dinsdag 29 september 2009

Paniekvirus


Albertus Dominicus Marcellinus Erasmus - zeg maar Abje - Osterhaus is weer eens stout geweest. Heeft zogenaamd zitten liegen over zijn aandelen in het griepvaccin, terwijl hij een beeld schetste van een moderne pestepidemie. Dus moet er nu alsnog (van de PVV) een spoeddebat komen, want diezelfde Albertus adviseerde immers ook de Nederlandse overheid over de aankoop van vaccins tegen het paniekvirus. En inmiddels zitten we opgescheept met 34 miljoen vermoedelijk waardeloze vaccins. Albertus werpt met andere woorden  "een dikke smet op de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van zijn adviezen en de beslissingen die de Kamer moet nemen omtrent de Mexicaanse griep."

Nuance? Nul. Dat Osterhaus deel uitmaakte van het Rotterdamse ViroClinics is algemeen bekend. Zijn naam staat gewoon vermeld op de webpagina als Chief Scientific Officer. Osterhaus deed daar zelf ook nooit geheimzinnig over. Ook niet in de Argos-uitzending die het balletje aan het rollen bracht. Tot en met de aandelen die hij in dat bedrijfje heeft. Die aandelenportefeuille was trouwens ook bij de Gezondheidsraad bekend.

Wat doet dat minibedrijfje van anderhalve man en een paardenkop trouwens? Onder meer onderzoek naar - riemgordels vast - Indirect Fluorescent Antibody (IFA) assay, virustitraties, Hemagglutination Inhibition Assay (HAI) en drie testen om HIV antilichamen aan te tonen (ELISA, VIDAS en INNO-LIA). ViroClinics levert zelf geen vaccins tegen de Mexicaanse griep. Wel heeft het bedrijf het vaccin geconstrueerd tegen twee varianten van het vogelgriepvirus H5N1. Verder is er een relatie met vaccinleverancier GlaxoSmithKline. Dat is een van de financiers van het onderzoek van de Erasmus Universiteit waar Osterhaus doceert.

En dus heeft Osterhaus nog altijd gelijk als hij stelt dat hij geen aandelen in de griepepidemie zelf heeft die dank zij paniek in waarde zouden kunnen stijgen. ViroClinics is trouwens niet eens beursgenoteerd. Die aandelen zijn niks waard totdat Osterhaus ze zou verkopen. Daar is nu geen sprake van.

Blijft over de vraag of zijn adviseursrol wel zo verstandig is in het licht van dit ook door hem erkende spanningsveld. Daarover zegt Osterhaus zelf dat het erg moeilijk is om experts te vinden die geen relatie hebben met het bedrijfsleven. Belangrijker is dat bij de Gezondheidsraad Osterhaus al geen lid meer was van haar adviescommissies over griepkwesties vanwege het aandelenbelang. Osterhaus mag sinds 2007 wel meepraten, maar niet meebeslissen over griepadviezen. En daar draait het om. Maar dat lees je dus weer niet bij de Ab-bashers.

Nu zal menigeen roepen dat Ab de besluitvorming ongetwijfeld heeft beïnvloed met zijn paniekvoetbal. Maar zoals hij zelf zegt: de deskundige doet het bij voorbaat nooit goed. Net als de weerman, wanneer het noodweer heviger uitpakt dan verwacht of als er weer eens ten onrechte een waarschuwing is afgegeven.

76 opmerkingen:

 1. Hé Billy, zielig ventje:

  Ik zie dat je zelf ook proviteerd van de griep-gekte!

  Wauw man, deinfecterende handgel!

  Ik zou toch gerwoon me shotje halen als ik jou was....

  ....gelukkig ben ik jou niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Anoniem, oliedom mannetje. Het is 'profiteert'. Naar welke school ga je?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Nu zal menigeen roepen dat Ab de besluitvorming ongetwijfeld heeft beïnvloed met zijn paniekvoetbal. Maar zoals hij zelf zegt: de deskundige doet het bij voorbaat nooit goed. Net als de weerman, wanneer het noodweer heviger uitpakt dan verwacht of als er weer eens ten onrechte een waarschuwing is afgegeven. "

  ZOALS HIJ ZELF ZEGT?? HAHAHA!

  Bepaald HIJ dan wie er de deskundige is?

  Wie geld verdient aan een bepaalde uitkomst van zijn deskunigheid, is niet deskundig, maar inhalig, meneer van de mondsnoerende logica!

  Misslijkmakend ook hoe dwanmatig jij elke officieel standpunt verdedigd...

  ...als er 100.000 doden gevallen waren door Ab, dan had je nog een excuss om het goed te praten...

  bah...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ga, jij nou maar lekker op mijn spelling letten, aangezien je tog nooid wad zinnichs toevoecht...

  John.... zat je te wachten op een reactie?

  hahaha! triest volk die beroepsontkenners....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Spelling? Grammatica! Bepaalt ipv bepaald, verdedigt ipv verdedigd, excuus ipv excuus. Zo te zien heb je niks, maar dan ook niks geleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik echt wil, dan lukt het me wel die suffe-VWO-spellings-kennis naar boven te halen...

  Echter, deze site is dat niet waart..

  Als jij maar snapd wad ik zecgh...

  Maar vertel een sjonnie:

  Ab is dus een expert? Het maakt niet uit dast hij zijn zakjes vult door een bepald advies te geven?

  We vertrouwen er gewoon op dat hij ons belang in het oog heeft?

  Je moet je dus vol laten spuiten met een experimenteel vaccin, waarvan het TOEGEGEVEN is dat het allerlei zeer ernstige aandoeningen kan veroorzaken waaronder, onvruchtbaarheid?

  Mexicaanse griep is vrijwel onschuldig....het vaccin heeft veel grotere risico's...TOEGEGEVEN!

  Heeft kakkerlak-Ab dit erbij vertelt? Nee dus.....

  Kakkerlak-Ab Klinkt heeft 32 miljoen dodis besteld:

  NET ALSOF IERDEEN EEN SHOTJE KOMT HALEN! Ik ken vrijwel niemand die dat gaat doen....dus wie heeft Ab (klink) dit briljante advies gegeven? Toch niet Ab(Osterhaus) toch?

  AB EN AB...kakkerlak en kakkerlak..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wie zegt dat je je vol moet laten spuiten, anoniem? Is er een verplichting, dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben jij op televisie gewaarschuwd voor de werkelijke gevaren van het vaccin dan?

  Hebben ze erbij vertelt dat bejaarden 10 x hogere kans op alszheimer krijgen na 3 x een griepvaccin gekregen te hebben?

  Vertellen ze erbij dat 1 op de 10.000 deze ziekte krijt:

  What is Guillain-Barre Syndrome?

  Guillain-Barre (Ghee-yah Bah-ray) Syndrome is an autoimmune inflammatory disorder that affects the nervous system, particularly damages the myelin sheaths that surrounds the peripheral nerves of the body. For more information go to this NIH site

  Vertellen ze erbij dat het onvruchtbaarheid en kanker veroorzaakt? (Duitse pers)

  The swine flu vaccine has been hit by new cancer fears after a German health expert gave a shock warning about its safety.

  NOU, GEEF ME EENS ANTWOORD?

  HEEFT AB ONS HIER VOOR GEWAARSCHUWD?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie zijn gewoon de medeplichtige van Josef Megele, je moeder kan trots op je zijn...

  Ik laat je verder met rust, zodat je je zonden kan overdenken, meneer medeplichtig...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij mag ook best reageren, Billy..

  ..of moet ik je eerst voor rotte vis uitmaken, voordat je je eigen propaganda verdedigd?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. HEEFT AB ONS HIER VOOR GEWAARSCHUWD?.

  Waarom moet hij ons daarvoor waarschuwen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Ben jij op televisie gewaarschuwd voor de werkelijke gevaren van het vaccin dan?"

  En daar gaat mijnheer weer. Alles wat hij ooit op een of andere maffe website gelezen heeft wordt weer op een grote hoop gegooid, of het waar of niet waar is doet er niet toe. Bekijk het verder maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Valt me op dat anoniem niet in staat is om inhoudelijk te reageren op het artikel van barracuda.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "Valt me op dat anoniem niet in staat is om inhoudelijk te reageren op het artikel van barracuda."

  Dat valt mij niet meer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Misslijkmakend ook hoe dwanmatig jij elke officieel standpunt verdedigd..."

  Grappig, de mening van 1 man is plotseling "officieel". Typisch zwart wit denken van complotters.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is ondertussen volledig duidelijk dat het hele mexicaanse griep verhaal één groot leugenachtig verzinsel is, maar Barra kiest uiteraard weer eens de kant van diegenen die het zo goed met ons voorhebben... *kucht*

  Kom op Barra, dit voelt wel heel landverraderlijk, zelfs voor jouw doen. Je kunt natuurlijk altijd alles blijven goedpraten om zo je mondsnoerende imago hoog te houden maar geef nou toe: ben je niet een tikkie wanhopig aan het zoeken?

  Je kunt mij niet serieus vertellen dat jij nog wel vertrouwen hebt in de politieke flapdrollen en de "adviseurs" die ons land "leiden". Ook jou moet opvallen hoe verschrikkelijk kansloos er op politiek niveau omgegaan wordt met allerlei beslissingen zoals bonussen, de griep en de financiele crisis. Of ben jij echt nog in de veronderstelling dat de dwaalschapen die ons land runnen er daadwerkelijk iets van bakken? Kan het me haast niet voorstellen. Jij hebt volgens mij namelijk een behoorlijk werkend brein, in tegenstelling tot diegenen die ons aan het handje pogen te nemen.

  Als voorbeeld hoe het er in de "echte wereld" aan toe gaat: ik heb een baan als computerprogrammeur/adviseur en moest bij het verkrijgen van deze baan uitdrukkelijk aangeven of ik in mijn vrije tijd wel eens werk voor andere bedrijven/mensen op dit vlak doe. Dat vindt mijn opdrachtgever namelijk niet leuk en dat mag ik dus ook niet doen. Maar op het niveau waar Ab O. actief is is dit soort belangenverstrengeling blijkbaar geen enkel probleem? Raar hoor. Als dat niet met twee maten meten is, dan weet ik het ook niet meer.

  En dat moet jij toch ook kunnen inzien, beste Barra? Of heb je dit weblog dan echt alleen maar om te schoppen en te kankeren?

  Je hebt me er ooit al eens over aangepakt, maar ik blijf toch echt alleen maar kassa's in de verte horen rinkelen, of het nou de griep, de bonussen of de financiele crisissen betreft. En dan uiteraard niet de kassa's van de burgers, dat was waarschijnlijk wel duidelijk.

  Maar goed, ik ben dan ook een drugsgebruikende anarchistische hippie. Misschien dat ik het verkeerd zie. Zal wel weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "Maar zoals hij zelf zegt: de deskundige doet het bij voorbaat nooit goed."

  Als ik die Ab hoor praten krijg ik altijd onwillekeurig het 'Wij van WC-Eend' gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat heb je goed gezien @Clash

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Er zijn ongeveer 25 personen die zich middels de gezondheidsraad bezig houden met het adviseren van de regering. Daar is Osterhaus er één van.
  Die steekt dan z’n nek uit door in de media op te treden. Dan weet je het wel. Kop en maaiveld.
  Wat is er overigens mis aan het verdienen van geld met je kennis?

  @ anoniem:

  Zou jij mij even wat serieuze wetenschappelijke gegevens kunnen geven van je absurde stellingen over de bijwerkingen van de vaccinatie? Dan bedoel ik gedegen onderzoek, gepubliceerd in tijdschriften voor mensen die er echt verstand (voor) van hebben. Dat gaat je niet lukken als je niet terugvalt op die alu-hoedjes site's.
  De arrogantie van sommige mensen is in blokken te snijden als ze denken dat ze in dit soort gecompliceerde zaken denken een duit in het zakje te kunnen doen. Dat duitje gun ik AB gewoon. Omdat het kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. "Het is ondertussen volledig duidelijk dat het hele mexicaanse griep verhaal één groot leugenachtig verzinsel is."

  Nu weer een 'verzinsel', Anarchiel? Kan je ook niet echt hardmaken. Dat die griep 'tegenvalt' spreekt je hele verhaal van rinkelende kassa's tegen. Hoe moet die industrie nog gaan profiteren van een milde griep?

  "Als voorbeeld hoe het er in de "echte wereld" aan toe gaat: ik heb een baan als computerprogrammeur/adviseur en moest bij het verkrijgen van deze baan uitdrukkelijk aangeven of ik in mijn vrije tijd wel eens werk voor andere bedrijven/mensen op dit vlak doe. Dat vindt mijn opdrachtgever namelijk niet leuk en dat mag ik dus ook niet doen."

  Dat is appels met peren vergelijken. Hoewel, Osterhaus schijnt meer dan 1 (nl. zijn eigen) bedrijf te adviseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Belangenverstrengeling gewoon goedpraten, tuurlijk joh dat is pas mondsnoerende logica.
  Dat er onnodig paniek gezaaid werd en dat de mex. griep een milde griep is en dat de vaccins dus onnodig zijn daar hebben we het niet meer over want dat betreft de inhoud en dat moeten de zogenaamde debunkers niet hebben, die moeten het over de vorm hebben.

  Wel vreemd dat de zogenaamde debunkers problemen hebben met bv de inkomsten van Icke die enkel zijn gedachtegoed verkoopt aan iedereen die het horen wil, dus als je het niet wil horen dan kost het je niets, maar het wel okey vinden dat we massaal in de schulden worden gegooid d.m.v. een hoax, en dan komen met argumenten als 'wat is er mis aan geld verdienen met je kennis', het is echt niet te geloven, een inbreker heeft ook bepaalde kennis, maar waar hebben we het over, en welke kennis heeft die Osterhaus dan, waar zijn al die doden en verschrikkelijke zieken dan, en je kan niet zeggen dat de voorspelligen niet zijn uitgekomen dankzij de vaccins, dus hoezo 'wat is er mis met geld verdienen aan je kennis', welke kennis, de kennis dat je aandelen hebt ????

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @ John

  34 miljoens reeds aangeschafte vaccins? Die hoogstwaarschijnlijk compleet nutteloos zijn? Dat vind ik een BEHOORLIJK gerinkel van kassa's. Jij niet?

  Die "mexicaanse griep" is zoals vele, vele mensen voor mij ook al zeiden: niets meer dan een normaal griepje. Waar enorm aan verdiend is door het op te blazen tot iets dat levensgevaarlijk lijkt.

  En appels met peren vergelijken... Tuurlijk.... Je "hoewel" statement spreekt wat mij betreft boekdelen.

  Mijn punt: iedereen kan zien dat onze politieke top en zogenaamde adviseurs er alleen maar voor zichzelf zitten en niet voor ons, de burgers. Dat moeten Barra en barra-fans absoluut ook kunnen zien, da's tenslotte een kwestie van je ogen openhouden. Maar kunnen en willen, dat zijn natuurlijk twee HEEL andere zaken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Osterhaus is een autoriteit op zijn gebied. Kein frage. Als men al deze mensen uit de gezondheidsraad verbant krijgen we op een gegeven moment advies van de middelmaat der deskundigen. Dat zal voor anoniem wel een geruststellende gedachte zijn. Middelmatig als hij zelf is.

  Dat 'voorspellingen' t.a.v. een (griep)pandemie erg moeilijk te doen zijn, heeft de grote 'anonieme' massa geen kaas van gegeten. Indien er niet was gereageerd op het mogelijke gevaar en de anoniempjes bij bosjes dood van het dak vielen door een virusinfectie, wat dan?

  Voor de emancipatie van de goegemeente is het internet een zegen. Dat betekent niet dat elke boerenlul zich kan aanmeten van dit soort complexe materie verstand te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zet de kosten van R&D maar eens af tegen de verwachte tegenvallende omzet. Weet je hoeveel klinisch onderzoek kost?

  Volgens mij toont het bovenstaande stukje voldoende aan dat het direct verdienen van Osterhaus aan wat jij een 'verzinsel' noemt niet hard gemaakt kan worden. Hij heeft GEEN beslissende invloed als een van de 25 adviseues, hij kan zijn belang NIET meteen verzilveren, het bedrijf verdient NIET rechtspreeks aan het griepvaccin. Te makkelijke conclusies die door figuren zoals jij meteen weer opgepakt worden voor je verknipte wereldbeeld waarin Nederland geleid wordt door 'politieke flapdrollen'.

