woensdag 21 november 2012

Afsluiten

Waarom reageert moeder Maaike Terpstra maar steeds niet? Een noodkreet van complotters in een van de vele reactiepanelen op de interwebs. In deze bange dagen voor Vaatstra-complotters - flink in hun hemd gezet door de recente ontwikkelingen - leek Maaike heel even de laatste strohalm. De moeder van Marianne heeft zich ooit laten overrompelen door André Vergeer en Wim 'zinkput' Dankbaar, die haar wijsgemaakt hebben dat zij de zaak wel even zouden oplossen. Ze had dit stel malloten natuurlijk nooit binnen moeten laten, maar ging mee in de verhalen over de weggesluisde Ali. Bovendien hadden de heren zo een mooi alibi om de meest idiote complotten uit hun dikke duim te kunnen zuigen. Ze deden het toch mooi maar voor de familie.

Het is Maaike natuurlijk niet echt kwalijk te nemen. Zij raakte gefrustreerd over het uitblijven van resultaten van justitie en dan denk je al gauw aan een cover up. In 2010 deed zij nog een emotionele oproep op de radio, waarin zij ook verwees naar de site van Klokkenluideronline. Zoals de familie ook meewerkte aan een uitzending van Het Zesde Zintuig en individuele zoekacties van paragnosten. Van wie een enkeling het nog juist gezien had ook. Zo duiken nu weer de brieven op van Gerard de Vries, vrachtwagenzanger en paragnost op aanvraag. In zijn ‘lezing’ had hij het over een getrouwde ‘native’, wonend in een klassieke boerenschuur.

Maar Maaike lijkt inmiddels tot inkeer te zijn gekomen. Gelukkig. Ze heeft - zelfs Micha 'koekoek' Kat is het weer eens ontgaan, net als andere aangehaalde onzinmedia - aan Hart Van Nederland laten weten dat ze hoopt dat ze door de aanhouding van Jasper S. eindelijk alles af kan sluiten. 'Ik hoop dat ik weer door kan gaan met mijn leven.' En ook vader Vaatstra is klaar met de dorpsgekken.

Misschien hebben Vergeer en Dankbaar Jasper S. trouwens wel een grote dienst bewezen door de discussie steeds weer de kant van de asielzoekers uit te sturen. Zo kon hij gewoon zitten blijven waar hij zat. Maar die theorie zul je vergeefs zoeken bij de Vaatstra-complottertjes. Die wringen zich weer in allerlei bochten om toch maar vooral alternatieve verklaringen te kunnen verzinnen. De ene nog bespottelijker dan de andere. 'Wat er volgens mij gebeurt kan zijn, is het volgende: Het oorspronkelijke DNA daderprofiel is vervangen (...) door het profiel van Jasper S., nadat hij dat vrijwillig heeft afgegeven. Daar heb je maar 1 corrupteling voor nodig.'  Terwijl als hun 'Ali' was gepakt met een perfecte DNA match, de complotters nu op de tafel hadden staan dansen.

De wanhopige Klokkenluideronline maakte zich ook weer eens blij met een dooie mus: Jasper S rookte niet, alsof dat (als het al klopt) zijn betrokkenheid bij het zedenmisdrijf zou uitsluiten. Een gevonden aansteker bevatte een haar van Jasper, maar die aansteker hoeft helemaal niet van hem afkomstig te zijn.

Vooralsnog lijken de amateurspeurders in hun pingpongstrijd met de vijandige wereld voornamelijk zichzelf te overtuigen. Negentig procent van de plaatselijke bevolking gelooft de officiële versie. De rest draait wel bij zodra er meer over de zaak naar buiten komt. 

54 opmerkingen:

 1. En dat vader Vaatstra dat dwangbevel maar rap op de deurmat laat vallen. Zou het meetellen bij het proces op 10 December a.s.?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Graantje aan het meepikken in het leed, barracuda?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerst plempt die gek van een Mind of Matter, die volgens mij flink aan de coke is, bij Klokkenluideronline een oud artikel op de site over een Ali in Leeuwarden dat allang achterhaald is. De getuige heeft later gezegd dat ze zich had vergist. Geen lullo daar die er iets van zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De dichtende wiettrol Ko is ook weer bezig daar, zie ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij GS

  Ik zie de Kat een beetje als de Moderne Charles Manson.
  Volgelingen van diverse Pluimage.
  Blijven hangen in een LSD trip
  Catatone schizofrenie,Bipolaire storingen en last van "Rapid Cycling" en een psychogene fugue.
  De laatste kan door drugsgebruik komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De steeds maar weer verergerende kortsluiting in de bovenkamer van Kat gaat onmiskenbaar tot een fatale meltdown leiden. Mijn god, wat plempt die jongen toch voor een hysterische idioterie op klol neer. Te krankzinnig voor woorden.
  Zie hier de daadwerkelijke behoefte aan waarheidsvinding bij klol en trawanten, ik citeer (in kapitalen, jawel);

  "BREAKING: DEZE SITE GISTEREN VOOR HET EERST OVER DE 50.000 PAGEVIEWS MET 20.515 UNIEKE BEZOEKERS"

  Evident dat we voor de zoveelste keer kunnen concluderen dat we hier slechts met ziekelijke en wanstaltige aandachtsjunks te maken hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. LOL

  Vergeer zojuist op klol

  Andre Vergeer
  22 november, 2012 at 2:11
  ...
  Naschrift aan alle criticasters die charlatans als Peter R., HJK, “misdaadverslaggever” en bijvoorbeeld Gerlof Leistra van Elsevier graag zouden willen verdedigen: Geef mij slechts één reden waarom zij zich nooit in het openbaar willen meten met ‘complotdenkers’ als Micha en ik. Die journalisten van o.a. GeenStijl hoef je hier niet bij mee te tellen. Die hebben vermoedelijk hun opleiding genoten bij InHolland…


  Ik zeg niks. Hoewel.

  koekkoek

  BeantwoordenVerwijderen

 8. "De steeds maar weer verergerende kortsluiting in de bovenkamer van Kat gaat onmiskenbaar tot een fatale meltdown leiden."

  Ik begin ook ernstig te vrezen dat het niet goed gaat aflopen met het psychische wrak M. Kat. Het laatste filmpje is te erg voor woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 'Geef mij slechts één reden waarom zij zich nooit in het openbaar willen meten met ‘complotdenkers’ als Micha en ik.'

  Daarom dus....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Was Kat weer eens dronken? Het kwijl loopt uit zijn bek.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @barracuda

  Dat misverstand zie je inderdaad wel vaker, dat complottertjes denken dat iedereen staat te popelen om de discussie met ze te voeren. Net of ze een gelijkwaardig standpunt vertegenwoordigen in de strijd der ideeën. Daar is natuurlijk geen sprake van.

  Hooguit zouden ze toegesproken moeten worden door een rechter, aangehoord door een psychiater en getasered worden door de politie als ze weer eens aan het stalken zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo'n opmerking van Vergeer geeft aan dat hij volstrekt buiten de werkelijkheid staat, zoals ik ook nooit begrepen heb waarom hij maar blijft publiceren op een site die door David Icke-zweefkezen is gekaapt. Vergeer lijkt mij niet iemand die daar iets mee heeft. En toch wil hij zo graag serieus genomen worden. Zielig geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 'Complotdenkers Vaatstra verdienen tbs'

  AMSTERDAM - Ook nu de 45-jarige boer Jasper S. op basis van een 100 procent dna-match is opgepakt als verdachte van de moord op Marianne Vaatstra, blijven sommige zelfverklaarde onderzoekers de familie van het meisje maar bestoken met de wildste verdachtmakingen en complottheorieën. “Schan-da-lig en stuitend. Deze lui verdienen ook TBS!”, aldus een boze Peter R. de Vries.

  De misdaadjournalist in ruste ergert zich groen en geel aan het niet-aflatende fanatisme van de complotdenkers, zelfs nu met de arrestatie van Jasper S. hun theorieën waarschijnlijk definitief naar het rijk der fabelen kunnen worden verwezen. “Je zou denken dat de internet-maffia na de ontknoping zich de ogen uit hun hoofd zouden schamen... Maar nee hoor: bord voor kop”, zo foetert De Vries op Twitter. “De internet-maffia heeft in zaak Vaatstra ware terreur uitgeoefend. En de plank stuitend misgeslagen, maar ze gaan gewoon door. Krankjorum! Als je nu de familie Vaatstra nog durft te bellen dat DNA-match Justitie-bedrog is, ben je knettergek en moet je opgesloten worden...”

  De afgelopen 13 jaar is Mariannes dood onder meer gelinkt aan de vermeende pedofilie van een hoge ex-justitieambtenaar. Ook beweerden zelfbenoemde onderzoekers dat twee asielzoekers, een Afghaan en een Irakees, die door justitie naar het buitenland zouden zijn gestuurd, achter de moord zaten.

  Aldus de Telegraaf

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zeevat laat ook steeds duidelijker blijken te hunkeren naar een langdurige behandeling in een gesloten inrichting.
  Alleen een vrijwillige opname lijkt hem nog een brug te ver maar de krankzinnigheid die zich van hem meester heeft gemaakt zal toch ook door zijn directe omgeving -ergo, wannabee politica Lea Manders- steeds moeilijker met spiriklets en het aanvoeren van verzachtende omstandigheden te ontkennen zijn. Of laat ze zich als een mak schaap (ja, ja, juist gij brutus) meesleuren in Arend's -zorgvuldig voorbereidde en vooropgezette- 'martelaarschap val'?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben niet zo van de Freud, maar het valt me wel op, dat Kat in zijn laatste filmpje Peter R. voornamelijk in verband brengt met zakkenvullen, corrupt zijn, en betaald worden door het OM.
  Geld, geld en nog eens geld.

  Waarbij ik graag mag fantaseren, dat de eigenaar van café "het Centrum" in Schiedam, waar Kat nu al maanden hele dagen bivakkeert, onderhand op betaling begint aan te dringen.
  Ëven krap bij kas, maar aan het eind van de maand heb ik een paar miljoen; zo zal het destijds begonnen zijn.

  Gewoon een dagdroompje, in het herfstzonnetje...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Los van de angstaanjagende bevestiging dat er - getuige de vele reactie's van steun en instemming op Kat, Dankbaar en Zeevat's verwerpelijke aantijgingen en infiltratie in het privé leven van kwetsbare mensen - nog steeds forse groepen mensen zijn waarbij morele of ethische afwegingen niet meespelen bij de keuze van hun leiders of influentials is het minstens zo zorgwekkend dat we wederom als samenleving klaarblijkelijk niet in staat zijn om adequaat tegen dit soort ophitsers op te treden.

  Als Officier van Justitie belast met de zaak Micha Kat zou ik me nu achter de oren krabben, want kennelijk is maanden hechtenis en het vooruitzicht van een stevige rechtszaak met een dozijn aanklachten niet voldoende afschrikwekkend om Micha Kat te weerhouden met zijn gedrag door te gaan. Het stalken, belasteren, beledigen, ophitsen, en valselijk beschuldigen is in zijn geheel niet afgenomen, maar heeft zich slechts tactisch verplaatst naar andere personen of instituten.

  Ik vraag me dan ook echt af, en hoop zelfs, of het niet mogelijk is om binnen de strafvervolging van Micha Kat niet het gedrag te isoleren rond een individuele of specifieke aangifte, maar ook gerelateerd gedrag evenredig mee te nemen; als we niet willen dat je persoon A belastert, geldt dat ook voor persoon B al doet deze niet direct aangifte.

  De bedoeling van strafvervolging lijkt me immers vooral ongewenst gedrag of handelen te corrigeren door middel van bijv. straffen. Hoe kan het dan dat Micha Kat op de rechterhelft wordt gecorrigeerd, en op de linkerhelft van hetzelfde podium met exact hetzelfde gedrag vrij spel krijgt?

  Moeten de mensen die aangevallen worden op die linkerhelft dan eerst echt zelf zich naar die rechterhelft verplaatsen? Of kan het niet zo zijn dat een Officier van Justitie óók die linkerhelft onder haar hoede neemt, en actief doet wat ze moet doen; het beschermen van burgers en samenleving?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vraag me af wie nou gekker is, van GS geplukt. Een discipel van Kat:

  Micha Kat probeert jullie wakker te schudden, te gillen en te schreeuwen. Met gevaar voor eigen leven en recentelijke opsluiting. Werkelijk alles staat online. Als je dan nog zegt waar is het bewijs dan dan ben je hopeloos verloren en wens ik je ook een Jaspertje S. toe. Micha en collega's proberen ons te waarschuwen dat ons systeem rot is. Dat het handjeklap is en machtswellustige die heel toevallig soms van kinderporno houden. Daar valt heel veel geld in te verdienen en is funest voor je carriere. Weet je dat met die zaak Dutroux 350.000 belgen aan het demonstreren waren in de straten omdat justitie de zaak bleef bedonderen? Micha Kat is hoogstens soms emotioneel, gewoon een mensch.

  Met ´gevaar voor eigen leven´? Friesland wacht met smart op justitie denk ik. Om van Micha en kameraden af te zijn. Helaas eigen rechter spelen mag niet, al zou de officier zeker voor verzachtende omstandigheden bij de rechter kunnen pleiten. Als ze met honkbalknuppels voor de deur staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dit is dan weer wel om je de kaakkrampen te lachen want ondertussen heeft de grenzeloos onnozele Oldenkamp zijn eigen 'Bilderbergje'.

  Uit zijn 'agenda': 22 nov. 2012 - Naarden - Besloten bijeenkomst

  Hoe kan dat nou, Johan? Hoe zit het nu met die 100% openheid?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Dorothy
  Helaas eigen rechter spelen mag niet

  Nee, maar Kat maakt het sommige mensen toch wel erg lastig om niet naar Café-Restaurant 't Centrum in Schiedam af te reizen om dat krankzinnige kale koppie een paar corrigerende suizenbollende oorvegen te geven. Tegelijkertijd -en tevens- een dringende reden om Kat weer a.s.a.p. en langdurig een veilig onderdak te bieden in een staatshotel met uitzicht op de binnenplaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Dorothy

  Tja, als de Nazi's "Die Ewige Jude" produceren heet het propaganda. Als de Amerikanen cartoon characters van Disney inzetten om de bevolking te conditioneren op vijand en oorlog heet het social engineering, als Spiderman en Captain America de 9/11 emotie's channelen naar "Divided we stand, United we Fall" heet het misleiding van de elite, maar als de 'alternatieve media elite' zich van dezelfde technieken bedient heet het 'wakker worden'.

  Prutsers.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mmm, het blijft toch een lasrtige zaak met een ontkennende verdachte.

  De Raadkamer in Leeuwarden heeft beslist dat Jasper S., verdacht van de verkrachting en moord op de 16-jarige Mariane Vaatstra, nog zeker 14 dagen in voorlopige hechtenis blijft. Tevens blijft de beperking gehandhaafd. Dit wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

  Foto: 112 kollum
  Rechercheurs zijn de afgelopen dagen volop bezig geweest bewijs te verzamelen tegen de verdachte. Dit hebben zij onder andere gedaan door verhoor van verdachte S. en huiszoeking in de boerderij waar hij en zijn gezin woont. Vast staat dat S. niet veroordeeld kan worden op alleen de 100% DNA match. Of S. al een verklaring heeft afgelegd is nog niet bekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. BTW als je het doet als commercieel bedrijf en je verzint een schijnbaar niet gerelateerde context om je geld te verdienen heet het gewoon in-program sponsoring.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @Arminius

  De man heeft 13 jaar om wat voor reden ook zijn mond gehouden. Als de recherche mazzel heeft dan is de wroeging plus het besef dat het spel eindelijk over is dmv het DNA-onderzoek voldoende om hem spontaan te laten bekennen. Zo niet, dat duurt het nog even. Maar zet er een aantal slimme psychologen op en die bouwen wel een context om hem heen waarmee ze door die zorgvuldig gemetselde muur heenbreken.

  Zo niet, waterboarden..

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @Ziva

  Ik deel je frustratie en denk inderdaad dat er adequate wet- en regelgeving moet komen om dit soort gedrag te kunnen bestrijden. Maar ik vraag me af of we onze rechtsstaat niet uit gaan hollen als je verdachten aan kan pakken op zaken die niet in de tenlastelegging onder woorden gebracht werden. Zou dat geen willekeur in de hand werken?

  Volgens mij is er TBS om gedragspatronen van mensen aan te pakken en kan je ze zwaarder bestraffen als er sprake is van recidive.

  Vooral mensen die zware gewelds- of zedenmisdrijven pleegden krijgen nu TBS. Misschien dat het makkelijker gemaakt zou moeten worden om mensen ter beschikking te stellen, zodat het soort misdaden van iemand als Micha daar ook onder gaat vallen.

  Hoe dan ook: het is de hoogste tijd dat de politiek eens gaat kijken wat je tegen dit soort idioten kan doen. In principe vind ik dit soort gedrag misdadiger dan dat van hangjongeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wel, wel bij Micha wordt nu ´lastiggevallen´door GS. GS draait door op KLOL.

  Overigens staat in de volkskrant van vandaag een artikel van een deskundige. Interessant om te lezen en beter dat Jasper bekent.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11845/Moordzaak-Marianne-Vaatstra/article/detail/3351585/2012/11/22/Hoe-verzwijg-je-een-moord-Je-handelt-vanuit-je-instinct.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Ziva,

  Zo niet, waterboarden..

  Maak er maar gekheid over.
  Mocht de 100% onschuldige man bekennen,
  dan zal dat voor veel plottertjes
  het ultieme bewijs zijn,
  dat het OM wotter boort.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @Jeroen

  Ja, preventief veroordelen is natuurlijk een heikel punt. Maar ook nu wordt er volgens mij al rekening gehouden in de strafmaat met kans op recidive, gedrag na overtreding/arrestatie, mate van schuldbesef etc. Dus het gedrag van de gedaagde is wel degelijk van invloed op strafmaat. Maw het is slechts een technische interpretatie, niet zozeer een ethische. Al heb je die technische kaders natuurlijk ook om de ethische te controleren.

  @Theovanloon

  Ach, wat de plottertjes denken interesseert me niet zoveel. In sommige gevallen moet je in staat kunnen zijn om snel tot een resultaat te komen. 'Waterboarden' helpt daarbij. De aandacht moet dan uitgaan naar een controle systeem dat de (reden van) toepassing en de uitvoerders 'in check' houdt, niet hoe de publieke opinie reageert.

  Let wel ik ben geen groot voorstander van 'waterboard'-technieken, maar ik weet wel dat in sommige gevallen je iets meer druk nodig hebt dan een goed gesprek. En die druk moet je dan ook durven en willen uitvoeren, plus dat die ook binnen afgesproken kaders moet worden vastgelegd. En dat laatste is het belangrijkste kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Ik ben ooit vreselijk van mezelf geschrokken, als in waartoe ik in staat bleek te zijn.

  @Dorothy

  De waarde van 'bedrog' - in dit geval - is óók aan inflatie onderhevig. Dat gegeven heet 'familiarity'. De mate van gewenning is van invloed op de waarde. In zowel positieve als negatieve zin.

  Familiarity maakt dat ik een maand na de aanschaf van een nieuwe iPhone niets nieuws of anders wil, maar na een jaar de nieuwe iPhone per sé wil hebben. Datzelfde principe kan je ook plotten met leugentjes, liefde, eten, etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @ Ziva, de plottertjes hebben dan niet geleerd, dat je in dit leven niet alles kan hebben. Misschien is het iets van deze tijd, want je leest dat er steeds meer stalkers zijn, die niet begrijpen dat hun object gewoon geen interesse hebben.

  Als ik het goed begrepen hebben Micha en zijn kameraden,al de dwangbevelen die om hun oren vliegen. Het verbaast me dan dat Micha nog op zijn pied a terre is in Schiedam en de uitbater hem er nog in laat. Hoewel hij meldt dat de uitbater geen camera´s in zijn tent wil. Dus er is nog hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @Ziva

  Mensen kunnen al zonder waterboarden tot valse bekentenissen komen. Het toepassen van martelen , waar ik waterboarden tot reken, is een onmenselijke manier om tot een bekentenis te komen. En dus ook onbetrouwbaar.

  Ik hoop dat er snel aanvullend bewijs word gevonden. Het gerucht dat hij bij de DNA-afname zich als dader heeft gesteld, kan al als aanvullend worden beschouwd, mits het op waarheid berust. Het afdoen als een grappige opmerking, lijkt me onlogisch, als er een 100% DNA profiel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @Dorothy

  De plottertjes-bazen maken juist gebruik van de trend dat 'je alles kan hebben, en overal over kan meepraten cq beslissen'. Het zijn juist de vermeend ongehoorde of onbegrepen Otrivientjes in de samenleving waar zij zich tot richten. Iedere geregistreerde commenter bij KLOL heeft een rugzakje. Zonder uitzondering. Zelfs die zweefvliegpiloot Bosman is een drop-out. Er zit geen fatsoenlijk zelfstandig functionerend mens tussen de kerngroepen van al dit soort communities.

  Maar ook dat is helemaal niet nieuw of verrassend voor deze tijd. Hitler stond in zijn begintijd ook niet te oreren in de aula's van de Duitse universiteiten, maar verkoos de bierstube als zijn centrale platform. KLOL is daar een modern equivalent van.

  Dat Micha Kat nog gewoon in zijn Schiedamse flatje woont is inderdaad wel grappig verbazend, want het was de last van de maandelijkse huur, en de daaropvolgende noodzaak om het flatje op te zeggen en leeg te ruimen, dat Micha Kat terug van Laos naar Schiphol bracht en hem 24 april 2012 deed arresteren. Mega-complot-technisch interessant dus dat Micha nu nog steeds in dat flatje rondhangt terwijl zijn financiële situatie met al die beslagleggingen er niet beter op is geworden.

  Wie betaalt dus de huur? De Micha-claim? De Pootjes? Wim Dankbaar? Joris Demmink?

  Daarnaast. Waarom hangt die litho van Sam Drukker van Beatrix er nog? Die litho is maar in een oplage van 50 gedrukt, en heeft best een leuke geschiedenis. Dat doek zou al lang in beslag-bewaring moeten zijn genomen als ik de 'ellende van Kat' moet geloven. Het is iig meer waard dan die suffe url's van KLOL.

