maandag 3 december 2012

Doomsday

Nog een paar weekjes slapen en dan gaat eindelijk de aarde door het putje. Werd tijd ook. Want wat wetenschappers ook roepen, aluhoedjes geloven het toch niet dat alles gewoon bij het oude blijft. Ene Lu Zhenghai uit China spendeerde zijn totale spaargeld - omgerekend een paar ton - aan het bouwen van een heuse Ark van Noach om de komende 'Maya apocalyps' te overleven. Erg zeewaardig oogt het zaakje niet. En trouwens, waarom zou je op zee wel veilig zijn?

Inmiddels nemen ook de autoriteiten in het Franse Bugarach, het Lourdes voor 2012 gelovigen, maatregelen. De burgemeester van het 189 inwoners tellende dorp maakte zich vorig jaar al zorgen over de toestroom van 2012-religieuzen, maar nu het dorp volstroomt met andersdenkenden wazige hippies, heeft hij besloten dat de Pic de Bugarach, met zijn 1.230 meter de hoogste top in de Corbières, rond 21 december vijf dagen afgesloten wordt. Er zouden ooit UFO's zijn gezien door een man die inmiddels is gestorven, en op een of andere manier is een relatie met 2012 gelegd. Trouwens, niet alleen zweefhippies wordt de toegang ontzegd, ook nieuwsgierige journalisten en ramptoeristen zijn niet welkom. Tientallen agenten en brandweerlieden zullen nieuwsgierigen wegsturen. Het gekkiesseizoen is nu echt begonnen. Stay tuned.

Tip:het Skeptisch Café telt 21 december in Utrecht af naar het Einde der Wereld.

33 opmerkingen:

 1. Is Barracuda zich niet aan het ingraven voor de dag der dagen?
  Of zit je al in Bugarach? Lekker hoog en droog?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Jeroen P.

  Ben jij je huis niet aan het preppen dan? Ter voorbereiding ben ik nu lijstjes met adressen van preppers aan het verzamelen.  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pfff.. wat een kleingeestige figuren op Olympiczion zijn het eigenlijk zeg. Wat hebben die een miniscuul en benauwend klein wereldje voor mensen die claimen "spiritueel" en *kuch* "indigo" te zijn.

  Ze plaatsten een stukje over Sacred Geometry en ik liet een reactie achter, waarin ik stelde dat ik de gulden snede in hun verhaal miste (best wel basic voor het onderwerp). Die was vijf minuten later al van de site verwijderd. Ik reageerde daar inhoudelijk en nog niet eens "debunkend" op, want ik betwist helemaal niet dat je sacred geometry overal in de architectuur terug kan vinden. Damn.. ik verwerk het zelfs in de code en ontwerpen van de webapplicaties die ik bouw.

  Ook reageerde ik op de laatste passage in dat stukje. Daar wordt een sterk vermanende waarschuwing gegeven, die trouwens op geen enkele manier te relateren is aan de rest van het artikel:

  Geen 1 ritueel of inwijding kan jou authentieke innerlijke talenten en kwaliteiten opwekken. Een ritueel (of inwijding) wekt altijd iets op wat BUITEN jezelf ligt maar wat WEL VIA jou werkt, en zal dus altijd je ontnemen van je eigen oneindige authentieke kracht. Het kan mooi en wonderlijk LIJKEN wat er opgewekt en tot stand gebracht kan worden met rituelen, al is dat alleen maar om JOU jezelf te doen verloochenen en WEGGEVEN (aan een andere energie).

  Daar had ik ook een paar gedachten over, die eveneens verwijderd werden. Inwijdingen claimen helemaal niet om zulk soort veranderingen in mensen te bewerkstelligen, als je zoiets stelt heb je niet begrepen waar orthopraxis (versus orthodoxie) over gaat: tijdens inwijdingen worden helemaal geen "krachten overgedragen", wel heel open symbolen, die je vervolgens zelf betekenisvol kan maken. De symbolen blijven hetzelfde, maar de betekenis verschilt per persoon.

  Zo zegt de inwijdend Meester tijdens de eerste graad inwijding van de Ordo Templi Orientis tegen een kandidaat:

  "...I am bound to explain to you that it would have been better had you never approached us should you imagine that we can teach you the secrets of the Mysteries.

  The real Secrets are incommunicable. The Secret of the Royal Art grows like a flower within the heart of man. All that we can do is to aid this flower by supplying it with food, air, water and sunlight. Candidate! Will the assurance of such aid satisfy you?"...


  Alle inwijdingssystemen die ik ken bevatten wel zo'n waarschuwing. Je zult het zel-luf moeten doen.

  De "spirituele" complottertjes lijken opgesloten te zitten in een angstige gevangenis van dualistisch denken, die verder niets met spiritualiteit te maken heeft. Iemand die gevangen zit in vijandsbeelden kan zich op dat vlak helemaal niet ontwikkelen. Die zit vast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Jeroen

  Jeroen P. prept niet. Die is er van overtuigd dat precies 11.11 mins na de landing van onze alien overlords op 21-12-12 hij als 'wakkere' beloond zal worden met een replicator, waardoor hij nooit meer geld nodig zal hebben, of in de rij bij de HEMA zal staan.

  Zijn enige hoop is nog dat de replicator naast een kopje koffie ook een mooi fraai Hentai meisje kan produceren. Of anders zo'n leuk wit konijntje met van die guitige flapoortjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe dan ook. Het lijkt me zinvol om wat meer aandacht te besteden aan de bizarre misvattingen over occultisme en (pseudo) spiritualiteit bij complottertjes, als je ziet hoe bijvoorbeeld Micha helemaal losgaat op mensenoffers en de Walpurgisnacht in verband met de moord op Vaatstra.

  Het deed me denken aan Die erste Walpurgisnacht (compositie van Mendelssohn):

  Wer Opfer heut
  Zu bringen scheut,
  Verdient erst seine Bande.
  Der Wald ist frei!
  Das Holz herbei,
  Und schichtet es zum Bande!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Jeroen: Maar probeer ze dat maar eens aan het verstand te brengen. Want ohohoh wat zijn ze 'open minded', denken ze buiten dogma's en nog meer van dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Jeroen

  Bespaar je de moeite. Micha Kat zit volop in een hardloopwedstrijd met Wim Dankbaar voor de Vaatstra-bokaal. Het gaat beide allang niet meer om 'de waarheid'.

  Wat je ziet is niet de onbekendheid met het occultisme, maar het afvallen van het dunne laagje beschaving dat de heren nog restte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ziva 11:31

  Dat is ook zo. Maar het is wel van belang om vast te stellen dat je "rock bottom" bent met je complottheorie als je het tot het mensenoffers gereduceerd hebt, kwa blood libel. Al eerder citeerde ik Peter Koenig, in een stuk over zijn boek SATAN; Jünger, Jäger und Justiz:

  This summary overview is enhanced with 30 years of findings from police authorities, public prosecutor's offices and legal cases. Information from all state police agencies, the Federal Criminal Investigation Office and the Federal Information Service are considered as well as judicial rulings since the early 1970's involving the wave of Satanic Panic over alleged Satanic crimes committed by occult orders.

  The roots of these accusations are traced historically over the centuries through the blood-soaked accusations of ritual murder legends, including the most spectacular cases of diabolical crimes, including infamous allegations against Jews; each case is highlighted by a legal evaluation. The recurring pattern of child murder allegations shows that virtually the same content and nearly identical phraseology occurs no matter which group is accused.


  @DeWeb

  Die "open mindedness" is een leugen van de complottertjes, want ze zitten helemaal opgesloten in hun eigen verhalen en censureren alles wat niet strookt met hun opvattingen. Vandaar dat ik denk dat redelijke dialoog helemaal niet werkt en je eerder in de richting van repressie moet gaan denken als de maatschappelijke schade te groot wordt.

  Die radio-uitzending van Zeevat, waarin Friezen werden uitgenodigd om te reageren en er vervolgens alleen complottertjes inbelden laat zien hoe compleet dichtgetimmerd ze zijn en tegelijk het valse beeld proberen te scheppen dat ze zo "open" zijn.

  Wat me overigens interesseert is het verband tussen de opvattingen van Marcel Messing en de valse spiritualiteit die ik overal tegenkom bij complottertjes die hem ook afficheren. Messing is namelijk verbonden met het Lectorium Rosicrucianum. Een zeer misantroop, sex vijandig en paranoide Valentijns-gnostisch geloofssysteem, dat de werkelijkheid waarin we leven eigenlijk ziet als een groot psychopaat spel van de Demiurg.

  The gnostic system of LR is an extremely complex ascetic Valentinianismus, in which Christ is a false Saviour, the Archonts become Race-gods and even Barbelos becomes male - the son of shattering. Members of LR call themselves "Self-freemasons" whose internal organs become sensitive receivers for gnostic electro-magnetic powerlines.

  Ik zie vaak stukken bij de complottertjes die op de een of andere manier halfbegrepen vulgariseringen lijken te zijn van dit ingewikkelde systeem. Het zijn uitwassen van de negativiteit en achterdocht die intrinsiek zijn aan het zeer dualistische Valentijnse wereldbeeld.

  Overigens vind ik hun verdachtmakingen van occultisme en ordes alleen al daarom zo hilarisch, want ze staan voor de volle honderd procent gepositioneerd als een willoos tool van het Lectorium. Inclusief het constante verdacht maken van libertijnse gnostiek. Want dat zijn natuurlijk smerige Borborieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het meest irritante vind ik nog, dat mijn salaris op de 24e wordt overgemaakt.
  In feite zit ik op dit moment dus gewoon voor de kat zijn k*t te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziva schat die eindtijd komt eraan maar duurt nog even http://nieuwsbreker.wordpress.com/2012/11/06/breaking-we-hebben-de-nasa-niburu-tape-terug/ . Ik beloof je dit wordt een grote bar mitswa party, fuck yeah!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @nieuwsbreker

  Wat bewijst die tape volgens jou en wat stel je je precies voor bij een bar mitvah feest? Welke portion gaat er gelezen en waarom zou het geen bat mitzvah feest kunnen worden? Maar belangrijker nog: wat voor kadootjes gaan we krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja @nieuwsbrekertje, goede vragen van Jeroen. Dat gaat je geld kosten vriend. Tenminste als je er een bar of bat mitzvah van wilt maken.

  Ik raad je aan om te kiezen voor een alternatief; bark mitzvah. Hoef je alleen de hond van @papi uit te nodigen, en die is met een kippebotje al tevreden.

  De voordracht moet je dan zelf doen, maar ik stel voor dat je de Exodus kiest. Mooi stukje centrale geschiedenis van het Judaïsme, en als goy kom je met Exodus zeker weg. Bovendien kan een professioneel complottertje zoals jij Exodus wel naar de eindtijd situatie oreren.

  Voor de rest, wat @jeroen zegt; wat moeten we met dat filmpje? Komen Enki zijn neefjes nou wel, of komen ze niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voordat je dat de wereld eindigt en je de pijp uit gaat moet je hoe dan ook deze film gezien hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij nieuwsbraker verwacht je dat ze de kazen stelen. Nee hoor, "We hebben de tapes terug". "De" tapes der tapes, jawel hoor, hij was "zoek" geraakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat gaan we bijdehand doen debiel, Niburu staat op de infarood telescope camera http://www.youtube.com/watch?v=w0HhFUHnfGU Kun je ontkennen wat je wilt Jeroen, maar dat zou je met die stront onderbroek van je dikke zus moeten doen die klap klap de Tros feesten afstruint op zoek naar bitterballen en Thomas Berger muziek.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ziva! We zouden je een gang bang moeten geven smerige Japans onderkruipsel, we nemen je allemaal. Ik, Papi Gigante en Barracuda.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nieuwsbraakbal en zijn infa rood technologie. Dat de wereld ver gaat klopt , alleen komt daar voorlopig geen einde aan. Hij maakt nog geen paard in de gang bang, die Alex nieuwsbraakbal.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @nieuwsbreker

  Wat bewijst die film nou? Ik sta best open voor buitenaardse wezens en die sjit hoor. Waarom niet? Ik vind dat met de Annunaki ook leuk, hoewel ik persoonlijk dan geïnteresseerder ben in de Sumerische achtergonden van Lord Cthulhu ,of Nyarlathotep. Maar ik zie dus puntjes in je filmpje. En toen?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @nieuwsbreker. Dit was je laatste bericht hier. Dat je zo gek bent als een deur wisten we al langer, maar wat ik niet ga accepteren zijn scheldpartijen van een viespeuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @barracuda
  Jammer dat je een breaking blogfiguur een ban geeft. Een potentieel grensrechter moordenaar, in mijn beleving.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. En toch is dit een complot-site! Precies dezelfde onderwerpen. Precies dezelfde alto's die je overal tegen komt! Precies dezelfde energie waarmee 'eigen gelijk' rechtgetrokken wordt, zonder enige bezieling maar altijd over de ruggen van anderen!
  Wat een site, en wat een bezoekers he! Ik voel me helemaal thuis maar de meeste niet met mij en dat is jammer voor hun bedenk ik me dan maar weer want overal is het hetzelfde, overal!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @Ziva 3 december 2012 10:00

  Gaat het wel goed met je? Je weet wel een heleboel over 21-12... Overlords die komen? Ik ben benieuwd!
  Een replicator... en vooral wat daarna kwam, dat is pas fantasie! En je neemt jezelf serieus, hahaha...ik jou gelukkig niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @jeroen P

  Je reageerde om Barracuda af te zeiken, wat natuurlijk je goed recht is. Daar werd vervolgens redelijk mild mee omgegaan: ik maakte een grapje over preppen en daar associeerde Ziva nog even op door. Niks aan de hand dus.

  Maar wat ik dan wel raar vind, is dat je op basis daarvan constateert dat mensen zich "niet thuis" voelen bij jou? Wil je graag dat het zo ligt, of vind je het gewoon fijn om een verongelijkt gevoel te hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. > Hij maakt nog geen paard in de gang bang, [...]

  Onbedoelde poëzie! Wereldliteratuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dit is dus weer een stapje verder aan het escaleren.

  Niet alleen lijkt het erop dat Micha in een soort psychose terechtkomt (hij kan de titels op zijn site niet eens meer spellen), hij stuurt blijkbaar ook een online knokploeg aan die iedereen stalkt die hem onwelgevallige meningen heeft.

  We maakten al even kennis met het gestalk van klokkenluiders op die lokale Friese site, maar nu is dus de EO aan de beurt.

  Ik snap er met de dag minder van waarom die man nog op vrije voeten rondloopt, want als dit geen haatzaaierij is weet ik het ook niet meer:

  DE SATAN VAN DE EO PROBEERT NU IN OPDRACHT VAN KINDERVERKRACHTERS EN MOORDENAARS EEN ONSCHULDIGE FRIESE BOER KAPOT TE MAKEN * ALS ER IEMAND KAPOT MOET -JASPER S. OF ANDRIES K.- WIE KIEST U DAN? * BEL NU MET ANDRIES KNEVEL OP 035-6474900 EN WENS HEM EEN SNELLE AFTOCHT TOE NAAR DE KROCHTEN VAN DE HEL

  Haatzaaien, Verwensingen met de dood, de letterlijkst denkbare vorm van demonisering, anderen oproepen tot stalken, valse beschuldigingen van kinderverkrachting en moord en een duidelijke oproep om Andries Knevel "kapot te maken".

  Wat heb je nog meer nodig om te constateren dat hij de schorsingsvoorwaarden van zijn hechtenis schendt?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Jeroen, 4 december 2012 12:36

  Ja, eens, Micha Kat zou weer opgepakt moeten worden. Maar ik denk dat het OM inschat dat hij in het proces dat 10 december a.s. verder gaat, niet méér onvoorwaardelijke gevangenisstraf zal krijgen dan wat hij al in voorarrest uitgezeten heeft. Als het zo loopt en ze sluiten hem vooraf langer op (en de zaak omvat zo veel aanklachten dat ik me niet kan voorstellen dat het in één dag gedaan is, dat wordt wel april 2013 voor er een uitspraak is), dan kost het de belastingbetaler geld want dan kan Kat met succes schadevergoeding eisen voor de onterecht gezeten dagen.

  Daarom doen ze het niet, dat oppakken. Denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @Ruud

  Maar het OM probeerde hem al achter slot en grendel te krijgen wegens schending van die schorsingsvoorwaarden. Micha kan lachen omdat het afgewezen werd, maar ik denk dat die poging ook laat zien dat het OM 10 december niet zachtzinnig met Micha om zal gaan. Als ze nu al denken dat hij zijn voorwaarden schond, is het natuurlijk voor de hand liggend dat ze het recidive gevaar groot vinden. Dat is van invloed op de strafmaat.

  Ook heb ik goede hoop dat ze hem op z'n minst een rondje Pieter Baan Centrum laten doen, want hij refereerde zelf al vaak aan zijn psychische problemen. Hij had het "schertsend" over het togasyndroom, maar hij werd toch ook al gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis? Hij werd geloof ik ook wel door een psychiater in zijn politiecel bezocht, dus al met al is er meer dan voldoende aanleiding om hem door te lichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Kat recidiveert reeds, en het is slechts de vraag of het OM dezelfde lasterlijke praktijken van Micha Kat niet direct gerelateerd aan de aangevers ook (deels) meeneemt of kan/mag meenemen in het beoordelen van het recidive-risico. (Hij steelt niet meer bij Slijterij A, maar nu bij Slijterij B, C, of D. Het blijft echter stelen)

  Bovendien is het niet de eerste keer dat Kat voor de rechter staat voor soortgelijke feiten. Hij maakt dus, volgens mij, ook nog een aannemelijke kans dat zijn voormalige voorwaardelijke straffen geëffectueerd worden.

  Daarnaast lijken me de meeste aanklachten weinig ingewikkeld. Het is allemaal door Kat zelf mooi gedocumenteerd. Daar valt weinig aan af te dingen lijkt me. Die twee bommeldingen worden misschien een hobbel, en dat zou voor Kat gunstig zijn, want dat levert hem echt geen voorwaardelijke gevangenisstraf op, maar een forse douw achter de tralies.

  Als Kat mazzel heeft vraagt de Rechtbank om een psychiatrisch rapport, en gaat hij een poosje logeren in het PBC. Daar komt zonder twijfel een aantekening uitrollen, en dat zou de Rechtbank wat milder voor hem kunnen maken. Maar goed, ik weet helemaal niets van het Nederlandse recht, dus ik gok maar een beetje.

  Micha Kat, echter, in een psychiatrisch programma 'dwingen' houdt hem minstens een jaar in Nederland, en dat is natuurlijk absoluut niet wat hij wil. Hij heeft, volgens mij, alleen geen keuze meer.

  Het is óf een intensieve psycho-therapeutische behandeling (blijft hij dus nog een jaartje hier), óf een psychotrope medicatie (kan hij wel weg, maar dat zijn echt zeer vervelende medicijnen, met bijwerkingen die erger zijn dan de kwaal), óf hij gaat minstens 6 maanden in de bak, en heeft dus een lastig strafblad om nog frank en vrij te reizen, of zich elders te vestigen.

  Ik hoop dat Kat, zijn naasten en zijn advocaat aansturen op Optie 1. Optie 2 maakt een afhankelijke zombie van hem, en optie 3 brengt hem uiteindelijk opnieuw weer terug in de bak.

  Maar ja, in de rabbit hole van Micha Kat, life is different.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @Ziva

  Ik weet niet hoeveel aangiftes er al tegen hem liggen, maar alles wijst erop dat we in het geval van Micha te maken hebben met een stelselmatige dader. Er moeten tien aangiftes tegen hem gedaan worden en hij moet drie keer een vrijheidsstraf hebben ondergaan en dan is hij een goede kandidaat voor een ISD-maatregel:

  "De maatregel ISD is bedoeld voor stelselmatige meerderjarige daders, al dan niet met een verslavings- of psychiatrische problematiek. Zij hebben delicten gepleegd waarvoor door de rechter veelal gevangenisstraffen worden opgelegd die te kort zijn om daarvan voldoende drang te laten uitgaan tot vrijwillige opname en behandeling in een afkickkliniek in het kader van een schorsing. Indien de verdachte verslaafde is wel te kampen heeft met een andersoortige problematiek waarmee het plegen van strafbare feiten samenhangt, strekt de maatregel er ook toe een bijdrage te leveren aan de oplossing van zijn verslavingsproblematiek dan wel van die andere problematiek."

  Vandaar dat ik van mening ben dat slachtoffers van zijn gestalk en laster ook een bepaalde maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben in het doen van die aangifte. Kan je Micha toch een stukje maatwerk geven, wat in zij geval wel neer zal komen op een mix van chemie en therapie.

  Het mooie is trouwens ook dat hij met zo'n ISD maatregel niet eens meer langs het PBC hoeft, omdat zijn diagnose niet echt boeit. Dat wordt tijdens zijn behandeling wel duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Als er tijdens de procesgang die nu tegen hem loopt ook andere aangiftes gedaan werden (bijvoorbeeld door Bram Bakker, Joris Demmink, Bauke Vaatstra of Andries Knevel), kunnen die gebundeld worden in een zaak tegen hem, die met de eis van een ISD maatregel gepresenteerd wordt aan de meervoudige strafkamer. Volgens mij zou dat een winnende strategie zijn:

  "De zaak moet in de regel binnen drie maanden op de zitting worden gebracht. De beoordeling van de rechter over een op te leggen ISD-maatregel is dermate zwaar, dat in de wet is opgenomen dat uitsluitend een meervoudige kamer hierover mag beslissen. Het voorlichtingsrapport en het advies, met redenen omkleed, gedagtekend en ondertekend, van de reclassering worden aan de rechter voorgelegd."

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.