dinsdag 20 januari 2009

Meer ruis dan toon


Klokkenluideronline had ons begin dit jaar beloofd om justitietopman Demmink op te knopen, maar in plaats daarvan knopen de reaguurders van die site elkaar op, zodat webmaster Micha Kat dit weekend van de weeromstuit zijn posters opriep om de gezamenlijke de energie eens naar buiten te richten, opdat "de criminele ‘baas’ van Justitie het eerlijke proces krijgt waarvoor zijn eigen ministerie zich zozeer inzet als het ‘gewone’ pedofielen betreft!"

Overigens wel weer erg veel idiote onthullingen op de site, waaronder het mooie verhaal dat een redacteur van VARA's Zembla die onderzoek deed naar Demmink dusdanig bedreigd zou zijn geweest door de justitietopman dat hij een collega die wilden getuigen tegen Demmink een auto en geld zou hebben aangeboden. Sterker nog: de (Turkse) redacteur zou van Demmink een prachtbaan aangeboden hebben gekregen bij een Nederlandse Bank in Turkije. Daar is kennelijk dan niets van terechtgekomen, want de redacteur werkt gewoon nog bij Zembla. De bron van het verhaal blijkt natuurlijk weer niemand minder dan de Koerd Baybasin, die een rekening met Demmink te vereffenen heeft omdat hij levenslang heeft gekregen.

Inmiddels wordt het forum steeds vaker overheerst - zo klaagt een reaguurder van het eerste uur - door "mafketels en aluhoedjes met hun mallotige samenzweringstheorieën." Alsof dat al niet reeds vanaf het eerste uur het geval was. "Men hoeft maar naar sommige reacties te verwijzen om te suggereren dat datgene wat tegen Demmink wordt ingebracht van hetzelfde lachwekkende kaliber is, en dus niet de moeite waard is om serieus genomen te worden." "De ruis maakt meer lawaai dan de toon," klaagt een poster die het voor gezien houdt.

De irritatie steeg trouwens al naar het kookpunt door een volhardende Sherlock Holmes die zich Frank Black noemt. Frank linkt, koppiepeest en wroet zich de hele dag een breuk naar allerlei volstrekt irrelevante informatie op internet, die hij vervolgens over de Demmink goegemeente uitstort. Oproepen om zich te matigen negeert hij, want korte tijd later heeft Frank alweer zes andere kruiwagens met informatie leeggekieperd. Alsof Fikkie niet een stok, maar een heel bos wilgen voor de voeten van zijn baasje neerlegt, trots kwispelend over deze vondst.

Inmiddels is er al enige tijd ook een Hyves pagina gewijd aan Demmink, vol smilies en maffe polls. "Wie hier denkt dat het koninklijk huis is betrokken bij de Demmink downplay van justitie??" heeft al twintig stemmen vergaard. Bij Huis ten Bosch zijn ze zich al in het ingraven.

2 opmerkingen:

 1. Frank Black (de echte) was singer/songwriter van een van mijn favoriete bandjes de 'Pixies' aan het eind van de jaren 80. Leuke onzin-teksten zoals:

  With your feet in the air and your head on the ground
  Try this trick and spin it, yeah
  Your head will collapse
  But there's nothing in it
  And you'll ask yourself
  Where is my mind....... uit 'Where is my mind'

  Misschien dat onze nederlandse Frank Black enige inspiratie heeft opgedaan uit deze teksten.

  BeantwoordenVerwijderen