vrijdag 14 december 2012

Verplassen

Een hilarische burenruzie deze week tussen Micha Kat en zijn vroegere kompaan Wim Dankbaar. Die laatste heeft Kat nu officieel de oorlog verklaard. Kat heeft namelijk weer eens zijn Supergetuige van stal gehaald, een ex-advocate die haar ex-man en zijn familie probeert te beschadigen met bijna-komische, voor de familie echter zeer pijnlijke pseudologia fantastica-verhalen 'Dit wijf is meer dan psychisch gestoord en wordt uit de wind gehouden door de familie Van Korlaar, omdat zij ook kinderen heeft, die het vreselijk vinden dat jij hun moeder zo te kijk zet', foeterde Dankbaar. 'Ik zal alles doen wat in mijn vermogen ligt, om jou te doen stoppen met de smaad en laster tegen de eerzame familie Van Korlaar.'

De Supergetuige begint zo langzamerhand de hoofdenaffaire van Micha Kat te worden. Hij kan, tegen beter weten in, maar geen afscheid van haar nemen. En Kat maar aan het prakkiseren hoe hij het geloof in deze vrouw nog enigszins kan verantwoorden: 'Het is naar mijn weten nog nooit eerder voorgekomen dat iemand - nog wel met de status van toen nog praktizerend advocaat met een eigen kantoor - zo gedetailleerd en zo vasthoudend een compleet fake-verhaal in elkaar draait om - ja waarom?' 

Tussen Kat en Dankbaar ontspon zich de afgelopen weken al een discussie vergelijkbaar met een wedstrijdje verplassen op het schoolplein. 'De enige FEITEN die ik naar voren heb gebracht is dat er een GETUIGE is die deze dingen zegt, niet Michaatje Kat, maar ja, Wimmetje begrijpt niets van bronnen en getuigen en denkt dat als je je baseert op een getuige dat JIJ dan DIE GETUIGE bent! Die Wimmetje!!!!' Waarbij Wimmetje bovendien even niet moest vergeten dat hij - Michaatje - toch maar mooi  op Radio 1 te beluisteren was geweest, en Wimmetje niet.

Waarna Wimmetje fijntjes opmerkte dat 'wanneer jij je eenmaal hebt vastgebeten in een theorie, die niet meer gecheckt hoeft te worden, en er al helemaal geen questions hoeven worden gesteld'. Precies dezelfde fout trouwens die Dankbaar zelf maakte met zijn Vaatstra complot: een al even bespottelijk verhaal over het wegsluizen van vermeende daders door de top van justitie.

Kat kan echter slecht tegen al deze persoonlijke aanvallen en ging een dezer dagen uithuilen bij de veel te aardige voorlichter van het Parket Generaal ('Hoe gaat het met je, Micha?'), die echter al gauw liet weten dat hij even geen spreekuur kon houden en of de patiënt een andere keer wilde terugkomen.

Het gaat trouwens helemaal niet goed met de Vaatstra-speurders. Die hadden nog even gehoopt dat ze de familie van verdachte Jasper voor hun egokarretje konden spannen, maar die schijnt inmiddels zelf overtuigd te zijn van zijn verklaringen. En dus had Boudineke 'Boublog' Berkenbosch zich de moeite kunnen besparen om een open brief aan de vrouw van Jasper te schrijven. Boudineke, die nooit een stap buiten haar woning in Noordgouwe (Schouwen-Duiveland) zet en niet eens de Tochmalaan in Kollum weet aan te wijzen, gaat de familie even vertellen wat Marianne die bewuste nacht is overkomen.

Inmiddels heeft de familie Vaatstra Simon Vuyk ingehuurd voor een nuchter boek over de affaire, waarover volgens vader Bauke 'al zoveel onzin is gezegd en is geschreven'. Barracuda heeft het bruine vermoeden dat de flinterdunne theorietjes van Berkenbosch en Dankbaar daarin geen plek krijgen.

59 opmerkingen:

 1. Zo raar, die "ruzie"... ik vind het een beetje als twee gekken die kibbelen over de vraag wie nou Napoleon is. Het verhaal met die supergetuige gaat natuurlijk nergens over, maar dat van Wim al evenmin.

  Volgens mij is dit een onderling gecoördineerde schijnruzie en is de opzet van Dankbaar en Micha om voor hun zieke theorietjes zo veel mogelijk bandbreedte te vinden: Wim probeert de mensen aan zich te binden die denken "redelijk" te zij, terwijl Micha de totaalgekkies voor zijn rekening neemt.

  Als puntje bij paaltje komt doet Wim precies hetzelfde als Micha: Jan Vlug stalken, het DNA materiaal betwisten, eigenlijk veschilt alleen de vorm.

  Door die supergetuige op te voeren wordt de valse indruk van een meningsverschil gewekt, maar eigenlijk vetschilt de vorm alleen maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Barracuda begint zichzelf ook een beetje te herhalen ben ik bang. ik houd het een tijdje voor gezien hiero. Spreek jullie in het nieuwe jaar weer. [of niet als 21-12 doorgaat :)] Barra en de rest, peace voor 2013 en higher consciousness fore everybody :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is een bekentenis, een meervoudige DNA match, en een ontknoping volgens justitie. Naast het een advocaat die a-typisch gedrag zou vertonen. Dat zijn voorlopig de enige zaken die onderdeel uitmaken van een feitenconstellatie. De rest is voorlopig speculatie van de koude grond, en aan justitie te beoordelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er is in dit verhaal maar 1 slachtoffer, en dat is Marianne Vaatstra. Het is om kotsmisselijk van te worden hoe bepaalde lieden met die status willen wedijveren, en hiermee letterlijk over lijken gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geef toe dat ik de verleiding om over de usual suspects te schrijven maar moeilijk kan weerstaan, daarvoor zijn er momenteel te veel ontwikkelingen. Maar mijn weerzin tegen dit onderwerp neemt intussen wel toe. En de komende week zal 21 december moeilijk genegeerd kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad, desnoods de ijdele hoop dat op 21 December de complotwereld vergaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En vanavond ook nog het bericht uit de US waar een idioot kinderen overhoop schiet @papi de grote onvoorspelbare Holloheld met de literaire dolk. Waarvan akte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @geen