  Maar ja, Micha wijst ons MENSEN liever op de feiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Peter R. De Vries zegt: Vanavond in #Powned de twee mannen - #Mischa_Kat en #Wim_Dankbaar die de betrokkenen in de zaak #Vaatstra al 2 jaar terroriseren op internet.

  Is dat Powned ook via internet te bekijken, of moet je daarvoor een ouderwets televisietoestel bezitten?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Eyeinthesky

  Je kan de grafiek wanneer welk type persoonlijkheid wanneer onder druk tot een valse bekentenis overgaat natuurlijk niet één op één overleggen met een grafiek over wat marteling is en wat niet. Bij de één heb je wat meer water nodig dan bij de ander.

  Maar martelen is natuurlijk in beginsel altijd 'fout'. Maar als je binnen 10 minuten wilt weten waar je vrouw of kind is (vanuitgaande dat je een man bent) dan is het begrip 'martelen' rekbaar denk je niet? Of als een kind een doorgeladen pistool op het hoofd van je vrouw richt, is je ethische standaard 'ik dood geen kinderen' ook discutabel toch?

  Kortom, de situational awareness is bepalend. En in dit geval mag je dus best wat meer druk uitoefenen. Het liefst psychologisch, maar als het niet anders kan, dan wat conventioneler.  BeantwoordenVerwijderen

 33. Zouden ze bij PowNed al doorhebben dat Kat het vuurtje opstookt om publiciteit voor zichzelf te genereren? Vanavond alweer tv-aandacht voor de narcistische totaalmalloot die zijn eigen nieuws is. Ze mogen Kat wel een rekening sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @ziva

  Hmm waterboarding.... Als er sprake is van een direct levensbedreigende situatie ben ik daar voor. Stel iemand heeft een bom in een warenhuis verstopt die over een uur afgaat, dan mag je wat mij betreft wel meer dan een beetje waterboarden om die bom tijdig te kunnen lokaliseren en ontmantelen. Dat was trouwens een van de gewetensvragen die aan me gesteld toen ik solliciteerde bij een bepaald NL legeronderdeel. Ik vond het een lastige vraag, en koos gelukkig voor het sociaal minder wenselijke antwoord.

  Maar die urgentie zie ik niet bij een oude moordzaak. Sterke lampen, slapeloosheid, zelfs sensorische deprivatie kunnen allemaal wat mij betreft, hoewel het vaak veel effectiever is om een "vriendschappelijke" relatie te hebben met een verdachte en een en al begrip te hebben voor zijn misdrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Krijgt Kat een hilarisch koekje van eigen deeg -en daarmee een expliciete spiegel voorgehouden, zie zijn Demmink en Westenberg gestalk- gaat hij meteen lopen huilebalken.
  Duidelijke zaak dus. Geen inzicht in eigen gedrag en handelen en daarmee al helemaal geen flauw benul wat de gevolgen van zijn gedragingen zijn. Deze gek is een gevaar voor de maatschappij en dient er zo snel mogelijk uit verwijderd te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @ Ziva, ik denk niet dat Joris zo gek is om de rekening te betalen. Waarschijnlijk bezoekt die ook de KLOL en zie hoe Micha zijn eigen graf graaft. Waarschijnlijk (denk ik), zit hij daar stilletjes bij te grijnzen.

  Waarschijnlijker is dat de Micha claim nu voor de huur, gas, licht en water en de boodschapjes zorgt.

  En misschien dat er nog ergens van uit de media betaald wordt, om voor het nodige vermaak te zorgen.

  Of de plottertjes nu juist menen dat ze alles mogen zeggen, dat is voor hun rekening. Maar in die tussentijd denk ik wel: je zal er al mee getrouwd zijn of je een relatie mee hebben. Ik heb zo het idee dat er behalve wat rugzakjes, her en der, er heel wat sexueel gefrustreerden tussen zitten.

  BeantwoordenVerwijderen

 37. @theovanloon
  Ik denk dat Pownews straks hier is te bekijken:

  http://twitstre.am/pownews

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Het komt niet vaak voor dat ik me verheug op een aflevering van Powned. Plus veel voor Danny en ik hoop dat zijn bezoekjes aan Micha een vaste rubriek gaan worden. De bijl erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @Jeroen

  Jajaja, daarom zei ik ook - nadat de psychologen het geprobeerd hebben. Een 13-jaar oude moord kan wel een paar extra weekjes psycho-therapie verdragen. Maar als meneer dan nog blijft ontkennen, dan mag er wat mij betreft best een wat minder begripvol type de verhoorkamer binnen wandelen.

  Maar wel, zoals ik al zei, zwaar gekaderd en gecontroleerd. Geweld moet functioneel blijven, ook bij moordenaars en terroristen.

