donderdag 28 mei 2009

Paarse broeken


Milieuorganisaties krijgen geen subsidies meer waarmee ze kunnen procederen tegen beslissingen van de overheid. Ook krijgen de milieuclubs geen geld meer om het milieubewustzijn te vergroten. Nederlanders weten volgens minister Cramer inmiddels dat er een klimaatprobleem is. Cramer wil dat milieusubsidies voortaan vooral gaan naar 'innovatieve en oplossingsgerichte' projecten.

Kijk, dat is koren op de molen van de luie bloggertjes achter hun milieu-onvriendelijke peeceetjes. Eindelijk een einde aan al die stomme happenings en clubjes u tot in den treure blijven vertellen "dat er milieu is met hun LALA-GELD mentaliteit". Weg met de paarse broeken onder de milieuverenigingen. Stop het duurzaam ondernemen, milieuvriendelijk vliegen, CO2-vrij winkelen, groen poepen en koolzuurarm jodelen of het klimaatneutraal wokken.

Disclaimer: Barracuda is geen lid van miljeuclubs en heeft nog nooit een cent aan Kreenpies gegeven, maar waar is hier de nuance? Barracuda kent geen enkele milieuorganisatie die het procederen tegen beslissingen van de overheid als uitgangspunt heeft, er geen enkele milieuorganisatie die zich uitsluitend bezighoudt met het global warming-evangelie.

En ja, Milieudefensie stapte meermaals naar de Raad van State stapte om de strijd aan te binden tegen bijvoorbeeld de uitbreiding van de A4 bij Leiden en de aanleg van de Tweede Maasvlakte, maar dus niet met het geld van de overheid.

En het is mooi dat er geld gaat naar naar 'innovatieve en oplossingsgerichte' projecten. Maar wat zijn dat eigenlijk? Esoterische uitvindingen die nooit van de grond komen? Nog meer geld voor windmolenparken die een verwaarloosbare bron van energie leveren?

2 opmerkingen:

  1. Barracuda ik ben het met je eens. Milieuorganisaties zijn volgens mij niet de ideale partij om nieuwe technologieën te ontwikkelingen. Welke rol wel weggelegd is voor natuurorganisaties is de stem verwoorden voor al die Nederlanders die het milieu een warm hart toedragen. Dit kan betekenen je uit naam van die groep naar de rechter stapt. Of je hier als overheid geld aan moet geven is een tweede, maar ik vind het een logischer doel dan het innotief bezig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, men mag vooral niet tegen de overheid en overheidsbeleid zijn. Als je jezelf geen peperdure Moszkowicz kan veroorloven dan maar de mond gesnoerd.

    In tegenstelling tot de blunders die door de rijksoverheid en haar overheden worden gemaakt en waar het volk zo graag tegen zou willen procederen. Dat tellen we liever niet mee. Dat wordt allemaal netjes in de doofpot gestopt, onder het kleed geveegd en zand erover. Nietwaar minister?

    BeantwoordenVerwijderen