maandag 17 december 2012

Populisme

En daar had je hem weer. Ronald Kaatee, voorzitter Populistische Omroep Nederland. Die mocht in het kader van de omroepbezuinigingen en de discussie over de pluriformiteit weer eens zijn nood klagen in de Volkskrant. De ledenaantallen zullen vanaf 2016 niet langer bepalend zijn voor het budget van elke omroep. De minister mag samen met de NPO aan de hand van de allervaagste criteria 'kwaliteit en creativiteit' straks bepalen welke omroep over welk budget mag beschikken.

Een ramp, voorspelt Kaatee: zo'n 4 miljoen Nederlanders voelen zich absoluut niet goed geïnformeerd door de 'staatsmedia'. De NPO ziet dat kennelijk niet als een probleem, integendeel die moet er niet aan denken dat een populistische omroep toe zou treden tot het omroepbestel. 'Ik wacht nog steeds op antwoord op de vraag waar ik de programma's kan vinden die aantonen dat de islam onverenigbaar is met de waarden van een vrije westerse samenleving, die het failliet van ontwikkelingssamenwerking aantonen, die vraagtekens plaatsen bij de klimaathysterie, die het uitmoorden van de laatste christenen in veel islamitische landen aan de kaak stelt, die duidelijk maken dat Israël een oase van beschaving is in een ondemocratische woestijn, die laten zien dat het helemaal niet raar is om te spreken van de 'EUSSR' en dat diezelfde EUSSR ons rechtstreeks de afgrond in voert.'

Waar Kaatee die 4 miljoen Nederlanders vandaan tovert is een compleet raadsel. Maar ze zitten in elk geval niet bij de Populistische Omroep Nederland, die er niet eens in slaagde om voldoende leden te werven om als aspirantomroep aan de slag te gaan. De rechtse inhaalslag werd gemaakt met Wakker Nederland en Powned. Maar bovenal: de publieke omroep is er natuurlijk niet voor meninkjes van Kaatee en een paar consorten. Het gaat überhaupt niet om meninkjes, meer om een breed gedragen maatschappelijk draagvlak.

Maar erger: Kaatee begrijpt geen mallemoer van media. Als je je zo onmisbaar waant, geef je alvast een voorschot met een even onmisbare site, niet met een mislukte vormgeving uit het begin van de jaren negentig, slecht geschreven columns of video's met malloten als Peter Siebelt.

Voor de fundering van de politiek incorrecte meningen moet je je licht opsteken in het 'internetriool', schrijft Kaatee, en dat is precies de plek waar ze thuishoren. Laat de onderbuik van Nederland vooral leeglopen op onooglijke sites vol fulminerende reaguurders. Maar bevuil het publieke bestel er niet mee,

25 opmerkingen:

 1. "met een mislukte vormgeving uit het begin van de jaren negentig "

  Yessss!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zou pas zorgelijk zijn wanneer er niet minstens 4 miljoen mensen zijn die zich niet volledig geïnformeerd voelen door de publieke omroep. Immers dat zou betekenen dat de Staatspropaganda waar Katee zou bang voor is werkt.

  Bovendien wordt aan de onderwerpen die Katee aanhaalt wel degelijk aandacht besteedt. Meestal leidt dat echter tot de conclusie dat het allemaal wel meevalt, of dat de onderbuik-meningen volstrekt leugenachtig zijn. Dat Katee en zijn populistische rechtse achterban dat niet realiseren leidt dan weer naar geluiden als "Tegenlicht moet toegankelijker gemaakt worden". Dat is pas ongelukkig.

  Maar goed, als Katee meent dat er een behoefte van minstens 4 miljoen Nederlanders niet wordt ingevuld wat let hem dan om een fraai PON Youtube kanaal op te richten? Met een miljoen subscribers maakt hij niet alleen zijn business case geloofwaardig, maar laat hij ook zien dat 'leden' wel degelijk leidend moeten zijn bij het toekennen van programma-subsidie's.

  Tot dan mogen we denk ik blij zijn dat figuren als Katee niet de kans krijgen hun eigen Bierstube op de publieke kabel krijgen om hun idee van "Alle Menschen werden Brüder" uit te rollen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij moet toch ergens zijn incourante ringtones verkopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja... Reality has a liberal bias.

  Waaruit maakt Katee op dat maar liefst vier miljoen Nederlanders zich niet vertegenwoordigd zouden voelen door het omroepbestel? Zelfs als dat getal niet achterhaald zou zijn, is dat nog steeds een minderheid en zeker geen "vox populi". Bovendien werd er goed geluisterd naar deze signalen, waardoor we dus al twee rechtsere omroepen erbij hebben en programma's hun manier van journalistiek bedrijven goed onder de loep namen. Het is gewoon nooit goed.

  Vreemd vind ik ook dat hij zich erover beklaagt dat er geen omroep is met dezelfde retoriek als Breivik, die allemaal feitelijke onjuistheden zou moeten aantonen. Hij noemt al een paar voorbeelden.

