dinsdag 6 januari 2009

Israel, deux points


Mea culpa bij Zapruder, dat zonder te verifiëren een afschuwelijk beeldverslag over de Gaza-oorlog publiceerde om aan te tonen wat voor rampspoed de Israëli’s nu weer hadden aangericht. Maar helaas. Het bleek te gaan om een incident uit 2005, een ontploffing van een voertuig dat aan een parade van Hamas deelnam. Niks israeli’s dus, gewoon misplaatste propaganda. Bij het Vrije Volk zijn ze er ten minste niet ingetrapt. Het eerste slachtoffer van de oorlog is namelijk de waarheid, iets dat iedere journalistist zou moeten weten. 

Niet dat het incident op zichzelf staat, want Zapruder en zijn aanhang citeren graag vage websites en You Tube-video's als het ze zo uitkomt. Dat alles volgens de beproefde formule: vuig knip- en plakwerk zoveel mogelijk aandikken teneinde je punt te kunnen maken.

Een favoriet spelletje heet: wie is erger? De met kruit gevulde kachelpijpen van Hamas zijn dan bijvoorbeeld niet meer dan "siervuurwerk vergeleken bij het allernieuwste Israëlisch grof geschut en clusterbommen". Oftwel: Israël moet even niet zo kleuterachtig doen. Wel zoek je met veel moeite allerlei berichten bij elkaar over de meest verschrikkelijke wapens die op Gaza zouden zijn neergedaald. Alsof je met een puntentelling bezig bent ("Israel, deux points").

Pas echt mooi is de complotterige suggestie dat de Israëli’s de oorlog zijn begonnen vanwege de gasbel Gaza Marine 1. "Want dat is uiteraard de prijs die in deze oorlog te halen valt...". Hmm, dan zouden Israëli's toch eerst heel Gaza aan flarden moeten schieten.

De alternatieve media verwijten de mainstream media vaak terecht een pro-Israël houding, maar het Israëli's-op-laag-water-zoeken van Zapruder en volgelingen is bij vlagen even stuitend, zeker zolang de blik op het tegenkamp volledig vertroebeld wordt.

3 opmerkingen:

 1. Oh nee nu ik dit heb gelezen vind ik in een keer helemaal niet erg dat er Palestijnse kinderen dood gaan -_-

  Ja nee want door die kachelpijpen van Hamas zijn er wel zeker een dode en één gewonden gevallen. oh dat was een verkeersslachtoffer.

  Ja nu heb je echt mijn ogen geopend meneer Barracude, het is me ook geheel duidelijk waarom Israel de pers toe laat in GAZA


  oh wacht..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ter info: Zaterdag vindt in Amsterdam een pro-Israël rally plaats die is bedoeld als steunbetuiging aan Israël en tegelijk als tegenwicht moet dienen voor de pro-Palestijnse demonstratie van afgelopen zaterdag.

  Het initiatief voor de Israël-rally is uitgegaan van de Joods-christelijke pastor Ben Kok uit Amersfoort die bekend staat als een fel criticus van de islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt met de minuut mooier bij Zapruder...Patman gaat de economie redden, hij kan dit namelijk omdat hij 'niet wordt gehinderd door de beperkingen van een economische of vergelijkbare academische opleiding'. Fantastisch toch ;)

  BeantwoordenVerwijderen