  Als je zo begaan bent met dit land, waarom richt je dan geen politieke partij op, lijkt me beter dan het organiseren van een onduidelijk optochtje van nog geen 400 man.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Osterhaus is absoluut geen autoriteit, hij kreeg in een debat op de TU van Ekkelenkamp zwaar patje, bv Schellekens zei gekscherend dat personen zoals Osterhaus preventief geruimd zouden moeten worden.

  Osterhaus heeft voor niets paniekgezaaid want waar zijn bv al die paniek artikelen in chocolade letters in de media gebleven, waar zijn alle doden en verschrikkelijke zieken die door Osterhaus voorspeld waren, waar zijn ze ??

  Jij geeft er blijk van er de ballen verstand van te hebben door te stellen dat we zonder Osterhaus advies van middelmaat zouden krijgen, nu hebben we kompleet verkeerd advies van ondermaat gekregen !!

  En die belangenverstrengeling maar proberen recht te lullen, en typerend dat je zegt 'kein frage'.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wahaha, komt ie dan:

  Told you sooooooooooo....

  Al vanaf dag één was ons duidelijk dat dit gewoon oplichting was.

  Een verzinsel. Net als SARS. H5N1.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. En Ab Osterhaus is absoluut geen topwetenschapper ofzo, net zo min als Joep Lange (HIV) dat is.

  Ze hebben de grootste bek. Dat is een heel verschil. De rest gaat vanzelf achter ze aanlopen omdat dat goed voor hun carriere is.

  Met kennis of waarheid heeft het allemaal niets te maken. Het Zapruder artikel dat je doorlinkt slaat absoluut de spijker op z'n kop! Daar kun je nog een hoop van leren Barraatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @ anoniem:

  Over die discussie (Osterhaus-Ekkelenkamp) heb ik al eens iets geschreven.
  Ik ga dat niet nog een keer allemaal uitleggen. Ik hoop dat Barracuda het goed vindt dat ik even link (zal er geen gewoonte van maken).
  http://cryptocheilus.wordpress.com/2009/06/12/grieppandemie-wat-u-bij-rozendaal-mist/
  Lees dat en de reactie er onder maar eens door en kom dan nog maar eens terug met steekhoudende argumenten.

  Osterhaus is wel degelijk expert. We-reld-wijd gekend. Is het misschien wel eens in je opgekomen dat zijn expertise voor de, ik zal maar even in jouw terminologie blijven, Big Pharma geld waard is?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat elke keer weer blijkt, is een extreem oppervlakkige kijk van Billy. Naief en sullig.

  Het lukt hem nog steeds niet om door de facades heen te kijken, om kritische vragen te stellen, om diepere patronen te zien.

  Best bijzonder als je al 3 jaar bezig bent met de materie. Dan gaat het ook helemaal nooit meer wat worden.

  Het lijkt me wel heel rustgevend, zo'n simpel wereldbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Die laatste 3 antwoorden komen volgens mij weer eens van Patman (Zapruder), die altijd in wij-vorm spreekt, en nu zelf zijn naam er niet onder durft te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Inmiddels 4. Staat weer geen zinnig woord in.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. "Is het misschien wel eens in je opgekomen dat zijn expertise voor de, ik zal maar even in jouw terminologie blijven, Big Pharma geld waard is?"

  Hahahaaaaaaaaaaaa.

  Is deze knul for real?

  Ja, daar hebben we het nu al jaren over. Het feit dat Osterhaus voor Big Pharma geld waard is. Dat is heel eng. Omdat Big Pharma maar één doel heeft.

  Kom jij net uit een ei gekropen ofzo? Heb je de laatste pakweg 20 jaar niet meer bewust meegemaakt ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. "Jij geeft er blijk van er de ballen verstand van te hebben door te stellen dat we zonder Osterhaus advies van middelmaat zouden krijgen, nu hebben we kompleet verkeerd advies van ondermaat gekregen !!"

  Nog een keer dan: was Osterhaus de enige 'adviseur'? Complotters en hun simpele wereldbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. "Omdat Big Pharma maar één doel heeft""

  O jee, daar gaan we weer. Zet je naam er eens onder, Patman. Of durf je niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Je zegt:

  Ja, daar hebben we het nu al jaren over. Het feit dat Osterhaus voor Big Pharma geld waard is. Dat is heel eng. Omdat Big Pharma maar één doel heeft.

  Geld verdienen toch? Dat doe je niet met het maken van geneesmiddelen/vaccins die niet werken of geen doel hebben.

  Het simpele wereldbeeld van je is weer met bakken op te scheppen. Kom je nu nog met argumenten of wat? Onnozelaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. "Een verzinsel. Net als SARS. H5N1"

  Ik zou HIV, je grote hobby, niet vergeten. Nu we toch aan het kwartetten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. ' Simon Roozendaal gelooft in Ab. Niet in Miquel."

  Geloven doe je in de kerk !!!!

  SARS was onzin, de vogelgriep was onzin en nu is de zwijnengriep cq de mexicaanse griep onzin gebleken, en maar blijven blaten dat die Osterhaus een autoriteit zou zijn, ja hij is een autoriteit in onzin en list en bedrog !!!!

  En vertel eens @ Cryptocheilus wat is jouw motivatie om een volksverlakker en leugenaar met belangenverstrengeling zoals Ab Osterhaus te verdedigen, waarom zou je dan doen, wat is je motivatie ??

