maandag 27 juli 2015

TekkelSommige zaken etteren eindeloos door, vooral omdat plotters menen dat het internet de problemen wel even voor ze oplost. Melder van misstanden Nico van den Ham had afgelopen vrijdag zijn Showproces, een wraking van de wrakingskamer die weer moest oordelen over de behandeling van een van zijn zaken door de Amsterdamse rechtbank. Nico roept nu al maanden dat hij als 62-jarige door woningcoöperatie Stadsgenoot op straat wordt gezet (lees: vermoord), maar intussen zit Nico nog altijd hoog en droog in zijn Amsterdams huurappartementje.

Dat het voor buitenstaanders allemaal niet meer is te volgen, blijkt wel uit een filmpje van medestanders die denken dat deze zaak heeft te maken met Nico's 'aanhouding' van een pyromaan (backgrounds). Omdat Van den Ham zeer selectief is met de publicatie van zijn correspondentie, zou je hem nog bijna gaan geloven ook. Maar wie eens wat langer rondspit in de enorme lappen tekst op zijn site over 'staatssmeerlapperij', komt met veel moeite de nuance tegen die Van den Ham zijn lezers onthoudt.

Zo is er een veroordeling wegens beledigingen op zijn website aan het adres van medewerkers van Stadsgenoot, een vordering van 12.000 euro omdat Van den Ham de gewraakte stukken niet verwijderde (of ze rustig weer op een andere blog zette) en de proceskosten niet betaalde, een huisuitzetting wegens een vermeende huurachterstand, waarvan hij ontkent dat daarvan sprake is (let op: speelde enige maanden voor het bovengenoemde deurwaardersexploot) en daarnaast heeft Stadsgenoot de rechter ook nog moeten vragen om toegang tot zijn woning te verschaffen om renovatiewerkzaamheden uit te voeren die Van den Ham als huurder weigerde. De zaak van vrijdag gaat over de huisuitzetting, niet over Nico's vermeende rol als pyromanenjager. De vraag is of Nico zelf het onderscheid nog kan maken.

Ook nog lang niet opgelost: de huisuitzetting van Bea van Kessel. Vorig jaar deed de Brabantse eindeloze pogingen om niet haar koophuis uitgezet te worden na een hypotheekachterstand, maar wat ze ook probeerde - uitschrijving uit de 'club van Beatrix', een burgerarrest van een deurwaarder en een heel nieuwe identiteit in het kader van Ikclaimmijnnaam - het mocht allemaal niet baten.

Op haar oude huis schijnt een bod te zijn uitgebracht, maar de hypotheekachterstand is nog niet weggewerkt. Het wordt betalen of dagvaarden. Dus heeft de deurwaarder haar onder druk gezet om contact op te nemen met de Rabobank en uiteraard mag heel internet weer meegenieten. Na tien minuten loopt het gesprek al helemaal vast, want Bea wil niet naar de rechter voor haar meningsverschil. Maar, zegt ze, gelukkig is er internet zodat het volk van Nederland kan beslissen, houdoe! Yep, dat gaat met nog geen 200 impressies vast en zeker lukken.

Het goede nieuws is dat Bea en haar stoere vriend (alias Vitalifeiten) een nieuw wapen in de strijd hebben geworpen: Een tekkel met green screen. Bij de Rabo sterven ze nu al duidend doden.

28 opmerkingen:

 1. Die snoevereintjes allemaal in een gesloten inrichting doen. Hebben ze alsnog een DAK boven hun knarrie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zich in zelfbeklag wentelende Nico van der Ham kan een voorbeeld aan de Vitalifeitjes nemen: blijven lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Totdat er niets meer te lachen valt en dat ze allemaal achter gezeefde lucht zitten in een kamertje van 4 bij 4 meter!

   Verwijderen
 3. De laatste stuiptrekkingen van Nico worden steeds meer zichtbaar, uitspraken van de wrakingskamer en de uitzetting vallen voor Nico allebei negatief uit. Hopelijk spreekt de rechter bij de uitzetting ook verplichte psychiatrische behandeling uit,maar dat zal wel niet.

  Vitalifeiten weet dat betalen en procederen in hun geval geen probleem is.Gewoon de hele uitkering van Bea verdelen tussen de rabobank en de alimentatie, eten kan Bea altijd nog uit de vuilnisbak of van de uitkering van beroepsblower Vitaliti.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die wrakingspogingen zijn m.i. alleen maar bedoeld om de uitzetting te traineren. In een wrakingszaak beginnen over menselijkheid is vooruitlopen op de inhoudelijke behandeling, terwijl het daar niet over gaat.

   Verwijderen
 4. Het filmpje van het verjaardags'feestje' van de tikkende tijdbom Vitaliti is ook zo hilarisch.
  We zien en horen bijvoorbeeld Erwin Lensink weer iets oreren waar werkelijk geen touw aan vast te knopen is en Myra van wrc Rotterdam die vanuit een andere realiteit gewichtig staat te doen dat haar uitstapje naar de Bilderberg conferentie 'keihard werken' was. Damn, wat Dankbaar's sidekick André Vergeer aan 19 A4 kantjes volkalkt om te zeggen dat hij eigenlijk helemaal niets te melden heeft dat doet Myra met haar 'reportages'.
  Het filmpje van dit Vitali'feestje' zou ook zo maar verward kunnen worden met een promotie filmpje met een gezellige sfeer indruk van de gesloten afdeling in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Het is geen toeval dat deze mensen elkaar 'gevonden' hebben. Alleen Dankbaar en Micha Kat missen we in dit feestgewoel.

  Wat een volk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "...en Myra van wrc Rotterdam die ... "

   Wellicht een detail, maar ik zie nog steeds meerdere mensen deze fout maken.
   Het is:
   Maria (van Boekelen) van WACRotterdam
   en
   Myra ('de Bey' oid, maar wie niet zeker of dat haar echte naam is) van Talk2Myra.

   Dat zijn 2 verschillende personen.

   Verwijderen
  2. o nee, niet 'de Bey', maar Myra de Weerdt dus
   Maria van Boekelen: WACRotterdam
   Myra de Weerdt: Talk2Myra

   Verwijderen
  3. Ah, oké. Thnx.
   Dat is dan een Dankbaartje mijnerzijds (geheel vooringenomen, niet of slecht of eenzijdig geïnformeerd en een aanname zonder nadere check).

   ;-)

   Verwijderen
  4. @Johan,

   als het een loepzuiver Dankbaartje was geweest, dan had je Barend na het verstrekken van de juiste informatie wel als betaalde trol van het OM afgeserveerd :-)

   Heeft iemand trouwens dat wachtwoord al te pakken?

   Verwijderen
  5. Oh, RiK is inmiddels ook zonder wachtwoord te lezen.

   Verwijderen
  6. Ja, Maria en Myra hebben een beetje dezelfde stem en hetzelfde soort accent (regio Den Haag of Rotterdam). Maar verder geen verband. Denk ik ook.

   Verwijderen
  7. Bea's vraag aan het eind van het Rabobankfilmpje heb ik vrijwel letterlijk hier staan en die beantwoord ik ook. Dat heb ik haar zojuist ook via een PM op Facebook verteld. Benieuwd of ze er iets mee doet.

   Verwijderen
  8. > de Bey o.i.d.

   Myra Mbye. De achternaam van haar man, vermoed ik.

   Verwijderen
 5. e vitalifeitjes hebben een onverwoestbaar optimisme. Ze zijn lief volkomen kritiekloos en de tekkel heeft een paar goede baasjes. Nico is ook een dierenliefhebber maar met dezelfde plaat voor zijn kop. Ik geloof best dat zowel Nico als de vitalifeitjes het beste met de maatschappij voor hebben dus geef ze gewoon een huisje met een moestuintje in nergenshuizen, beheer de financiën en laat ze gewoon gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het niet @dorothy.

   Als ik die Bea haar misnoegen zo tegen de diverse instanties hoor kenbaar maken en dat ze er heilig van overtuigd is dat -mensen zoals zij- alleen maar rechten hebben en geen enkele plicht...
   En dat stupide gezwets over een 'natte inktversie' van een hypotheekakte...
   Bovendien liegt ze dat ze barst over dat ze die hypotheek volledig heeft afgelost en dakloos in een auto woont...
   En als klap op de vuurpijl beurt ze een uitkering waar ze werkelijk echt helemaal niets anders tegenover zet dan een beetje blowen, rondhangen en mensen lastigvallen. Terwijl die Vitaliti echt een wandelend kruitvat is. Dat kereltje zit zo vol gefrustreerde agressie -wat hij zeg maar een beetje zogenaamd in 'liefde' kan kanaliseren- maar dat gaat een keer vreselijk mis.

   Nico daarentegen is echt een psychiatrisch patiënt. Die verdient een liefdevolle opvang. Als die man dat toch eens zou toelaten dan zou zijn leven er op slag een stuk zonniger uitzien. Nu duwen opjutters als Steve Brown en Micha Kat hem alleen maar dieper de shit in.

   Verwijderen
  2. Ja dat is triest om te zien.Nico is zichtbaar vereerd dat zowel Steve en Micha hem opnemen in hun gezelschap. De vitalifeitjes en hun gestoorde aanhang erbij die de regels van het spel niet wensen te begrijpen en duidelijk niet geleerd hebben van hun ervaringen.

   Zeevat heeft echt een toontje lager moeten zingen omdat hij het wel degelijk in zijn portemonnee voelde en houdt zich nu gedeisd. De meest verstandige van het stel al zal het nog steeds wel financieel moeilijk gaan.
   Ben van den Brink zit als 'klokkenluider' in het gevang. Dat hij daarbij bedreigingen en nog wat andere dingen op zijn kerfstok heeft wordt daarbij ' vergeten'.
   Nico staat bijna op straat.
   Micha durft het land niet meer in want die zit dan gelijk in het gevang en er zijn nog wat akkefietjes.
   De enige die het nog redelijk slim speelt is Steve Brown, die gaat 'verontrust' met de camera op stap, geeft een voedselpakketje hier en daar en gaat gewoon naar huis.

   Verwijderen
  3. Mag ik een teiltje graag?

   Verwijderen
 6. Toch, bij Nico blijf ik altijd een beetje het idee hebben dat ie oprecht misstanden aan de kaak wil stellen, en anderen onbaatzuchtig probeert te helpen, en daarmee valt ie voor mij in een compleet andere categorie als Kat, Dankbaar, Vrijland, etc die zelfzuchtig en kwaadaardig zijn imho.

  Alleen.. het gaat allemaal zo vreselijk onbeholpen. Ik heb echt geprobeerd er chocola van te maken hoe die hele toestand met de 'brandstichter' nu eigenlijk verliep, maar echt, Nico's verhalen zijn een grote brij.
  Stel dát ie daarin gelijk heeft, dan nog, de manier waarop ie gelijk probeert te krijgen heeft maar één effect: z'n eigen ondergang.
  Goedbeschouwd deert het alle personen van de woonverening geen ene reet.

  M.a.w. als ie gewoon een iets andere toon aan zou slaan, een paar artikeltjes verwijderen, en een stukje hulp accepteren totdat het ijzer wat minder heet is, dan kan ie in de lengte der dagen doorgaan met z'n strijdjes, en mensen zoals die dakloze mevrouw, de fam. Faas en anderen een helpende hand blijven toesteken vanuit z'n rommelige eenkamerappartementje.

  Als z'n Don Quijottestrijd nou nog iets op zou leveren voor hemzelf of iemand anders, maar dat doet het dus niet. Hij is z'n eigen slachtoffer. Ik blijf dat toch een beetje sneu vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. > M.a.w. als ie gewoon een iets andere toon aan zou slaan, een
   > paar artikeltjes verwijderen,

   Ja. Mensen als Nico weigeren de grenzen van de uitingsvrijheid te accepteren. (voor uitleg zie mijn site).

   Hij MAG zeker dat die woningbouwvereniging een totaal verkeerd beleid voert, dingen verkeerd aanpakt, hem onterecht behandelt, enz. enz. Maar hij mag niet werknemers van die vereniging bij naam noemen (want de rechtspersoon is als werkgever verantwoordelijk) en hij mag niet smaden en beledigen en onrechtmatige daden plegen. Wat hij schrijft moet een basis in de feiten hebben.

   Als hij dat nou eens gewoon zou accepteren, kon hij verder alles schrijven wat hij wil, zelfs complete onzin.

   Verwijderen
  2. Nico is een man waarvan ik enorm blij ben dat hij mijn buurman niet is, maar die wel degene zou zijn die elke dag boodschappen voor me zou halen wanneer ik ziek op bed lag.
   Althans, dat is hoe ik het zie.

   Verwijderen
 7. wat een idiote reacties hier. vast om dat de site van jeroen hoogeweij is? nico is zekr niet gek vitalifeiten ook niet. ze komen soms raar over dat zeker. jullie hier doen vast niks anders dan zeuren en wijzen naar anderen. vaak zijn dat juist de mensen die het meeste op hun geweten hebben. verbeter de wereld en begin bij uw zelf,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles waar Nico van der Ham mee bezig is betreft hemzelf. Als hij al eens aandacht op andere zaken vestigt, hebben die vaak ook weer betrekking op zijn eigen zaken. Er zijn duizenden wereldverbeteraars waar je nooit over hoort omdat die gewoon hun ding doen, zonder schreeuwerige complotten en waanideeën.

   Verwijderen
  2. Ach tuurlijk, Nico is helemaal niet gek hoor. En die malloten van Vitalischeiten zeker ook niet.

   Kom op zeg.

   Verwijderen
  3. Deze site is niet van Jeroen H. en Nico en De Vitalifeten kletsen wel degelijk onzin.

   Verwijderen
  4. Eigenlijk is alles van mij

   Verwijderen
  5. Maar ergens in een dorpje in het midden van het land ...

   Verwijderen
 8. Tekenend voor de dubbele moraal van deze beroepskankeraars en klaplopers is dat er natuurlijk lacherig wordt gedaan over het keeldoorsnijdend gebaar van Steve Brown in dit filmpje maar dat ditzelfde hypocriete volk in een dergelijk dreigement -wanneer het verhaal de ronde doet dat een asielzoeker een keeldoorsnijdend gebaar tijdens een akkefietje met de plaatselijke Friese jeugd in een disco in Veenklooster zou hebben gemaakt- het waterdichte bewijs ziet dat bewuste asielzoeker(s) de moordenaar(s) is (zijn) van Marianne Vaatstra.

  Voor wie bedoelt maakt Steve Brown dit gebaar eigenlijk wat als een rechtstreeks dreigement kan worden opgevat?
  De rechters en de medewerkers van de Rechtbank?
  De medewerkers van Stadgenoot?
  Hulpverleners betrokken bij deze 'case'?
  Deurwaarders?
  Ontruimingsploegen?
  Barracuda en de lezers van dit blog?

  Moet Dankbaar niet even preventief op onderzoek uit om slachtoffers te voorkomen en André Vergeer aan het werk zetten om 19 A4 kantjes vol te kalken dat het ontuchtig is dat justitie niets tegen dit soort dreigementen onderneemt?

  BeantwoordenVerwijderen