woensdag 16 september 2009

VandalismeMega Escalatie Affaire Demmink, kopt Klokkenluideronline vandaag. Ha, dachten we, eindelijk duidelijkheid over de aanhouding van Micha 'aluhoedje' Kat twee weekenden geleden. Die zou zestien uur hebben doorgebracht in een Haagse cel. Dat meldde Kat in elk geval zelf op Klokkenluideronline, maar details zijn tot op heden niet bekend gemaakt. Wellicht omdat er proces verbaal is opgemaakt en zijn advocaat hem heeft aangeraden zijn mond te houden?

Het voorval zou in elk geval te maken hebben gehad met Joris Demmink, op wie Kat al maanden jaagt. Dus wat heeft Kat nu weer uitgevreten? Eindeloos belletje getrokken bij Huize Demmink? Ruit ingeslagen? De vieze bezem van rechter Westenberg tegen zijn deur aangezet? Of de voordeur beklad met rode verf?

Dat laatste zou best eens kunnen, want diezelfde Kat heeft laatst met een spuitbus een woning in Leiden met anti NWO graffiti opgeleukt (filmpje). In die woning zou de Stichting Bilderberg Meetings Nederland zijn gevestigd, maar volgens weer andere bronnen zat Kat helemaal fout. De stichting zit in Amsterdam. Kat was zo trots op deze heldendaad, dat hij zijn kijkers toesprak in steenkolenenengels, want Micha wil graag wereldberoemd worden. Liefst bij Alex Jones.

Zijn normaal zo trouwe volgelingen zagen de humor er niet van in: "De boodschap is dat Kat nu definitief over is gestapt van ‘journalistiek’ naar activisme. Betrokkenheid en onmacht isoleren bepaalde ‘denkers’ en via een glijdende schaal gaat het van kwaad tot erger. De volgende stap is stemmingmakerij: vermoedens presenteren als feiten, bewijsvoering omdraaien en maar wat roepen; de ander mag dan zijn ONschuld bewijzen. Daarna het laten bezorgen van vele pizza’s, daarna grafkransen, vervolgens gooit men een taart, al dan niet met poep, er volgt vernieling van eigendommen, brandstichting, en uiteindelijk aanslagen op levens."

Barracuda ziet parallellen met David Shayler, de voormalig MI5 agent die via 9/11 complotten als travestiet is geëindigd, maar tenminste geen aandrang had tot vandalisme. In zijn recente radio-uitzending - over 9/11, want Micha is nu echt totally into complotten - constateerde Kat ietwat verbaasd dat "als je eenmaal voor de alternatieve media hebt gekozen, de officiële media je gaan marginaliseren." Wat Kat bedoelde te zeggen is dat hij nergens meer aan de bak komt, alsof je je daarover nog moet verbazen.

Maar nog even terug naar het stukje van vandaag. Dat gaat over de drugscrimineel (een term die Kat zorgvuldig mijdt) Baybasin, die door toedoen van Demmink levenslang zou hebben gekregen en die alleen onder opvallende voorwaarden met de Turkse pers zou mogen praten vanuit zijn gevangenis. Kennelijk is journalist Ton Biesemaat geen enkele beperking opgelegd, want die is bezig met een boek en hoorde van Baybasin dat "in de gevangenis geprobeerd is hem te vergiftigen met een gebakken vis." Wat volgt is een scène uit een James Bond-film: "Baybasin schraapte het paneer er altijd af en vond zodoende in de vis iets lijkend op een klein stukje plastic. Op mijn vraag of het plastic was (niet logisch om daarmee iemand te vermoorden) zei hij dat het LEEK op plastic. Hij proefde met het puntje van zijn tong aan het ‘plastic’. Gelijk waren de zenuwen aan het puntje van zijn tong verdoofd. Daarna moest hij braken en had hij krampen. De gevangenisdirectie wilde er niet aan dat er een moordaanslag op hem gepleegd zou zijn. Bewijsmateriaal, de vis, weg."

Als Barracuda levenslang had gekregen, zou hij ook zo'n verhaal verzinnen.

6 opmerkingen:

 1. Tja, er kan een moordpoging hebben plaatsgevonden. Er gebeuren, zo is algemeen bekend, geen leuke dingen in die gevangenissen (dingen waar Wilders volgens mij natte dromen van heeft). Dingen die soms op de meest amateuristische manier gebeuren, met bij elkaar gescharrelde rotzooi (hoewel gewoon gif ook te krijgen is).

  Maar dat plastic ONDER het vel is inderdaad wel een beetje raar, tenzij het gevulde vis was maar dat verteld het verhaal niet.

  En hoe is die vis dan uitgerekend bij hem gekomen? En waarom heeft hij niet als bewijs bewaard?

  Vragen, vragen, vragen. Maar zoals gewoonlijk zijn dat er weer teveel (ook al word ons verzocht vragen te stellen).

  ..zucht..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geheel terzijde trouwens: Waarom zet Kat trouwens een Nederlands liedje onder een verder Engelstalig filmpje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gepaneerde vis heeft volgens mij geen vel meer.

  Tja, een stukkie plastic in een vis. Wellicht verpakkingsmateriaal?

  Mij lijkt het overigens een rare manier om iemand te vergiftigen: een stukje op plastic gelijkend materiaal in de vis stoppen.
  Handiger is om gewoon de vis voor het paneren te bloemen met een giftige stof. Proef je ongetwijfeld niks van en de vis wordt met smaak en fatale afloop gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Handiger is om gewoon de vis voor het paneren te bloemen met een giftige stof. Proef je ongetwijfeld niks van en de vis wordt met smaak en fatale afloop gegeten."

  Zo truth, jij hebt er verstand van :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is zo'n geloofwaardig verhaal, dat je je afvraagt of je die andere verhalen van Baybasin moet geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een drugscrimineel die niets te verliezen heeft, moet wel met sterke verhalen komen, moed der wanhoop. Nee heeft hij, ja kan hij krijgen. Kijk ook eens hoe "uurtje montuurtje Micha Kat" uit zijn ogen kijkt, ziet er gedrogeerd uit. Griezelige voorstelling.

  BeantwoordenVerwijderen