dinsdag 14 juli 2015

Pedogesel

De Katholiek Nieuwsblad Demmink Bode wordt gestraft door de pedogesel van de Zwarte Mafia. Barracuda vermoedt dat hoofdredacteur Henk Rijkers daar iets genuanceerder over denkt, het neemt niet weg dat het gerechtshof in Arnhem heeft bepaald dat het weekblad ten onrechte een keurmerk heeft voor goede doelen.

Met andere woorden: de pakweg 7000 katholieke lezers mogen hun giften niet meer aftrekken van de inkomstenbelasting. En nog erger: Mogelijk wordt het Katholiek Nieuwsblad ook een boete of naheffing opgelegd van vele tonnen. En een nicheblad als het Katholiek Nieuwsblad komt met dezelfde abonnementsprijs als pakweg De Telegraaf toch al niet uit de kosten, schrijft de krant zelf.

Of al die katholieke lezers hun 'lijntje naar de Nederlandse kerk' als een baksteen laten vallen, is de vraag, maar in de loop der jaren is al een deel afgehaakt. Zijn grootste criticus Rianne Verhoeven alias Rooms Meisje (naar verluidt Henk Peter van Zoest, oud-woordvoerder van de Nederlandse Bisschoppenconferentie) is er niet rouwig om: 'De krant is al immers meer dan dertig jaar de roeptoeter van intolerante ultraconservatieve katholieken en biedt religieuze fanatici en extreemrechtse dwepers een podium. Vorige week nog werd een opiniestuk opgenomen waarin een gestoorde Belgische ‘rechtsfilosoof’ verkondigde dat homoseksualiteit een afwijking is, die te vergelijken valt met het syndroom van Down.'

Verhoeven ergert zich ook al langere tijd aan de 'complot sideshow' die Rijkers vrijwel wekelijks opvoert. Dagelijks fietst Henk als would be muckraker met rood aangelopen hoofd langs alle complotbloggen (van Wicher tot Kat), tikt alles wat hij tegenkomt over en doet betrekkelijk weinig moeite om een paar simpele feiten te verifiëren. Zoals die keer dat hij een paar luie roddels van de familie Poot overschreef, en chauffeur Mosterd in 2004 liet overlijden, terwijl de beste man al vier jaar dood was.

Daarom zou het Barracuda niet verbazen als Henk nog werkelijk gaat geloven, net als de door hem bewonderde Micha Kat, dat Demmink achter die uitspraak zit. Hij is er gek genoeg voor.

13 opmerkingen:

 1. Eigenlijk acht ik het helemaal niet onmogelijk dat de actieve bemoeienis van de Belastingdienst in de ANBI-status van dit blaadje tot op zekere hoogte wordt gestimuleerd door de niet aflatende stroom aan Demmink-artikelen.

  Maar áls dat zo is, wat betekent dat dan voor Micha?
  Voor Micha geldt immers ook dat het een stuk sneller, geruislozer en efficienter zou zijn om 'm de mond te snoeren door de Belastingdienst er eens op af te sturen: licht de financien van de eenmansstichting KLOL maar eens door, plus wat je nog meer vindt aan rekeningen die verbonden zijn met Micha's burgerservicenummer. Maar dat gebeurt dus niet. Jammer voor je Micha, maar ook zij nemen je niet serieus. Roep lekker door.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In ander nieuws: het gaat nu wel heel erg slecht met Nico van den Ham.
  Ik blijf het toch altijd een beetje te doen hebben met deze man, die toch eigenlijk relatief makkelijk weer uit de penarie zou kunnen komen als ie weer een beetje zicht krijgt op wat hoofdzaken en bijzaken zijn.
  Zou een bericht als dit niet eindelijk eens een mooie gelegenheid zijn om deze man een keer tegen zichzelf te beschermen? Dat moet onderhand toch te regelen zijn, of niet? Ik zou toch ook haast denken dat iemand van Stadskantoor, danwel van de GGD of GGZ zijn blog een beetje in de gaten houdt? Of toch zelf iets doen?
  Ik zou het toch vervelend vinden straks te moeten lezen dat het allemaal te laat is.. hmm.. :/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net gelezen en wat een boehoehoe-verhaaltje. Iets wat hij zelf heeft aangericht en een ander moet het bekopen met veel schelden en gevloek. Nee hoor want Nicootje is toch zo'n brave knul, Nicootje heeft nooit wat gedaan! Ondertussen heeft meneer wel diverse malen voor de rechter gestaan en bemoeit hij zich met zaken waar hij geen ruk verstand van heeft.

   Verwijderen
 3. Getverderrie @Barend,maar wat is zijn bijdrage, in onze imperfecte maatschappij? Persoonlijke aandacht als quirilant, die met internetaansluiting en megalomane kaasverhaaltjes, google in de lucht wil houden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. NB.
  Poseur Henk Rijkers mag nu eindelijk zijn opgestoken vingertje ergens plaatsen waar hij thuis hoort, in zijn eigen poepertje. Haha, een zogenaamde katholiek die zijn anbi verliest, GOD zal hem liefhebben! LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En laat het duidelijk zijn: 7000 aanhangers van Rijkers zien hun contributie(s)verdampen!

   Verwijderen
 5. http://www.centerparcsforum.nl/forum/index.php?topic=355.65;wap2

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je zou toch denken dat de belastingdienst iets overheeft voor een publicatie als het Katholiek Nieuwsblad die het juiste geluid laat horen. Bijvoorbeeld over de handel van Amerikaanse abortusklinieken in organen van gedode foetussen. Dat gaat tenminste ergens over!

  Echt hoor, het is zo mogelijk een nog minderwaardiger complotvod dan de site van Micha Kat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joris Demmink neemt tegenwoordig ook al de nonnen te grazen en heeft een geheim declaratiehonk.

   BRON: http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/zusters-norbertinessen-beginnen-grootste-wijngaard-van-nederland

   Verwijderen
  2. Heb ik mijn reactie koud geplaatst, brengen ze dat stompzinnige foetusgezwam naar aanleiding van een volledig gemonteerde video keihard op NIEUWSUUR!

   Verwijderen
  3. @Jeroen
   Denk jij dan dat Henk Rijkers ook maar enigzins religieus is?

   Verwijderen