Nederland al menig jaar, post-Fortuijn dus, al behoorlijk van het spoor was afgeraakt. Al moet je je dus ook afvragen of het pre-Fortuijn Melkert tijdperk daar geen fikse bijdrage aan heeft geleverd.

  Het gaat me dus om de context van 'nationaal', en 'internationaal'. Niet om de letterlijke betekenis. Internationaal is buiten je eigen groep denken, nationaal het tegenovergestelde.

  @Jeroen

  Uiteraard, natuurlijk is het van belang om te laten zien dat de balans niet wederom naar één groep doorslaat. Maar de zaken die jij noemt zijn voor het maandelijkse huishoudpotje voor het merendeel van de bevolking erg abstract.

  Daarnaast boeien ze die groep binnen de samenleving die door dit zorgkosten-plannetje het hardst worden geraakt in zijn geheel niet. In hun geval is er namelijk geen sprake van een equilibrium middels de 'rechtse winst' zoals jij die stelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ufo waarnemingen via mobiel schijnt over zijn piek heen te zijn. Valt wel mee volgens Teuben, heb nog steeds contact. Overheden houden dingen onder de pet, i.v.m. oliebelangen.

  Sorry voor deze onderbreking.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Ziva

  Ik probeer me voor te stellen wat er nou precies op die kaartjes van Wouter Bos stond. volgens mij stonden daar vooral wat abstractere rechts/links tegenstellingen in plaats van koopkrachtplaatjes, waarin vervolgens principiële keuzes gemaakt werden.

  Dat hele onderhandelproces is nieuw voor Nederland en had beter becommuniceerd moeten worden. Want de rechtse punten worden de VVD van harte gegund, maar dat moet ook omgekeerd zo werken.

  Vroeger werd er gewoon op ieder punt op de vierkante millimeter onderhandeld, waardoor het compromis dat daaruit rolde in geen enkele verkiezingsprogramma terug te vinden was: wilde de PvdA nivelleren en de VVD denivelleren, kwam je per saldo op nul uit.

  Tegelijk is het waar dat het voor de NuKuBu vooral gaat om de koopkrachtplaatjes, maar de grootste groepen gaan er juist op vooruit. Overigens hoor ik zelf wel bij de groep die minder overhoudt aan dit akkoord, maar heb het ervoor over. Ik redeneer eerder vanuit algemene belangen dan vanuit mijn persoonlijke koopkrachtplaatje en volgens mij ben ik niet de enige.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. 300000 mensen die 30% + 10% bestuursrecherlijke (extra) premie oftewel armoedeboete betalen , dat krankzinnige wurgsysteem is nu overboord.

  -------------------------

  In Nederland waren in de zomer van 2011 ruim 282.000 wanbetalers van de zorgpremie. Dit aantal is de laatste paar jaar aan het groeien. Verzekeringssite.nl heeft vorig jaar berekend wat een wanbetaler iedere verzekerde kost. Dit lag rond de 27 euro.

  Per 2013 gaat het eigen risico van 220 euro naar 350 euro. Menzis verwacht dat hierdoor nog meer mensen moeite zullen gaan hebben met betalen.

  Bron: De Telegraaf

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @geen

  Pure propaganda natuurlijk, want dat eigen risico is dus inkomensafhankelijk. Het is niet schrijnend voor mij als ik 120 lousy euries extra kwijt ben.

  De Televaag probeert bewust de valse indruk te wekken dat iedereen ineens zo'n bedrag aan eigen risico kwijt zou zijn, zodat ze arme domme mensen voor hun karretje kunnen spannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @jeroen
  300000 mensen betalen hierdoor maandelijks een boete van 40 %.onvoorstelbaar maar waar. Huurtoeslagen gaan rechtstreeks vanuit de belasting naar de woningbouwvereniging. Zorgtoeslag komt rechtstreeks op de bankrekening, ook al staat men rood. Dat is het significante verschil. Niks propaganda, maar een blunder van formaat met ernstige gevolgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @pyt
  Dit kabinet is in ieder geval een stuk rechtser dan je met al die ophef zou denken. Dat zijn we wel eens.

  @geen

  Ik snap niet wat de blunder nou precies is?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @jeroen
  Dat de toegekende zorgpremie niet op de plaats van bestemming komt, snapt oa Spekman heel goed. Vooral bij minima, jeugd, of mensen met financiele problemen. Die 300000 zou eindeloos aanzwellen, a €45.-maandelijkse boete. Blunder is koren op de molen van de PVDA geweest tijdens het onderhandelingsproces.  BeantwoordenVerwijderen
 24. @geen

  Heb je het nou over boetes voor wanbetalers? Heb ik geen enkele medelijden mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @jeroen
  Je snapt het duidelijk niet, gaat juist niet over medelijden. Gaat over mensen wiens zorgpremie voortaan via SVB rechtstreeks naar de verzekeraar gaat. Is op zich goede zaak. Maar vervolgens ontvangen de onnodig afgeroepen wanbeters daarnaast wel maandelijks een als vanzelf oplopende compleet belachelijke incasso rekening a 45 euro per persoon. Tot in lengte van dagen ook nog. Luceratieve incasso handel die makkellijk te voorkomen was. Met het nieuwe systeem verdwijnen de wanbetalers als sneeuw voor de zon. De minima ontvangen namelijk geen zorgpremie meer, dus dat verhaal van 20 euro premie per mnd is een teken van onwetende paniekzaaiers.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @geen

  Ik begrijp ook niet helemaal wat je bedoelt, maar dat kan aan mijn onwetendheid liggen tav zorgpremie's en huurtoeslagen. Ik ben absoluut niet bekend met die fenomenen anders dan dat ik weet dat ze bestaan.


  Bedoel je nu dat de mensen die het meest aanspraak maken op zorg in verhouding meer gaan betalen, en omdat die groep het merendeel in de lagere inkomensgroepen valt, de lagere inkomensgroepen dus door dat ruimere eigen risico per saldo meer voor zorg gaat betalen?

  In dat geval lijkt het me een eerlijk systeem. De vervuiler betaalt, toch?

  Of bedoel je dat veel lagere inkomens de zorgpremie eigenlijk als een soort van verkapt salaris zien, en inderdaad die premie gebruiken om het huishoudtekort aan te vullen? In dat geval, is een hogere eigen bijdrage natuurlijk volkomen terecht, en moeten zij die een dergelijke premie ontvangen dat bedrag ook netjes reserveren voor een eventuele toekomstige buiten-budget zorgrekening.

  Of zie ik dat verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @geen

  Je was me net voor met je uitleg, maar ik snap het nog steeds niet.

  De SVB int de premie via je uitkering of salaris en daarover betaal je een boete. Dat snap ik. De zorgpremie krijg je van de belastingdienst als je inkomen beneden een x zit. Dat snap ik ook. Maar wat hebben die twee met elkaar te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @ziva
  Vervuiler laten betalen is een discussie van een heel andere orde. De coalitie heeft ingezien dat het hier in eerste instantie technisch niet klopt. Vandaar dat men nu pas inhoudelijk aan de knoppen wil draaien. Echter nu de route van de zorgpremie anders loopt , is de verleidingen van verkeerd gebruik afgesneden. Prima toch. Voor de rest moet iedereen beseffen dat men vaak 1 maandsalaris van de goot af leeft, en een ziekte niet op afroep komt.

  Gewoon afwachten dus, en plannen maken om 4 miljoen windmolens in de Noordzee te plaatsen, sociale dienstplicht in de zorg invoeren, miljoen extra leerzame handjes. Staan we als nl die 0,0015 % van de wereldbevolking uitmaakt, op de wereldkaart. Gewoon slimme zakelijke midddenpolitiek, en we kunnen weer gastarbeiders gaan inhuren.
  Amen

  BeantwoordenVerwijderen

 29. Wat een opwinding om niks. Gesteggel tussen inkomensgroepen is een constante in onze naoorlogse politiek. Als dat het ergste probleem is dat een land kent, gaat het goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @geen

  Tja, ik weet niet wat de juiste keuze is. Ik studeerde in de US en kon daar een medische praktijk beginnen. Los dat ik dat niet zo heel interessant vond, was de voor mij benodigde verzekering in zijn geheel niet interessant. Een simpel foutje zou me bankroet maken, of erger, als ik niet een zeer dure verzekering zou afsluiten. De kosten voor een behandeling waren dan ook zeer hoog. De patiënt betaalde de verzekering natuurlijk.

  Anderzijds brak ik ooit twee vingers tijdens het mountain-biken in Italië, maar werden die geheel kosteloos voor me gerepareerd in een ziekenhuis.

  Het spreekt voor zich dat de laatste optie mijn voorkeur heeft. Medische zorg, en kosteloos, vormt het fundament van een beschaving. Voor iedereen; ongeacht waar je vandaan komt of wat je doet. Het staat aan de top van menselijkheid imo.

  Maar....

  Medische zorg nodig hebben en vragen zijn twee verschillende dingen. Medische vraag is óók een uitvlucht om extra's te ontvangen. En dat gebeurt te veel. Dus druk dat maar terug, bijv door een hoger eigen risico. Of een rem op uitkeringen. Ik begrijp dat wel, en mag dat wel. Ziekte moet natuurlijk wel ellendig blijven en niet een inkomstenbron.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @ziva
  Mee eens. Continue verbeteringsproces voor systeembewakers, dat de laatste jaren flink tekort is geschoten. Ik maak mij daar niet druk om. Huizenprijzen nog even 40 procent omlaag, en we gaan weer de volgende welvaartsgolf beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @geen

  Huizenprijzen nog even 40 procent omlaag, en we gaan weer de volgende welvaartsgolf beleven.

  Niet dat ik snap waarom je nu plotseling de huizenmarkt in het draadje werpt, maar van de mensen die in mijn social network zitten gaat met die voorspelling meer dan de helft failliet. En dat zijn wel de mensen waar Rutte c.s. nu dat nivellering-voordeel vandaan wil halen.

  Beide bewegingen lijkt me dus niet haalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Gelukkig dat Mind over Matter zijn licht er ook eens over liet schijnen:

  Fuck afleidingstactieken als “uw zorgpremie gaat omhoog”, want ondertussen wordt u veel gruwelijker “genaaid” door Lucifer aanbiddend psychopaten-scum die van de aarde een “house of horror” willen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @ziva
  Het behouden van koopkracht en bezuinigen, is godsonmogelijk. Zorgkosten is nu actueel en pijnlijk. Huizenmarkt is het volgende. Zolang een starter nog geen leefbaar optrekje kan kopen, gaat de prijs vanzelf omlaag. En die ligt al bewijsbaar veel lager dan de grootste huizensite doet geloven. Die ontkennende fase hebben we inmiddels gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Qua reactie scheelt het hier niet zoveel van wat op KLOL gebeurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @Ziva

  Ik zie dat die berichtjes weer weg zijn; had gisteren niet de gelegenheid om nog te reageren, maar dank voor de info.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. @Jeroen

  Ja, ik leek wel een roddeltante. Vandaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik ben het met Klaas van Egmond eens. We moeten naar een ander politiek bestel

  De huidige financiële crisis is de karikatuur van de nieuwe eenzijdigheid, waarin iedereen een kleine kapitalist is geworden die achter zijn PC naar de laagste prijzen en de hoogste rendementen speurt. Het enige wat hem nog interesseert, is zijn eigen fysieke gezondheid, veiligheid en comfort. De samenleving is uitgelopen op consumentisme en hedonisme, vulgarisering en commercialisering. Daarmee is het voorlopige einde van de westerse geschiedenis en de vanouds christelijke beschaving bereikt. Blijkbaar slingert de samenleving in een getijdenbeweging op een vrij primitieve manier heen en weer tussen tegengestelde waarden; op dit moment in de tijd zijn we doorgeslagen naar de private en de materiële kant van het spectrum. Karikaturale uitersten, zoals nu de financiële crisis, worden dan abusievelijk voor 'normaal' aangezien, terwijl ze dit vanuit een groter perspectief helemaal niet zijn. Het is niet normaal om te speculeren met het geld, de huizen of het voedsel van anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik vond het anders wel nuttig om te weten, want dacht dat die MoM iemand anders was, zoals ik eerder schreef.

  Dat er sprake lijkt te zijn van bezetenheid ben ik wel met je eens en dan is het voor een beetje exorcist de vraag wat je daarmee doet: absorberen, verwoesten, of in de ban doen.

  Wat demonologie betreft ben ik het meest geïnteresseerd in de Tibetaanse versie daarvan, omdat de classificatie van vormen van bezetenheid zeer goed aansluit op de Westerse DSM IV en er behandelingen en farmacologie mee verbonden zijn die lijken te werken (Bayer onderzoekt Tibetaanse medicijnen).