  Ik weet precies wie @papi wappie is. Wat dat betreft waren eerdere bedreigingen van hem aan 'mijn volk' voldoende voor mij om eens een serieus 'mailtje' te sturen aan mijn "Buitenlandse Zaken".

  In zijn bedreiging naar je dochters ging Wappie ernstig te ver. Voor wat het waard is, dat heb ik gemeld als een bedreiging naar mij.

  En dat is geen grapje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ziva
  Deze eencellige laffe racistische hufter hoort op zijn minst een periode na te denken tussen 6 muren. Voor de rest hoop ik dat je ooit kennis maakt met mijn geweldige en mooie vrouw. No kidding!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je doet je best maar fecaliën uitvreetster! Met jouw gedeserteerde lafheid heb ik dus werkelijk nooit meer wat te duchten he!? Vanwege mijn niet erkennen der Hagenezen tuig daar op het binnen/buiten-hof zal ik nooit tegen wie dan ook aangifte kunnen doen, echter degene die het in zijn verkankerde kop haalt mij op de jankerige toon waarop jouw soort dat altijd al gewend is geweest er bij te lappen zal nooit meer jarig zijn. Althans alleen nog maar op mijn onparlementaire wijze... Heb je dat goed begrepen? Hier pak aan! Farizeëisch landjepik uitvoerende demonentuig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedreig je Ziva nu met de dood papi? Als dat zo is zal daar ook aangifte van gedaan moeten worden. Ik vind het trouwens een beetje raar dat je iemand voor "deserteur" uitmaakt, terwijl jij hier toch echt de enige laffe hond bent. Je durft alleen anoniem mensen te bedreigen en nare dingen over Joden te roepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Overigens wil ik wel kwijt dat ik Theo met zijn stompzinnige gereutel over "wedstrijdjes verplassen" minstens even verwerpelijk vind als papi. Alsof er geen levensgroot moreel verschil is.

  Theo doet me denken aan de buurman die glimlachend toekeek hoe het huis van mijn grootouders geconfisceerd werd door de Nazi's. Het is een vorm van passieve agressie die in principe neerkomt op collaboratie en eerlijk gezegd was mijn walging van die buurman altijd groter dan van die nazi's. Het is het soort Nederlander dat mij motiveert om Aliyah te doen.

  Als mensen grof gediscrimineerd of met de dood bedreigd worden is het geen "wedstrijdje verplassen" om daar wat van te zeggen Theo. Doen alsof het een "wedstrijdje verplassen" betreft als iemand daar wel wat van zegt komt neer op tacit approval.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nog verwerpelijker dan Papi, Theo, Wim Dankbaar en Micha Kat bij elkaar vind ik Marcel Messing, die zich met zijn negatieve, volkomen dualistische en levenshatende vorm van valentijnse gnostiek opwerpt als ideoloog en goeroe van de plottertjes en daarmee de psychoses van toch al labiele mensen aanwakkert. Gisteren op Argusoog bijvoorbeeld (vanaf 10 minuten):

  "Weinigen weten dat kindermisbruik verbonden met satanisme -sorry dat ik er een wat lang verhaal van maak Arend- maar als je een beetje weet van magie en ik heb me daar ook ooit natuurlijk in verdiept in het diepe, diepe besef dat je nimmer van witte noch zwarte magie mag bedienen, iets wat ongelofelijk diep in mijn bewustzijn zit, maar daar moet je wel kennis van hebben, wil je in deze wereld mede je inbreng geven om deze waarheid boven te brengen. Maar het hele satanisme verbonden met kindermisbruik heeft alles te maken met de levenssappen die men wegzuigt van jonge kinderen en die eigenlijk offert, wat ik eigenlijk in mijn artikel dat volgende week verschijnt noem."

  Je hebt qua satanisme dus de Kerk van Satan en de Tempel van Set, maar geen van beide houden zich bezig met zulk soort offers. Zou ook niet echt satanistisch zijn om te doen, als je bedenkt dat Kain's offer geweigerd werd. Trotse dragers van het Kainsteken zouden bloedoffers brengen? Nopez...

  Wat Marcel laat zien is kortom dat hij geen enkele kennis heeft van wat voor vorm van magie dan ook. Ook toont hij aan helemaal niets te begrijpen van beoefeningssystemen als de zes yoga's van Naropa en waar die "winden, kanalen en druppels" eigenlijk over gaan. In ieder geval niet over het wegzuigen van seksuele energie bij kleine kinderen.

  Als er al levensenergie gezogen wordt, is dat overigens vooral op het conto van ascetische beoefenaars te schrijven, die hun orgasme sublimeren in plaats van ejaculeren en de "anima" van hun seksuele consort als brandstof gebruiken. Als je juist voor een orgasme bent, is die techne natuurlijk ook anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. -vervolg-

  Marcel vervolgt:

  "Het offeren aan de God Baal die al in het oude testament wordt genoemd, die een pseudoniem is voor eigenlijk de satanistische wezen der duisternis en die zijn eigen kinderen verslindt om daarmee -wat de Nag Hammadi-"

  Ook hier laat Marcel zien dat hij er werkelijk niets van begrijpt. Het was de god Saturnus die zijn eigen kinderen verslond en alleen aan de "Afrikaanse Saturnus" (Baʿal Hammon) brachten de Carthagenen kinderoffers. Deze praktijk verdween met de verwoesting van Carthago en wordt in ieder geval niet voortgezet door hedendaagse satanistische ordes. Marcel wordt ook nergens specifiek.

  In het algemeen betekent Ba'al "Heer" en is eigenlijk een heel breed begrip. Denk hier bijvoorbeeld aan de Ba'al Shem Tov. Heeft verder niets te maken met de God Ba'al.

  Dan schrijft Marcel ook nog:

  eigenlijk heel duidelijk uitdrukt: de Archontoi, wat eigenlijk de krachten der duisternis zijn, de Nefilim of de Annunaki krachten te voeden en ik voel aan dat dit binnen niet a te lange tijd opengebroken gaat worden

  Hier laat Marcel zien hoe hij zijn antieke gnostiek, waarin de archonten een belangrijke rol spelen als kosmische "bad guys", aanpast om aan te sluiten op de doelgroep van complottertjes, om ze op die manier voor zijn karretje te spannen.

  "...en ik weet drommels goed: ze strijden niet om hun gelijk te krijgen en ze strijden ook niet om mensen kapot te maken, wat de andere zijde triest genoeg vaak probeert, maar ze doen het uit mededogen, uit liefde

  volgens mij heeft Marcel geen flauw benul van liefde of mededogen, want dat gaat nou eenmaal niet samen met het meedogenloos stalken van de ouders van een vermoord meisje. Ook is er nogal wat "strijd om het gelijk" gaande. Zo kunnen de complottertjes het niet verkroppen dat hun theorietjes over de Vaatstra moord door de plee getrokken werden en blijven ze er maar over doorzeiken, zelfs als alle feiten ze tegenspreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "I am the secret Serpent coiled about to spring: in my coiling there is joy. If I lift up my head, I and my Nuit are one. If I droop down mine head, and shoot forth venom, then is rapture of the earth, and I and the earth are one."

  Liber al vel Legis 2:26

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Jeroen

  Inderdaad. De heren parasiteren op hun zorgvuldig gefilterde achterban van labiele en simpele loners.

  Messing boort bewust de groep van Micha Kat aan, en maakt handig gebruik van de ijdelheid van Micha.

  Vlak na de voorlopige vrijlating van Micha Kat werd Micha 'uitdrukkelijk' uitgenodigd als gast bij een lezing van Messing:

  “Wij zijn verwante geesten. Alleen onze methodes zijn anders. Jij opereert als een wervelstorm, ik als een zachte bries.”

  IJdele Micha kirde en jubelde, en verzilvert zijn nieuwe paraplu thema 'satanisme' nu met wederom tenenkrommend radio-geleuter.

  Het gaat ze puur om geld en aandacht.

  Wat dat betreft is het boek 'Tegenlicht' van Francis Capelle zijn 5 euro meer dan waard. Capelle is misschien wat langdradig, maar beslist niet gek. Francis legt zijn vingers pijnlijk op de juiste plek, en het cordon sanitaire dat de complotter-zetbazen rond Francis en zijn boek leggen spreekt boekdelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Er is sinds 1990 niet veel veranderd op internet.

  Beste Barra,
  ik zal je blog met plezier blijven volgen, maar de afdeling comments sla ik voorlopig een paar maandjes over.
  Wellicht hebben de zelfbenoemde moreel superieuren tegen die tijd een andere hang out gevonden.

  Ik wens je daarom nu alvast een rimpelloze 21 december toe, en fijne kerstdagen en dat soort dingen, en tot in het voorjaar!

  groeten, Theo.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Weet precies wat je bedoelt Theo.

  Het lijkt hier af en toe ook wel een opvangplek voor mensen met een e-penis complex. Doe dat lekker via MSN, kan je er nog plaatjes bij sturen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mijn hoogbejaarde moedertje heeft tegenwoordig ook internet. Grote verandering dus. Gelukkig heeft ze KLOL nog niet ontdekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Theo

  Wat nou Godwin? Dit is mijn familiegeschiedenis, laat ik me niet op censureren. Bovendien was jij vooral degene die zich moreel superieur opstelde, toen je het over een "wedstrijdje verplassen" ging hebben en je daarmee moreel boven alle partijen verhief, terwijl je verder te weinig inbrengt om die moreel geëxalteerde positie waar te kunnen maken.

  Vanzelfsprekend is er geen sprake van morele symmetrie als papi de kinderen van andere reaguurders bedreigt.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh mijn hemel! Dit is echt je reinste hersenspoelerij. Dat dit mag.

  Oh brave new world. That has such people in it.

  BeantwoordenVerwijderen

 22. Ik vind de kritiek van Theo op al het off topic gebekvecht in de comments volkomen terecht. In het bijzonder betreur ik het dat één commenter hier de gelegenheid krijgt om met grote regelmaat antisemitische clichés te spuien.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Haha @geen , ja daar probeer ik ook wat mensen van te weerhouden.

  Yep, wappie pappi gaat zeker te ver en moet heel simpel gebanned worden !
  Kunnen we misschien "rustig" verder van gedachte wisslen.

