dinsdag 11 december 2012

Aftellen

Ja mensen, het grote aftellen is begonnen. Zelfs de nieuwe Lou de Palingboer gelooft dat we op 21 december de schakelaar omgaat en we in een geheel nieuw energieveld komen (Dat krijg je als je je maar wat laat wijsmaken door oliedomme jonge zweefkezen). De eerste vuurballen zijn reeds aan de hemel verschenen (courtesy of Steven Spiegelberg), enorme objecten zijn reeds onderweg, de eerste sperziebonen melkwegen ontdekt, dus laat maar komen dat vuurwerk.

The Daily Collegian selecteerde inmiddels reeds de ultieme playlist voor de apocalyps, met de onvermijdelijke Stairway To Heaven (toegegeven: beter dan Hotel California), terwijl National Geographics ons praktische tips geeft met de serie Doomsday Preppers. Zelfs premier van Canada heeft al afscheid genomen met de gedenkwaardige woorden: 'Whether the final blow comes from flesh-eating zombies, demonic hell beasts, or from the total triumph of K-Pop, if you know one thing about me, it's this: I will always fight for you to the very end'.

Een bedrijf in Siberië rekent zich inmiddels rijk aan apocalyps-pakketten met daarin onder meer identiteitskaarten, notitieboekjes, vis in blik, touw, een stuk zeep en wodka. Het wachten is alleen nog op T shirts met het opschrift: I was there of The world ended and all I got was a lousy T-shirt en niet te vergeten de wederopstandig van Harold Camping die na drie keer scheepsrecht toch eens gelijk zou moeten krijgen. Enjoy the ride! (PS. 21 december is een vrijdag, vergeet niet de vuilnisbak buiten te zetten).

54 opmerkingen:

 1. Oh Barracuda, al die complotten houden je wel bezig he!
  Ben je benauwd geworden? Of hou je een slag om de arm? Heb jij al voorbereidingen getroffen behalve de vuilinisbak die dan geleegd wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de Volkskrant stond laatst een artikel van een zoon over zijn complotgelovige vader. Die wist het mooi te relativeren voor het geval dat er niets gebeurd met de woorden 'ach, dan was het een leuke hobby'.

  Ik hoop dat er meer mensen zo over denken mocht er niets gebeuren. Al vrees ik het ergste, zeker wanneer er een grote bulderlach uit de wereld komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben een fan Led Zeppelin. Maar om nog even wat toe te voegen aan dit artikel. Jimmy Page (mijn all time favorite)is een occultist. Dus in de trant van de leipjes. Het is geen toeval dat Stairway to heaven is gekozen...... Want Page wordt er van verdacht een duivels aanbidder te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou het best flauw vinden als er niet minstens één kleine mini-alien het aardse luchtruim binnendringt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Ziva zouden aliens dan een kalender bijhouden?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De tekst van Stairway to heaven is geschreven door Robert Plant, niet door Jimmy Page. Een hilarische interpretatie vind je hier.

  Volgens Plant zelf is het eerste couplet: "some cynical aside about a woman getting everything she wanted all the time without giving back any thought or consideration...". Plant over de rest van de tekst: "Depending on what day it is, I still interpret the song a different way - and I wrote the lyrics."

  Uiteraard zagen sommige religekkies er een verborgen satanische boodschap in.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik d8 dat er v/d tegenpool van de duivel maar slechts een heeft rond lopen preken DP. Je kan als 'onderdaan' van een godheid toch niet op je knieën gaan als tegelijkertijd sprake is van meerdere kapiteins op een zinkende schip, en die daarbij dan ook nog eens allemaal met dezelfde passie aanbeden moeten gaan worden? Je werd hier ergens al als niet al te snugger gediskwalificeerd, maar je moet nu toch echt wel wat aan je uitstraling gaan doen hoor Parker... Wat dat betreft voorzie ik nog heel wat lachende uitzendingen met Steve, Arend en Kat, (kijk btw op welke plek ik Arend gesandwidched en al heb ingedeeld!) waarbij de aandachtsgeilheid van de ego's absoluut wel in een wedstrijd ten aanzien van wie de grootste heeft zich moet ontwikkelen. En als daarbij dan ook nog de puntjes op de i zullen worden geplaatst, dan voorzie ik voor Arend met zijn nieuwe bondgenoot Steve echt wel een zeer sucsesvolle afhandeling van zijn met pruttelende jurisprudentie gepaard gaande zaakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Pyt dat is correct, maar niettemin in de historie van Zep wordt Page genoemd om zijn hang naar occultisme.

  Een paar jaar geleden was er van christelijke Amerikaanse kant een pseudo documentaire over Page op You Tube en over zijn duivels aanbidding.
  Dat werd terecht door fans van Zep weggehoond.