  Maar het klapstuk is toch wel zijn dreigement uit de laatste alinea:

  Wil de PVV wat minder reden hebben om straks weer fors te (laten) bezuinigen op de publieke omroep

  Hahaha, want daar heeft de PVV ook zoveel invloed op -NOT-

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Nieuwsbreker. Of je blijft hier weg met je viespeukerij of we laten je Wordpress blog offline halen. Er staat genoeg op dat niet in overeenstemming is met de voorwaarden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat punt.nl account was hij ook al snel kwijt na een paar klachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @jeroen
  Ik heb heel erg met je te doen als jij regelmatig e-mail van Nieuwsbreker in je mailbox vindt met dezelfde onzin als hij hier op Barracuda plaatst. Er is geen toegevoegde waarde in de reacties van Nieuwsbreker in het vorige topic hier en ik ben dan ook blij dat Barracuda ze inmiddels heeft verwijderd. Toch wil ik de hoogtepunten van Nieuwsbreker van gisteren nog even op een rijtje zetten opdat wij niet vergeten:

  Jaren 70 brildrager
  Smoel houden
  Een grotere randdebiel dan jou bestaat er gewoonweg niet.
  Jou mening kan de vuilnisbak in.
  Nieuwsbreker met een stijve toverstaf
  Je kunt mijn komkommer zuigen zuster!
  Stop mij te emailen met je ranzige kebab neus, Goyim slet want ik moet je niet
  Van nu af aan, van nu af aan: stoephoer!
  Hoe is je naam nu, stoephoer!


  Het heeft geen zin om met lieden in discussie te gaan die alleen maar kunnen schelden. Schelden doet zo iemand maar lekker op zijn of haar eigen webblog en als je met zo iemand in disussie wilt gaan, dan kan dat daar ook. Het zou me overigens niks verbazen als Jeroen op het weblog van Nieuwsbreker een permanente ban heeft of dat zijn reacties worden gemodereerd. Ik heb toevallig eens even gekeken op dat weblog en je weet gelijk hoe laat het is. Koekoek! Een klein voorbeeld van de startpagina:

  nieuwsbreker
  The greatest WordPress.com site in all the land!
  Syrische gevechts vliegtuigen bombaderen Damascus
  december 16, 2012


  Daar hoef ik niks meer aan toe te voegen. Na zijn proza op Barracuda sluit Nieuwsbreker af met een stoere uitspraak uit de film "Young Guns 2". Wat zou hij hiermee bedoelen?

  I'll make you famous!

  Als Barracuda een psychiater zou zijn, dan denk ik dat Nieuwsbreker hem zeker beroemd kan maken. Nieuwsbreker heeft de potentie om "Micha Kat" van de troon te stoten als het gaat om het favoriete afstudeerobject in de psychiatrie. Alleen ontbreken bij Nieuwsbreker de journalistieke kwaliteiten. Daarom probeert hij aandacht te genereren met zijn gescheld hier. Jammer!

  Welke titel zou ik nu krijgen van Nieuwsbreker? Stoephoer is al bezet en ik bijt in komkommers.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Even met zijn allen bij Wordpress klagen en wegjagen die idioot.

  http://en.support.wordpress.com/contact/

  Meldt vooral ook dat hij mensen bedreigt en uitscheldt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @merie

  Compleet met je eens, hoewel ziva en barracuda geloof ik eerder het doelwit van nieuwsbreker waren dan ik. Wel vond ik het nogal creepy dat hij persoonlijke details over mijn broertjes en zusjes wist te melden op deze site. Blijkbaar zit hij wel je facebook te checken om daar vervolgens vunzigheid over te gaan roepen en te intimideren.

  Wat ik me afvraag is of nieuwsbreker iets zou willen bereiken, of dat het een "l'art pour l'art" troll is. Als hij iets wil bereiken en het lukt hem om op een normale manier uit te leggen wat dan precies, kan hij misschien geholpen worden met een effectievere aanpak.

  Maar dat zal hij dan inderdaad vanaf een nieuw blogje moeten doen. Nieuwe ronde nieuwe kansen!

  p.s. Persoonlijk vind ik nieuwsbreker minder interessant als studieobject dan papi, omdat hij veel eendimensionaler is en nauwelijks een ontregelend effect heeft. Hij is een beetje als de drilboor die je aan het eind van de straat hoort, maar na verloop van tijd niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hij begon zo netjes met "goedemorgen" om 10.35 uur(!) , en stapte hiermee gelijk zijn virtuele wereldje binnen. Waar zou hij nu zitten, met een 24/7 Touret nieuwsbreekroes en een dergelijke woordenschat in het hoofd.

  @ruud
  Ik had in 1970 ook al een bril, wat is daar mis mee? Moeten we niet een Jaren 70 bril hoofd meldpunt oprichten?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier Papi, heb je wat te lezen

  https://sites.google.com/site/breivikarchief/2083

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @jeroen
  Ik werd toen soms uitgemaakt voor "brillenjood". Nooit iemand mee weggekomen voor zover ik kan weten. Sloeg er gelijk op los, mocht van mijn vader geen jodenhaat accepteren, terwijl wij katholiek waren, mooi he?
  Opvoeden doe je zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. geen schreef:
  "@ruud
  Ik had in 1970 ook al een bril, wat is daar mis mee? "

  Ik al in 1965, qua verplassen gesproken! En ik was al in 1988 op internet!!
  Ik ben alteid de bestigste!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ruud
  Hobbyscoop met cassettebandjes, 1200 baud modem, 1986 nu jij weer! Lekker puh.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @geen

  Those days. Eerst had ik een een Vic20 en later een C64 met ook een 1200 baud modem erbij en dan trollen op een amerikaans BBS. Duizenden guldens aan telefoonrekeningen hadden m'n ouders en ik m'n broertje er maar de schuld van geven dat hij sexofoon wendy zat te bellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja hoor, en KPN ISDN dubbele snelheid, maar ook dubbele rekening, merkte ik te laat en moest het zelf betalen. Toch mooie technische tijden. Iedereen had uitsluitend illegale software, en helegaar niemand keek op pornosites.


  BeantwoordenVerwijderen
 17. Boys and their toys..;-)

  @Arminius

  Aleichem Shalom. Thx!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo te merken is @papi met zijn @nieuwsgaai aan zijn Santiago de Compostela begonnen. Halen ze nooit voor vrijdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @barracuda
  Ik heb lang genoeg gewacht op jouw zogenaamde snoeiharde mondsnoerende reactie op @papi crimineel. Hij blijft uit, maar uit zich in decadentie en en ban op een of ander maatschappelijk stijlfiguurtje. Gelukkig kwamen @jeroen en @ziva en een aantal andere reaguurders op voor deze verwerpelijke kongsi om een aangifte tegen een breivicactivist te bemoeilijken. Dat is nu precies de reden dat Kat ongenaakbaar tegen heilige huisjes aan kan schoppen. Maar kom niet aan mijn kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zijn jullie het ook wel eens zat om elke dag hele lappen onzinnige tekst (10 A4'tjes is niks) te tikken en te versturen naar het Openbaar Ministerie, advocaten, pers en weblogs? Dan heb ik de ideale oplossing voor jullie: de Wim Dankbaar Spambot!

  Deze fantastische spambot verstuurt net als Wim Dankbaar hele lappen onzinnnige tekst, alleen veel vaker en sneller dan Wim Dankbaar dat zelf kan. Is dat mogelijk? Ja, dat is mogelijk. Het is echt ongelooflijk!

  Wacht niet te lang met bestellen want op=op en voor elke mailbox geldt vol=vol!  BeantwoordenVerwijderen
 21. @merie z
  Spambots , newsbots is vanouds het oorspronkelijke stompzinnige en kansloze bestaansrecht van het dataverstokende luceratieve roddelweb. Niks nieuws onder de zon dus. Volle mailbox? Wat is dat voor een laffe lulsmoes?. Doe je plicht, en lees jouw arbeidsovereenkomst nog eens na.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wim Dankbaar kan ook erg lachen om de Wim Dankbaar Spambot (waar ik overigens niets mee te maken heb), NOT!!!

  Wim dankbaar 17 december 2012 om 20:08
  5000 euro voor degene die de identiteit achterhaalt van de klootzak die deze website blijft bestoken met dit soort spamberichten:

  roaldkoch@spamavert.com
  37.130.227.133
  Geplaatst op 17 december 2012 at 20:02


  Wim Dankbaar heeft nog niet eens excuses gemaakt aan al die onschuldige mensen die hij onterecht heeft geterroriseerd, laat staan dat hij spontaan 5000 euro heeft gegeven aan bijvoorbeeld Stepanie. De extra lange revalidatieperiode voor haar hartklachten, die ze dankzij de terreur van Wim Dankbaar heeft gehad, zal meer gekost hebben.

  Maar nee, Wim Dankbaar looft 5000 euro uit om een spammer te achterhalen. Zo'n zieke geest verdient het om gespamd te worden. Nu weet Wim Dankbaar ook eens hoe vol de mailbox van Jan Vlug is dankzij Willempie en zijn complotslaafjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dankbaar, is slappe hap, terwijl @ziva ooit dweepte met deze doorgesnoven Eppo!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. > Hobbyscoop met cassettebandjes, 1200 baud modem, 1986 nu jij weer! Lekker puh.

  Heb ik overgeslagen. 1991 386SX 16 MHz, 2MB later 8. 2400 baud meteen, tijdje later overgekocht van collega. Weer iets later 14k4, heb ik nog steeds ergens liggen als reserve.

  BeantwoordenVerwijderen