woensdag 7 januari 2009

Pleuro


U wist het misschien niet, maar na de invoering van de euro in 2002 verloor het merendeel van de Nederlandse bevolking de helft van de waarde van hun bezittingen ten opzichte van de rest van de wereld! Behalve de elite natuurlijk. "De lonen werden gehalveerd BEHALVE de ministersalarissen en salarissen van topbestuurders. De ministersalarissen namen 50% toe en daarna nog eens 20%. Zij waren hierop voorbereid. Op de vraag waarom de ministers 50% meer loon hadden gekregen werd als antwoord gegeven dat Dijkstal daar in Paars al mee bezig was geweest. Net of de invoering van de euro in één dag geregeld was en men dat niet tientallen jaren heeft voorbereid."

Gelukkig lees je dit soort idiotie alleen op blogjes van krankzinnigen. En de auteur die zich bedient van de naam AIRVD kan er wat van, zoals we al eerder hebben gezien.

Eerst de cijfers. Waar komen die vandaan? Geen idee. Ooit had je Stichting Wisselverlies, die schreeuwde dat we de verkwanseling van de gulden heeft geleid tot koopkrachtverlies, maar het getal van vijftig procent is toch nergens genoemd. Ja, het salaris werd 'te laag' omgerekend en het spaargeld ook, maar dat geldt ook voor de schulden en de prijzen van producten in de winkels. Het is dus klinkklare onzin om het effect van de omwisseling van 1998 door te trekken naar nu, zeggen economen. Dat effect lekt weg na een paar jaar, door loon en prijsmaatregelen. 

En zijn de ministeresalarissen met tachtig procent gestegen? Welnee. Er was in het verleden wel enige discussie over een salarisverhoging van 30 procent, maar dat is niet doorgegaan. De ministersalarissen zijn min of meer in de pas gebleven met de vergoedingen die ambtenaren ontvangen. Een ander verhaal zijn de sterk gestegen salarissen van topbestuurders, maar die waren niet in eigen persoon verantwoordelijk voor de invoering van de euro. 

Kortom: AIRVD verzint doodleuk zijn eigen werkelijkheid en geeft daar dan ook nog eens de volgende draai aan: "De tolerantie waar Nederland in het verleden om bekend stond bestond puur en alleen uit de gratie van rijkdom en welvaart. Doordat wij het hier zo goed hadden waren andere ook welkom en was men mild tegen nieuwkomers. Nu iedereen (behalve de elite) opeens plotsklaps de helft armer is geworden begonnen de Nederlanders te morren. “Eigen volk eerst”."

Kunnen we het nog volgen? Het ging goed met ons, maar plotsklaps zijn we de helft armer geworden? Dus heeft de euro ons nu rijker of armer gemaakt? 

Never mind, hier de apoheose: "De gewone man merkte al heel snel dat men bestolen werd met de euro maar de overheid bij monde van Zalm heeft dit altijd keihard ontkent. Gesteund door het CBS die met allerlei rekentrucs de bevolking bedonderde."

Zullen we het eens over de rekentrucs van AIRVD hebben? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten