zondag 11 november 2012

Foutje

Het pedocircus rond oud-BBC deejay Jimmy Savile begint bizarre vormen aan te nemen. Een voormalige chauffeur en huisgenoot, de thans 71-jarige Ray T., wordt nu ook al beschuldigd van grootschalig misbruik van minderjarigen. Zoals ook Freddie Starr en oud-popster Gary Glitter zijn ondervraagd. In dat licht gezien is het niet vreemd dat de BBC, in een poging om het bezoedelde verleden schoon te poetsen, de jacht heeft geopend op andere bekende cq hooggeplaatste pedofielen.

Maar dat ging even goed mis. BBC Newsnight had bericht dat een Conservatieve politicus in de jaren zeventig kinderen had misbruikt in kindertehuizen in het noorden van Wales. Het programma noemde de naam van de man niet, maar in de media dook al snel de naam op van Alistair McAlpine, oud-penningmeester van de Conservatieve Partij. Vrijdag liet de man die het misbruik aan de orde had gesteld weten dat McAlpine hem niet had lastiggevallen en dat de pedofiel een ander was. Hij had McAlpine wel genoemd, maar realiseerde zich achteraf - nadat hij verschillende foto's had gezien - dat hij de verkeerde had aangewezen. Foutje, bedankt.

Waarmee weer eens is aangetoond dat je heel voorzichtig moet zijn met nauwelijks te controleren verklaringen van slachtoffers, en al helemaal als het delict decennia geleden heeft plaatsgevonden. Inmiddels liggen er 300 verklaringen tegen Savile, waarvan het merendeel vermoedelijk wel nooit bewezen zal kunnen worden. Grote kans dat een deel ook nog afkomstig is van gelegenheidsslachtoffers, hopend op een schadevergoeding. Savile liet een miljoenvermogen na.

De recente misser is extra pijnlijk voor Newsnight, dat eerder een omstreden uitzending had klaarliggen over Savile, die de BBC-leiding niet wilde uitzenden. En dus ging de concurrentie ermee aan de haal.

Algemeen directeur George Entwistle van de BBC heeft vrijdag tot opschorting van alle onderzoek besloten om het toezicht op het programma en de journalistieke gedegenheid van de redactie te evalueren. Om vervolgens zaterdag zijn ontslag in te dienen. 'De zeer uitzonderlijke gebeurtenissen van de afgelopen weken leiden mij tot de conclusie dat de BBC een andere leider moet benoemen', zei Entwistle in een verklaring die op televisie werd uitgezonden.

UPDATE 12/11: Ook directeur BBC News stapt op.

20 opmerkingen:

 1. Gelukkig is er volgens barra geen complot en geen vuiltje aan de lucht.zowel in Engeland als Nederland.
  Lang leve belachelijk makende en debunker barra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou het stukje nog eens overlezen: het gaat niet over complotten en ook niet over Nederland. Moeilijk weer, he?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha leuk.
  Fred "Unknown" Jansen terug van weg geweest, de man van de coma-schapen en de coma-ezels.

  **voorpret heeft*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Unknown, als door jou iemand valselijk wordt beschuldigd door jouw heksenjacht en zou daardoor zelfmoord plegen? Hoe zou jij je dan voelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. http://www.guardian.co.uk/society/2012/nov/08/david-cameron-warns-witch-hunt-paedophilia?intcmp=23

  En zo hoort het ook, en zoals gewoonlijk staan er dus homo´s op de lijst. Cameron heeft gelijk, het moet geen heksenjacht worden. Alleen denkik wel dat Cameron Micha voor z´n ontbijt nam, uitspuugde en weer verder ging. Kan je helaas van Rutte niet zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dorothy parker,

  Hoe zou jij je voelen wanneer je sexueel misbruikt was,en vervolgens wordt het afgedaan door verscheidene instantsies als fantasme.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Unknown dat is geen antwoord op mijn vraag. Hoe kan jij het jezelf verkopen als er door jullie zelfbenoemde inquisitie slachtoffers vielen? Het valt me op dat daar nooit een antwoord op gegeven wordt. Zijn jullie dan een stel fuckwits bij elkaar of niet.

  Over sexueel misbruik kan ik kort zijn, dat is nooit goed. En inderdaad er zijn gevallen van valse aangiftes geweest, dus daarom is voorzichtig zijn er mee voor alle partijen alleen maar noodzakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dorothy parker,

  Kan jij 1 voorbeeld noemen van jou waanzinnige idee?

  Er zijn talloze voorbeelden te noemen van kinderen die misbruikt zijn,en vervolgens niet gelooft.Denk alleen maar aan de Roomse Kerk.

  Maar het is niet alleen daar.kijk nu maar naar de heer Savile.de kinderen werden opnieuw niet gelooft.Kijk ook maar naar de side,silence lambs, die gaat over de jehova,s getuigen.ook kinderen die werden de mond gesnoert.

  Overal schijnt er een taboe te heersen wat betreft kindermisbruik en het openbaar komen er van.
  In dat licht is jou voorbeeld een beetje armoedig.


  b

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Nou als je het artikel had gelezen van Barra dan had je dus het voorbeeld kunnen zien. Een man werd dus als misbruiker neergezet terwijl hij het niet was.

  Zeker instanties,en niet alleen bij de katholieke kerken werd er misbruikt. Maar het mes snijdt altijd aan 2 kanten. Sexueel misbruik als het gebeurt is strafbaar en verwerpelijk.

  Maar het is net zo verwerpelijk als het wordt misbruikt ten koste van de echte slachtoffers. Zoals bij een vechtscheiding, of een je wil je meerdere dwars wilt zitten, of je bent bang voor je ouders als je te laat thuiskomt. Dat is ook gebeurt, of is in jouw perfide mentaliteit dat niet aan de orde misschien?

  Of is das gesundenes volksempfinden meer jouw stijl? En nog geen antwoord op de vraag: kun je het aan jezelf verkopen als er iemand zelfmoord pleegt door jouw toedoen?
  Je bent laf als je daarop niet antwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat kan ik mezelf niet verkopen om antwoord te geven op jou vraag.
  Ik doe het ook niet en dat is iets wat jij weer niet weet.
  Dus rest er alleen al de voorbeelden van kindmisbruik en de stelselmatige ontkenning er van.Zie mijn voorbeelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Unknown ik heb allebei in mijn omgeving meegemaakt. En ik heb kunnen zien wat het doet, met mensen die het niet hebben gedaan. Onder het motto ´waar rook is, is vuur´en dus moet het wel waar zijn, of letterlijk in het geval, we motten ´m niet, dus gooien we maar misbruik tegenaan.

  De persoon in kwestie kon gelukkig bewijzen dat het niet zo was, maar anders was wel zijn carriere er aan gegaan. Daarom ben ik er toch anders tegen aan gaan kijken.
  Er is gewoon een hele maatschappelijke goede discussie nodig, voor de slachtoffers van misbruik en degenen die zoals in netwerk bleek van hun bed zijn geplukt en 3 dagen onschuldig in de cel zaten, ze werden al veroordeeld, voordat ze hun mond konden opendoen.

  Maar er zijn net zo hard slachtoffers die nog geloven in de rechtsstaat en niet wensen te oordelen voor er echt bewijs is.

  Stelselmatig ontkennen van de realiteit is ook een probleem,zo zie ik het. Aan alles zit haken en ogen, en zolang er mensen zijn die graag in halve waarheden grossieren en dat als waarheidsvinding zien, hebben we een groot probleem.

  Maar sinds Wilders populair is geworden, twijfel ik ten zeerste aan het verstand van sommigen.

  Geen punt voor jou unknown.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het probleem van amateur pedojagers met absurde complottheorieën is dat ze zoveel ruis veroorzaken in onderzoeken. Op basis van helemaal niets worden onschuldige mensen verdacht gemaakt, zoals Alistair McAlpine hierboven en vaak wordt dan nog jarenlang aan zo'n onjuiste theorie vastgehouden, ondanks overstelpende bewijzen van het tegendeel.

  De enige die daar echt baat bij hebben zijn pedo's die graag buiten schot willen blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als er iemand vals beschuldigt wordt,dan is dat verschrikkelijk.
  Ik kan me in je voorbeeld vinden.
  Indien echter mensen bescherming genieten vanwege een politieke of geestelijke functie.wordt het aantal mededaders in mijn ogen een flink stuk groter.
  Verder ben ik ook niet degene die hoog van de toren blaas dat er misdadigers in onze regering zitten.maar wanneer ik hoor over 240 uur diensverlening bij een veroordeling van kindmisbruik van een juridisch ambtenaar.,gaan er bij mij wel alarmbellen rinkelen.maar ja.Dorothy,.Ik hoop dat de waarheid eens boven tafel kom.Verder wens ik je een prettige avond,
  mvg,Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Complottertjes horen het liefst dat de hele regeringstop in Engeland of waar dan ook kinderen verkrachten. Dat beantwoordt helemaal aan hun verwrongen wereldbeeld. Iets anders willen die botte koppen niet horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Herman, ik heb me vreselijk kwaad gemaakt over het Ryan report. Ik weet niet of jullie daar iets van bij staat.

  Maar het Ryan report ging over de misstanden bij katholieke kostscholen, waar kinderen stelselmatig werden vernederd, misbruikt of als goedkope arbeidskracht werden misbruikt. In de 1e instantie ging het alleen over mannen, en die kregen eventuele schadevergoeding. Tenminste degenen die nog in leven waren en zich niet hadden dood gedronken of verhangen.

  Tot er in de Trouw een aanvullend artikel stond over de vrouwen die hetzelfde was over komen en ongehuwde jonge moeders, die hun pasgeboren baby´s als proefkonijnen zagen gebruikt worden.
  Voor hen was er geen excuus of schadevergoeding.

  En zo zie je maar in dit geval hoe de opinie veranderd kan worden.

  Ik heb het al eens eerder gezegd en ik blijf het zeggen: alles staat en valt met de macht.

  Zeker er kan onder het tapijt worden geveegd, maar iemand die dus geen hoge functie heeft, maakt gewoon zijn slachtoffers het leven onmogelijk. Kun jij mij vertellen wat het verschil is? Selectieve verontwaardiging in dit geval dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik had er nog niet van gehoord of gelezen,maar zal dat zeker nog doen.

  mvg,Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Dorothy

  Stelselmatig ontkennen van de realiteit is ook een probleem,zo zie ik het.

  Volledig mee eens. Gisteren schreef je ook al iets dergelijks in een ander draadje en ik denk dat er met de Teaparty beweging, Wilders etc. een tendens is ontstaan dat mensen in weerwil van alle feiten hun eigen realiteit om zich heenspinnen en in de illusie leven dat als ze dat maar lang en hard genoeg doen, het vanzelf waargemaakt wordt. Alsof de realiteit een kwestie van beeldvorming is.

  Ik las gisteren het artikel Fantasyland, dat gaat over de republikeinse deceptie na de herverkiezing van Obama, want niemand daar zag het uberhaupt aankomen, zozeer geloofden ze in hun eigen sprookjes. Datzelfde verschijnsel zie je dus uitvergroot bij de complottertjes:

  The good news for Democrats this year was that the right’s brand of magical thinking (or non-thinking) bit the GOP in the ass, persuading it to disregard all the red flags and assume even a figure as hollow as Romney could triumph. (Retaking the Senate was once thought to be a lock, too.) The books chronicling what happened in 2012 will devote much attention to the failings of Romney’s campaign and to the ruthlessness and surgical rigor of Obama’s. But an equally important part of this history is the extraordinary lengths to which the grandees of the GOP—not just basket cases like Dick “Landslide!” Morris and Glenn Beck, but the supposed adults regarded by the Beltway Establishment and mainstream media as serious figures—enabled their party’s self-immolating denial of political reality. This was the election in which even George Will (who predicted a 321 Electoral College win for Romney) surrendered to the cult of the talk-radio base and drank the Kool-Aid without realizing it had been laced with political cyanide. If a tea-party voter in Texas was shocked that Obama won, he was no less thunderstruck than the Romney campaign, or Karl Rove. Rove’s remarkably graphic public meltdown on Fox News

  Je kan de realiteit niet overschreeuwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ Jeroen. Dat Rove nu eindelijk eens op zijn bek ging, daar zullen velen toch heel blij mee zijn geweest.
  Ik durf te wedden dat Bill en Hillz Clinton een vreugde dansje hebben gemaakt.

  Ik heb gelukkig mensen in mijn omgeving die de dingen eerst onderzoeken en dan pas zich ergens over uitspreken. Ik wou dat het weer in de mode kwam, het zou erg rustig worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dorothy Parker:
  "Of is das gesundenes volksempfinden meer jouw stijl? "

  Das gesunde Volksempfinden. De gezonde volkmening dus, de mening van verondersteld gezond denkend volk.

  "Gesundenes Volksempfinden" zou een 'gezonden volkmening' zijn. Vanwaar of waarheen gezonden dan? Onzin dus.

  Toch wordt deze fout erg vaak gemaakt, net als Entlösung voor Endlösung (ook andere klemtoom) en "im Frage".

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je zou in dit geval kunnen zeggen, dat als men pedofilie vermoedt dat het ´gezonde´volksverstand, in dit geval gestuurd begint te werken.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Gesundes_Volksempfinden

  Ik denk dat dit artikel toch wel het beste uitlegt waar het gezonde volksverstand naar toe ging.

  Nou ja laten we het houden op het aanspreken van het onderbuikgevoel dan maar. Als je heel hard gaat roepen: ´mijn buurman hier is een pedo´. Dan komt vanzelf de massa en er zijn er dan 1 of 2 die vragen of het echt waar is. Voeg daar nog Hart van Nederland of een ander shit programma en de buurt is blij.

  BeantwoordenVerwijderen