donderdag 15 januari 2009

They misunderestimated me


Jarenlang kon George Bush geen goed doen, de slechtste president ooit. Nu hij bijna is opgestapt, is er plotseling bewondering. De negentienjarige Pim van den Dool bij het Vrije Volk vindt ongeveer alles dat George heeft gedaan een prestatie van formaat. "Na die ene verschrikkelijke dag in september 2001 heeft u een groot pakket aan anti-terreurmaatregelen doorgevoerd, onder meer verankerd in de Patriot Act. Als gevolg daarvan hield u uw volk zeven jaar lang veilig en konden moslimterroristen niet opnieuw toeslaan."

Irak wordt dank zij George een "baken van vrijheid en democratie", en dat het daar niet goed is gegaan kwam slechts door het feit dat soennitische en sjiitische extremisten de bevrijding van Irak misbruikten om chaos te veroorzaken. En de kredietcrisis was geen beleid van George, "want de opmars van het casinokapitalisme startte al in de jaren ’80 en meerdere presidenten." En zo poetst Pim alles schoon wat vuil is, en praat hij alles recht dat krom is.

Stan de Jong sloot zich deze week aan in de groeiende rij fans van Pim, en dat konden enkele reaguurders van zijn site maar moeilijk bevatten: "Sorry hoor Stan, maar dat meen je toch niet? Zeg me dat dit satire is." "Bush een goede president, wat een gotspe! Een land onder valse voorwendselen aanvallen. Martelingen van krijgsgevangenen toestaan. Zijn land achterlaten met een dermate gigantische staatsschuld die decennia lang niet op te lossen zal zijn. Meneer de (bijna) ex-president: slaap zacht" "Ze hebben 911 zelf gepland, beetje angst aanjagen, aandacht afleiden van falend leiderschap, oorlogje erbij, altijd lekker voor de economie."

Maar Stan blijft fan van George en wil dat best nog even toelichten: "Ik geloof dat wij ons bevinden in een clash of civilizations - net als in de jaren dertig met de nazi’s en later met het communisme. Daarvoor heb je geen leiders nodig die perse welbespraakt zijn of hoogbegaafd, maar zijn moed, overtuiging van onze eigen superioriteit en volharding noodzakelijk. Ausdauer! zou mijn opa zeggen. Daarenboven vond ik Bush ook nog eens een leuke kerel, die zelfspot had en in het bezit was van een stel reflexen waar een jongeman een voorbeeld aan zou kunnen nemen."

En dan komt ook historica Traudl de Jonge ons nog even de rechtse les leren: "Sinds de generatie van Linkse Babyboomers de totale macht in politiek en media heeft gegrepen, hoort een burger van dit land niets anders dan anti-Amerikaans gezwatel. Voorlopig dieptepunt is het volcontinu wegzetten van George W. Bush als een imbeciel. George W. deed in ieder geval een poging Irak te bevrijden van Saddam Hoessein en de Iraakse olie-export weer op gang te brengen. Dit om economisch minder afhankelijk te zijn van regelrechte gekken als Kadhafi, Chavez etc. Europa, daarentegen, blijkt - nu af en toe een pijpleiding wordt dichtgedraaid - voor zijn olie & gas volledig afhankelijk te zijn van spion, afperser en moordenaar Wladimir Poetin. Dat belooft nog wat! Vooral wanneer Rusland weer eens ouderwetsch gaat streven naar wereldhegemonie. Neemt u maar van mij aan dat Europa het dan niet gaat redden met Babyboomse oplossingen als gebroken geweertjes, ligfietsen en windenergie."

Een ding mist Barracuda nu al: de beste Bush-parodieën ooit.Geen opmerkingen:

Een reactie posten