maandag 11 mei 2009

11:11


Miljoenen mensen over de hele wereld schijnen de laatste maanden te pas en te onpas overal het getal '11' of '11:11' te zien; op digitale klokken, mobieltjes, DVD-spelers, magnetrons, etcetera. Google geeft miljoenen hits op de zoekopdracht '11:11'. Xandernieuws bericht: "Het verschijnsel neemt de laatste tijd dermate grote vormen aan, dat het steeds moeilijker wordt om het simpel en alleen als 'toeval' af te doen.Overal verschijnen verhalen van mensen, die, zonder hier bewust op te letten, geconfronteerd worden met '11'. Iedere keer als ze op de klok kijken, staat er nét een 11, 1:11 of 11:11. Ook schrijven veel mensen dat apparatuur die na een stroomstoring opnieuw ingeschakelt wordt, niet zoals gebruikelijk 0:00 knippert, maar 11:11 (en soms ook 12:12)."

Barracuda heeft nu al een uur naar de computerklok gekeken, en het wil maar niet 11:11 worden, maar niet getreurd: er zijn zat mensen die het wel zien: '11:11' zou het signaal aan de wereldbevolking zijn om 'wakker' te worden, en mogelijk afkomstig zijn van 'hemelse wezens', 'geleidegeesten' of zelfs 'engelen'.

Per slot van rekenig wemelde het ook van de elven op 9/11. New York City bestaat uit elf letters, evenals Trade Center. Het definitieve dodental van de aanslagen werd vastgesteld op 2801 slachtoffers (2+8+0+1=11). Vlucht 77 had 65 mensen aan boord (6+5=11).

"Drie, vier of vijf afzonderlijke gevallen zijn nog gemakkelijk te verklaren als 'toeval'. Maar kunnen al deze zaken, al deze '11-en', gecombineerd met de gebeurtenissen in de wereld in het licht van de Bijbelse profetiën, daadwerkelijk toeval zijn?"

Nee, beste lezers, niks is toeval. Barracuda schrijft dit stukje op 11 mei. Maar niet zonder verwijzing naar deze website, waar Uri Geller's fascinatie voor het getal elf in een ander perspectief wordt geplaatst. "Wat Geller en andere numerologen doen is een spel, een spel met getallen en met het verstand van mensen. Soms is het vermakelijk. Soms is het zielig."

11 opmerkingen:

 1. Hemel, hoe hard moet je iets bovennatuurlijks willen om dit uberhaubt te kunnen zien?
  Maar goed, ik slaap dan natuurlijk ook nog dus niet zo vreemd dat ik niets heb met het nr 11.

  Of wacht eens, laat ik nu nog precies 11 peuken in mijn pakje hebben zitten, dat moet een teken zijn!!! Ik ben wakker en nee, das vast niet van de koffie..al waren dat 5 schepjes koffie en 6 delen water...hmmm

  Overigens prima link in het stukje! Ze hadden daar overigens het nr 666 ook nog wel kunnen behandelen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier staat ook iets over de nummers en wat ze kunnen betekenen

  http://www.engelencursus.nl/Engelen-nummers.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Anoniem:
  Bedankt, dat miste ik nog in het stukje van Barracuda: de reden van al deze mysterieuze getallen overal. Maar het zijn dus de engelen die met mij proberen te communiceren. Snel dat boek kopen (voor maar 18,95 euro) om uit te zoeken wat ze me proberen te vertellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat verklaart meteen waarom Jomanda vandaag niet in de rechtzaal wil verschijnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. BarraMongolida, je vergeet te melden dat het jaar 2009 ook 11 is. Busnummer oranjebus 11.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt het niet van mij...

  http://forums.mallona.nl/viewtopic.php?f=2&t=2

  zou het dan eindelijk....?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waarom wordt de raad van 11 [carnaval] gekozen op de 11 van de 11?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En zo heeft elk getal volgens mij wel zijn vragen. Zoals ik van de week al reageerde: 911 is het nieuwe 23.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eigenlijk is het jaar 2009 een 4

  Tel maar na:
  2+0+0+9 = 1+1 = twee = 4 letters, dus 4
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja en let op, 1+2+3+2+1+2=11

  Dit kan geen toeval zijn!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. He truth, je poste net een minuut te laat..Anders hadden we het prachtige 11 minuten over 11 op de 11e gehad ;)

  BeantwoordenVerwijderen