  Waar zijn de de doden en de verschikkelijke zieken die voorspeld waren, waaruit blijkt zijn deskundigheid ????

  Waar zijn de horrorberichten in de media opeens gebleven ??

  En @john, 'was Osterhaus de enige adviseur ?'

  Precies John, bv de Britse adviseur staat op de loonlijst van GLXK !!

  Ik kan me nog goed herinneren dat er een huisarts bij P&W zat ipv Osterthaus - onze veredelde dierenarts - die de beweringen van Osterhaus ondersteunde, er zou een ramp op ons zitten te wachten .. mits .. precies .. het magische woord .. VACCINS!!!!

  Op een gegeven moment vroeg Pauw waarom hij zo zat te zweten, had hij misschien de mex.griep ??
  Hij schudde schaapachtig nee maar verder had geen echte verklaring voor het overdreven zweten, maar nu begrijpen wij wel waaron hij zo zweette.

  Enniewee John, Osterhaus was idd niet de enige adviseur, dus..... ????

  BeantwoordenVerwijderen
 38. "Het simpele wereldbeeld van je is weer met bakken op te scheppen. Kom je nu nog met argumenten of wat? Onnozelaar."

  JIJ bent de onnozelaar, vrolijke vriend...

  Waarom worden medicijnen niet op basis van non provit gefabriceerd? Er gaat maar een klein deel van de Pharma-maffia winst naar ontwikkeling.

  De rest verdwijnt in de zakken van bepaalde aandeelhouders, en om dokters om te kopen en lastig te vallen met hun gif-troep, met veelal meer bijwerkingen dan werkzaamheid...

  Ritalin/speed aan kinderen...aids in bloedproducten (Factor8)...kankervisrussen in poliovaccins (HP40)...stralings test op kinderen met duizenden doden tot gevolg...experimenten op daklozen in Tjechië...."per ongeluk" verspreiden van H5n1, met instructies deze te mengen met de gewone griepvaccins...Gardisil opdringen, wetende dat het de dood tot gevolg kan hebben....

  Zoek nou eens op "Gardisil Death" beste Billy-vriend...

  Jij ben medeplichtig aan dit leed met je propaganda site....onwetende minkukel...

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Mijn motivatie Osterhaus te verdedigen in deze is omdat ik Nederland en zijn inwoners niet wil overlaten aan de blaters zoals jij die geen enkel inhoudelijk argument kunnen aanvoeren en gespeend van enige kennis denken dat ze de waarheid in pacht hebben.
  Mede kippen zonder koppen die het nabouwen van even gekke koeien als jij gebruiken de simpele onderbuikgevoelens van mensen aanwakkeren om maar vooral te verbergen dat je van je hele leven niets gemaakt hebt teneinde je flagerante gebrek aan kennis te overschreeuwen met oneigenlijke argumenten en drogredeneringen die kant noch wal raken.

  Het zou misschien wel een goed idee zijn alle doden die er tot nu toe door deze griep gevallen zijn in jouw achtertuin te droppen. Niet dat ik verwacht dat ze de stank die uit jouw krochten komt zullen overvleugelen, maar je zult in ieder geval moeite moeten doen dáár overheen te stappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt voor mogelijke ernstige bijwerkingen van het vaccin tegen de Mexicaanse griep. Het kan risico's met zich meebrengen.De Mexicaanse griep( H1N1) is een nieuw virus, waarbij in het vaccinatiemiddel een nieuwe generatie hulpstoffen wordt gebruikt. Het is onbekend hoe veilig deze combinatie is.De testresultaten zijn pas in december bekend, maar met het inenten wordt al in oktober begonnen. Intussen is Tamiflu voor grieppatienten een goede virusremmer.

  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/39435-mogelijk-ernstige-bijwerkingen-vaccin-mexicaanse-griep.html

  En ga nou later niet janken dat ze je niet gewaarschuwd hebben!

  Ik hoorde gisteren een vrouw die een papier in handen heeft gekregen met de bijwerkingen van het vaccin (bijsluiter in van een doos spuitjes):

  JE KAN ER ONVRUCHTBAAR VAN WORDEN!

  Toevallig is dat 1 van de plannen die John P Holdren omschrijft in zijn boek. John wil de massa sterileseren door vaccinatie, en vergiftigen van voedsel en drinkwater.

  JOHN IS DE HOOFDADVISEUR VAN OBAMA OP HET GEBIED VAN WETENSCHAP!

  Het gaat dus niet eens over geld verdienen uiteindelijk, maar over een geordende reducering van die nare mensheid....

  Het is gewoon allemaal open en bloot te lezen. Beroepsontkenners kunnen hier niets aan veranderen.

  Zij liegen tegen zichzelf, en zullen uiteindelijk ook slachtoffer worden van hun handlers.

  Veel vaccins bevatten stoffen die reageren op de hormoon huishouding. Als deze daalt (als je ouder wordt) dan wordt er kanker in je lichaam geactiveerd. Dit doen zij al jaren met de eigen troepen. Die hebben ze ook in gaskamers laten marcheren om wapens te testen (gedocumenteerd).

  Ik denk dat Billy niet beseft met wat voor lui hij zich in heeft gelaten...ooit krijg je spijt Billy...onthoud deze woorden maar...

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ohw meneertje @ Cryptocheilus raakt in paniek en moet dan maar op de man gaan spelen, maar dat maakt mij niet uit vrind want ik weet waarom jij het doet, je voelt je onprettig, heb je misschien last van de mex.griep, of voel je je gewoon in het nauw gedreven ??

  Zal ik alle doden in jouw achtertuin gooien die de afgelopen maanden zijn gestorven aan een 'gewone griep', je bent een grappenmaker, het type Osterhaus.
  En dat soort mensen moet je niet serieus nemen is nu overduidelijk gebleken.

  Nogmaals, waaruit blijkt de deskundigheid van Osterhaus, waar zijn al die doden en de verschrikkelelijk zieken die voorspeld waren, waar is die verschrikkelijke pandemie, waar zijn de horrorberichten in de media gebleven ????

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Jij komt hier met een artikeltje over 'mogelijke' ernstige bijwerkingen van het griepvaccin.

  Hé even een wake up call.

  Er zijn altijd 'mogelijk' ernstige bijwerkingen te verwachten. Begrijpend lezen is niet je sterkste kant? In de tot nu toe geëntameerde trails van het H1N1 griepvaccin is hier niets van gebleken. Bovendien hebben we nogal wat ervaring met andere griepvaccins.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @CryptoBlaatus:

  Weet je wie John P Holdren is, man zonder kennis?

  Jou gevaarlijke geblaat verleid mensen tot het nemen van levensgevaarlijk vaccins met BEWEZEN ernstige bijwerkingen:

  http://www.youtube.com/watch?v=9fMVUdYS0Mc

  Waarom zou ik niet naar de slachtoffers luisteren, maar naar anonieme internet-trollen en betaalde propaganda clown als appie-osterhaus?

  Wijs aan waar ik bewezen onzin beweer! Wellicht kunnen we dan verder praten..

  BeantwoordenVerwijderen
 44. "Zal ik alle doden in jouw achtertuin gooien die de afgelopen maanden zijn gestorven aan een 'gewone griep'"

  Daarom enten we ook de risicogroepen die meer vatbaar zijn voor de 'gewone griep'. Anders wordt het als we de extra doden die dat kost als we dat niet zouden doen weer bij jou in de tuin leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Sorry John, ik ben even over de grond gaan rollen van het lachen. Of ik misschien een politieke partij kan oprichten in plaats van zo'n nutteloos optochtje van 400 man organiseren.... Tja. Ik loop zelf liever in een optocht van 400 man die wel zelf nadenken en naastenliefde tentoonspreiden dan in een optochtje van 150 mensen die alleen maar aan hun eigen carriere/toekomst denken.

  Kom op lieverd, mijn nick is niet voor niets Anarchiel. In ons stelsel maakt het geen reet uit voor welke politieke partij je uitkomt, dat hoef ik jou hopelijk niet uit te leggen. Iedereen kan tegenwoordig prima zien dat "links" en "rechts" niets meer dan labels zijn om polarisatie in stand te houden, maar dat het voor de rest nergens meer over gaat.

  Net zoals politiek in het algemeen nergens meer over gaat. Je gaat het vast weer niet met me eens zijn - hoe dat trouwens telkens mogelijk is ontgaat mij volledig.. iets met conditionering/indoctrinatie schat ik? - maar politiek werkt echt niet. Politici beslissen naar aanleiding van input van voornamelijk het bedrijfsleven wat de te voeren strategie gaat zijn. Ze hebben namelijk een carriere te verzilveren zodra ze verdwijnen van het pluche. En dus luistert men niet naar input van de burger. Totaal niet zelfs. Ik ga de voorbeelden niet eens aandragen, kijk anders gewoon op mijn weblogje en je vindt voorbeelden te over.

  Politiek is een speelgoedje om de burgers te sussen en ze de illusie te verschaffen dat ze daadwerkelijk wat te vertellen hebben. Complete onzin. Het beleid wordt niet door burgers bepaald, het wordt door geld (en dus het bedrijfsleven) bepaald. Geld beheerst alles. En dus gaat het in onze maatschappij om bedrijven en niet om mensen. Is je vast al wel eens opgevallen.

  Dus nee dank je, voor mij geen politieke partij. Dan liever een zinloze optocht met 400 man. Levert echt 1000x meer op, al zal je dat ook weer niet willen geloven :)

  Heel veel sterkte in je rozebrillenland in ieder geval. En blijf vooral vertrouwen hebben in het politieke stelsel, dan komt het in ieder geval nooit goed en kun je nog eeuwen op dit weblog andere mensen blijven aanvallen. Heerlijk hoor. Ook zo zinnig en constructief.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. 'We enten' ??

  Luister vrind, we zijn we gewoon in de maling genomen, die mex.griep is gehyped, of je het nu leuk vindt of niet het is een feit, en dat "onze" adviseur zich aan belangenverstrengeling schuldig maakt is daarom ook niet echt een verrassing.

  Het is een grof schandaal maar er zullen altijd mensen zijn die het proberen recht te lullen, zoals alle wandaden door bepaalde mensen rechtgeluld worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. "Politiek is een speelgoedje om de burgers te sussen en ze de illusie te verschaffen dat ze daadwerkelijk wat te vertellen hebben."

  Dus je gelooft niet in politiek, maar wat deed je dan in godsnaam in Den Haag?

  "Dus nee dank je, voor mij geen politieke partij. Dan liever een zinloze optocht met 400 man. Levert echt 1000x meer op, al zal je dat ook weer niet willen geloven :)"

  Nee, dat levert niks op, behalve YouTube filmpjes en reacties op forums. Kom je nog wel achter, vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Ha Jos,

  Neem even je kalmeringspilletje en haal diep adem. Dat praat een stuk gezelliger en minder opgefokt.

  Wat ik in Den Haag deed? Een bewustwordingstochtje organiseren. Volgende keer als het goed is in Utrecht. Dus tja. Da's ook een politiek centrum volgens jou?

  "Nee, dat levert niks op, behalve YouTube filmpjes en reacties op forums. Kom je nog wel achter, vrees ik."

  Exact. Da's voor mij - let wel: voor mij, daar hoef jij het niet mee eens te zijn - veel meer dan welke politieke partij voor mij ooit zal bereiken.

  En: kun je misschien ingaan op mijn argumenten dat politiek totaal niet werkt? Want waar je nu mee kwam was niet heel erg interessant om over te discussieren. Jij bent dus van mening dat politiek wel werkt? Ik ben zooooo benieuwd naar je mening. Want de geschiedenis leert ons tenslotte HELE andere zaken :) Kom maar op dus, ik zit vol spanning te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. http://www.youtube.com/watch?v=rkVZn9xq3W0&feature=related

  Ik kan nog uren doorgaan, Cryptoclown...

  Waarom denk je dat je dit niet in de media hoort?

  Wellicht omdat ze nu het volgende experimentele vaccin gaan opdringen. Er zitten zeer vreemde zaken in het vaccin, cryptoclown, doe je onderzoek maar. Ik heb het nog niet eens over de kwik en het aluminium.

  En nu moeten we opeens 2 shotjes nemen?

  Waarom niet 3? En als het zometeen muteerd? krijgen we er dan 5?

  Dat worden een hoop shotjes tot mijn pesioen...

  Dacht je nou echt dat we dat toelaten??. Geiten verplichten tot vaccinatie is 1 ding...de schapen zullen wakker worden, cryptoclown. Jij zal moeten smeken om een plekje in de bunker naast Bilderberg Bea...

  Bos kondigde van de week de economische wereld regering aan, en Ruud Lubbers riep op tot een wereldmunt en een nieuwe ordening van de wereld!

  Het is bezig beste vrienden, de revolutie is begonnen alleen de Telegraaf weet het nog niet! 360.000 troepen waaronder buitenlandse staan klaar met lijkzakken in de VS. Complotters hebben gelijk gekregen en bnnenkort zullen alle anonieme internet trollen als jezelf verdwijnen aangezien alles waar wij voor waarschuwden uitkomt...

  "game set match"

  De "illuminati"gaat voor een hot-take-over. Dat zal duidelijk worden als de dollar valt. Hun plan is eigelijk al bedorven en ze zijn gedoomed te verliezen...Internet is enorm onderschat. Daarom stelde Rockefeller laats voor het dan maar af te schaffen. Waarschijnlijk zullen cyberattacks vanuit "China"(CIA ed), het web plat leggen, internet 2 zal later aangeboden worden, zonder complotter uiteraard...JAMMER JOH! Alle info is verspreid over MILJOENEN harde schijven, en zal onuitwisbaar zijn. Bovendien kan je een idee niet vernietigen. Wij complotters zijn met tientallen miljoenen. De elite is slechts met zo'n 10.000. En natuurlijk de vele puppets en puppet wannabee's..

  ze zullen alleen wel eerst een bloedbad aanrichten, let daarbij vooral op Israel.

  Anonieme internettrollen zullen de geschiedenis ingaan als landverraders van het millenium, naast judas....

  Aldus de internet-profeet. de tijd zal het leren...

  Maar crypto clown, ga jij anders even je onderzoek doen, jij behoort niet tot de genoemde 10.000 namelijk. Je bent niet uitgenodigd in de bunker, of wel soms?

  Maar nu ben je verspilling van mijn tijd, ik ga maar eens wat nuttigs doen, en ga jij maar even zoeken op "Gardasil Death" op Joetjoep. En besef wat je steunt..

  Shalom, Salamaleikuh....

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Je kunt in het geval van een griepvirus geen goede voorspellingen doen over de impact hiervan. Je kunt scenario's bedenken. Er is in dit geval uitgegaan van een worst case. Dat is geen hype, het is een vooronderstelling. Als we dat niet hadden gedaan en niet alles op scherp hadden gezet en de 'pleuris' was uitgebroken waren de gevolgen niet te overzien geweest.

  Over hypen kun je spreken als je niet gehinderd door enige kennis antivaccinatiepropaganda maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ik nodig je uit in m'n praktijk anoniempje. Kunnen we eens kijken of we wat medicatie kunnen vinden voor je op hol geslagen grijze massa.

  Iemand die informatie van joetoep serieus neemt is mijn kostbare tijd niet waard. Je bent zelf voor de antivaxbeweging een aanfluiting.Die hebben soms nog wel eens een klok horen luiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Ik adviseer, mede namens, Ab: Melisana.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Ik zie het alweer. Geblaat van de usual suspects, die er maar niet in slagen om te weerleggen wat het stukje stelt: namelijk dat Osterhaus direct - via aandelen - verdient aan de griephype.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Een adviseur moet onafhankelijk en onpartijdig zijn want anders krijg je 'wij van wc-eend adviseren wc-eend' of 'Opel gunt iedereen een Opel', Osterhaus gunt iedereen een vaccin, zelfs twee, en het liefst meer.

  Een adviseur moet onafhankelijk en onpartijdig zijn, als je dat basale gegeven niet kan bevatten dan ben je of te stom om voor de duvel te dansen, of je bent calimero die net uit het ei gekropen is, of je bent partijdig om wat voor duistere reden dan ook.

  In alle gevallen heb je geen recht van spreken als je niet kan of wilt bevatten dat een adviseur onafhankelijk en onpartijdig moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. "Ik nodig je uit in m'n praktijk anoniempje. Kunnen we eens kijken of we wat medicatie kunnen vinden voor je op hol geslagen grijze massa."