  Een wijze les die ik ooit net op tijd in een veldje leerde.

  @Dorothy

  Als de inleg van de investeerders van de Micha-claim nu gebruikt wordt voor de dagelijkse boodschappen van Micha Kat dan worden ze dus misleidt. Het geld wordt nl. zgn. gestort op de rekening van zijn (vriendin) Stichting, maar wordt dus in privé gebruikt. Dat mag niet.

  En daar heeft het alle schijn van. Daags na de eerste stortingen had Micha weer een internet-verbinding in zijn flatje, en hoefde hij niet meer te 'wifi-hacken'.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. @ Ziva, Het kan zijn dat alles wat Micha officieel bezit, nu het bezit van zijn vriendin is. Geen ongebruikelijke greep als er faillissement dreigt.

  Maar de deurwaarder kan weer vrolijk verder. De *kuch* journalisten die bij het afscheid van Joris stonden, hebben zoals je al zag een vette prent van meer dan 300,-- euro. Die is hij niet van plan om te betalen.

  Om de 1 of andere redenen doet hij me denken aan een gefrustreerde tandarts in mijn dorp. Die viel iedereen lastig als hij dacht dat je joods bloed had. Mijn moeder en ik zijn vrij donkerharig, en hij vond haar een jiddische memme, ook al was mijn moeder van christelijk- katholieke afkomst. Maar toch bleef hij doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @Dorothy

  Micha Kat komt uit een familie die in WW2 nogal hard is geraakt door de Nazi's. Tot op de dag van vandaag lopen er claims vanuit zijn familie. Het is niet voor de hand liggend dat Micha makkelijk afstand doet van zijn bezit. Zeker óók niet omdat zijn relatie met zijn huidige vriendin zich niet - om het mild uit te drukken - romantisch ontwikkelt.

  En dat Micha Kat zijn boetes niet betaalt moet hij zelf weten. Die 300 euro wordt vanzelf 600 euro, en voor iedere 50 euro niet betaald, gaat hij een dag in de bak (wet Mulder geloof ik). Dus met Kerst eet hij Halal-kalkoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. @ Ziva, voorlopig zit hij nog thuis. Maar ik denk niet dat de gevangenis helpt in dit geval.

  Micha, ziet zichzelf als een martelaar en dat wordt in stand gehouden door zijn discipelen, die rondkraaien dat hij ´zijn leven´voor de ´goede zaak´geeft.

  Maar ergens in dit land zullen wel lui zijn, die gespecialiseerd zijn in luitjes zoals Kat c.s. Maar dat zal wel teveel geld kosten, al vraag ik me af, hoeveel tijd en geld de aangiftes kosten die over en weer vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @Dorothy

  Nope. Micha ziet zichzelf als de 'Profeet' Micha.

  Het boek Micha bestaat uit profetieën zonder verhalend kader, sommige hebben de vorm van discussies. De stijl van de profetieën is levendig en beeldend. Micha, afkomstig van het platteland, verkondigt de ondergang van Jeruzalem als straf voor sociaal en godsdienstig onrecht. Hij gaat in tegen profeten in dienst van het hof in Jeruzalem, die de redding van de stad verkondigen. Het centrale thema van het boek is de spanning tussen de belofte van heil en de aankondiging van onheil. Micha verzet zich op verwijtende toon vooral tegen de bovenlaag van de bevolking: grootgrondbezitters, machthebbers, rechters, priesters en profeten, die zich allen aan onrecht schuldig maken. Het boek lijkt een polemische functie te hebben. Het keert zich tegen de opvatting dat Gods heilsbeloften onvoorwaardelijk zijn en losstaan van het gedrag van de mensen. Micha’s boodschap is dat de houding van de Judeeërs er wel degelijk toe doet

  Rings a bell?

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Dankbaar wenst niet gestalkt te worden, en niet als malloot weg te worden gezet.

  MP3, telefoongesprek met Pownews

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @theovanloon

  man, man, hoe duidelijker kan je het nog krijgen dat dit hele 'plotter-gedoe' een hardschreeuw-wedstrijd is tussen Wim Dankbaar en Micha Kat om de Vaatstra-bokaal?

  Empathie, sympathie, of waarheidsvinding?!

  BS-flag!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Grappig, Dankbaar vindt de overval niet netjes, maar heeft er zelf geen moeite mee om een telefoongesprek met een bron openbaar te maken die duidelijk had aangegeven dat zij niet in de openbaarheid wilde.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. @ Ziva,yes it does. Maar daarbij zet hij zich in illuster rijtje. Greet Wilders wordt door andere discipelen aanbeden. Kat en Wilders hebben 1 dingen gemeen, de strijd tegen de
  élite´. Ook hun aanhang is niet al te snugger, al denkt de ene stroming in complotten en de andere stroming in de grote schoonmaak en mot de elite, andersdenkenden, linksen,moslims en ander tuig maar zo snel mogelijk wegwezen.

  In de Vaatstra zaak zie je paralellen. Ok, het is vervelend dat het een streekgenoot is. Maar bijna niemand aldaar zal zich excuseren voor de stennis die ze maakten naar het asielcentrum. Sterker nog, ze vinden nadien dat ze trendsetters waren, voorop lopend in het protest tegen de arrogante PVDA´ers en CDA´ers.

  Kortom, het is een vervelende mars van xeno en homofoben, racisten, narcisten en randdebielen. Helaas waait die wind overal en gelukkig komt daar steeds meer tegenstand tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @Dorothy

  Het vaandel dragen tegen de 'elite' is een lichte taak. De elite is voor de postkamer-sorteerder het Hoofd Administratie, voor het Hoofd Administratie het Hoofd Organisatie, en voor hem weer de Manager Ondersteunende Diensten, etc etc.

  Kortom, de elite is een nogal flexibel begrip in de hoofden van de doelgroep, en daarom bij uitstek een slim target. Iedereen heeft namelijk wel wat tegen de 'elite'. Zijn of haar 'elite' that is. Maar DE elite, als in het ons allen kwalijk doende varkentje? Tja, die wordt niet benoemd. Natuurlijk, dat zijn de Rothschildt's, de Rockefellers, de Bushes, die anderen. Die ongrijpbare acceptabele neutralen. De Azazel's van deze wereld. De ultra oer-demon.

  Maar aanwijsbaar zijn ze niet. En dat is tevens de hoop. De hoop van de clan. Zij, onaanwijsbaar maar benoembaar, vergallen mijn leven, en dat van jou. En dat we dat beseffen heet 'wakker worden'.

  Dus.

  Aldus de motivatie van het KLOL rugzakje.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. @Lezer,

  bedankt voor de link
  http://twitstre.am/pownews

  Ik heb ervan genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. @ziva

  Hij identificeert zich inderdaad voor de volle honderd procent met de profeet Micha. Vanuit de gevangenis ging hij al uit de bijbel voorlezen en daarna schreef hij zelfs het volgende (in de hij-vorm over zichzelf):

  In de Bijbel worden we geconfronteerd met een bonte stoet aan profeten, kleine en grote. Maar allemaal probeerden ze het volk duidelijk te maken dat de zuurstof aan het opraken was, in steeds sneller tempo werd opgezogen door corrupte koningen en hun sanhedrins, corrupte rechters, priesters die niet aan God denken maar aan zichzelf, elites die zich overgeven aan spil- en genotzucht. Net als nu was de mens ook in die dagen ziende blind en horende doof. Maar evenzogoed ging de samenleving ten gronde en werd het volk roemloos onderworpen aan een vreemde heerschappij. Steeds meer voel ik mij ook zo'n profeet sinds in ik 2004 door een corrupte rechter werd meegesleurd in een proces dat mij de ogen opende voor wat er werkelijk aan de hand is in Nederland en voor de onvoorstelbare wantoestanden die thans hebben geleid tot de commissie-Samson en de affaire-Demmink. Dat Micha ook in de bijbel optrad als profeet kan niet anders zijn dan een signaal. Althans, zo denk ik er nu over.

  Ik heb vier maanden in de gevangenis gezeten, maar voor geweld en dwangmiddelen ben ik niet meer bang. Ook de profeten uit de bijbel werden er voortdurend mee geconfronteerd. Steeds meer tekenen bevestigen de juistheid van het Armageddon-scenario. Tijdens het wachten op de big bang moeten we proberen terug te dalen in onze eigen kracht en steun zoeken bij het goede, het oprechte en de liefde. Met deze wapens kunnen we de evil powers van de NWO namelijk verslaan.


  Micha denkt dat hij een profeet is omdat hij zich persoonlijk benadeeld voelt zoals hijzelf aangeeft en de Profeet Micha was vooral begaan met het algemeen belang.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Raar mannetje die "Bauke Vaatstra" !

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Heheheh er zaten allemaal subliminale Demmink plaatjes in de uitzending van Pownews vanavond....

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Bauke Vaanstra, ach wat een boer niet kent, dat vreet hij nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. > Ik heb ervan genoten.

  Ik niet. Zie mijn (zowaar doorgelaten!) commentaren bij Dankbaar.

  BeantwoordenVerwijderen