dinsdag 1 oktober 2013

Victoria

Het was op zijn minst verfrissend dat het bij Klokkenluideronline de laatste weken nou niet eens draaide om het aanhoudende geklaag van de zelfgeobsedeerde webmaster, die werkelijk geen stukje kan tikken zonder zichzelf in de kopregel te vermelden. Nee, er was zowaar weer eens een nieuwe case, waarvoor Micha Kat helemaal naar Ierland afzwaaide voor een stukje hard core reporting. Daar bevond zich een Nederlandse vrouw Victoria die het slachtoffer zou zijn van 'bizar machtsmisbruik van de pedomaffia'. Ten minste twee politieagenten hadden kinderen bij haar verwekt, die haar overigens ook nog werden ontnomen.Gisteren volgde het laatste deel.

Maar helaas, de sekte van Kat reageerde verveeld op al die onthullingen. Eerst was er al ergernis over de vele sfeerbeelden - Micha achter de Guinness in de kroeg, Micha op de grasmat van Phoenix Park - maar er was ook nog eens twijfel over die Victoria. Waar was het wederhoor? Waar bleef die pedomaffia? 'De wereld pleurt van ellende uit elkaar en hier maken we ons druk om Victoria.'

Was ook weer geheel Kats eigen schuld. Die heeft een uitgelezen kans laten lopen om die Victoria eerst eens fatsoenlijk haar levensverhaal te laten vertellen. Hoe was het allemaal gekomen, hoe was zij in Ierland verzeild geraakt en hoe had zij de mannen ontmoet die haar zwanger hadden gemaakt? Maar binnen de kortste keren stond Kat alweer met scheepstoeter op straat, druk gesticulerend met stukken en voortdurend over zijn schouders kijkend, alsof het gebouw achter hem elk moment in elkaar kon storten. Pas veel later kwam Victoria zelf in beeld, in ultrakorte snippets, waaraan werkelijk geen touw was vast te knopen.

Maar misschien was er wel een reden voor die gefragmenteerde aanpak. Het lijkt er namelijk sterk op dat de case niet zo sterk was als Kat stiekem had gehoopt. Geen spoor van pedomaffia.Wel kroop zo langzamerhand een andere aap uit de mouw: 'Victoria was eenzaam en liet zich verleiden door Garda Paul Condon'. Waarmee de suggestie van een brute verkrachting helaas ook al in rook opging.

Maar erger: binnen de kortste keren ontstond er bij Klokkenluideronline weer een door Francis Capelle aangezwengelde discussie op wiens kosten Kat nou eigenlijk naar Ierland was afgereisd en begon in zijn kielzog ook Arend 'Argusoog' Zeevat zich te beklagen over hoe hij door Kat was afgeserveerd. Dat etterde zelfs nog dagen door: 'Je bent en blijft een narcistische aso Micha!' Gisteren dreigde het hele tienjarige kippenhok aan Kabeljouwse twisten ten onder te gaan.

Waarbij Kat natuurlijk weer in zijn gebruikelijke slachtofferrol kroop: 'Overal moet en zal iets achter zitten, er moeten en zullen geheime agenda’s in play zijn. Micha moet wel zelf een pedo zijn, voor de Mossad werken of voor Demmink, etc' Hmm, waar kent Barracuda dat ook maar weer van? 

19 opmerkingen:

 1. Fijn. Het blijkt dat die Kat gewoon in het mooie schiedam van mij woont. Wordt toch maar tijd dat deze oplichter het kattepadje neemt naar een ANDERE stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Ik: Dat kan ik als stadsgenoot van harte beamen. Kan hij niet bij Victoria gaan wonen? Overigens is het Raadhuys waar ze hun tienjarig bestaan gaan vieren toch al een tijdje failliet?

  Bizar overigens hoe Micha die Condon eerst voor seriemoordenaar en verkrachter uit gaat maken, terwijl Victoria zelfs met de pet van die agent op op Facebook stond. Hoeveel meer "consensual" wil je het hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn die "Banzaibots" trouwens van jou? Wat goed!

   Verwijderen
  2. Zaterdag 31 augustus jl. heeft Brasserie Stadhuis op genoemde locatie haar deuren geopend.
   Financiert Kat dit feessie overigens uit de opbrengsten van de Micha-claim? Een mooie gelegenheid om hier even opening van zaken over te eisen, me dunkt.
   Benieuwd tot hoe diep het tot Kat's achterban is doorgedrongen dat Micha met 'Victoria farce' een diepe minachting heeft getoond m.b.t. de verstandelijke vermogens van zijn sheeple. Dan wel is zijn minachting gewoon terecht hetgeen de paar vaste reaguurdertjes min of meer blijven bevestigen.
   Of mogen sommigen wel uit de Micha-claim ruif mee bunkeren en anderen soms weer niet?
   Kom kat-volgertjes, stel eens een paar kritische vragen joh. Want daar vinden jullie je -voor wat betreft wat er allemaal mis is in onze maatschappij- toch ook zo goed in?

   Verwijderen
  3. Inderdaad.. net geopend...

   Verwijderen
 3. Arend was gisteren nogal boos dat kat kennelijk zijn donaties gebruikt voor rijlessen: http://s22.postimg.org/47mnuksb5/Factuur.jpg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die is er inmiddels al in geslaagd om zowel het adres als het mobiele nummer van Micha online te zetten.

   Verwijderen
  2. Mooi ook hoe Micha Kat begint te stotteren over zijn 'rijbewijs-donatie'. Na het eerst glashard te ontkennen sputtert Kat door met het hilarische maar als je vervalste stukken post op mijn site met valse en absurde beschuldigingen dat ik een dief ben en mijn sponsors bedrieg,. Vervalst poststuk, ja mensen, vervalst. Kijk maar zelfs de poststempel met mijn postcode hebben ze vervalst. Zo werken die satanisten. Ze willen allemaal Micha Kat KAPOTMAKEN.....

   Arme Micha, zet hij zijn Micha-no-claim 'eigen risico' gelden in voor zoiets nuttigs als een rijbewijs ipv wijn en bier, heeft iemand dat weer stiekem staan te fotograferen.

   Zo kan je als leidinggevend onderzoeksjournalist met stalen zenuwen en onderkoelde emotie's toch niet werken? Dat is vragen om angstaanvallen, depressie's, of manisch geschreeuw.

   Dus, remedie? Een door alcohol gevoed geschreeuw in de categorie "Urgent Call", met wat debriefing geneuzel over het 'shut down' doom gecopypaste van infowars in 3,2,1.... dagen?

   Verwijderen
  3. @Ziva: "een door alcohol gevoed..."
   Micha's overgrootvader was rond 1900 geneesheer in het Rijkskrankzinnigengesticht te Medemblik, alsook een fervent drankbestrijder: "De belangrijke en bijna altijd schadelijke uitwerking van den alcohol op den mensch doet verlangen naar den tijd, waarin dat gif maar niet zoo gemakkelijk voor iedereen altijd verkrijgbaar zal zijn [....]" Appels vallen soms best ver van de boom.

   Verwijderen
 4. Ik vind Arend's kritiek op Micha trouwens ook niet fris. Hij heeft het vooral over de "innerlijke NWO" (wat ik op zich wel een vondst vind) bij anderen, terwijl hij die van zichzelf en de gewetenloze manier waarop hij de zaak Ben vd Brink exploiteerde voor het gemak maar over het hoofd ziet. Hij lijkt Micha ook alleen te bestrijden omdat deze hem uit een stichting gooide. Omdat Arend's ego gekrenkt werd.

  Op zich kloppen Zeevat's noties over Micha wel. Maar ehh.. Waarom hoorden we Arend nooit over Micha's narcisme en asociale gedrag toen hij nog belang bij hem had? Waarom bood hij daar een platform voor, terwijl hij hem toen ook al helemaal doorhad, als ik hem goed belees? Wat voor belang had Arend bij het in de ether gooien van het stompzinnige geraas en getier van Kat?

  Het is veel relevanter als Arend het over zijn eigen fouten gaat hebben. Dit heeft geen impact, want zelfs de sufstgeblowde plottertjes hebben nog door dat dit alleen maar over de rancune en het ego van Arend gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De aanpak van die 'case' is Micha's zoveelste journalistieke failliet. Filmpjes van een kwaliteit waarvoor een scholier zich zou schamen, een totaal gebrek aan achtergrond en een verder volstrekt onsamenhangend verhaal. Wel mooi dat Micha in Ierland is, want daar komt z'n voorkeur voor kekke engelse terminologie goed te pas. Overigens 'exposed' hij zichzelf nog even als de klaploper die hij is wanneer die bedelares met kind haar bekertje omhoog houdt: "Ik heb toch al twee euro gegeven?"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kekke terminologie als "epiloge"?

   Verwijderen
  2. Tja, spelling.... 'Resistance' is natuurlijk veel belangrijker, en winnen op alle fronten ook.

   Verwijderen
 6. slaafNL
  1 oktober, 2013 at 16:51


  Worden de donateurs ook geinformeerd over de “Micha Claim” en kan iedereen een gratis drankje verwachten voor de moeite?

  Kan er misschien toegegeven worden dat er om te beginnen juridisch helemaal NIETS te halen viel om de Micha claim te rechtvaardigen?

  Dat noemt men ook wel ‘kicking the can down the road’.

  Nooit geen antwoord(en) op te verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik herinner me dat ik Klokkenluideronline helemaal in het begin best een goed idee vond. Dat idee was: echte klokkenluiders, dus mensen die door hun functie over inside information beschikten, anoniem aan het woord te laten over misstanden in hun bedrijf of organisatie.
  De oudste pagina van KLOL die via de Wayback Machine is te achterhalen (2 oktober 2003) heeft een mooie menubalk met de items Accountancy | Advocatuur | Corporate | Klokkenluiders | Media | Politiek | Rechterlijke macht | Schiphol. Een veelbelovend begin. Frans Laarmans zou er zijn vingers bij hebben afgelikt!

  Drie jaar later hebben bijna duizend lezers van KLOL zich, getuige de "Gebruikerslijst", als sympathisant laten registreren.

  Na dat veelbelovende begin vliegt Kat, op KLOL en op zijn tweede site "NRC Ombudsman", steeds vaker uit de bocht. Het is wel aardig om te zien dat er vanaf het begin mensen zijn die Kats leugenpropaganda aan de kaak stellen. Zie b.v. op deze pagina de reacties van een zekere "IS dat eigenlijk wel zo". Die heeft het over "een clubje mentaal uitgedaagden". De periode 2006-2013 heeft hem volop gelijk gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Micha misbruikt de term "klokkenluiden" voor van alles dat werkelijk niets met klokkenluiden te maken heeft en verpest daarmee de markt voor werkelijke klokkenluiders.

   Verwijderen
  2. (Bij mijn tweede en derde link is iets misgegaan, ze verwijzen niet naar de Wayback Machine maar naar de oorspronkelijke pagina's, die niet meer bestaan. Hieronder de correcte links.)

   http://web.archive.org/web/20060929174430/http://www.klokkenluideronline.nl/modules.php?op=modload&name=Members_List&file=index

   http://web.archive.org/web/20070808041938/http://www.nrcombudsman.nl/artikel/822/wim-kohler-komt-in-actie-tegen-ombudsman.html

   Verwijderen
 8. Je kan er op wachten dat Kat een jankverhaal komt ophangen waarin hij het hele 'feest' zogenaamd alsnog afblaast.
  En Wim Dankbaar zit al in de startblokken om dit stukje 'klokkenluiders markt' in te pikken. De gebruikelijke groteske 'koppen' van klol neemt hij al over;
  Peter R. is helemaal in paniek

  Tuurlijk Wim. Keep on dreaming.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O.T., maar dit is ook een verbijsterende inkijk in de onkunde, onwil of onmogelijkheid in Dankbaars belevingswereld om bepaalde dingen waar te nemen;
   De onmogelijke inhaalrace van Jasper

   I.p.v. dat Dankbaar hier inderdaad met een 'reconstructie aantoont' dat het fysiek onmogelijk is dat Jasper op zijn fiets Marianne op haar gestolen fiets kon inhalen maakt hij er juist een schertsverhaal van dat Jasper Marianne dus al veel eerder had ingehaald cq had kunnen/moeten inhalen.
   Dankbaar sluit dus domweg uit dat -ondanks dat Jasper vertelde stevig te hebben moeten doorfietsen om Marianne in te halen- gewoon gewacht heeft op een geschikte plek om Marianne van haar fiets te trekken.
   De onmogelijkheid van de inhaalrace zit dus uitsluitend in de bovenkamer van Wim.

   Het is en blijft een zeldzaam en onwaarschijnlijk tunnelvisie geval, die Dankbaar.

   Verwijderen