vrijdag 16 januari 2009

Bokitobeker


De Partij voor de Vrijheid wil dat minister Plasterk voor duidelijkheid zorgt over de rel inzake het Tv-moment van het Jaar. Daarbij ontkent de VARA gesjoemeld te hebben met de uitslag van de verkiezing, terwijl GeenStijl stelt dat de VARA liegt en meent daar een schriftelijk bewijs voor te hebben. "Als GeenStijl gelijk heeft en het publiek stemde inderdaad massaal op het fragment van de zwijgende Ella Vogelaar, dan wordt de geloofwaardigheid van de staatsomroep nog verder aangetast. Het lijkt me niet dat een minister die toeziet op de naleving Mediawet dat over zijn kant kan laten gaan”, zo stelt Martin Bosma, mediawoordvoerder van de PVV.

Inderdaad, de complete geloofwaardigheid van de publieke omroep is in het geding. De frauderende VARA moet de zendtijd worden ontnomen. Vandaag nog een parlementaire enquete. Belangrijker dan de kredietcrisis. Vandaar u de vragen nog eens na kunt lezen bij het Vrije Volk, de site die Lingo het liefst door Geert Wilders laat presenteren.

Bij GeenStijl lusten ze er overigens wel pap van: "VARA, ga nu eens op de knietjes en doe uw mond open zodat reagurend Nederland er zijn snikkel kan inrossen." Maar de mooiste reacties lazen we bij Sargasso.nl: "Nog even en we hebben de eerste kandidaat voor de Bokitobeker 2009 te pakken: de érg(erlijk)ste Mediahypes des Jahres" "Aha. Misschien kunnen ze dan ook meteen vragen hoe het zit met de aflevering van Lingo van eergisteren, waarbij ten onrechte een woord fout gerekend werd. VAN ONZE BELASTINGCENTEN!!!"

1 opmerking:

 1. Antwoorden:

  Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018
  2500 EA DEN HAAG

  Den Haag Ons kenmerk Uw Kenmerk 15 januari 2009 MLB/DIR/95.440 2080909790

  Onderwerp
  Vragen lid Bosma (PVV)

  Hierbij zend ik u het antwoord op de vragen van het lid Bosma (PVV) van uw Kamer over het TV Moment van het jaar.

  De vragen werden mij toegezonden bij uw brief met kenmerk 2080909790.

  de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

  dr. Ronald H.A. Plasterk

  Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  Rijnstraat 50, Postbus 16375, 2500 BJ Den Haag T +31-70-412 3456 F +31-70-412 3450 W www.minocw.nl

  Antwoorden op de schriftelijke vragen van het lid Bosma (PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het TV Moment van het jaar (ingezonden 15 januari 2009).
  1
  Bent u bekend met het bericht `VARA loog over tv-moment'? (*) Ja.

  2
  Deelt u de mening dat de gerezen controverse slecht is voor de geloofwaardigheid van de publieke omroep?

  3
  Bent u bereid duidelijkheid te brengen over wie de terechte winnaar is van tv-moment van het Jaar 2008? Zo nee, waarom niet?
  Antwoord vraag 2 en 3.
  Nee. Het is het niet aan mij om beweegredenen en keuzes van een omroep of programmaredactie te beoordelen. Ook meng ik mij niet in publieke discussies over juryoordelen in televisieprogramma's of arbitraire beslissingen over buitenspeldoelpunten tijdens de voetbalwedstrijden die Studio Sport uitzendt. In de Mediawet is bepaald dat zowel de publieke als de commerciële omroepen zelf verantwoordelijk zijn voor de vorm en inhoud van de programma's.
  4
  Welke sanctie overweegt u de VARA te geven indien deze omroep inderdaad met de uitslag gefraudeerd heeft?
  De werkwijze is een programmatische beslissing van de Vara. Sancties zijn niet aan de orde.


  * `VARA loog over tv-moment', De Telegraaf, 12 januari 2008

  BeantwoordenVerwijderen