woensdag 19 december 2012

Journo's

China is de eindtijdsekte zat. Deze week werden Leden van de Kerk van de Almachtige God opgepakt omdat ze bekeerlingen hebben gevraagd om al hun bezittingen in te leveren.

Maar het mooiste verhaal las Barracuda afgelopen vrijdag in het gedenggedengkrantje Metro. De twee plekken op aarde waar mensen zullen gespaard blijven - Bugarach in Zuid-Frankrijk en Şirince in Turkije - zijn reeds volgeboekt. In Bugarach is in de directe omgeving geen enkele kampeerplek of hotelkamer te krijgen, blijkt uit een telefonische rondgang van Metro. Ook in Turkije zou nog maar weinig ruimte beschikbaar zijn.

Maar nu komt het: het zijn helemaal geen eindtijders die de kamers hebben volgeboekt. 95 procent van de plekken op camping Le Val d’Aleth in Alet les Bains is geclaimd door journalisten die op 21 december verslag willen doen. Dat is ook het geval in de auberge L’Ecluse au Soleil, die op een kwartiertje rijden ligt van Bugarac. 'Al onze kamers zijn vol, allen geboekt door journalisten.' Zelfs Ivo is al geweest.

Nu blijkbaar iedere gelovige inmiddels tot inzicht is gekomen dat de aarde op 21 december gewoon blijft doordraaien, is de kans groot dat de horde journalisten vooral elkaar gaat filmen of jacht gaan maken op die ene wegvluchtende hippie. Dat moet minstens even gênant zijn als de zingende Bianca Castafiore voor een zaal vol recensenten met een schrijfmachine op schoot.

Gelukkig is er inmiddels capaciteit bijgekomen (by popular demand). Het Italiaanse dorp Cisternino in Puglia de hak van de Laars van Italië blijft ook gespaard. Burgemeester Donato Baccaro op zijn beste P. Akkermans: 'Wij worden genoemd!'

UPDATE: Morgen in EenVandaag: Bugarach afgesloten uit angst voor pelgriminvasie.

21 opmerkingen:

 1. Jonko's. Journo's. Morgen Bonobo's of alweer de bobo's?

  Volop verslag dus a.s. vrijdag over het einde. Gelukkig hoeven we dankzij de msm, en uiteraard de aluhoedjes niks te missen van het 'Event' der evenementen...
  Waarschijnlijk niks anders dan de aankondiging van het einde van het financiële systeem... is voor een heleboel al een hele wereld opzich...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een teleurstelling moet dat straks voor je zijn als er weer helemaal niks is gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, ik heb helemaal geen verwachtingen. Geen hysterie wat dat betreft wat bij me leeft! Eerlijk gezegd ontgaat me waar het nu om te doen is, en niemand die het echt schijnt te weten. Dus waar houden we elkaar mee bezig? Voorlopig zijn het verhalen vol angst. ene, dat vind ik allemaal wel grappig. Leuk om te zien hoe een heleboel zich laten inpakken... hoe dan ook, welles nietes, en vrijdag zien we wel verder.
  Ben benieuwd hoeveel waanzin er nadien loskomt van al die zogenaamde goeroe en hun datum's! Zou Oldenkamp nog reageren? Het zal vast wel een teleurstelling worden vrijdag, maar hoe die teleurstelling gaat uitpakken, da;s de vraag natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Jeroen P.

  Achter de verhalen van vol angst zit juist de hoop voor verandering verstopt. Dat is het fascinerende, maar ook archetypische, aan dit 'verhaal'.

  Daarnaast de tie-in van de divine cross, the mundane cross, new age, galactic alignment, Mayan calendar, Nostradamus, Time Wave Zero, winter solstice, Age of Aquarius tegelijkertijd in hetzelfde verhaal is volgens mij uniek.

  Alleen al daarom mag het van mij als global cultureel fenomeen in de geschiedenisboekjes worden bijgeschreven, want dit zal niet snel nogmaals gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Ziva

  Dat er voorbij angst een heleboel te leren is, is voor velen al moeilijk te begrijpen, ja inderdaad dat er een heleboel hoop verstopt zit achter angst. En hoop doet leven maar dat alles nog steeds gevoed door angst... Maar of die hoop door de angst gerechtvaardigd wordt... vrijdag gaan we het zien...of niet! Eh, ik zeg niet!

  Maar goed, net als dat er bij ons, nadat de kalender van het jaar daarvoor is afgelopen ook op 1 Januari iets kan gebeuren, hoeft hetzelfde niet te betekenen voor de 21-12-2012 maar er kan zomaar iets gebeuren. En misschien gebeurt er ook wel wat... Maar ik denk dat het e.e.a te 'magisch' is voorgesteld. Er teveel geld mee is verdient en dat er helemaal niks 'Divine's' zal gebeuren...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig zit ik op de Vaalserberg a.s. vrijdag. Daar is nog plek zat. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heheh.. mijn zoontje is de 24e jarig. Gisteren leverde hij zijn verlanglijstje in, maar ik vertelde 'm dat het zonde van het geld is omdat de wereld er toch niet meer is tegen de tijd dat hij jarig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Overigens hier nog een goed overzicht van de ziekste complottheorieën rond het Sandy Hook drama:

  If you've got a certain kind of Facebook friend — an End-the-Fed, mechanical-elves, Monsanto-causes-cancer, Nibiru-fearing cousin, say — you may have already heard the "news" that Newtown shooter Adam Lanza's father was a key witness in a congressional hearing about a banking scandal. Or the theory that the new Batman movie predicted the shooting. Or that The Hunger Games did. None of these conspiracy theories are true, obviously. But they're all over the internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja dat stoort mij ook mateloos. Is van het caliber micha Kat complotten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gekker dan gek bestaat.

  http://www.ken-welch.com/ReversedSpeech.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aarde bestaat 5 miljard x 365 dagen, voorzover er ooit een kalender geweest is.

  Bij een tolerantiegebied van plus en min 1 % kan de SOPN onheilsdag met ± 36 miljard dagen afwijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Jeroen P.

  Angst - Hoop, Leven - Dood, Winst - Verlies... same flipping coins.

  Maar te magisch verbeeldt ben ik slechts deels met je eens. Astronomisch gezien is 21-12-12 excentriek uniek. De planetaire alignment gaat niemand van ons, of onze kinderen, nogmaals meemaken, de vervolmaking van de orbit van Sirius (237 miljoen jaar voor 1 orbit) zeker niet, en de volgende alignment van drie 'zonnen' duurt nog langer. Daarnaast is 21-12-12 het 'zero-point' voor de Aarde om de photon belt van ons melkwegstelsel in te 'vliegen'. Voor we weer uit die ring zijn, zijn we 2000 jaar verder.

  Allemaal best speciaal dus. De vraag alleen - natuurlijk - is: "Gaan we er wat van merken?"

  Is het 'The End of the World"? Of is het "The End of Time"? Semantisch hetzelfde, maar linguïstisch totaal verschillend. Met overigens beide soortgelijke worse-case scenario's.

  Dus de magie vind ik juist fascinerend, omdat het al een paar duizend jaar in verschillende verhalen wordt besproken. Dat het wordt gecorrumpeerd door simpele zielen met een death wish? Tja...malloten hou je en heb je overal.

  Dit btw is een video-presentatie over dit 2012-onderwerp die iig mij aanspreekt, en waarin al die astronomische gebeurtenissen op een vrolijke en simpele manier worden gepresenteerd. Duurt 70 minuten, maar dan ben je wel bijgepraat over de astronomische kant van dit 2012 fenomeen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben best wel benieuwd, wat de volgende belangrijke dag word voor de alu-hoedjes.

  Iemand al een idee ?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waar zouden de alu-hoedjes hierna mee komen?

  2013

  Verwachte oplevering van de Freedom Tower aan de rand van het voormalige World Trade Center complex in New York. Valse vlag ?

  of
  Hybride zonsverduistering in november.
  G8-top in het Verenigd Koninkrijk.
  G20-top in Rusland.

  Maar 8 jan hebben ze al wat :)

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Apophis_%28planeto%C3%AFde%29

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik voorzie eigenlijk geen main thema. Dat is wel voorbij. Ik vrees dat het type complotter zoals Dankbaar, Kat c.s. de dienst gefragmenteerd gaan uitmaken. Complotteren is, mede dankzij dit 2012 verhaal, mainstream geworden, en sensationeel als een stel hyena's op een vermeend complotje duiken zal voor veel mensen een aangenaam en goedkoop tijdverdrijf blijken.

  Je ziet het met de Sandy Hooks idioterie. Tijdens eerdere massamoorden kwamen dit soort verhalen ook wel los, maar niet zo snel en zo uitgebreid als nu bij Sandy Hooks.

  Dit soort nare kippenhok-gedrag aangesterkt met toenemende maatschappelijke onzekerheid/onrust is een uiterst onaangename voedingsbodem voor mentaal gestoord groepsgedrag.

  Misschien dat de Paus nog op een mooie dag dood kan gaan, en zijn opvolger iets met "Peter the Roman' te maken heeft, en we zo weer een mooi centraal thema kunnen bevechten. Maar anders: guerilla op Farc niveau. Veel doden en onnodige slachtoffers, corrupte teams en nul-organisatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het gaat m.i. niet om de aluhoedjes, die doorgaans een makkelijk kwetsbare groep vertegenwoordigen. Eerder zijn het de ronselaars, die onder het mom van angstentertainment allerlei goedgelovigen (katvangers) te kust en te keur kan inzetten. Hele gevaarlijke ontwikkeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb eigenlijk de indruk dat die fragmentatie schijn is en dat bijvoorbeeld die "ruzies" bij Arend vs Zeevat vooraf afgestemd theater waren. Dankbaar en Kat werken volgens mij nog steeds samen, maar proberen op deze manier verschillende doelgroepen te bedienen, terwijl ze in essentie hetzelfde verhaal hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Argusoog, KLOL, Rechtiskrom, kuch.

  Mainstream bestaat niet meer, echter wel steeds meer initiatieven (fragmentatie) en reaguurders, die zich gedragen als bakkers die scharrelbrood aan de man proberen te brengen. De oplossing is zo simpel.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. In New York gaan de eindtijdbelievers er een orgie van maken:

  A sexy swimsuit model and countless other lusty New Yorkers say tomorrow’s predicted Mayan apocalypse is a great reason to have sex, and are turning to social media and doomsday-themed parties in hopes of fully experiencing humanity’s steamy climax.

  “If I die, I don’t want to die on a dry spell!” declared model Niki Ghazian.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vraag me af of na morgen David Icke nog zulke volle zalen (2000 man) zal trekken..

  Van alle auteurs in dit genre is Icke mijn absolute favoriet. Het doet me bijna pijn om te bedenken dat hij straks bij McDonalds achter de kassa moet staan om zijn huur te kunnen betalen.

  BeantwoordenVerwijderen