  En over alle inbreng, t gaat om de kwaliteit en niet de kwantiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hà die theo van sloom. Je kan gewoon hier weer terugkreren in de redactiepanelen van moderator hoor. Minj doel om die hierboven met haar geslepen dienscht blaffende intrigant uit de tent te lokken is meer dan geslaagd bereikt! Heeft even geduurd, maar mijn ego kon het maar niet verkroppen de de kruipende serpent haar werkelijke gezicht maar nooit hier bij moderator aan mij wilde laten zien! Mij studenten pestten mij al langere tijd over die klingelige onkunde mijnerzijds. Het niet eens kunnen triggeren van de ware mentaliteit v/e hoer uit netanya is nou niet bepaalt om trots op te zijn weet je wel!?.

  Gefrustreerd over die patsstelling bood echter geen een aantal draadjes geleden daarvoor de perfecte gelegenheid! De filosemitische incontinentaal proclameerde daar zelfverzekerd op hoge po ten aangifte tegen mij te hebben gedaan. Als door een bij gestoken liet die stinkende intrigant meteen weten wat mijn gedachtes daarover waren en of ik aan haar gepsychologiseer meteen wilde voldoen. Het spatte werkelijk van het scherm hahaha! Intelligent als ik ben heb ik daar maar even niet op gereageerd. De volgende topic begon de aanvankelijk nog met slijmpogingen tot haar doel willen gerakende hoer meteen over die aangifte van haar onderdanige filosemiet. En toen dacht ik; "Hebbes bicht nu ben je van mij!" Meteen gaf ik de doorzichtigheid wat ze precies van mij verwachte waarna er door de comediant op hoge poten dagen lang als een piepende rat over het werd gejankt. Ze is er nog helemaal 'kapot' van hahaha! Ze is nu zelfs zo lafhartig gezonken dat ze haar mennerij zelfs met deze lieden moet opleuken?

  Nou van de lafheid krijsende hoer uit netanya; De wereld weet al lang hoe de neuzen mbt het allover kruipende judeotuig ervoor staat heurrr... De synagoge van lucifer is zeer bedreven in oorlogshitserij. Alles wat het jodendom aan macht heeft gewonnen is ten gevolge van parasitaire goyimmenerij over zeer veel leed satanisch/demonisch bij elkaar geharkt, dus als jij met die arrogante plaat voor de hasses denkt dat die schuld aan de mensheid onbataald zal blijven heb je het helemaal mis want er is al Uberhaup geen sprake van terugbetelen met goud of andere middelen, nee de loutering van de menselijke familie door het wegsnijden van al deze gecabaliseerde kwaadaardigheid zal nu alleen nog maar tellen en uitkomst bieden! Hier een beginnetje over de toestand waarin het jodendom vandaag de dag verkeert flapdrol. Vervang echter in dat geluidsbestand het woord van 'zionist' door die van jood!

  Nogmaals moderator uit respect voor je in het verleden met mij gevoerde moderatiebeleid zal ik mij hier dan ook nooit weer vertonen. Maar denk erom niet vanwege die piepende rat die hier via haar geslepen maniertjes voor degenen die in staat zijn te zien weldegelijk (mede door mijn onnagedane psychologische wijsheid waarbij ik te heks schaakmat heb gezet!) zwaar door de mand is gevallen! O ja en als dit jou voorland is 'ziva', dan ben ik er zeker van dat onze paden aan het front elkaar zeer zeker nog eens zullen kruisen! Mijn droom is namelijk om het bordeel/hel dat de synagoge van satan van deze prachtige planeet heeft femaakt te zuiveren van al het parasitaire gespuis dat als voortrekkers bij dit tranendal actief zijn zijn hun miserabele bestaan van af heden nog onmogelijk te gaan maken!!! Waarvan acte geslepen/demonisch manipulerende doorzichtigheid... De eigenaar van deze site is door mijn groep uitgeroepen tot beste moderator der Benelux! Jammer dat wij het daaraan gekoppelde bedrag niet ergens kunnen storten Barracuda!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @ziva

  Dank voor de boekentip, kende ik nog niet.

  @papi netanya

  Blijf je nu dan ook echt weg? Beloofd? Gaat je toch niet lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Sorry voor de vele fouten, maar als ik aan de fles hang gecombineerd met wat geinspireerde overmoed, wil ik nog wel eens in mijn enthousiasme te snel op de submit knop rammen! Maar dat is hierbij toch wel voorgoed uit de wereld gehoplen. Nogmaals Barrracuda ik heb een broertje de dood aan bedelen, maar als ik een stortgelegenheid van je getoond krijg zal ik meteen royaal overschrijven dude! Muchas gracias voor je hier altijd wel getoonde tollerance. Chaitos allemaal. Ja Alex ook jij hoort daarbij, en ik hoop dan ook dat je mijn werk tegen al het jodengebroed hier op Barracuda manhaftig zal voortzetten. Je kan het man, echt geloof me maar hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik ben het volledig met Theo eens, en met Geen en anderen.

  Het is echt zo spuugvervelend om steeds weer te moeten zien dat Jeroen en Ziva ingaan op het domme getrol van Papi/etc. zodat ieder commentdraadje weer verandert in een volkomen oninteressante woordenbrij. Het ging een tijdje wat beter, maar nu is het weer terug bij af :(

  Overigens is het ook jammer dat Barracuda niet consequent de Papi-onzin weghaalt terwijl die anderen die ook maar een beetje in de rondte schelden, maar véél minder dominant aanwezig zijn, wél een ban geeft.
  Desondanks: een trol komt alleen maar omdat er iedere keer weer op gereageerd wordt.

  Dit blog zou zoveel leuker kunnen zijn zonder die nutteloze Papi vs Jeroen/Ziva discussies.
  Overigens waardeer ik de comments van Jeroen en Ziva wel als ze niet steeds weer ingaan op iemand die toch niet zit te wachten op enige rationeel argument. Hoeveel jaar heb je in godsnaam nodig om daar achter te komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik beschouwde Papi/etc tot nu toe als een ongevaarlijke gek, met een opvallende neus voor obscure sites, waar ik eerlijk gezegd soms nog wat aan gehad heb ook.

  Papi was ooit, lang geleden, Sando(scan) in de tijd van de Klaas & Sando Show. Klaas is naar Klokkenluideronline verhuisd, Sando is vooral hier blijven hangen. Als de vogelverschrikker van Barracuda.

  Ik heb geen moment de indruk dat hij meent wat hij schrijft, als ik het al kan volgen. Maar hij vindt het wel interessant om mensen op de kast te jagen. Dus mijn advies is: ga hem niet uitdagen. In Artis mag je de apen ook niet voeren.

  Tot nu toe vertoont hij niet het zuigende gedrag van anderen die ik hier liever niet heb. Wat niet wegneemt dat ik in het vervolg toch maar eens strenger ga modereren.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dat wil zeggen dat ik draadjes wat vaker op slot ga zetten zodra het gekibbel uit de hand loopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @bezemwagentje

  Ik denk dat het een vergissing is om zulk soort onzin onweersproken te laten. Al eerder linkte ik naar een stuk van Jesse Singal dat ik daarover op mijn eigen blog vertaalde:

  Los van het ontkennen van een feitelijk juist gerucht is het erop nahouden van een "geen commentaar"beleid de grootste vergissing, stellen DiFonzo en andere wetenschappers. Vele studies hebben aangetoond dat geruchten juist gedijen in een onzeker klimaat. In overweging nemende dat geruchten vaak een werkelijke poging vertegenwoordigen om de waarheid te ontdekken, is de beste manier om ze te bestrijden juist om er zo uitgebreid mogelijk op in te gaan.

  Anthony Pratkanis is een psycholoog die beinvloeding en propganda bestudeert aan de universiteit van Californie. Deze stelt dat een effectief weerwoord meer dan een ontkenning is. Het zal een nieuwe waarheid scheppen, inclusief een uitleg van de bestaansgrond van het gerucht en wie er voordeel van heeft.

  Hoe levendiger dit weerwoord is, hoe beter, stelt Pratkanis. Hij en andere specialisten op het vlak van geruchten benoemen deze tactiek als het "stealing thunder" als het juist uitgevoerd wordt en vroeg genoeg in de levenscyclus van het gerucht, kan het erop volgende gesprek positief beinvloed worden.


  Vandaar dat ik op zulk soort dingen blijf ingaan.

  Trouwens heb ik (en ik geloof ziva ook) oprecht geprobeerd aardig te doen tegen papi, maar uiteindelijk is er gewoon echt geen gesprek mee te voeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Het zou zoveel effectiever zijn als je de woordenbrij gewoon weg zou halen. Serieus, ik heb al zo vaak gehad dat ik graag een stuk wilde doorlinken naar bekenden maar dat ik het gewoon niet doe omdat de comments domweg te genant voor woorden zijn. Die keren dat ik het wél dat was dat hetgene waar de feedback op kwam: 'wtf is dit allemaal?'

  Het punt is dat je die 'discussies' gewoon in random volgorde onder random topic kan zetten en dan zijn ze nog precies zo 'inhoudelijk' en 'zinnig': namelijk nul.
  Ondertussen worden andere comments hierdoor compleet ondergescheten.

  Ik vind dat echt heel jammer van dit blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. 'Trouwens heb ik (en ik geloof ziva ook) oprecht geprobeerd aardig te doen tegen papi, maar uiteindelijk is er gewoon echt geen gesprek mee te voeren.'

  Ten eerste vind ik het nogal triest dat je daar jaren voor nodig hebt om erachter te komen, en het is nog treuriger dat je desondanks nog stééds erop in gaat.
  Het is voor niemand, echt niemand, interessant.
  Ik had niet gedacht dat ik het ooit m'n strot uit kreeg, maar serieus: Get a life!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Gewoon, kappen met t knippen en plakken :P https://www.youtube.com/watch?v=hdOAhn8TV20

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @Bezemwagentje

  Ook als er geen gesprek mee te voeren is zal ik het blijven weerleggen. Wat ik bedoelde, is dat een vriendelijke bejegening van papi leek te werken, aanvankelijk reageerde hij daar goed op. Een mens mag toch wel naar een ingang zoeken?

  Het zou zoveel effectiever zijn als je de woordenbrij gewoon weg zou halen.

  Nu heb je het over mijn commentaar op Marcel Messing? Die laat ik fijn staan, ook als jij het een off topic woordenbrij vindt. De discussie was toch al ontspoord en ik denk dat het zinvol is om de peop die hij praat onder de loep te nemen.

  Het punt is dat je die 'discussies' gewoon in random volgorde onder random topic kan zetten en dan zijn ze nog precies zo 'inhoudelijk' en 'zinnig': namelijk nul.

  Als je naar boven scrollt zie je dat ik volkomen on topic als eerste reageerde en dat de discussie daarna derailleerde als gevolg van de zoveelste bedreiging van papi.

  Op die bedreiging ging ik kort in, en reageerde daarna op Barracuda's woordkeuze van de titel (verplassen), die gebaseerd werd op een eerder commentaar van Theo op mij in een eerder draadje.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik ben het met @Jeroen eens. Het zal allemaal best dat Papi Wappie een ongevaarlijke gek is, en het allemaal niet zo meent. Hij zegt het ondertussen wel, en door het te negeren, of er om te lachen, bagatalliseer je gevaarlijk. Assumption is the mother of all fuck-ups zei Travis Dane (Eric Bogosian) in Dark Territory.

  In Israël wordt wel een vergelijkbare quote van een Shoa-survivor gebruikt (om er nog maar een Godwin in te gooien Theo) om hetzelfde principe aan te geven. De oude man antwoordde op de vraag wat de belangrijkste les uit de Holocaust voor Joden zou moeten zijn: "When someone says they are going to kill you - you must believe them."

  Nou ga ik niet beweren dat @Papi Wappie c.s. vergelijkbaar zijn met de Nazi's, en óók niet dat ik erg onder de indruk ben van zijn anti-semitische gejengel, de verwensingen, en de bedreigingen - btw @Papi ik vlieg niet met EL AL de 21e, dus je aankondiging een aanslag op een EL AL vliegtuig te 'mediteren' is alleen nuttig geweest voor de veiligheidsdiensten - sterker, ik negeer ze meestal. Zeker als ik weer de Hufschmid-logic in de linkjes zie biepen. Echter het negeren van het bedreigen van de kinderen van een commenter is super stupid.

  Negeren is in dit geval bevestigen van gedrag. Onacceptabel gedrag. Daarnaast geef je ook nog een signaal naar @geen dat het dus duidelijk niemand ene moer interesseert dat een Internethooligan zijn dochters bedreigt. Not on my watch dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Het is heel raar dat zulk soort uitspraken van papi geaccepteerd worden omdat het een schadeloos gekkie zou zijn. Ik vind het niet schadeloos om dag in dag uit vuiligheid over mijn afkomst te moeten accepteren, mijn seksuele oriëntatie, of over mijn interesse in vrijmetselarij en aanverwante zaken. Ik laat Jodenhaat en bedreigingen met geweld niet passeren.

  Ik kan trouwens ook wel een vergelijking trekken zonder een Godwin te maken. In de klas van dat meisje dat zelfmoord pleegde omdat ze gepest werd, waren er natuurlijk ook maar een paar actieve pesters die ongetwijfeld ook niet al te serieus genomen werden door de andere klasgenoten. Waarschijnlijk had dat meisje nog geleefd als die passieve klasgenoten daar anders mee waren omgegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. goed, dan trol je dus gezellig met je drietjes een blog kapot met eeuwig off-topic gezeur.
  Zo jammer. Zo jaag je mensen weg dus, blijf je lekker gezellig over met z'n drietjes.
  Tabee!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Beetje jammer die opmerking van je @bezemwagentje, want het juist met het accepteren van het gedrag van een trol dat je mensen wegjaagt. Niet door het niet te accepteren.

  Natuurlijk, en ik zal er zelf op gaan letten, is op iedere hoestbui off-topic reageren onverstandig en niet interessant. Dus an sich snap ik wel degelijk de kritiek, en deel die zelfs.

  Echter, het is zoals @jeroen het zegt. Het passieve gedrag naar een @papi wappie is schadelijker, en inderdaad waarom zouden wij ons doorlopend moeten aanleunen dat onze afkomst op een haatjagende manier wordt beschimpt.

  Het is prima wanneer iemand problemen heeft met Joden, ZIonisten of Israël, maar daar reageer ik dan wel op. En dat doe ik hier meestal met het rustig de tijd nemen om een ander perspectief uit te leggen. Als je dat trollen vindt, dan soit.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @bezemwagentje

  Een van de leuke kanten van dit blog is dat complottertjes hier ook reageren en die discussie zoek ik zeker op. Maar dan kan je natuurlijk op je vingers natellen dat dit soms wat surreële discussies worden die alle kanten uitgaan. Ik vind dat helemaal niet zo erg, maar het houdt wel een beetje op bij discriminatie en bedreigingen.

  Maar jij vindt dat ik het me moet laten welgevallen, als papi zegt dat hij mijn anus wil bewerken met een kapotte fles, want anders reageer je hier niet meer? LOL.

  /care

  BeantwoordenVerwijderen
 40. @jeroen
  Je zou mij zwaar tegenvallen als je zoiets zou laten welgevallen.(Anders help ik je wel) Dergelijke hard talk vanuit @Papi-heimers oa over geaardheid vraagt om dezelfde repliek. Retrospectief gezien zou je nu ook moeten begrijpen waarom ik playende bad guy de plastische voorstelling over de eer aan jezelf houden voorlegde.
  Je kan mij geloven of niet, maar een aantal jaren geleden woonde ik met mijn gezin in Cuijk. Ook daar sprong een meisje voor de trein, 100m vanaf ons huis, een klasgenootje van mijn kinderen. Mister hard talk is een slecht voorbeeld dat mogelijk doet volgen, en zo is het. Flinke en heftige discussies met passie daar is m.i. niks mis mee. Zodanig dat je elkaar ook prive nog in de ogen kan kijken , dat zou de maatstaf kunnen zijn. Het vocabulair als dreiginstrument is 100 % facisme. Overigens kan ik aardig tegen een stootje, veel erger meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @ziva
  Nee, nu niet meer, vandaar mijn onderzoekende reactie. Kan mij wel voorstellen dat niets menselijks jouw vreemd is. Joden-haters, homo-bashers, racisten, school shooters, het vreet. Ga toch effe lekker op vakantie naar je familie, zou ik zeggen. Niks mis met je, ook niet met die eigenwijsneus @jeroen. Keep on the good work! Onder gebruikelijk voorbehoud zijn jullie welkom in mijn leefomgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. @geen

  Dat klopt. I've seen it all. Letterlijk en figuurlijk. Maar in mijn huidige bestaan ga ik off line eigenlijk alleen maar met projecten en mensen om die zoeken naar next-gen oplossingen. En in die context geldt al dat soort geneuzel in zijn geheel niet. Zo werk ik bijv met wiskundigen van de universiteit van Isfahan, en pingt mijn Skype al vroeg op mijn verjaardag vanuit Iran.

  Mafketels als Alex Nieuwsbreker - die zich hier voordoet als Ziva met dat sex fantasietje van hem - zie ik met regelmaat hun geestelijke beperktheid uitoefenen in mijn mailbox, bijv door te schetsen hoe ik door een kudde varkens wordt verkracht of zo. Alsof ik daar opgewonden van wordt?!

  Nog maar een paar dagen en dan ga ik op vakantie. Zoals gezegd ik vlieg de 21e. Niet naar Tel Aviv, maar naar NYC. Mijn ouders, mijn zus en ik vieren (bijna) traditioneel in New York de 'kerst en oud-en-nieuw dagen'. Voor die 2 feestjes moet je namelijk niet in Israël, en zelfs niet in Tel Aviv, zijn. De geboorte vieren van Jesus, en lachen tijdens oud-en-nieuw? Brrrr.... da's zo niet Israeli-Joods. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @ziva
  Mens laat je niet gek maken. Als(bijna) alles authentiek is wat je tikt, is er helegaar geen reden om aan je te twijfelen. Ik mag je zeker wel, zonder enige bijbedoelingen. Zet die avatar terug op bloemetjes, zou ik zeggen. Fijn en gelukkig 2013 vanuit een oprecht eigenzinnige gepokt en gemazelde visie.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Jeroen, 15 december 2012 17:40:

  Wat daar wordt aangeraden is in wezen wat ik heb gedaan bij het geldscheppingsvolksgeloof. Maar enig effect heb ik daarvan nog niet bemerkt. Er is nog nooit een verdoolde door op het rechte pad gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Volgens mij gaat dit artikel over ruzie tussen complotters en niet over ruzie tussen anti-plotters. Jammer dat er onenigheid onstaat door een trol. Ik kom hier nog niet zo lang maar ik vind dit een geweldig blog en daarom denk ik dat Barracuda er goed aan doet om strenger te modereren. Dat voorkomt onenigheid tussen de commenters.

  Persoonlijk geniet ik heel erg van de on-topic commentaren van zowel Jeroen als Theo, dus ik vind het jammer als Theo de komende tijd niet meer reageert. Laten we het daarom vooral on-topic houden. De trollen zijn het niet waard.

  De complotters kruipen weer lekker bij elkaar. De veroordeelde kindermisbruiker Marcel Vervloesem krijgt ruimte op Argusoog. Ex-drugsdealer Steven Brown mag zijn zegje doen op Klokkenluideronline.net en Wim Dankbaar mailt Jan Vlug met in cc de veroordeelde oplichter en lasteraar Matt(ie) Hoorn.

  In het verleden stuurde Wim Dankbaar de inloggegevens van de mailbox van Jan Vlug, toenmalig advocaat van klusjesman Michael, door aan Mattie Hoorn, die een specialist is in groepsverkrachtingen van 16-jarige meisjes.

  Hoelang zou het nog duren voordat Micha Kat deze trol weer van stal haalt?

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Beste zin ooit van Micha Kat: DE WAARHEID SPUIT NAAR BOVEN

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ja, Micha houdt wel van kwijlen.

  Die spuitjes komen noch wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @het zuur

  Jahaa, micha spreekt sproeiend nederlands. Wat een halve gare. Ook op het argusblogje -voor en door zwakzinnigen- is het weer volop feest.
  Daar ben jij dan weer bijna normaal bij...

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Bij de weg.
  Ik ben de 21e druk met het zo hard mogelijk door het wonderschone land van onze Oosterburen heen sturen teneinde zo snel mogelijk met een grosses Bier aan onze Oostenrijkse stammtisch aan te schuiven. Geen tijd voor die idiote Maya kolder. Not in this life. Zouden meer mensen moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen

 50. @Jeroen

  "Een van de leuke kanten van dit blog is dat complottertjes hier ook reageren en die discussie zoek ik zeker op."

  Ik vind het een van de mindere kanten van dit blog, en ik mijd die "discussie" als de pest. Als je een blog, althans het reactiegedeelte, naar de kloten wilt helpen moet je vooral eindeloos in "discussie" gaan met plottertjes en trollen, of mensen die deze hoedanigheden combineren.
  Jij gaat met dit soort lieden in "discussie" en dan - je verwacht het niet! - krijg je antisemitische en andere verwensingen en bedreigingen naar je hoofd, en daar moet jij dan natuurlijk weer op reageren, want dat soort uitspraken "mag niet geaccepteerd worden" enz. enz. Een gebed zonder end, dat steeds meer op trollerij van twee kanten gaat lijken. Je weet wat je van dit soort figuren kunt verwachten en toch hou je ze aan de praat, alsof je nog nooit hebt gehoord van de grootste open deur van het internet, Don't feed the trolls.
  Waarom moet ik als geïnteresseerde in Barra's blog me elke dag door deze volslagen off topic en tot niets leidende bagger heen worstelen, op zoek naar de paar reacties die hout snijden?
  Als een kakkerlakkenplaag (of een maagperforerende Zuuraanval) komt het ongedierte hier nu aangestormd om bonafide reageerders (en Barra zelf) te schofferen en van deze kolommen een soort tweede Radio Argusoog te maken, of een gesloten inrichting waar de psychopaten de baas zijn.

  En dat vind jij "een van de leuke kanten van dit blog?"

  BeantwoordenVerwijderen
 51. @Lezer

  Niet alleen vind ik dat "don't feed the trolls" een cliché, ik denk ook dat het niet waar is en trolls verder nergens van zal weerhouden. Is mijn ervaring althans en ik modereerde nog best een aantal Engelstalige fora (sinds beging negentiger jaren), waar het er extremer aan toegaat dan op NL complottersites. Daar zat bijvoorbeeld ook een massamoordenaar tussen, (Matthew Murray aka dyingchild_65), die vanwege zijn haat tegen christenen het vuur opende op een vestiging van Youth with a Mission en de New Life Church. Sindsdien ben ik wat voorzichtiger met het maken van hatelijke opmerkingen over gristenen en verwijt mezelf dat ik het gesprek nooit met dyingchild_65 aanging, omdat ik het alleen maar een troll vond. Maar goed. We lieten hem dus links liggen.

  Jij gaat met dit soort lieden in "discussie" en dan - je verwacht het niet! - krijg je antisemitische en andere verwensingen en bedreigingen naar je hoofd..

  Yupz, ik vind het niet zinvol om zulk soort mensen buiten te sluiten en denk dus ook dat naarmate er meer buitensluiting plaatsvindt, dat die groep meer bij elkaar gaat klitten, radicaliseren en misschien uiteindelijk hun eigen dyingchild_65 produceren. Ze moeten erbij getrokken worden. Ik geloof niet in paria's.

  Het raakt me niet zo hoor, die beledigingen, maar ik vind het wel van belang dat je er toch iets van blijft zeggen als het gebeurt. Maar misschien moet ik er voor het betere verloop van de discussie een paar laten gaan.

  En trouwens.. als je de reacties strak on-topic gaat reguleren slaat de discussie natuurlijk ook dood. Gaat iedereen een applausrondje voor de stukjes van Barra doen en blijft het verder stil.

  Naarmate een reaguurdersgroep zich verder ontwikkelt gaan er onderlinge verstandshoudingen ontstaan en neemt het aantal off topic reacties toe. ik vind dat zelf niet zo erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @jeroen jij zegt:
  Is mijn ervaring althans en ik modereerde nog best een aantal Engelstalige fora (sinds beging negentiger jaren), waar het er extremer aan toegaat dan op NL

  ----------
  De windows95 jaren 90 vergelijken met de jaren 10 van nu, is wel heel uniek. Criminelen mengen zeg momenteel in blog en complotwereldjes, met het grootste gemak en een veel grotere bereikbare doelgroep. Los van jouw persoonlijke vorming, lijkt het momenteel op hopeloos dweilen met de kraan open. De ene gaat, en de andere komt, zoals vanavond weer blijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @geen

  Die ervaring is sindsdien ononderbroken. Het is niet zo dat ik verwijs naar ervaringen uit een grijs verleden, de dyingchild_65 episode waarnaar ik verwees is bijvoorbeeld uit 2007. Ook is het niet zo dat er anders getrolld werd in de jaren negentig.

  Echt hoor, op Engelstalige fora is nog veel grotere waanzin te vinden. De schaal die het hier in Nederland pas net krijgt heeft het trouwens al jaren in het Engels, omdat dat taalgebied veel groter is en het bereik wereldwijd.

  Ook daar zitten criminelen. Bijvoorbeeld een massamoordenaar dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. @jeroen
  http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Poka_yoke

  Wil jij je daar eens in verdiepen? Heb daarin meer dan 30 jaar technische en menselijke worstelingen achter de rug. Ga vast iets bijleren van de de paralellen die je mogelijk ziet, mbt methodologie.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. @geen

  Helaas is intermenselijk contact veel rommeliger dan zo'n methodologie (veel meer variabelen) en is het dus altijd mogelijk om fouten te maken. Het dichtste dat ik bij jouw verhaal kan komen is de manier waarop ik webapplicaties "test driven" ontwikkel, waarmee ik de kans op het maken van fouten ook probeer uit te sluiten: bouw ik eerst een test (op basis van een use case) die het stuk ontwikkelde code moet halen en begin daarna pas met bouwen. Hoef je nauwelijks nog te debuggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. > http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Poka_yoke

  1) Die .m. mag er wel uit, niet iedereen leest mobiel.

  2) Adak wel weer interessant te leren dat zo'n speciale mobiele wikipidia bestaat.

  2a) Dit leren is een anglicisme.

  3) Poka yoke kende ik niet, goed concept. Foolproof noemen wij westerlingen dat toch?

  4) Poka is vast een leenwoord van Engels bug, eens kijken, nee, kan niet vinden. Iemand weet?

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Hoe kan het dat die gekken maar raak kunnen publiceren op internet.
  Dit trekt nog meer gekken aan die dit gaan nadoen.

  Een man uit Friesland die nooit buiten Friesland komt heeft hele fantasieen over Limburg.

  BeantwoordenVerwijderen