  Plant heeft laatst toegegeven dat hij niet echt weet wat hij met de text van Stairway aanmoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Dwang, ik mag volgens jou dan niet al te snugger zijn. Maar dat haalt het niet met de wartaal die jij uitslaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Barracuda

  Het betreft de Australische PM en dus niet de Canadese (die overigens gewoon een reclameboodschap voor een radioprogramma inspreekt maar dát zal je ongetwijfeld dan weer niet zijn ontgaan ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. LOL! Adamas die een ander verwijt niet al te snugger te zijn. Eerlijk gezegd verbaast het me dat je nog niet in een dwangbuis zit, Adamas/Dwang. Het laatste dat ik over jou hoorde was dat je je uit angst voor de Mossad verschanst had in een bunker in Paraguay.

  Hoe gaat het verder met je? Zit de Mossad je nog steeds op de hielen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Dorothy

  De Vulcans én de Klingons hebben een kalender, dusss..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Ziva, gelukkig kent een groot gedeelte de taal van de Klingons en natuurlijk de groet van de Vulcans. We staan niet met lege handen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Sorry moderator. Het lijkt allemaal zeer off-topic wat ik hier vandaag doe, plaats of link, maar volgens mij heeft het weldegelijk ook te maken met wat er tegenwoordig als aanloop naar de eindbonus op de 21e voor gekkigheid nog heeft plaats te hebben. Daarom wil ik mijn 4e link van mijn 1e comment op deze draad door dit PDF-je vervangen omdat ik vind dat je deze materie als voorgerecht op wat Zeevat morgen gaat brengen echt eerst tot je genomen moet hebben. En dat alles dan dus ook nog eens afgezet tegen de aanklacht van Steve tegen Jan V, en morgen zal de radioafdeling van Argusoor echt wel op tilt gaan. Dunkt mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach shit; de uitzending van Arend blijkt vanavond al de lucht in te gaan. Wegens andere zaken vanavond kan/zal ik de uitzending pas morgen via de mp3-file beluisteren, en is dus de zendtijd die ik hier al liet doorschemeren niet juist. Hierbij alsnog hersteld...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Dorothy

  Midden negentiger jaren had ik nog de eer te gast te zijn bij Jimmy Page, die een broeder in de OTO is. Ik werd aan hem geïntroduceerd via een (inmiddels overleden) gemeenschappelijke vriend, Timothy D'Arch Smith, die een antiquariaat had dat zich specialiseerde in occulte teksten en victoriaanse erotica. Page had in de zeventiger jaren ook een boekwinkel (The Equinox), zo kenden die elkaar weer en zat ik op een mooie dag met allebei cricket te kijken in Timothy's winkel. Tegenwoordig zijn helaas alleen Atlantis Books en Caduceus Books nog over.

  Ik had geen idee wie Page was toen ik hem leerde kennen. Wel vond ik het jammer dat hij Boleskine House had verkocht, waar Crowley o.m. met zijn Loch Ness hoax begon. Schijnt weer te koop te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. 'Oh Barracuda, al die complotten houden je wel bezig he!'

  Fout, de verhalen over de complotten houden mij bezig. Maar jij slaat elke keer weer aan op dit onderwerp, dus zul je er wel wat mee hebben. En het reptielenoog zal ook wel een diepere betekenis hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ Jeroen *zucht*. Page lijkt mij een aardige heel ontwikkelde man.De reden waarom ik hem zo ontstellend goed vind is dat hij nooit in een stijl is blijven hangen en altijd verder is gegaan.

  Wel Page is opnieuw begonnen met een schone Braziliaanse, dus dan is het snel gebeurt met Boleskine house. Crowley wordt geassocieerd met het duistere. Ik heb wel over hem gelezen en de meningen verschillen erover. Soms zien hem als de verlichte en anderen als een griezel.

