maandag 24 december 2012

Mark Scrooge

Bijna jubelend meldde Joop.nl onder de veelzeggende kop Eenzame kerst: 'Nog nooit was een premier zo impopulair bij zijn eigen kiezers'. Strikt genomen een juiste conclusie, afgaande althans op de jongste cijfers van Maurice de Hond, die tegenwoordig wekelijks een nieuwe winnaar bekend maakt. Na Geurt is het nu weer de PvdA. De sociaaldemocraten komen uit op 26 zetels. De VVD, die bij de Tweede Kamerverkiezingen in september met 41 zetels de grootste partij werd, staat op 21. De VVD-aanhang vlucht alle kanten op.

Van de fractievoorzitters scoort Samsom het hoogst. Rutte staat echter op een - voor hem ongekende - laatste plaats met 4.5. Ook van de VVD-kiezers krijgt hij een onvoldoende. Bij de Telegraaf uitte de achterban dit weekend luidruchtig haar onvrede. Dat de VVD is gegijzeld door de PvdA, Rutte geen VVD beleid uitvoert, maar PvdA-beleid. Dat de slaafse Brusselgangers de eerste klap al hebben uitgedeeld. Dat de glibberige Samsom weer zwijnt terwijl zijn bezuinigingsdrift helemaal doorslaat. Dat men met al die honderden miljarden een rijk land hadden kunnen zijn en meer. PvdA-aanhangers zien in Rutte weer de kwade genius: Marc Scrooge.

Er is - zoveel is zeker - weinig waardering meer voor het knapste jongetje van de klas, dat misschien wel te aardig gevonden wil worden. Een allemansvriend met kameleonachtige eigenschappen die ertoe leiden dat hij voortdurend terugkomt op eerdere stellingen. En uitgerekend op zo'n moment komt de NRC met behoorlijk pijnlijke 'dagboekinterviews' van Samsom, waaruit geen enkel vertrouwen in de huidige coalitie blijkt: 'Ik vrees wel eens dat we over een jaar zeggen: het was mooi, jammer dat het over is'.

Met dit soort profetieën begrijpt Barracuda trouwens niets van de zetelzege van de socialen. Kiezers vinden dat het kabinet de economie meer had moeten stimuleren ook al zou het begrotingstekort daardoor  uitkomen boven de 3 procent. Het mantra van Samson. Tot nu toe lijkt echter schraalhans keukenmeester. 

9 opmerkingen:

 1. Of je nu door rechts, of door links wordt genaaid, genaaid wordt je toch. Daarom heb ik, als goed voornemen voor 2013, besloten de lokale politiek in te gaan. Jullie hebben de primeur. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zetelwinst? De PvdA staat op een virtueel verlies van 12 zetels. Daar valt dus ook weinig te juichen. Met wat geluk dondert de hele zaak voor het einde van het jaar in elkaar. Wanneer de huidige peilingen correct zijn, is Nederland na nieuwe verkiezingen volstrekt onregeerbaar, wat wel zo ongeveer het beste is waar we onder de huidige omstandigheden op kunnen hopen. Burn, baby, burn

  Let wel: het betreft een peiling van De Hond, dus enige lijkt me niet geheel ongerechtvaardigd.

  @Arminius

  Ben je lid geworden van de PvdD?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat ik de volgende keer maar blanco stem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Pyt

  Nop. LR :)

  Kijktip voor de kerst: The Butterfly Effect

  fijne dagen iedereen!
  Ook voor de Moslims
  Niet voor die paus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De partij van Geert Wilders staat op 25 zetels, tien meer dan bij de Kamerverkiezingen werden gehaald.

  Zegt toch wel iets over de staat waarin dit land momenteel verkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uw koninkrijk kome; Uw wil geschiede. Daar is het tenslotte 21 december 2012 voor geweest. Om te beginnen middels de strarechtelijke rechtsgangen die in Nederland beschikbaar zijn om Satan in de kop en hiel te vermorzelen. Daarna is het tijd voor Gods Koninkrijk. Na duizend jaar krijgt Satan nog een keer klop en is er een nieuwe hemel en nieuwe aarde. De verlossing zoals door de gelovige massa gezien, is schuldig aan naderend onheil. Het grote publiek gelooft makkelijk wat het voorgeschoteld krijgt. De media is ziek. Alles is vorm. Groot verschil in kwaliteit met tien plus jaar geleden, voor de 'shock ande awe'. De Twin Towers zijn met twee kleine atoombommen of munitie met soortgelijk vermogen opgeblazen. Slavernij is niet ver van de westerse mens vandaan. Het plan is oud. Bedacht door een atheistische journalist. De idee is dat de Rotschild bankiers de koning leveren en de paus de religieuze leider is van de aarde. Overheden zijn dan buitenwerking gesteld en het middeleeuws recht van de sterkste wordt de maat. Dat de Rockefeller Foundation het over de 'doomsday decade' heeft en daarbij blijk geeft van fantasieen over aanslagen op de Olympische Spelen tussen 21 december 2012 en het eind van de komende tien jaar is een observatie die past bij de waarnemening dat de jonge Rockefeller en de FED en Shell in 1929 bijna 29 miljoen aan Hitler betaald hebben om een desnoods geweldadige revolutie in Europa te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ het Zuur.

  Ik wens jou in ieder geval vrede en in ieder geval een rustig 2013. Ik krijg echt het zuur van je tekst en ik zit nou net lekker aan de wijn en de kaarsen gaan straks aan.

  Peace to you.

  Dorothy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @zuurpruim
  De Twin Towers zijn met twee kleine atoombommen of munitie met soortgelijk vermogen opgeblazen


  ------------
  Heb je zeker nog geen notie genomen van piepkleine nano atoombommen. Die zijn nog veel erger. Rechters hebben ze vaak op zak. Geheim agent 007 is trouwens ook door de mand gevallen met zijn wereldwijde shaken not stirred bar tender netwerk. Prettige en stichtelijke kerstdagen gewenst, of moet je werken al Jezusfigurant in een kerstal?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hierbij vraag ik moderator mij nog een maal met deze nieuwjaarswens aan al mijn stalkende fans een voor hun belangen desastreus verlopende 2013 (ik zei toch dat ik nog lang niet met jullie klaar was 'ziva'!?) toe te mogen wensen. En aan die gevrijmetselde dwaalnicht uit Schiedam wil ik nog vermelden dat zijn relnichterige strapatsen op de rol van beantwoording staan te wachten. Want ook jeroen uit Schiedam zal er in 2013 individueel goed van langs mogen krijgen, jij van de speed multitaskende ADHD-patient! En over de verhouding van de Kreek met deze gecabaliseerde patjepeeer kan ik nog slechts toevoegen dat de randmongolen elkaar tijdens een inwijdingsritueel aan hun rechten faculteit als toelatings ontgeroening in een doodskist gepositioneerd hebben 'moeten' afblazen. De perfide relatie die beide heren alzo binnen hun studentensocieteit tijdens de 'studie' onderling mochten onderhouden, heeft weldegelijk moeten resulteren in de fetish/gemankeerde inzichten die de Kreek over het judaisme in zijn algemeenheid en van de joden specifiek heeft moeten opdoen dan wel mogen overhouden. Dus 2013...kom er maar lekker in heurrr! Hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen