woensdag 20 mei 2009

Zo neen, waarom niet?


Afgelopen weekend was er in de Amsterdamse Apollohal het Eerste Nationaal Islam congres. In de hoofdzaal pleitten vooral gematigde sprekers voor dialoog en burgerschap, terwijl de bovenzaal in het teken stond van het salafisme, een fundamentalistische stroming die de levenswijze nastreeft van de profeet Mohammed en zijn metgezellen. Nou zou je toch zeggen, goed dat de organisatoren deze openheid betrachten in een poging wat meer begrip te kweken voor de islam, dan om het geloof louter in moskeeën achter gesloten deuren te belijden.

Maar nee, de PVV viel natuurlijk meteen weer over een kennelijk wat al te enthousiaste sjeik die voorspelde dat de islam de overhand zal krijgen (waarbij hij ongetwijfeld niet zal hebben bedoeld dat de islam verplicht wordt opgelegd) en over een oproep om Nederlandse shariarechtbanken in de voeren. Dergelijke rechtbanken oordelen over echtscheiding, financiële zaken, erfenissen, burenoverlast en huiselijk geweld en bestaan bijvoorbeeld al veel langer in grote Engelse steden, waar ze een speciale status hebben verkregen. De PVV: "Deelt u (minister) de mening dat de islam nooit en te nimmer de overhand mag krijgen in Nederland en evenmin de wereld bestuurt? Deelt u onze mening dat de islamisering van Nederland met kracht moet worden gestopt? Zo neen, waarom niet?"

Geert Wilders was trouwens gewoon uitgenodigd, maar liet zich natuurlijk niet zien. Wel joods-christelijk pastor Ben Kok van het islamofobe Vrije Volk. "Eerst de feiten, daarna mijn beleving ervan, voor zover ik mijn woede en verontwaardiging tot het eind kan bewaren." Nou, dat duurde niet lang, want Ben kreeg het na vier sprekers al te kwaad. "Ik ben verbijsterd over de leugens hier, te weten de zeer eenzijdig positieve verwoording van de islam en ik snap niet, dat zo’n grote groep mensen met oogkleppen voor daar invliegt," ging Kok voor de tv camera's te keer.

Maar waar die Kok nou toch bang voor is, wordt uit zijn hele stukje niet duidelijk. Goed, Kok vindt de islam geen "gezellige multiculti religie", maar de islam een totalitair systeem vol bloedvergieten? Weet Kok nou echt niet het verschil tussen islam en islamitisch extremisme? Of tussen dierenvrienden en dierenextremisten? Of tussen de pakweg de Pinksterbeweging en zwarte-kousenkerken?

En waaruit zou die gevreesde islamisering eigenlijk moeten bestaan? Nederland telt enkele honderden moskeeën versus duizenden kerken. Toch gelooft minder dan vijftig procent en het ontkerken zet onverminderd door. De moskeeën worden hoofdzakelijk bezocht door bevolkingsgroepen die de islam vanouds belijden, dus de angst dat onze kanten muts met zilveren oorijzers wordt vervangen door een hoofddoek lijkt ietwat prematuur.

22 opmerkingen:

 1. Maar weet Kok nou echt niet het verschil tussen islam en islamitisch extremisme? Of tussen dierenvrienden en dierenextremisten? Of tussen de Pinksterbeweging en zwarte-kousenkerken?En met name doorwie ze als instrumentarium voor volksmennerij worden misbruikt?
  Kijk maar...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het bovendien nog al onzinnig door zowel Wilders als andere nazionistische reli-tuig hier met hun useful-idioterie verder niet aan de kaak te stellen...

  Verder had ik wel wat meer billenkoek van je voor onze geeertje verwacht Barracus...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geert Wilders?

  Is die niet uit de dode kont van Sharon gekropen?

  Geert, onze eigen Mossad mol...

  Wanneer gaat hij weer thee drinken in zionazi land?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee joh!

  Geert bedoelt het goed! De nwo bestaat niet, het zijn de moslims uit de bijlmer die hier de macht willen overnemen!

  Wij hebbenn ons eigen Guantanamo nodig volgens Geert 'de pruik' Wilders! Hij is onze nieuwe MP!

  Onze eigen Anton Mussert!

  Kok? die dedoelt die huichelaar die nu commisaris is bij de bank?

  hahaha! van vakbondman tot grabbelaar bij het grote geld, maar complotten bestaan niet hoor, hoe kom je erbij, Barra-vissen-neuker zegt het toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hoor, joods-christelijk pastor Ben Kok is Wim Kok. Vanaf nu doet je gewoon niet meer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo John, ben jij er ook weer?

  weer fris en fruitig een dag vol desinfo verspreiden?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Hendrik

  Dus jij denkt ook dat joods Ben Kok Wim Kok is?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Barra

  Je weet wel lekker want comments te trekken de laatste dage.

  Wilders is een zionist. Dat zegt het wel lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb die Kok (sucker) meerdere malen met een keppeltje gezien.

  Hij misbruikt het joodse geloof (Torah) net zoals Balkie het woord van jezus verraad.

  Het zijn insiders die niets met jezus hebben of abraham. Het zijn occult-mystery-relion-freaks. of puppets van dergelijke lieden.

  Ik gebruikt daarom het woord "jood" niet! Het verward de zaak! Ik heb niets tegen 99% van de joden, slechts tegen de ZIONAZI'S die dit geloof misbruiken!

  Overigens vind ik het WARE joodsegeloof en gristendom, ook niets, en behoorlijk naïef...

  ps, het is hier druk, omdat de desinfo-chill-bashers dit blog even tijdelijk hebben overgenomen voor de lol, met mondsnoerende logica!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb die Kok (sucker) meerdere malen met een keppeltje gezien.
  .

  ik heb hem ook met een tulband gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. jahahaha!

  Snap je er nou echt niets van?

  Waarom heet de heilige dag van de joden SATURday? Waarom het onze heilige dag ZONdag?

  Waarom aanbidden ze de rising-sun denk je? Waarom aanbidden ze piemel-opjecten (obilisk)?

  Waarom brengen ze mensenoffers aan een stenen uil (bohemian grove)?

  Het zijn occult-fuckers die de tempel van solomon gaan herbouwen in Zio-nazi-land. DAAROM noemde ze de moord op de joden holocaust (BRANDOFFER!). Hun offer was nodig voor een onderdeel van HET PLAN:

  1 munt
  1 leider
  1 religie

  reduced microchip population!!

  Maar bespaar me je commentaar "TruthHurts", dit is dudielijk te moeilijke materie voor je...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. .....en bestaan bijvoorbeeld al veel langer in grote Engelse steden, waar ze een speciale status hebben verkregen.

  Dus? Omdat ze het daar hebben hier ook maar? Ik zie geen voordeel in het steunen van een rechtsorgaan dat vrouwen achterstelt en de rechtsgang baseert op een geloofsovertuiging.

  De staat hoort van de kerk (of moskee) gescheiden te zijn. Ongeacht wat onze nieuwe medeburgers daar van denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waarom aanbidden ze piemel-opjecten.

  Als je iets tegen piemels hebt, er zijn operaties die je van dat probleem af kunnen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hun offer was nodig voor een onderdeel van HET PLAN:1 munt
  1 leider1 religie
  .


  Op welke wijze helpt het vernietigen van 6 miljoen leden van je volk bij het volbrengen van dat plan?

  reduced microchip population!!.

  Hoe wist men in die tijd dat computerchips steeds kleiner en krachtiger zouden worden?

  Maar bespaar me je commentaar "TruthHurts", dit is dudielijk te moeilijke materie voor je...

  Nou, eigenlijk vind ik dit beeld van de wereld dat je hebt best boeiend.
  Ik ben benieuwd wat iemand er toe brengt om een dergelijke verklaring achter hoe de wereld in elkaar steekt te verzinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Hendrik.

  Matig je complotjargon. Niet te volgen en je wordt door geen hond serieus genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat is dit toch mensen!? Is Patman weer eens met zijn verkeerde been uit bed gestapt? Hij gooide mij er al gelijk vanaf zijn oprichting vanaf, maar volgens mij is hij Hari-Kiri aan het plegen met zijn beide logjes. Wie kan mij daar uitsluitsel over geven? Niet allemaal tegelijk a.u.b...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "Ik zie geen voordeel in het steunen van een rechtsorgaan dat vrouwen achterstelt en de rechtsgang baseert op een geloofsovertuiging."

  Voor alle duidelijkheid: Ik ben niet degene die dit propageert, maar het lijkt me gezien de ervaring elders niet meteen levensbedreigend. Het gaat veelal om buurtrechters die zitting houden in de probleemwijken en overlast snel aanpakken. Je kan het ook nog een vorm van mediation noemen. PvdA is meen ik voorstander hiervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hee pijnlijke waarheid,

  Op welke wijze helpt het vernietigen van 6 miljoen leden van je volk bij het volbrengen van dat plan?

  Draagvlak creëeren?

  Of kun je daar iets tegen in brengen?

  Waarschijnlijk ga je weer je mond houden omdat je niet weet hoe je deze vraag moet dunken, of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Berichten over de islam in Nederland zijn meestal negatief en dan met name over de moslimvrouwen.
  Vrouwen worden niet achtergesteld in de Islam in Arabische landen. De vermeende achterstelling is de interpretatie die in Nederland wordt gegeven aan de Islam. De westerse Nederlander kiest een paar elementen uit en zegt dan dat de moslima wordt achtergesteld.
  Inderdaad worden moslimas in Nederland achtersteld, namelijk bij het vmbo-advies dat ze krijgen als zij naar de HAVO kunnen. Deze achterstellng geschiedt dus niet door hun eigen moslimfamilie, maar door de Nederlandse onderwijzers en onderwijzeressen. De achterstelling van vrouwen wordt zo in de schoenen geschoven van de Islam, terwijl het niet op het geloof is gebaseerd. Een studente European Studies aan de Haagse Hogeschool vertelde hierover in een krantenartikel. Zij vindt het woord "allochtoon" vreselijk.

  Discriminatie door het afgeven van te lage schooladviezen in verband met buitenlandse afkomst komt veelvuldig voor en is aangetoond met onderzoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. "Waarschijnlijk ga je weer je mond houden omdat je niet weet hoe je deze vraag moet dunken, of niet?"Ach Marthijntje toch!:
  Waarschijnlijk heb jij nog nooit van studeren(!) gehoord! Of denk je soms van wel? Trek toch die kop van je eens uit DE conditioneringsfabriek waar je hem zo graag lui en geconditioneerd(!) in hebt wil je? En anders moet je zoals deze HOND braaf pootjes blijven geven en degenen die out of the box verder willen leven met rust laten ok? Of kan je net zoals deze hond niet anders dan afgericht meer 'denken'?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Draagvlak creëeren?.

  Draagvlak creëeren?
  Dus als je bijv. 1 mondiale muntheenheid wilt krijgen moet je als volk jezelf bijna laten uitroeien? Anders heb je geen draagvlak?

  BeantwoordenVerwijderen