dinsdag 21 juli 2015

Meerval

Bummer. Besteed je 25 jaar van de kostbare leven aan het zoeken naar het monster van Loch Ness, kom je uiteindelijk tot de conclusie dat het een meerval moet zijn geweest.

Steve Feltham verkocht al zijn bezittingen in 1991 om nog maar een ding te doen: het jagen op het monster van Loch Ness. Na 25 jaar geeft hij het - moegestreden - op.

Feltman is uitgekomen op meervallen omdat hij vermoedt dat Victorianen die hebben uitgezet in het geheimzinnige meer ergens in de jaren dertig. Vanaf dat moment zijn er (veel meer) meldingen geweest van zeemonsters.

Geen slechte gok. Een beetje meerval, ook wel visduivel genoemd, kan al gauw vijf meter lang worden. Hij heeft een voorkeur voor grote, diepe meren. Maar Barracuda heeft nog wel een andere hobby voor Feltman: het ijsmonster van Lagarfljót op IJsland.

2 opmerkingen:

 1. Ik was nog in het oude huis van Aleister Crowley -Boleskine House- aan het meer van Loch Ness, toen die nog eigendom was van Jimmy Page. Als ik het goed begrijp dateren de eerste waarnemingen van Nessie al van voor 1933, rond de tijd dat Crowley daar ging wonen. Crowley was nogal een practical joker en het zou me niets verbazen als hij reeds bestaande geruchten over dat monster wat aangezwengeld heeft, gewoon omdat het kan. Bij beforeitsnews denken ze dat de Nessie waarnemingen het gevolg zijn van wat mislukte zwartmagische experimenten die Crowley daar uitvoerde.

  In die context is dit een leuke documentaire: Aleister Crowley: The Other Loch Ness Monster

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inverness, ben er ooit geweest, onvergetelijk mooi, afgezien van het highlandcomplot der complotten.

   http://www.dailymail.co.uk/travel/article-2612305/Value-Loch-Ness-monster-tourism-industry-assessed-Scottish-seminar.html

   Verwijderen