  BeantwoordenVerwijderen

 19. Vroeg of laat loopt het verkeerd af met Moeder Aarde, wat ik je brom.

  As the Sun grows older, it burns hydrogen into helium. Compared to hydrogen, helium has a smaller partial pressure for a given temperature, so the central stellar core must grow hotter as the Sun evolves. As a result, the Sun, like all stars, is destined to grow brighter as it ages. When the Sun becomes too bright, it will drive a runaway greenhouse effect through the Earth's atmosphere (Kasting et al., 1988). (...) Current estimates indicate that our biosphere will be essentially sterilized in about 3.5 billion years, so this future time marks the end of life on Earth. The end of complex life may come sooner, in 0.9-1.5 billion years owing to the runaway greenhouse effect (e.g., Caldeira and Kasting, 1992).
  The biosphere represents a relatively small surface layer and the planet itself lives comfortably through this time of destruction. Somewhat later in the Sun's evolution, when its age reaches 11-12 billion years, it eventually depletes its store of hydrogen in the core region and must readjust its structure (Rybicki and Denis, 2001; Sackmann et al., 1993). As it does so, the outer surface of the star becomes somewhat cooler, its colour becomes a brilliant red, and its radius increases. The red giant Sun eventually grows large enough to engulf the radius of the orbit of Mercury, and that innermost planet is swallowed with barely a trace left. The Sun grows further, overtakes the orbit of Venus, and then accretes the second planet as well. As the red giant Sun expands, it loses mass so that surviving planets are held less tightly in their orbits. Earth is able to slip out to an orbit of larger radius and seemingly escape destruction. However, the mass loss from the Sun provides a fluid that the Earth must plough through as it makes its yearly orbit. Current calculations indicate that the frictional forces acting on Earth through its interaction with the solar outflow cause the planet to experience enough orbital decay that it is dragged back into the Sun. Earth is thus evaporated, with its legacy being a small addition to the heavy element supply of the solar photosphere. This point in future history, approximately 7 billion years from now, marks the end of our planet.


  (Fred C. Adams in: Nick Bostrom en Milan M. Cirkovic (eds.), Global Catastrophic Risks (2008))

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Dorothy

  Oeps... ik linkte naar de verkeerde Atlantis Bookshop. Overigens denk ik dat Crowley een erg nare man was, maar hij was natuurlijk ook geniaal en zeer humoristisch. Zo nodigde hij een keer de pers uit voor zijn opvoering van de Rites of Eleusis en drogeerde de deelnemende journalisten met mescaline, die de dag erna juichende recensies schreven over de mystieke trance ervaringen die ze tijdens zijn rituelen ervoeren. Of de zelfmoord die hij met Pessoa in scene zette. Zijn biografie is werkelijk bezaaid met zulke feitjes.

  Probleem met Crowley is wel dat hij het leuk vond als er sensationele stukjes over hem geschreven werden. Hij deed er bijvoorbeeld weinig moeite voor om beschuldigingen dat hij op jaarbasis 150 kinderen zou offeren te weerleggen, en je ziet dan ook dat hedendaagse complottertjes hem daar nog steeds van beschuldigen (recentelijk olympiczion nog). Maar met het "offeren van een kind" bedoelde hij dus masturbatie:

  In his book, Magick, Aleister Crowley referred to masturbation jokingly and dysphemistically as child sacrifice:

  “For the highest spiritual working one must accordingly choose that victim which contains the greatest and purest force. A male child of perfect innocence and high intelligence is the most satisfactory and suitable victim.”

  You might wonder what is so funny about that. Well, while many of his books had previously been banned and/or burned because of their references to sex acts, this book, where he included a chapter on bloody sacrifice and appeared to advocate killing children, was published without incident. Crowley managed to discuss masturbation while simultaneously pointing out the bizarre morality which still prevails in western civilization.

  According to Crowley’s diaries, he performed this “sacrifice” about 150 times per year from 1912-1928. That is a moderate amount of masturbation, but it would be an impossible number of murders which would make Aleister Crowley dozens of times more murderous than the infamous Countess Elizabeth Báthory.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @ Theo gezien het overschot aan schattige kittens zal dat wel meevallen.

  @ Jeroen, je kan Crowley ook neerzetten als de eeuwige rebel. Hij ging tegen zijn streng religieuze opvoeding in. Gij zult alles mogen, nou hij heeft gedaan. Al vraag ik me af of die rituelen met menstruatie - en kattenbloed- wel geholpen zullen hebben. Wat is het verschil met het gebruik van hallucinerende middelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dankbaar mengt zich in de smaadaangifte tegen Kat.

  N.B. Met Peter bedoelt hij Peter Korlaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. We kunnen op 21 December de champagne openmaken en op de sites die het einde van de wereld voorspellen LOL zetten. Vooral op KLOL moet de site helemaal volgekalkt worden. Nu al.

  http://www.nationalgeographic.nl/magazine/actueel/mayavondst-ontkracht-dreigend-einde-der-tijden

  Tot over 7000 jaar ennuh over die bol richting aarde komt:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3361717/2012/12/11/Naderende-megavuurbal-is-een-brok-onzinnieuws.dhtm

  Dus niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Dwang Basij

  Man, man, wat raak je weer opgewonden. Is het omdat één van je vroegere afnemers zich in de strijd gaat mengen, en je nu al de LOL-beroerte krijgt van het komende hyperventileer van Kat op de dominante hash-jurist-schrijver-specialist Brown?

  Of is het omdat je inmiddels ook wel weet dat je helden van Argusoog en KLOL door alle grenzen van de realiteit zijn gebroken?

  In het geval van het laatste dan ben ik het voor de verandering met je eens. Micha Kat lijkt met laffe angstige ogen een suicide by cop achtig scenario te forceren om zodoende de Kerstmaaltijd in de bajes te kunnen nuttigen. Dat aangevuld met de zelf-destructieve Arend Zeevat en de ongehoord verraderlijke Wim "Kan ik je helpen met de aangifte tegen Kat?" Dankbaar is het meest openlijke signaal tot nu toe van het totale failliet van de Nederlandse polder complotter elite. Wat een mega-prutsers.

  Wat mij betreft dopen we 21-december-2012 om van "het einde der tijden" tot "het einde van de NL-complotterwereld". Dat zou een waarlijke verlichting voor de samenleving zijn, en streept een top-item op mijn wensenlijstje af.

  Blijft over een dozijn mid-air refuelers.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Dorothy

  Nouja, hij was natuurlijk wel meer dan alleen "rebels". Maar het hoort er wel bij, vandaar dat hij in de zestiger jaren ineens zo opkwam. Volgens mij heeft Crowley een erfenis achtergelaten die wel groter is: veel bar slechte poëzie natuurlijk, maar hij was ook de overgangsfiguur van negentiende eeuws victoriaans occultisme naar wat je modernistische esoterie zou kunnen noemen; hij zat met de hele Parijse avantgarde in de kroeg (met name Joyce en Rodin) en zijn werk is daar een reflectie van. Zonder Crowley was er geen Wicca geweest, geen fraternitatis Saturni, geen OTO zoals we die nu kennen en waren de Golden Dawn materialen ook nooit publiek gemaakt.

  De meeste hedendaagse occulte beoefenaars staan op de een of andere manier wel direct of indirect in verbintenis met een van de vele initiatieven van Crowley. Mijn eigen mentor in de Άστρον Αργυρόν was bijvoorbeeld weer een leerling van een leerling van Crowley.

  Overigens offerde Aleister naar mijn beste weten nooit katten. Wel kruisigde hij zo af en toe een kikker of pad. Ook beperkte zijn seksuele magie zich niet tot menstrueel bloed en krijg je de instructies daarvoor sowieso pas in de hoogste graden van de OTO (het Soeverein Heiligdom van de Gnosis). Die zijn overigens ook minder spectaculair dan je zou denken, het laat zich nog het beste vergelijken met Taoïstische "inner alchemy". Zo zou je het Geheim van de Gouden Bloem als praktische instructie voor de seksuele graden van de OTO kunnen zien.

  ZAP you're pregnant. That's Witchcraft!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @ JeroenBij mijn weten is Wicca al eeuwenoud. Zeker Crowley kan er een belangrijke rol in hebben gespeeld, maar de witte magie of de heksen, waren er toch al langer.

  Ik bedoelde eigenlijk in mijn vraag of de offers die gebracht worden, dus hetzij dat een kikker aan moet geloven of menstrueel bloed, net zo werkt , -of het idee ervan- gelijk als een drug.

  Voor zover ik weet werkt het bij de witte magie anders, maar ik heb niet voldoende verdiept in de materie. Wel leuk om er een boom over op te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Weet je wat het is met die bepaald niet gezonde karma waar deze lieden zich om satanisch moverende agendas mee blijven opladen dan wel volpompen ziva-parker? Kijk; hoe langer de leugens binnen hun persoonlijke sociale context wortel zal blijven schieten omdat dat hun enige eigenschap is waarmee ze zijn geboren en waarmee deze lieden zich tevens crimineel 'rijk' (al zal bij sommige mensenmenners dat in 1e instantie inderdaad helaas ook zo zijn!) wensen te manipuleren, des te doorzichtiger hun uiteindelijke ontmaskering vanwege een vastgelopen en ongeloofwaardige hypocrisie zich weldegeLIJK tegen henzelf zal moeten keren... Karma is a bitch, en dat zou jij als enige (hoewel die al dan niet betaalde roedel gecabaliseerde collega's van je wel met de seconde groeit hahaha!) hier bij Barracuda toch zo langzamerhand persoonlijk wel MOETEN hebben ervaren!? Vat je hem nog? Waúth-nâh...

  Ps: "En nu heb ik inderdaad wat gasten ergens van een vliegveld op te moeten halen, dus tot weet ik veels..."

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @ dwangbuisje. De link met Badr Hari ontgaat me volkomen. Maar je weet het volgens de regels van Wicca he?

  Dat wat je doet komt drie keer tot je terug.

  Dus over karma gesproken, be careful out there!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @Dorothy

  Gerald Gardner (oprichter van de Wicca revival) was een III* OTO lid en je ziet dan ook dat delen van de "Great Rite" van Wicca letterlijk uit de gnostische mis afkomstig zijn. Terecht schrijft Tau Allen Greenfield (een niet onverdienstelijk occult historicus) daarover:

  I do know that, around 1945, Crowley met with Gardner , and gave him license to organize an OTO encampment. This was, as it turns out, a serious effort by Crowley to establish a new OTO presence in Britain. As late as May of 1947 we have seen letters from Crowley to one of his key associates urging the latter to send his followers in London to Dr. Gardner so that they might receive proper initiation in OTO through Gardner's OTO Camp, which Crowley anticipated being in operation in a matter of weeks. After Crowley's death his close collaborator, Lady Harris, thought Gardner to be Crowley's successor as head of the OTO in Europe. Gardner claimed as much himself.

  Shortly thereafter, the public face of Wicca came into view, and that is what I know of the matter: I presently have in my possession
  Gardner's certificate of license to organize said OTO camp, signed and
  sealed by Aleister Crowley. The certificate and its import are examined in connection with my personal search for the original Book of Shadows in the next section of this narrative.


  Je hebt natuurlijk ook familietradities enzo, maar dat is een heel ander verhaal.

  Over het onderscheid tussen witte, zwarte en "gouden" magie is ook nog wel veel te zeggen. Crowley schreef er het interessante Three schools of Magick over:

  Wat Crowley's ideeen over magie en bloed betreft, linkte ik al eerder naar The Bloody Sacrifice and Matters Cognate. Overigens was dat met die kikker ook min of meer een grapje.

  Wat menstrueel bloed betreft, uit correct gnosticism:

  Sloterdijk's distinction between libertine and ascetic Gnosis is illuminating:"The amoral style leads to a homeopathic ascetic: this weakens the Evil of sin, in that they are committed thoughtfully and ironically, as if by quota: the Gnostic embraces the sin and experiences thereby a critical decay in his own body, finally to climb out of the gutter fully burnt out. - The world is a pornographic purgatory, from which to filter the immaculate Pneumata. The abstaining style, in contrast, applies allopathic methods against the sickness of the World: against the poisons of the cosmos it administers immediate flight from the world as an antidote. Civil disobedience against the lower body, general strike against the astral works, bathings in tears, fasting of the heart."

  "It has come to our attention, that there are some (people) on this earth, who take the male sperm and the female menstrual blood, and put it in a lentil dish and eat it."

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @Dwang Basij

  Echt, het is me een raadsel wat je nu iedere keer weer wil duidelijk maken met je brabbel-poëzie, maar ik klik graag op je deelverzamelingen linkjes. Al was het maar om me amusant te verbazen over het enorme werk dat je kennelijk steekt in het verzamelen en archiveren van volstrekt nutteloze bookmarks.

  Ik deel ze (de plaatjes) vaak tot groot vermaak met mijn meest directe collega's en partners. Allemaal Israeli en loyale Zionisten natuurlijk. Al twijfel ik aan de loyaliteit van eentje. Ze kwam laatst met een lekker Perzisch recept, zei ze. Ze wordt vanzelfsprekend gekort op haar bonus dit jaar, en krijgt een rotproject op locatie in Polen. Je begrijpt, we doen niet zo raar als die Hollanders; niet "ja", niet "nee", maar "geen van twee". Wij beslissen gewoon: ja, of nee. En bij 'nee' is het inleveren dat goud en oprotten naar Polen. Precies zoals @HetZuur het allemaal droomt.

  @Dorothy en Jeroen

  Passen jullie wel een beetje op met dat gekeutel over menstrueel bloed en sperma. Ik hoor Wim Dankbaar al stijgeren, en Micha al typen over 'zie je wel satanische invloeden bij de moord op Marianne.'

  Een complotje is zo geboren vandaag de dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @ Ziva. Niet klagen, je kwam er zelf mee dat je wil dat er tenminste op de 21e een alien zich verschipt naar ons op doomsday. Zet dat even neer bij onze discussie over Crowley en de plottertjes zingen het Hosanna.


  Ach af en toe een klein uitstapje maken mag toch. Op het net is al de vraag wat Micha voor legale drug slikt (of niet). En bij Arend is het heel stil, niets over de rechtszaak dus het zal wel niet volgens plan zijn gegaan. Maar ja de rechtbank is volgens de leipjes de zuster van Isis, wat zullen die dan wel gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @Dorothy

  Een mini-alien, een MINI-alien meer vraag ik niet, en ik ben gelukkig Dorothy. Dan nog 12 mid-air refuelers van Santa en mijn jaar kan niet meer stuk.

  Micha drinkt een legale drug; wijn. En veel ook. Dat samen met de op hol geslagen bio-chemie in zijn hoofd maakt dat hij een uil ziet waar een mus vliegt, of een olifant waar een mug zoemt.

  That is tenminste, als hij de QNH in zijn kale bol niet afstelt zodat hij op auto-pilot de attack runs op een nieuwe demon kan inzetten zoals nu Jan 'Azazel' Vlug.

  Volgende week zit Kat weer veilig op kruishoogte boven een lege verlaten woestijn, en kan hij weer strategisch uithalen naar Satan en Wim Dankbaar. Tenminste als hij dan nog niet gearresteerd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @ Ziva misschien komt ET dan even terug? Om gelijk ff bij Steven Spielberg langs te gaan for the sequel.

  Tsja wat die mid-air refuellers betreft,het is nog geen kerstmis. Al betwijfel ik of ze in je sok passen.

  Bij het OM is het rustig, de feestdagen komen en het is afwachten wat ze gaan doen. Ofwel ze vinden het allang best dat hij mesjogge is en wachten tot in Januari voor de beslissende slag. Ofwel in penitentiaire inrichting wordt alvast een cel gereserveerd.

  Misschien dat ze nog aan het onderhandelen zijn over wat Micha wel en niet mag. Dus niet jengelen met zijn aanhangers of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @Ziva

  Als ik de plottertjes echt para zou willen maken was ik natuurlijk begonnen over de Cult of Lam. Dat is een alien (een grey van het type "Examiner" heb ik me laten vertellen), waar Crowley al in 1919 contact mee had. Decennia voor het Roswell incident zelfs:

  Crowley gave the drawing to Kenneth Grant in May 1945, following an astral working in which they were both involved. Since then it has become apparent that Lam is in fact a trans-mundane or extra-terrestrial entity, with whom several groups of magicians have established contact, most notably Michael Bertiaux in the 1960's and a group of O.T.O. initiates in the 1970's. Much remains unclear, however, hence the need for further investigation of this entity.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Als jullie uitgetoverd zijn,
  er is al een poosje een oorlog aan de gang.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hmm, zo'n pacifistische space-monkey als E.T. is no fun. Doe me dan maar een Stitch. Of een Gremlin.

  Ze hoeven niet in mijn sok te passen. We komen ze met alle plezier ophalen.

  Dat er een cel voor hem wordt gereserveerd daar heeft Micha volgens mij geen probleem mee. Sterker nog, ergens hoopt hij er op. Maar dat hij dan vanuit de bajes niet mag 'inspreken' op de voice mail van André Vergeer zal hij als desastreus ervaren.

  Niets liever houdt Micha Kat een Kerstrede vanuit de bajes, gericht aan het volk. Van Micha, de Solzhenitsyn van de wakkere lichtwezens, voor hen die nog willen doneren.

  *stortingen voor telefoonkaarten kunnen via de rekening van Klokkenluideronline o.v.v. Micha*

  Mooier, en beter voor Micha, zou zijn als het OM hem op basis van het schenden van zijn schorsingsvoorwaarden weer vastzet, en van die gelegenheid meteen gebruikmaakt om hem vooruitlopend op de behandeling van zijn strafzaken even ter observatie in het PBC opnemen. Ligt er meteen een psych. rapport in Januari, en hoeft de zaak niet weer aangehouden te worden. Dat rapport wil die rechter toch zien, dus waarom niet meteen regelen zodra de kans zich voordoet? En dat is dus nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. @ Theo en Ziva. Wel zelfs Wim werpt zich in de strijd. Voor de eerbare familie van Korlaar. Het vreemde is dat hij nu wel aan de kinderen van deze vrouw refereert, terwijl hij zijn eigen zoon in de kou laat staan als deze vraagt hem te stoppen.

  Dus als het waar is wat Wim citeert dat het 4 maanden cel wordt voor Micha dan kan een psych aan de gang. Maar Micha kan ook medewerking weigeren want het is natuurlijk een zombie psychiater die meewerkt aan de corrupte staat. Of een vriendje van Demmink is.

  Alleen als Joris op zijn computer de soap van Wim en Micha volgt, zou hij dan niet schateren van het lachen en de feestdagen wat meer glans krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @Theo

  Zo, die Dankbaar gaat even los. Hij lijkt wel een Gaza-tokkie na het vrijdaggebed.

  Heeft dat bewust provoceren van Micha door de 'supergetuige' tapes weer te plaatsen toch effect op Wim Dankbaar. Dat die Dankbaar zich zo makkelijk in de kaarten laat kijken had ik niet verwacht. Ik bedoel Kat's provocatie lag er wel heel dik bovenop.

  Maar leuk om te lezen dat óók Wim Dankbaar vindt dat je "alles moet doen wat in je vermogen ligt om de smaad en laster naar een eerzame familie te stoppen".

  Dat soort uitspraken vormen een mooie bijlage bij de aangiftes en claims die Dankbaar voor hetzelfde gedrag van die andere 'eerzame familie's' gaat ontvangen.

  Zelfregulatie. Ik hou er wel van!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. @Dorothy

  Met 4 maanden therapie kom je er niet met Micha Kat. Trek daar maar gerust een paar jaar vooruit, met een minimale verbetering c.q. zelfinzicht als ambitie.

  Kat's geconstrueerde zelfbeeld moet voorzichtig en zorgvuldig worden afgebroken, en vervolgens weer worden ingevuld. Niet makkelijk, heel vermoeiend, en weinig waar voor je werk. Ik zou de 'job' niet willen hebben iig.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @Theo

  Volgens mij probeert Dankbaar nu zijn eigen geloofwaardigheid over de rug van Micha te herstellen, terwijl zijn theorie over dat asielzoekerscentrum minstens even absurd is als het gestoorde gereutel van die supergetuige. Bovendien gaat het niet om de theorieen sec, maar om de manier waarop. Het gestalk, het gedreig, de laster en de foldertjes...

  @Ziva & Dorothy

  Weet je wat ik raar vind van de complottertjes en wat me dan een beetje drijft om het uit te leggen? Ze herkennen allerlei symbolieken en archetypes en bouwen daar dan een enorm verhaal omheen, terwijl het gewoon beelden (pilaren, levensboom, voorschoot, alziend oog etc etc) zijn die evenzeer bij onze cultuur horen als het judaïsme, humanisme en christendom. Komen ze met een nogal gemankeerde interpretatie aanzetten of projecteren die beelden waar ze er eigenlijk niet zijn en maken het verdacht. Presenteren het als iets negatiefs.

  Ik bestudeerde die sjit dus decennia van mijn leven, als cultuurgoed is het enorm kwetsbaar en zeker ook waardevol. Dalijk wordt dankzij de plottertjes het kind met het badwater weggespoeld, gewoon omdat symbolieken niet begrepen werden of op de juiste waarde ingeschat. Dat mensen die wel snappen waar het over gaat zichzelf gaan censureren, omdat de gekkies anders weer voer voor een complottheorie hebben.

  En dat zou jammer zijn, want zonder de hermetische traditie was er nooit een verlichting geweest, nooit een renaissance, nooit een reformatie, nooit een Isaac Newton, noem maar op.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. @ Ziva ik denk ook niet dat het gaat gebeuren, tenzij daar een goede professioneel rondloopt die zijn patiënten wel kent. Maar daar is weinig kans op en Micha heeft het recht om te weigeren en dat zal hij doen ook.

  Zijn discipelen zingen al op de fora rond dat hij zijn leven en zijn vrijheid in de waagschaal zet.

  Ach volgens mij hebben die professionelen een bepaald gehoor, ze horen wat bruikbaar is en de rest niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @Jeroen

  Tja, dat is het verschil. Jij bestudeerde het, en de plottertjes niet. Die waanbeelden allerlei verbanden, rukken wat plaatjes van Google, knutselen er wat hallucination's rond, en OlympicZionnen dat dan weer het web op.

  Neem dit pareltje. "Study says Apple products include Satanic Pact" Van een studie is natuurlijk geen sprake. Van punniken met symboliek wel, en dan door iemand die al bij zijn/haar geboorte vervloekt was met een lobotomie.

  Het vervelende is dat de Mind over Matters, de Moderators, dat 'kloddertje rose hier' gedrocht René van Argusoog, en nog wat van die braindeads het allemaal prachtig vinden. Het is de Story van de Internet-wereld, en ze vreten het als zoete koek.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. @ Ziva en Jeroen. Het vervelende is dat de gedachten gangen van de plottertjes altijd al bestaan hebben.
  Alleen kwam het vroeger ten berde in de kroeg, of het regionale sufferdje moest wat te schrijven hebben.

  Schijnbaar heeft het gros van de mensheid verhalen en mystificaties nodig. Kijk maar bijvoorbeeld naar Jim Morrison van the doors. Na zijn dood begon de aanbidding en bij Pere Lachaise klaagden ze steen en been over de fans die jaren na dato nog overlast bezorgden.

  Vandaar dat charlatans vrij spel hebben, de bhagwan rijk werd en de kerk jarenlang vrij spel had.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Nostradamus rules, all over the web, a-social media goes viral zou de gelaarsde Kat zeggen. Mot ik gvd ook nog sily tikken om dit bericht te plaatsen. Zou bijna complotter worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. @papi
  Vertel nu eindelijk eens waarneer mijn strot doormidden gaat, en ik een schot hagel tussen mijn ogen ga krijgen. Jouw woorden, heb je inmiddels via de jurisprudentie mijn adres? De aangifte tegen jou, loopt inmiddels in volle kracht, mind you.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Micha,

  Ik zal alles doen wat in mijn vermogen ligt, om jou te doen stoppen met de smaad en laster tegen de eerzame Ali Hoessein Hassan. Ik maak je helemaal af!

  Wim Dankbaar

  --------
  PS Kleine correctie: ik bedoelde natuurlijk "de eerzame familie Van Korlaar". Freudiaanse slip of the pen, zullen we maar zeggen.

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @Basij Waus

  Omdat je gisteren zo enthousiast was over het verschijnen van kletskous Brown in het zoveelste 'Vaatstra-debat' heb ik maar eens geluisterd.

  In één woord? Slaap-ver-wek-kend!

  Man, man, wat een bizarre vorm van entertainment wordt hier weggegeven. De argumentatie en conclusie's zijn niet alleen flinterdun, maar rammelen aan alle kanten.

  Micha Kat zet zich definitief aan de zijlijn, Brown kletst wat luchtig en monter door zijn boeken, en Vergeer en Zeevat zijn werkelijk te dom om aan te horen.

  Dat mensen hier intrappen is wonderlijk. Al begin ik steeds meer te denken dat het voor de meeste luisteraars een nieuw soort interactief entertainment is: lekker met zijn allen CSI-babbelen over iets spannends.

  Een soort van online variant van de Truman Show, allen dan met een akelig slecht script.

  @Geen

  Heb je nou aangifte gedaan tegen Basij Waus? Man, het regent wel aangiftes in de Hollandse complotter polder.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. @Ziva

  Die waanbeelden allerlei verbanden, rukken wat plaatjes van Google, knutselen er wat hallucination's rond, en OlympicZionnen dat dan weer het web op.

  Precies. Waarvan je vandaag dan weer een interessant voorbeeldje kan zien. Ze zagen op de interwebs het begrip "innerlijke alchemie" voorbijkomen (I wonder where) en ook iets met een bloemetje. Dat koppelen ze dan aan Vierde Weg materialen die ze duidelijk niet begrepen, want "innerlijke alchemie" werkt niet met lichaamsvreemde substanties. Kenmerkend is juist, dat je ervaringen niet gegenereerd worden door substanties van buitenaf:

  The Neidan tradition of internal alchemy is practiced by working with the energies that were already present in the human body as opposed to using natural substances, medicines or elixirs, from outside of the body. The Shangqing (Supreme Clarity) tradition of Daoism played an important role in the emergence of Neidan alchemy, after using Waidan mainly as a meditative practice, and therefore turning it from an external to an internal art.

  Ze speelden het klaar om in een stukje te misrepresenteren wat innerlijke alchemie eigenlijk is, rukten een instructie van Gurdjiev compleet uit zijn verband, misbruikten de naam van Paracelcus en durven dan ook nog met een "morele vermaning" te komen:

  Natuurlijk staan de machthebbende en invloedrijke occultisten van de wereld vooraan in het beoefenen ervan als het om alchemie gaat. Het is een kennis en wijsheid met vele mogelijkheden.
  En met alles gaat het erom..hóe je iets gebruikt en voor welke doeleinden.


  Moehaha...Want de plottertjes gebruiken hun *kuch* "kennis" juist ten goede...

  @Dorothy

  @ Ziva en Jeroen. Het vervelende is dat de gedachten gangen van de plottertjes altijd al bestaan hebben. Alleen kwam het vroeger ten berde in de kroeg, of het regionale sufferdje moest wat te schrijven hebben.

  Een vriend van me onderzocht dat en inderdaad zijn de beschuldigingen van ritueel misbruik etc. precies hetzelfde als in de middeleeuwen. Niet alleen de inhoud, maar ook de termen die gebruikt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. @Jeroen

  LoL. Inderdaad, er wordt meegelezen ;-). Maar helaas steken ze er bar weinig van op.

  Dit stukje van Olympic Zion rammelt bij elke zin. Niet alleen de alchemistische veronderstellingen, maar ook de biochemische verhandelingen, de aangehaalde werking van LSD op de biochemie van het brein, maar ook de koppeling naar Julian Huxley's psychometabolisme, of de psycho-sociale fase van de evolutie van het brein en de geest.

  Ze rammelen daar werkelijk alles door elkaar, en het is vrij duidelijk dat ze niet de moeite hebben genomen om ook maar één deel van het werk van de aangehaalde personen te lezen.

  Dit zijn allemaal voorbeelden van opstellen die een zware onvoldoende verdienen, en aantonen dat niet iedereen in de wieg gelegd is om een academische studie te volgen.

  Ze snappen er werkelijk helemaal niets van.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. @Ziva

  Een duidelijker voorbeeld van wat James Austin in Zen and the brain het "leaf in the wind syndrome" noemt is niet te vinden:

  "Substance abuse" is a deceptive term. Persons involved in substance abuse are frequently those already prone to get their kicks from external sources. Of course, some of them go on to try Zen too. Zen masters have learnt to identify which individuals have previously been overexposed to LSD. Theirs is a “leaf in the wind syndrome”. They are hypersuggestible, yield to the faintest impulse and are unable to distinguish the important from the unimportant.

  What about the personality profile of the many other searchers who do not keep using drugs? They tend to be more interested in processing their own internal private fantasies or thoughts. This personal material seems more appealing to them than anything derived from various drugged or hypnotic states……

  BeantwoordenVerwijderen