vrijdag 9 januari 2009

Geest uit de fles


Je noemt je Grenswetenschap en dan vind je alles interessant, zelfs het feit dat Rachel Hazes, de weduwe van de André, haar man nog steeds in de buurt voelt. Lampen gaan knipperen en schilderijen vallen van de muren, zegt ze. 

Grenswetenschap praat u vervolgens even bij: "Waar menigeen gemakkelijkshalve zou roepen dat Rachel een aandachtshoer is willen we nog eens wijzen op de vele gevallen van (klop)geesten die bekend zijn..."

En dan lezen we over vliegen en materialiseren, praten met engelen en de MacKenzie klopgeest, die - is het toeval? - ook al bij de Zappies opduikt. 

Gelukkig hebben de lezers van Grenswetenschap gevoel voor humor: "Als bierflessen gaan rinkelen, dan is het dré." "Ik had ook iets raars. Op miraculeuze wijze waren mijn bierflesjes tijdens de nieuwjaarsnacht telkens leeg als ik er langer dan kwartier mee in de hand stond. Maar nu snap ik het. Het was de geest van hazes." Knipperende lampen en vallende schilderijen wijzen m.i. er op dat deze ooit door de heer Hazes persoonlijk zijn opgehangen (in de middag)...."

1 opmerking:

  1. Grenswetenschap is werkelijk een stelletje mafketels bij elkaar die echt alles willen geloven. Jammer dat er zo veel mensen nog inlopen ook.

    BeantwoordenVerwijderen