zaterdag 22 december 2012

Gemuilkorfd

De wereld ging gisteren roemloos ten onder in een verpletterende anticlimax. Geen aardbeving of chemtrail te bespeuren. Geen poolkanteling of zichtbare grote bewustwording. Geen UFO's uit de berg van Bugarach. Ook niet die enorme zonnevlek die 2012-goeroe Patrick Geryl ons had beloofd.

Jarenlang hebben uiteenlopende zweefsites hun goedgelovige achterban getrakteerd op de grootst mogelijke onzin, en nu het voorbij is wordt de nadruk gelegd op de Nieuwe Tijd, die natuurlijk weer op geen enkele manier verschilt van de Oude.

En toch lijkt het erop dat een deel van de alternatieve media de Nieuwe Tijd niet (zonder meer) gaat overleven. Gisteren ging de spirituele site Earth Matters op zwart. Niet vanwege de Dag des Oordeels, maar omwille van de gevreesde Codex Alimentarius. De site ontleende inkomsten aan advertenties van fabrikanten van voedingssupplementen, maar die mogen niet meer adverteren met slecht onderbouwde gezondheidsclaims, en overtredingen worden bestraft met 'astronomische boetes'.

De redactie: 'Een concreet voorbeeld van wat nu niet meer mag: als we bijvoorbeeld zouden publiceren dat een plantje als weegbree kan helpen tegen een loopneus bij allergieën of verkoudheid en we zouden waar dan ook op onze site een link opnemen naar een site die waar dan ook op die site (een middel met daarin) weegbree te koop aanbiedt - zelfs als dat is zonder enige toespeling op de werking van weegbree - dan zijn we al strafbaar.'

De consequentie voor Earth Matters is dat naar schatting vijftig tot tachtig procent van de artikelen verwijderd zou moeten worden. 'Ook Earth Matters is feitelijk gemuilkorfd.' Er is zelfs een petitie ‘Handen af van supplementen, vrijheid van meningsuiting en pers'.

Totale onzin. Earth Matters mag nog steeds van alles opschrijven en beweren, en zelfs linken, zolang ze het maar niet doen in een commerciële context. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit mag zich helemaal niet met de vrije journalistiek bemoeien (zie hun opmerking onder dit artikel), behalve als een producent het stukje heeft betaald.

Waarmee de aap uit de mouw komt: Earth Matters en vergelijkbare sites leefden waarschijnlijk riant van homeopaten en distributeurs van voedingsmiddelen via gesponsorde artikelen, en die zijn nu plotsklaps kopschuw geworden. Er komt overigens een doorstart voor Earth Matters, maar dan zonder commerciële sponsors.

9 opmerkingen:

 1. http://youtu.be/i3_YFwUJ2J8

  End Of The World Prank!

  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Eind Tijd is begonnen 21 december 2012. Duurt ongeveer een decennium waarin de Rockefeller en Rothschilds clan proberen zal de wereld meer in de aristocratische greep te krijgen. Een lid van de Rothschilds staat geregistreerd als eerste prins van het beloofde land. De kroning volgt na Armageddon. Vooral de Rockefeller foundation voorziet grote problemen in de komende tien jaar die door deze organisatie de 'doomsday decade' genoemd wordt. Terug naar de slavernij toen vrijheid nog gewoon was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @jeroen zuur
  Terwijl jij kluchtig, en aristocraat, op het toetsenbord 70 miljoen (jouw dodenclaim), wereldwijd precies en wetenschappelijk wilt duiden, zien wij lezers, graag jouw doden-differentiaalvergelijking tegemoet. What the hack kan het je schelen? Vertel, vertel......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aan deze kant van de horizon worden de observaties van Micha Kat ook waargenomen. De Nederlandse Rijksoverheid geeft gelegenheid aan bedrijfsmatige kinderhandel, en mogelijk satanische rituelen. Daarbij is het niet ondenkbaar dat burgers geslachtofferd worden en onschuldigen opdraaien voor misdrijven, want daarvan houdt voormalig secretaris-generaal Joris D. Die overigens ook opzichtig deelneemt aan oorlogsmisdaden, terrorisme en genocide in Islamitische landen. Deze tekst is voorts de 'peer review' waarom op Barracuda eerder gezeurd is: de Zionisten hebben WOII en de Shoah verzorgt als onderdeel van de escalatie die nu Armageddon genoemd wordt. De eind tijd is begonnen te Basel bij en tijdens het Eerste Zionistische Congres 29-31 augustus 1897. De Zionisten vertrouwde op de medewerking van de Katholieken bij het Jodenvrij maken van Europa want de exodus is een feitelijke vervulling van één van de zieke eind tijd fantasieën die kutholieken bezitten. Iedereen denkt dat Armageddon nu een moment is waarop de wereld vergaat. 21 december 2012 is het moment waarop het door menselijk falen vergaan van de aarde alleen gerepareerd worden kan met massa arrestaties en strafvervolging van Nederlandse politiek ambtenaren en nog wat 'high profile' klootzakjes zoals Ronny N. Ester V. Jort K. Matthijs van N. Joshua L en natuurlijk Jeroen M.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na de aanhoudingen, of tijdens al natuurlijk, verandert er het een en ander in de politiek. Andere ambtenaren in parlement en kabinet, waarschijnlijk zonder verkiezingen. De rechter zal eerlijk en onafhankelijk de aanhoudingen en in verzekerinstellingen accorderen met executeerbare verloven, bevelen, beschikkingen en/of vonnissen. Ongetwijfeld zal er tot en met het Europees Hof geprocedeerd worden. Misschien dat Jeroen M er met een taakstraf vanaf komt, alleen Micha Kat heeft ook vier maanden voor niks gezeten dus Jeroen M. heeft in ieder geval recht op vier maanden en nog wat extra. Eindelijk zullen de Joden dan ook gelijk krijgen omdat iedereen zich bewust wordt dat de Heilige Zionistische Zaak de bron is van WOII en de Shoah en andere agressie op aarde.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @hetzuur

  Ik kan geen tabak maken van je verhaal. Er staan letters die woorden vormen gegroepeerd als zinnen, maar dat is eigenlijk alles wat ik ervan kan vinden.

  Het is rot voor je dat je psychisch lijden ondervindt, maar vind je het nodig om de samenleving daarmee lastig te vallen? Je komt over als een dronken, psychotische zwerver die in zichzelf mompelt terwijl hij over straat zwalkt.

  Het enige wat ik wel grappig vind aan je tekstjes is het pseudo juridische taalgebruik. De manier waarop je woorden als "voorts" inzet vind ik echt hilarisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @hetzuur

  Een interessantere vraag, nu je er toch bent:

  Waarom lieg je erover dat het de schuld van "hackers" is dat je site op zwart staat? Als dat waar is, had je die natuurlijk al lang en breed weer in de lucht gekregen vanaf een andere locatie, of door je applicatie te herinstalleren. Je wartaal is echt niet interessant genoeg om de kostbare rekenkracht van een botnet al te lang mee te verspillen hoor. Echt niet.

  Is het -net als bij Wim Dankbaar- te lastig om toe te geven dat je niet wil riskeren de grenzen van het misdadige te overschrijden? Dat die site niet vanwege "hackers" offline is, maar omdat je een natte tosti bent?

  Ik vind het een goede eerste stap dat je vrijwillig je site offline haalde, Jeroen de Kreek, maar je reacties hier zijn natuurlijk wel weer twee stapjes terug.

  Je snapt dat het als gevolg van je crimineel/psychiatrische verleden best makkelijk is om je afgevoerd te krijgen met een dwangbuis en een haldol injectie in je reedt?

  Dat jij het zo "ziet" is jouw probleem, Jeroen. Komt omdat je niet spoort. Maar de samenleving verdient het wel om van dit soort agressieve overlast verschoond te blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mijn digitale informatieve tentakels is er weer een of andere @papi Jeroen aka de Kroek (al weer eens) aktief met afgezaagde anti semtische riedeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen