donderdag 30 juli 2015

Fantasie

Tussen WanttoKnow en Niburu.co zit niet bijster veel verschil. Beide fanatieke overschrijvers van buitenlandse alternatieve media. Maar waar de eerste zich verre houdt van UFO's, lust de laatste er wel pap van. Tien berichtjes per week al gauw, stuk voor stuk gebaseerd op vage foto's of video's waarop een of ander groot moederschip te zien zou zijn.

Barracuda vraagt zich wel eens af wie dan nog de meer algemene stukken bij Niburu.co serieus neemt. Want ook hier speelt fantasie een grote rol. Dat wisten we natuurlijk al langer, maar omdat Barracuda het niet kan laten, een paar voorbeelden:

Het bericht dat een Russische miljardair, Yuri Milner, 100 miljoen dollar ter beschikking stelt voor het opsporen van buitenaards leven wordt door de Niboeroes doodleuk geïnterpreteerd als 'elite wil ontsnappen met geheime ruimtevloot De anonieme schrijver heeft niet alleen grote moeite om dit toch opmerkelijk nieuws ook maar een beetje aannemelijk te maken, maar Barracuda begrijpt weer eens niets van de logica: waarom zou je dat in wereldkundig willen maken als het een geheime ontsnapping betreft?

Onder de kop Global Warming onderzoek uitgesteld vanwege ijs probeert Niburu zijn lezers wijs te maken dat een global warming-programma is opgeschort vanwege extreme ijscondities in het Canadese noordelijke poolgebied. Totdat je via Info Wars uitkomt op de oorspronkelijke berichten en leest dat het gaat om ArcticNet programma (compleet overzicht van activiteiten hier) en de groep van veertig wetenschappers van de MacEwan University’s Department of Physical Sciences met name de oceaanbodem in kaart willen brengen. De nadruk ligt dus niet op global warming.

Maar zover komen de Niburu's weer eens niet. Die weten weer niet hoe snel ze moeten verwijzen een bericht over de Nieuwe IJstijd, zonder elders de nuances te lezen. Bovendien lijkt de invloed van El Niño de condities in Canada binnenkort alweer te niet te doen. Dat lees je wel bij Info Wars, maar dat komt Niburu blijkbaar even niet goed uit.

Of neem een bericht over FEMA kampen, willekeurige werkplaatsen en hekwerken die al jaren door gekken voor concentratiekampen worden aangezien. Een dezer dagen werd een zekere General Wesley Clark geïnterviewd naar aanleiding van de zoveelste schietpartij in de VS en die had het over de aanpak van radicaliserende jongeren. De man vertelde niets bijzonders, maar ergens in het korte gesprek valt het woord kamp in het kader van Nazi sympathisanten tijdens de Tweede Wereldoorlog, en dat is voldoende om het hele verhaal totaal uit zijn verband te rukken en te suggereren dat Clark 'andersdenkenden' in kampen wil stoppen.

Groeiend aantal artsen vermoord om vaccinatiegeheim, kopt Niburu, 'omdat ze een vreselijk geheim hebben ontdekt en wel dat mensen via vaccinaties een gevaarlijk enzym binnenkrijgen'. De bron van het artikel vertelt iets heel anders: daar is sprake van de dood van enkele holistische artsen waarvan de oorzaak in vele gevallen onduidelijk is. Slechts in een geval lijkt er aantoonbaar sprake van moord. In geen van de gevallen hebben deze artsen een 'vreselijk geheim' ontdekt.

Dus hoe komt Niburu daar dan weer bij? Simpel: onlangs is een een befaamde autisme-onderzoeker en fel tegenstander van vaccinaties dood gevonden in een rivier. Dus dan is het logisch dat die andere holistische artsen ook een vreselijk geheim hebben ontdekt. Toch?

15 opmerkingen:

 1. Ja dat er een stelletje randdebielen aan het stuur staan van die Niboeboeboot, weet ik al een tijdje. Tijd dat die site ter plekke wordt opgeheven met hun D A G E L I J K S E leugens en bedrog. Niemand zal er dan om treuren dat via de browser de pagina niet meer kan worden gevonden.

  Boem, gewoon stekker uit die server en anders een DDOSje erop los laten......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja en dan dit, 2 steentjes. één van voren en één van achteren. Oja, tuurlijk! Het was een UFO verkenner... PPFFFFFFFF...................

   http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9591:buitenaardse-verkenner-ontdekt-op-mars&catid=34:ufo&Itemid=47

   Verwijderen
 2. General Wesley Clark is geliefd bij de complotters vanwege deze lezing:
  https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En waarom wordt toch iedereen voor vuile kip uitgemaakt op dat Niburu.co, denken ze interessant te zijn ofzo? Net zoals ook zulke zinnen:

  Werkelijk alle registers worden opengetrokken voor een huichelachtige politieke show die zijn weerga niet kent.

  Terwijl wij hier op aarde net doen alsof we gek zijn, gebeurt er pal onder onze neuzen vanalles in onze voortuin.

  Zo op het eerste gezicht lijkt het alsof het Engeland werkelijk volkomen in de bol is geslagen.


  Er zijn op dit moment niet veel mensen die begrijpen waar Turkije eigenlijk mee bezig is. (alsof wij domme mensjes zijn en nooit het nieuws ofzo lezen, of dat wij nooit op vakantie naar Turkije gaan. Lekkere huichelaarszinnetje zeg.....)

  Het merendeel van de mensen denkt dat ze vrij zijn. Slavernij is echter nooit geëindigd, maar is alleen maar veranderd van vorm. (uuuuh, PARDON?!)

  Het Hogerhuis bestaat nu eenmaal uit „dieven, schurken en smeerlappen”. Ja. Tuurlijk.

  Efkes over wat anders.......
  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9589:raeliaanse-bisschoppen-nemen-tweede-zon-waar&catid=35:universum&Itemid=48

  LOL!!!! Waarom zien ZIJ 'm wel en WIJ niet? Ik zie ik zie wat jij niet ziet......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ ik
   Misschien omdat wij geen geestverruimende middelen gebruiken?

   Verwijderen
 4. > En waarom wordt toch iedereen voor vuile kip uitgemaakt op dat

  Geinige uitdrukking. Nooit eerder gezien. Bunt der ook schuone kippekes?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OT: Haha, volgens mij schreef Oldenkamp dit om Ruud het bloed onder de nagels vandaan te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Nonnen van Vught kunnen alvast gaan inpakken, als Oldeknar deze nieuwe commune rondom een oude eik in de markt gaat zetten. Hoe krijgt hij het verzonnen.

   Verwijderen
  2. Sja je zal maar tijd over hebben en SMS en MSN taal atijd gemist hebben....

   Verwijderen
  3. Ik heb die fase zelf al zo'n 30 jaar achter me liggen: http://rudhar.com/lingtics/englspel.htm
   1996 is het jaar van de internetpublicatie, maar het idee op een kladblaadje was al weer ouder, jaren 1980 of 1970.

   Verwijderen
  4. Oldenkamp maakt de fout die zovelen maken: hij snapt niet dat de klinkers van 'de' en 'dus', van 'katterig' en 'katterug' wel degelijk verschillend zijn.

   Verschillend van klank (sjwa, dus centraal tussen half open en half gesloten, ongerond; resp. ø, dus bijna voor, half gesloten, gerond) en ook aparte fonemen, hoewel met nauwelijks enige 'load'.

   Wat-ie ook niet snapt is dat een spellingssysteem dat nauwer aansluit bij de uitspraak (_een_ uitspraak, bovendien, want er zijn veel variaties) NIET vanzelf ook makkelijker is. Waar je aan gewend bent, is altijd het makkelijkste, dus de beste spellingsaanpassing om de dingen makkelijker te maken is altijd: GEEN aanpassing.

   Geld voor alle talen, ook voor het Engels, waarvan de spelling lang niet zo moeilijk is als vaak gedacht wordt.

   Verwijderen
  5. @Ruud
   Is dit een open sollicitatie bij instituut Oldenkramp, als docent in de zoveelste unieke echoput? Thank god there is google, of nie sums Ruud?

   Verwijderen
  6. Je snapt 't niet, zoals wel vaker.

   Verwijderen