dinsdag 13 januari 2009

PowNed


Bij GeenStijl hebben ze alleen nog maar aandacht voor de nieuwe omroep PowNed. In minder dan een dag waren er 10.000 leden, zo meldt het schokblog trots. Verder is PowNed nu ook officieel ingeschreven en opvraagbaar bij de Kamer van Koophandel. Dit om de laatste scepsis omtrent de vermeende 1-april hoax weg te nemen. Voorzitter Henk Hagoort van de Publieke Omroep wilde al gelijk strengere regels, want naast PowNed dreigt ook dierenomroep Piep! de beeldbuis te bestormen. Net als cultuurzender Omroep C, homo-omroep Oz-tv van zanger Gordon, moslimzender Zenit en de rechtse Populistische Omroep Nederland van de Rotterdamse politicus Ronald Sörensen.

De naam PowNed lijkt ons niet al erg geslaagd, maar de bedoelingen erachter ontgaat Barracuda al helemaal. Gaat GeenStijl de Nederlandse tv verrijken? Niet echt, een zoveelste BNN moet worden gevreesd. Al heeft GeenStijl fans, zelfs uit de hoek van het Vrije Volk. "Neemt u maar van mij aan, het is Rutger geweest en alleen Rutger die Vogelaar heeft doen aftreden. Als GS er niet was geweest had u meer moeten slikken dan dat u nu hoeft te doen. Als GS er niet was liep u nu met Bram Schilham of Ferry Mingele achter Vogelaar aan door onze prachtwijken aan te wijzen hoe lief en leuk het allemaal niet is die miljoenen in bodemloze putten."

Over bodemloze putten gesproken: Deelomroepjes gaan het niet redden in Hilversum, net zomin als dat splinterpartijtjes in Den Haag serieus worden genomen, zie het lot van het zieltogende Llink. Ook weer zo'n omroep die geen mens zal missen. Meestal gaat het om programma's die linksom of rechtsom bij bestaande omroepen ondergebracht kunnen worden. Barracuda voorspelt dat ook Het Gesprek nog voor de zomer in een groot zwart gat verdwijnt.

Dames en heren omroepers, de televisie van tegenwoordig heet internet. Daar kunt u zoveel splintergroepen bedienen als u wilt. Met gerichte reclame. Zonder zeurende leden. En vooral: zonder bestuurlijk infarct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten