vrijdag 3 juli 2015

Autoverkoper

Begin 2014 werd Toine Manders opgepakt door de fiscale inlichtingen- en opsporingendienst FIOD. Wegens verdenking van belastingontduiking. Er zouden meerdere invallen zijn gedaan in onder andere Den Haag en Cyprus.

Manders ontdekte ooit als scholier een straffe overeenkomst tussen fascisme, communisme en de moderne verzorgingsstaat. Bij alle drie beperkt een machtige overheid de vrijheid van haar burgers. Het grootste schandaal van de verzorgingsstaat was volgens Toine de gelegaliseerde roof die de Belastingdienst bedrijft. Een almachtige staat steelt tot tweederde van het inkomen van de burger. Geld dat vervolgens wordt verspild of nog erger, wordt gebruikt om mensen lastig te vallen of tegen te werken.

Dat was toen, want die arrestatie is hem blijkbaar niet in de koude kleren gaan zitten. Quote weet te melden dat Manders zijn adviesbureau Haags Juristen College heeft opgeheven, en autoverkoper is geworden. De appel valt nooit ver van de boom. Te meer daar hij daarvoor een adresje heeft in Las Vegas en men 'de laagst mogelijke belasting' bij invoer kan berekenen. De oude vos.

Of hij nog moet voorkomen voor het leveren van illegale trustdiensten, deelname aan criminele organisatie en het helpen van klanten bij het plegen van strafbare feiten als faillissementsfraude, fiscale delicten en valsheid in geschrifte, blijft vooralsnog volstrekt onduidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten