donderdag 6 december 2012

Slagveld

Barracuda mag graag naar EO natuurdocumentaires kijken. Vooral met lieflijke pinguïns of dartelrijke reeën die in perfecte harmonie met de natuur leven. Maar vaak komt in die documentaires het onvermijdelijke moment dat er een hongerige beer of kwijlende hyena op het toneel verschijnt en stukken pinguïn of ree, paprika`s, avocado`s, pepers, sauzen en bonen door de lucht vliegen. En het eindigt er altijd mee dat de overgebleven dieren van enige afstand op trillende pootjes verbijsterd kijken naar een volgevreten hyena die lekker ligt uit te buiken en zijn tanden flost.

Precies datzelfde beeld kreeg Barracuda dezer dagen op de site van EO Vijfde Dag, het tv-programma dat samen met Peter R. de Vries terugblikte op de week van Zwaagwesteinde en Oudwoude. Klokkenluideronline was er als de kippen bij om zijn achterban - toen nog overtuigd van de onschuld van Jasper S. - op die site te wijzen en vanaf dat moment stonden de muizen op tafel te dansen, te meer daar de redactie blijkbaar nooit een blik op de reacties wierp (tot vanmiddag, toen de boel op slot ging).

En dus werden de EO-leden al na drie opmerkingen verdrongen door het vaste leger van Micha Kats werkloze malloten. Die zich eerst nog voordeden als devote EO-gelovigen, maar al snel gebukt gingen onder pseudoniemen als AntiVriesMafia en Wicca Boilingblood. 'Leef je geloof', stond onder de site, en daar wilden plotters en hun geduchte tegenstanders maar al te graag gehoor aan geven. Ze gingen vol in de aanval, de hele dag door. Zo liet een Vaatstra-plotter genaamd Castreren met twee bakstenen weten (het bericht is nog steeds niet verwijderd): 'Ik zou er graag een paar helemaal dood trappen maar helaas zijn het allemaal pedofiele lafbekjes die veilig achter hun laptopjes zitten te zieken.'

Heel langzaam daalde inmiddels, onzichtbaar voor de vechtende deelnemers, een Giant Suziki uit de lucht neer: de volledige bekentenis van Jasper S. van de moord op Marianne Vaatstra. Een ware showstopper, die in in elk buiten het universum van de plotters om iedere verdere discussie verstomt, en een einde maakt aan al die belachelijke polls die Vaatstra-plottertjes als ziedende bintjes vergeefs in hun voordeel probeerden te manipuleren. 'Alleen schriftgeleerden meenden dat er een opening was', twitterde Peter R. de Vries zojuist.

De plotters hadden iedere uitkomst natuurlijk al voorspeld: dood in de cel, bekentenis afgedwongen via waterboarden of martelwerktuigen, onder toeziend oog van een zombieadvocaat. Maar ondanks al deze bluf proeft Barracuda in de clubhuizen van de plotters de gelaten sfeer van een verloren WK-wedstrijd. Want daarmee waren de Dankbaars, Vergeers en al die andere droeftoeters nu al weken bezig. Zij wilden de Vaatstra-bokaal winnen, omdat hun eigen geloofwaardigheid op het spel stond.

32 opmerkingen:

 1. Barracuda schrijft sneller dan G'd kan denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond de opmerkingen over Kat het leukste. Stort geld voor Kat want anders brand je in de hel.

  hi,hi.

  Overigens net nog gespiekt op Dankbaar zijn site. Zelfs zoonlief heeft aan zijn vader gevraagd om te stoppen. De politie was al een keer in huize Dankbaar geweest en daar was zijn zoon flink op school mee gepest.
  En zoals de liefhebbende vader en echtgenoot betaamt, hij stopt echt niet.

  Verder had een aanhanger al gevraagd of Dankbaar zijn vrouw en kinderen niet even naar Australie of Amerika kon sturen. Waar wel haar veiligheid (maar niet haar comfort) kon worden veilig gesteld.

  Dus even resumeren, voor de leipjes mag mevr. Dankbaar en haar kids af reizen naar verwegistan en kreperen in een louche motelletje zodat Dankbaar verder kan schuiven en ook op jacht gaat. En het vreemd vindt dat hij wordt uitgekotst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De helft van het stukje stond al in de steigers voor morgen, doch ingehaald door de actualiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Barra in dit geval geldt: al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. interessant comment van ene Bjorn op rechtiskrom:

  "Mensen het is zo jammer dat jullie geen fries spreken Omrop fryslan (live) meld al dat Jasper al gesproken had met zijn Familie VOOR de beperking in ging. dus de avond van zijn arrestatie

  Daar in heeft hij tegenover zijn familie al een soort van “bekentenis ” afgelegd, Zijn vrouw en kinderen wisten er dus al min of meer van, op de avond van de arrestatie, hij wist heel goed waar de politie voor kwam! heeft dat ook zelf uitgelegd aan vrouw en kinderen

  Hij heeft ook hoogst waarschijnlijk vrij vlot ook bij de Jan Vlug bekend maar omdat er een beperking was heeft deze dat nog niet naar buiten gebracht en wilde hij zijn client goed bij staan -wat jullie zien als slecht zie ik en met mij zovelen heel anders-"


  Ik ben benieuwd of dit erg bevestigd gaat worden. Zo ja, dan ben ik benieuwd hoe Wim en Micha dit weer recht gaan breien; hun ongelijk toegeven zullen ze toch niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. M.a.w., als bovenstaande waar is, dan zullen Micha/Arend/Andre/Wim binnen de kortste keren moeten gaan verklaren dat de hele familie Steringa óók gecorrumpeerd zijn door het OM, en dat het "nazi-collaborateurs" zijn, etc. etc.
  Waar houdt het ooit op?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij begint Dankbaar te ontwaken uit de duistere slaap van onwetendheid:

  "Als het inderdaad waar is dat hij verteld zou hebben dat hij wist waarom de politie kwam, dan is dat heel veelzeggend voor zijn schuld."

  Het is te hopen dat Dankbaar ook het zelfrespect heeft om de schade die hij aanrichtte te herstellen:

  Making amends is about trying to repair or compensate for something you did wrong that harmed another person in some way, causing them to feel insulted, or to suffer a loss, injury, or some sort of damage. When you are in the wrong, clinging to misguided notions of a need to "preserve your reputation" at all costs, or simply being stubborn, are poor options when a relationship is at stake and the ball rests in your court to do something about it.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dankbaar verwijst nu naar een jongen die iets bij Niburu voorspelde. En weet Dankbaar nu echt niet wat Niburu is? Lachen weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dankbaar:
  En in die tijd nam Jasper het risico om twee onbeheerde fietsen langs de kant van de weg te laten liggen.

  Het risico dat ze gestolen zouden worden zeker.
  Door Suske en Wiske.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @John

  Haha, hier werd het al weken geleden voorspeld. Maar aan het feit dat hij eerst iets "veelzeggend over de schuld van Jasper" vindt om in de reactie daarop al te veronderstellen dat die bekentenis het gevolg is van marteling, kan je wel zien dat Wim niet spoort. Helemaal de weg kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vlug op Nieuwsuur nu. Er waren nog veel meer sporen, ook op de BH van Marianne waar ze mee gewurgd werd. Bovendien heeft hij inderdaad meteen bekend, maar wachtte even af met de formele bekentenis op aanraden van de advocaat.

  Ik vind het trouwens een knappe advocaat, want hij weet zelfs enige mate van sympathie te wekken voor de dader.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga maar eens een afspraak maken met DEZE kanjer i swear! Sorry Ziva maar ik val nu eenmaal op ongeconditioneerde intellect..

  BeantwoordenVerwijderen

 13. Als ik Wim "Korte Dikke Ali" Dankbaar was, zou ik er maar eens een jaartje tussenuit gaan, naar Tahiti of zo.

  Of naar Laos. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Op Twitter gelezen

  Peter R. de Vries ‏@PeterRdeV

  De complotdenkers a la #WimDankbaar zullen wel weer blijven roepen dat Jasper S. onschuldig is en gemarteld is door de politie... Sneu.

  Erwin Verbeek ‏@verbeeke

  @PeterRdeV is dat niet dezelfde #WimDankbaar waar je samen de JFK uitzending mee gedaan hebt? #hypocriet #allesvoordekijjcijfers


  Daar heeft Erwin Verbeek een punt. Dankbaar begon zijn carrière als complotterrorist met de moord op JFK. Dit bleek de grootste hoax uit de Amerikaanse geschiedenis. Zelfs de man die James Files tien jaar lang heeft geinterviewd en van wie Wim Dankbaar het verhaal heeft gekocht, heeft toegegeven dat het verhaal niet klopt.

  jamesfilesfraud.com

  Peter R. de Vries tuinde er met open ogen in en maakte hierover samen met Wim Dankbaar een documentaire in de VS. In 2007 verklaarde Peter nog steeds achter zijn film te staan toen hij HP De Tijd daagde bij de Raad voor de Journalistiek.

  http://www.rvdj.nl/2007/34

  In de VS logde Peter in op zijn webmail via de laptop van Wim Dankbaar. Hierdoor kreeg Wim Dankbaar de mogelijkheid om automatisch in te loggen op de webmail van Peter R. de Vries. Wim deed dat ook en hij stuurde vertrouwelijke erotische privé e-mail van de minnares van Peter door aan meerdere personen.

  http://www.bright.nl/miljonair-ontfutselt-wachtwoord-peter-r-de-vries

  De reden voor de inbraak was dat Wim niet kon verkroppen dat Peter een andere mening had in de Deventer Moordzaak. Daarvan weten we inmiddels ook dat de complottheorie van Wim Dankbaar niet klopt en dat hij klusjesman Michael onterecht heeft beschuldigd van de moord. Wim Dankbaar heeft dus een verleden als het gaat om valse beschuldigingen en hij heeft een verleden met Peter R. de Vries.

  Het wordt tijd dat Peter R. de Vries openlijk afstand neemt van de documentaire die hij ooit met Wim Dankbaar heeft gemaakt. Dan maakt hij zich een stuk geloofwaardiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lezer,

  maak je daar maar geen illusies over.
  Die pakt gewoon de vorige draad weer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Papi Basij

  LoL. Nog even en je komt met de Manchurian Candidate, wat Ben van den Brink dan beaamt met; "jah, die satanic bastards, Trauma Based Mind Controle"

  Waar op Arend en Desiree opperen: ja, dat is typisch iets uit de Talmud. Die satanisten, dat zijn zij, die Joden enzo. Niet die echte Joden, maar die andere Joden, je weet wel, de Zionisten enzo...

  En na een kwartier irritant smakken op de radio van Arend komt iedereen weer uit bij Bureau Jeugdzorg, want blijkt de dominee van Jasper van dezelfde kerk als de wijkagent die de broer is van de neef van de vrouw van Ben, die weer de zwager is van de directeur van het horrorhuis dat gesponsord wordt door Demmink. Conclusie: Demmink deed het in opdracht van de Rothschildts.

  Zelfs jij gaat je vervelen als je dat een week lang moet aanhoren.

  Het is over voor de plottertjes. Maandag nog even Micha Kat afhandelen, en dan is het klaar met deze onprettige soap.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wim Dwangbuis: "Net Nieuwsuur gekeken. Ik kan mij niet voorstellen dat Jan Vlug zit te liegen dat Jasper al op dag 1 na 15 minuten tegenover hem heeft bekend. Als Jasper dit daadwerkelijk gedaan heeft dan ben ik aardig wat mensen een excuus verschuldigd."

  Alsof deze mensen op een excuus van Gekke Willempie zitten te wachten. Lijkt me beter voor hem dat hij een jaartje richting Verweggistan vertrekt, nog voordat z'n tandarts er deze winter zó warmpies bij zit dat-ie er zelf een maandje tussenuit kan.

  Fryslan Boppe was het toch? Binnenkort dus (hopenlijk) Boppe op die dorpsgek uit Overveen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. 6 december 2012 Ronald

  Voorlopige eerste reactie.

  Het verhaal van Jan Vlug klinkt erg authentiek. Natuurlijk kan het nog steeds dat Jasper onder druk deze bekentenis heeft gedaan, maar de feiten wijzen nu toch echt naar een andere richting. Blijft een hele rits van vragen die het OM nooit heeft willen beantwoorden. Waarom loog Harm Brouwer over zijn vertrek uit Leeuwarden? Waarom is er een Ali Hassan in Turkije opgepakt, die nooit in Kollum geweest was? Waarom zijn Ali Hassan en Feik Mustafa begin mei 1999 uit het asielzoekerscentrum verwijderd en werd gezegd dat ze spoorloos waren? En zo kan ik nog wel even door gaan.

  Binnenkort zullen we met een uitgebreide verklaring komen. En als de zaken liggen zoals nu lijkt zullen we niet schromen om onze excuses te maken aan iedereen die we in het verleden beschuldigd hebben.

  Geef ons de tijd om een verklaring op te stellen en een aantal zaken ter bevestiging na te trekken.

  Wim Dankbaar

  Ronald Beetz


  Het begin is er. Nu nog de daadwerkelijke excuses van de dorpsgek uit Overveen en die andere clowns zoals Ronals Beetz, Andre Vergeer, Micha Kat en Arend Zeevat. Misschien gaan deze gevaarlijke gekken nu eindelijk eens beseffen wat voor onrecht ze onschuldige mensen zoals Stephanie hebben aangedaan. Wat mij betreft worden ze snel in een dwangbuis afgevoerd voor een levenslange behandeling in een psychiatrische instelling.

  BeantwoordenVerwijderen

 19. Die "voorlopige eerste reactie" staat vol met valse aannames. Zo blijven we bezig....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Valse aannames of niet, het 'debunkersgilde' zou wel eens wat meer gereserveerdeheid over al deze volksmennerij betreft die 'bekennende' boer aan de dag kunnen leggen. Want zo blijven wij inderdaad met zijn allen alleen maar nodeloos bezig...:

  "Volgens de Leidse rechtspsycholoog prof. dr. Peter van Koppen bekent onder druk uiteindelijk iedereen, behalve James Bond. Een rechterlijke dwaling ligt dan al gauw op de loer, maar ook zonder afgedwongen bekentenis zijn juridische bedrijfsongevallen niet uit te sluiten." BRON

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Micha Kat zal nooit voor maandag - als hij het überhaupt zou doen - toegeven dat hij er mega naast zat/zit, want hij heeft zijn waanrealiteit nodig om zijn proces aan te kunnen. Hij vecht immers tegen de Grote Satan 'het OM', en dan hij een bekennende dader niet toestaan zijn geconstrueerde realiteit aan gort te slaan.

  Bovendien beledigde Peter R. de Vries Micha Kat gisteravond zwaar door Wim Dankbaar het 'opperhoofd' van de Vaatstra-soep te noemen, en Micha niet eens bij naam te melden. Dat soort uitspraken vallen slecht bij Micha Kat, en betekenen meestal een frontale aanval met verbale beledigingen.

  Idem voor Arend Zeevat die ook een 'bigger reason' nodig heeft om zijn loonbeslag en ontslag minder banaal te laten lijken.

  Het wordt interessant om te zien hoe de heren vanavond de KLOL on air uitzending gaan invullen, en welke gekunstelde draai ze er nu weer aan gaan geven.

  Maar beter zou het zijn als de heren inderdaad eindelijk hun mond houden over dit drama, en zo sportief blijken om al de onzin die ze de afgelopen jaren hebben geproduceerd off line te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @papi edison

  Waarom moet je nou weer benadrukken dat je eigenlijk heel dom bent? Boer Jasper bekende al tien minuten na zijn arrestatie, dus dat "bekennen onder druk" slaat werkelijk nergens op.

  Het enige wat complottertjes past is dat ze hun excuses maken of even helemaal hun bek houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @jeroen @papi basij

  Sterker nog. Jasper wilde meteen bekennen, maar mocht dat niet om tactische redenen van zijn advocaat. Jasper heeft dus dagenlang de zware druk cq martelingen weerstaan om niet te zeggen wat hij al vanaf minuut 1 bereid was te doen.

  Behoorlijke bikkel ben je dan, of het viel allemaal wel mee met die onmenselijk zware druk die de recherche uitoefende.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Overigens denk ik niet dat boer Jasper heel zwaar gestraft gaat worden, gegeven zijn positieve proceshouding. In feite gaf hij zichzelf aan. De enige oneffenheid die Vlug weg moet strijken, is waarom hij dertien jaar zijn mond hield (grootbrengen kinderen, publieke opinie) en hij is nu aan het werken naar een gedeeltelijke ontoerekeningsvatbaarheid zonder kans op herhaling. Ik denk zomaar dat dit neer zou kunnen komen op zes jaar zonder dwangverpleging. Die is over vier jaar zijn koetjes weer aan het melken.

  Begrijp ik trouwens goed dat er heel veel verschillende DNA matches met boer Jasper gevonden zijn? Ik dacht voor zijn bekentenis dat het alleen sperma en haar betrof, maar nu lees ik weer dat er ook een match met een bloedspoor van hem was?

  Hoveeel DNA resten van welk materiaal werden er nou waar gevonden? Dat is relevant, want als zijn DNA ook op het moordwapen (de BH) zat en als zijn bloed ook aangetroffen werd, is dat niet meer weg te redeneren met een "secret lover" verhaal, of dat hij haar toevallig een vuurtje gaf . Heb je in feite ook geen bekentenis meer nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Er werd door de plottertjes aandacht gegeven aan de onbetrouwbaarheid van DNA materiaal, maar ook dat argument slaat nergens op, als je bedenkt dat verschillende DNA resten dezelfde match opleverden. Dan kan het geen fout of toevalligheid meer zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Merie Z., 7 december 2012 00:24:
  "Het begin is er."

  Ja. Ik heb ze daar ook om geprezen.

  Maar toch, zo reageerde Ronald Beetz indertijd ook toen hij het rapport van de Rijksrecherche over de schrijfproeven in de Deventer moordzaak had mogen in zien. En nota bene IK wilde daar toen niet in meegaan, echt waar. *) Later draaide hij bij en bleef hij van mening er wel bewijsbaar fraude is geweest.

  *) Geen link, want het is allemaal weg, zogenaamd was de database van het forum gehacked.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Gehackt, kluns, leer nou eens spellen! Of kijk eens iets na.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @Ziva 6 december 2012 23:08
  Het is over voor de plottertjes. Maandag nog even Micha Kat afhandelen, en dan is het klaar met deze onprettige soap

  En dan ben ik benieuwd hoe en wanneer er definitief met de volgende raaskallende volidioot wordt afgerekend. Letterlijk en figuurlijk. Er lijkt ook een soort van fysieke degeneratie in de bovenkamer van deze zelfbenoemde allround 'heelheidswetenschapper' plaats te vinden want het wordt werkelijk met de week infantieler wat deze kans- en werkloze promovendus op de interwebs 'verkondigd'. Zó tenenkrommend onwetenschappelijk en onintellectueel. Het is glashelder dat het deze in geestelijk verval geraakte arme drommel allemaal zwaar boven de pet is gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ja wat ik daarop te zeggen heb? Wacht effe Barra eerst effe dit, gezien 1 geel gebefte boomschors pikker,11:17 plaats Rotterdam Nederland.Das een hobby van mij vogels spotten. Ja Barra wat ik wou zeggen: als Wim zijn scheur open trekt zetten ze in China de vuilnisbakken buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. wie had nou een bloeddrinkende verkrachter gezocht achter Jasper.
  Echt liters moet ie hebben gedronken want op de PD lag niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Jan Vlug is een vrijmetselaar.
  Ik vertrouw geen woord van wat ie zegt.
  Als Jasper een echte advocaat krijgt is ie zo vrij.Er is helemaal geen DNA match.En er is een valse bekentenis. Jasper gaat zijn bekentenis intrekken. Wacht maar rustig af, Later mogen de ´debunkertjes´ allemaal nederig hun excuses maken.

  BeantwoordenVerwijderen