vrijdag 30 januari 2009

Archie Bunker


Archie Bunker kennen we nog als de rechtse driftkop uit de befaamde comedyserie All in the Family. Vanaf januari 1971 spuide Bunker op de Amerikaanse (en Nederlandse) televisie zijn gal over minderheden en zijn langharige schoonzoon Mike, die hij immer liefkozend met Meathead aansprak.

De naam van Bunker dook een dezer dagen op in de reacties onder het blog van Stan de Jong, die een reeks van jonge rechtse blaffertjes heeft aangetrokken, columnistjes in de dop. Schrijven kunnen ze geen van allen, maar blaffen des te meer. "De enige echte Archie Bunker-website! Veel geluk ermee," reaguurt ene Arjan, nadat Stan weer eens zo'n nieuw blaffertje had voorgesteld.

"De hele mikmak van links&islam is weer eens in een krocht bijeen geweest voor nog meer gejammer bij de publieke omroep. Komt er een rechts zuiltje bij, meteen springt de kudde schapen op de haverkist om dat ene rechtse geluid te kelen met het gebruikelijke beeeh, bah en verdoemenis," blaft Filantroop in een stukje dat de "jehova's van de islam" is gedoopt. Schijnt te gaan over de nieuwe multiculturele omroep Zenit, die net als de andere aspirant-omroepen voor 1 april 50.000 leden nodig heeft.

En met dat rechtse zuiltje zal wel PowNed (GeenStijl) worden bedoeld, al blijft het gissen, want Stan's blaffertjes kunnen nog geen twee fatsoenlijke zinnen aan elkaar plakken. Zoals ook de kop Jehova's van de islam niet nader wordt toegelicht, maar we nemen aan dat hier de simplistische blik zegeviert: de gedachte dat "multicultureel" iets is met de Islam. Helemaal Archie "Polak" Bunker. En ook die lange opsomming van medewerkers van Zenit onder de noemer "Zie de complotanten, grendel de deuren meteen en huiver" is typisch des Bunkers. Of Monthy Python's Gumby Crooners. Plaats een zakdoek op hun hoofd, en er komt lawaai uit.

3 opmerkingen:

  1. Ben hier na lange tijd eens terug…en gutte-gutte-gut…niets veranderd! Een betekenisloos margebloggertje die steeds maar weer probeert met hetzes tegen anderen bezoekcijfers te genereren en reacties te krijgen. Maar margebloggertje kiest steeds de verkeerde tegenstanders (o.a. Marcel Vreemans, Stan de Jong, Filantroop) en alle bommetjes ontploffen in zijn gezicht. Desondanks steekt hij zijn kostbare tijd in een blog dat er totaal, maar dan ook totaal niet toe doet. De enige reden dat hij af en toe eens mag komen optreden bij FN, is omdat hij een handig wapen is in de strijd van psychopaat Breedveld, die graag anderen het vuile werk laat opknappen. Misbruikt worden… en een margebloggertje zijn…dubbel zielig dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach ja, de hetzes tegen Marcel @ Co. Het is nog steeds de linkse boze wereld tegen de rechtse minderheid, he Marcel?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hé, Marcel, ik heb een vuil klusje voor je. Vanmiddag 15 uur melden op de gebruikelijke plek. Overall en kaplaarzen mee.

    BeantwoordenVerwijderen