  Terry Cifford beschreef die uitgebreid in een proefschrift en in Tibetan Buddhist medicine and Psychiatry, met een vertaling van de psychiatrische hoofdstukken uit de Gyu Zhi.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @Arminius

  Daarmee is het voorlopige einde van de westerse geschiedenis en de vanouds christelijke beschaving bereikt.

  Surely you're joking, mr Arminius. Net of die christelijke "beschaving" zoveel goeds bracht. Volgens mij bracht die vooral de duistere middeleeuwen, onderdrukking en bijgeloof. Het is een minderwaardige ideologie, zoals Greet dat zou noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Eens met Jeroen 5 november 2012 06:37. Was ik ook meteen al:
  ==
  30 oktober 2012, 9:05

  Indruk regeerakkoord: prima. Alleen op wat gehoord in ‘Oog op morgen’. Kortste artikel ooit. Waar ik Samsom zei bedoelde ik Asscher stop.
  ==

  BeantwoordenVerwijderen
 43. En ook eens met Ziva 5 november 2012 16:37 en andere commentaren.

  Wat een kleinzielig gezeur allemaal, de afgelopen week. Nederland op z'n smalst.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. @ziva
  De SVB int de premie via je uitkering of salaris en daarover betaal je een boete. Dat snap ik. De zorgpremie krijg je van de belastingdienst als je inkomen beneden een x zit. Dat snap ik ook. Maar wat hebben die twee met elkaar te maken?
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


  Na dat men als wanbetaler te boek staat, terecht of niet, gaat de zorgtoeslag ook via SVB, naar de verzekeraar, is goed, maar die boete slaat als een tang op een varken. Gezien de aard van het probleem en de oorzaak, komt de wanbetaler nooit meer uit die cirkel, en mag een lineaire absurd hoge boete betalen. 45 EURO boete is bijkans gelijk aan de premie, waarbij de verzekeraar aangeeft dat de kosten 27 EURO zouden bedragen. En dat voor een volautomatische electronische batchtransactie. Mag hooguit 0,10 euro bedragen bij wijze van. 300000 x 45 euro per maand, voor wat? (ook nog vaak oninbaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 45. > gaat met die voorspelling meer dan de helft failliet.

  Zolang iemand niet verkoopt en ook niet door omstandigheden moet verkopen, maakt de actuele waarde van een huis geen r**t uit.

  Wel netjes de rente en andere lasten blijven betalen natuurlijk, anders komt er gedonder van.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Lezer, 5 november 2012 21:31

  Precies. Gisteren was het grootste nieuws weer dat de beëdiging twee keer moest.

  Wat errregh!!

  't Moet niet gekker worden, want dan trekken we het niet meer, zeker niet met die zorgpremie er nog bij (die pas 1-1-2014 ingevoerd gaat worden, maar dat vergeet iedereen even).

  Nederland verkeert in een continue komkommertijd. Alles loopt in feite prima, maar dat noemen we dan "o jee, het is crisis!".

  Als je maar klagen kan. Zo zitten die mensen in elkaar. Hollanders en ander laaglands tuig.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. @ruud
  Waar klaag jij dan over? Of ben jij een Chinees?

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @ruud

  Als Rotterdammer maar ook als Joodse medelander behoud ik me het recht voor om waar mogelijk over wat dan ook te weeklagen en kvetchen.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Wat Kustav Bessems zegt:

  Nee, een deel van het publiek en van de journalisten koos voor een hysterische reactie op de nivellering van de zorgpremies. De gruwelijkste berichten gingen rond met de exreemste effecten voor het loonstrookje.

  Maar dit is Nederland, mensen. Er gebeuren hier geen wilde dingen met geld. Zeker niet met aan het roer twee betrekkelijke middenpartijen. Partijen die elkaar vanwege ideologische verschillen ook nog eens redelijk in evenwicht houden. En partijen die zich electoraal moeten weren in een veelfrontenoorlog. Ze zijn niet gek. Dus al te erge uitschieters worden heus gerepareerd. Achteraf zal de premiegekte een storm in een glas water lijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. @geen, 6 november 2012 11:23

  Zelfspot is a joy forever.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. @ruud
  Helegaar mee eens.

  Gewoon een leger ouderwetse vakbekwame zorginkopers inzetten met een objectieve sterfbaan, en de kosten gieren omlaag.

  @jeroen
  Een wanbetaler die nooit ziek is moet toch ook betalen voor een rijke die altijd ziek is? Links lullen en rechts vullen , geeft uiteindelijk 1,5 miljard aan pepernootboetes per jaar, die als compensabel verlies op de balans van de verzekeraar, weer voor rekening van de belastingbetaler komt. Dus goede zet van deze coalitie.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Godver wat is die Kat toch een enorme randmongool. Net als ik denk dat het niet erger kan met zijn waanzin overtreft hij zich weer eens. Nu slaat zijn fantasie weer helemaal op hol omdat Rutte Turkije gaat bezoeken.

  * Hij ziet daar bewijs in dat Turkije Nederland chanteert

  Niet waarschijnlijk. Dit gaat eerder over herstel van de goede verhoudingen en het verbeteren van de handelsbetrekkingen. Dit jaar was de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen met Turkije en het is bepaald geen overbodige luxe om die banden aan te halen na de schade die wilders aanrichtte.

  * Hij beschuldigt de PvdA ervan de VVD te chanteren, waardoor die "waanzinnige concessies" gedaan zouden hebben.

  Zoals uit de discussie hierboven blijkt deed de VVD helemaal geen waanzinnige concessies.

  * De Albayrakjes zouden hun maatschappelijke posities aan chantage te danken hebben

  Schandelijke suggestie. Die dames bereikten hun positie volledig op eigen kracht (en maakten hem soms ook weer op eigen kracht kapot). Er is ook geen enkele reden voor de Turkse overheid om specifiek die familie te bevoordelen, want die komen gewoon uit een arm klein dorpje.

  * Nederland zou tijdens deze missie militair materiaal leveren

  Het is waar dat Nederland in het verleden militair materieel leverde aan Turkije, maar dat zijn verder trouwe NAVO partners, dus ik zie het probleem daar niet mee. Ze zullen binnenkort wel wat Leopards tegen Syrië kunnen gebruiken.

  Volgens mij zijn ze aan het warmlopen op Baybasin nu Demmink er niet meer toe doet.

  Allemaal volledig random beschuldigingen, zonder dat hij wat voor bewijs dan ook levert. Kan dit niet op de een of andere manier strafrechtelijk aangepakt worden? Hij stelt het allemaal als feit, dus niet dat het zomaar een mening is.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Over Turkse complotten gesproken. Elke jaar worden we bij neus genomen, mensen ,mensen, ach ach, weetjewel , weetjeniet.Met Sinterklaas voor de deur en het grote netwerk van JD, is de grote puzzel is bijna klaar.

  Wiki
  -------------------------------
  Veel tradities in het huidige sinterklaasfeest gaan terug tot Nicolaas van Myra, hoewel er ook elementen van feesten en vereringen van voor de tijd van het christendom in herkenbaar zijn. Nicolaas van Myra is geboren in Patara te Lycië dat tegenwoordig in Turkije ligt, maar in het jaar 280 bij het toenmalige Byzantijnse Rijk hoorde. Later werd hij bisschop van Myra, de hoofdplaats van Lycië. Hij stierf op 6 december 342. Na de inval van de moslims in het gebied, werden de stoffelijke resten van de heilige in 1087 gestolen en naar Bari gebracht.[3]

  BeantwoordenVerwijderen
 54. "Kan dit niet op de een of andere manier strafrechtelijk aangepakt worden? "

  Dat wil hij (Micha Kat) graag, denk ik. Omdat hij al weer een tijdje vrij rondloopt, vindt de zelfdestructiemodule in zijn zieke kop hem niet zielig genoeg meer. Dus wil hij er graag wat strafprocessen en dwangsommen bij.

  Daarom roep hij weer luidkeels dat ook Hans Wiegel en Ed Nijpels notoire pedo's zijn. Maar die hebben dat altijd genegeerd.

  NB. Het enige dat de KLOL'ers hebben tegen Ed Nijpels is:
  1) Hij was burgemeester van Breda toen daar naar bewering wel eens iets ontuchtigs gebeurde. Tja, in welke stad niet?

  2) Hij heeft (beweerde de Rammende Rechter te hebben vernomen van een of andere vage cafébazin, die het nooit zelf bevestigd heeft) eens in een café met een rokje aan op een tafel staan dansen.

  Erg hè? _ALS_ het al waar is, dan nog zegt meneer Ockham mij dat dat gewoon een carnavalsdingetje of een vrijgezellenfeestje was.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.