  Wauw man, een ECHTE dokter? halalujah! de hemel zijt geprezen...

  Ik heb een maatje die ooit depressief zou zijn geweest, nu zit hij aan :

  Lithium
  Zyprexa
  Ritalin

  NU heeft hij psychoses, en absoluut dol gedraaid, van al die mooie medicijnen die doktoren voorschrijven.

  Onderzoek een wat factor 8 is, meneer de alwetende doktor:

  http://www.youtube.com/watch?v=wg-52mHIjhs&hl=nl

  hier 5 minuten joetjoep, wat jij als dokter allang al zou moeten weten....

  Een groot deel van onze "moderne" geneeskunde zal in de toekomst als grootschalige kwakzalverij worden gezien....het aderlaten van de 21 eeuw....doktoren en hun inteelt "wetenschap", laat me niet lachen!

  En dat is nog een positieve benadering....medische wetenschap is doodsoorzaakt nummer 1. Ooit wel eens afgevraagd waarom jullie nooit zoeken naar het VOORKOMEN van kanker, ipv het bestrijden met gif, mesteken of straling?

  Maare,moet jij niet naar een congres in ZuidFrankrijk? op kosten van de industrie uiteraard!

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Die @ Cryptocheilus is helemaal geen arts, dat kan je wel vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. "Die @ Cryptocheilus is helemaal geen arts, dat kan je wel vergeten."

  Een ding staat wat mij betreft nog meer vast: namelijk dat jij van deze materie absoluut geen verstand hebt. Het blaat en linkt de hele dag door, in voortdurend opgerwonden staat alsof je leven er vanaf hangt. Ga hulp zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Anoniem, we gaan er een einde aan maken. Je doet de hele dag niks anders dan ruzie zoeken en nu weten we het wel. Ik laat inhoudelijke reacties staan, de rest gaat weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Nieuwe info: Het recht van Osterhaus op de aandelen in ViroClinics is ondergebracht in de onafhankelijke stichting Stichting Administratie Kantoor Erasmus Personeelsparticipaties, zodat de hoogleraar geen zeggenschap heeft over het financiële beleid van ViroClinics. Deze constructie voorkomt volgens het Erasmus MC dat belangenverstrengeling kan ontstaan. Het Erasmus MC heeft 71,6procent van de aandelen in handen.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. @ Barracuda;

  Dat was in het interview met Argos al te beluisteren en hier al lang te lezen
  http://www.virology.nl/privatPages/PrivatePage.asp?nawID=145#item4

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Van het geblaat van de anoniempjes blijft dus dees minder over. Die stichtingconstructie voorkomt dat de man zijn aandelen op elk gewenst moment kan verkopen, sterker nog: daar moet een bestuur over oordelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. @anarchiel

  "En: kun je misschien ingaan op mijn argumenten dat politiek totaal niet werkt? "

  Als je meedoet aan een demonstratie ben je politiek actief (wat ik overigens een prima zaak vind). Sterker nog, als groep demonstranten oefen je een zekere vorm van macht uit.

  Een samenleving zonder politiek bestaat niet. Ook een samenleving gebaseerd op een anarchistisch model is tevens een politieke samenleving, omdat deze zich met machtsverhoudingen bezighoudt binnen een 'check and balances' systeem.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. @ Fassbinder

  Helemaal met je eens. Daarom stelde ik in een eerder commentaar ook het volgende:

  "Kom op lieverd, mijn nick is niet voor niets Anarchiel. In ons stelsel maakt het geen reet uit voor welke politieke partij je uitkomt, dat hoef ik jou hopelijk niet uit te leggen."

  "In ons stelsel" zijnde de zogenaamde democratie waar wij ons in bevinden. Politiek speelt altijd een rol, maar de politiek die wij nu kennen is een lachertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. "In ons stelsel maakt het geen reet uit voor welke politieke partij je uitkomt, dat hoef ik jou hopelijk niet uit te leggen"

  Het marktkapitalisme wordt inderdaad door alle politieke partijen als een gegeven aanvaard (hoewel je in onze tijd zou kunnen spreken van een overgang van een markteconomie naar een netwerkeconomie, zoals beschreven door o.a. Jeremy Rifkin). Alleen de oude CPN deed dat niet.

  De machtsverhoudingen in onze samenleving staan binnen de politiek niet werkelijk ter discussie. Wat dat betreft is er nauwelijks verschil tussen bv PVDA en VVD. De verschillen tussen grote politieke partijen bestaan dan ook voornamelijk op het gebied van hun visie t.a.v. praktische alledaagse problemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. "Kom op lieverd, mijn nick is niet voor niets Anarchiel. In "

  Steun je ook de anarchisten die demonsteren op G8 en G20 meetings, zoals die laats in Pittsburgh?

  Die figuren met zwarte kleren en bedekte gezichten...

  BeantwoordenVerwijderen
 68. @ Anoniem

  Natuurlijk niet. Dat zijn gewelddadige naarlingen die helemaal niks met anarchie in de ware zin van het woord hebben maar wel heel veel hebben met anarchie in de betekenis die ongeveer iedereen hanteert. Helaas.

  An-archie == zonder leider of heerser

  Ik zie daar nergens in terug dat je zoveel mogelijk geweld moet gebruiken om je mening op te dringen. En nee, "zonder leider" betekent ook niet "zonder regels of orde". Kortom, dat zijn geen anarchisten, dat zijn wat mij betreft hele zielige mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. mijn god wat maken die complottertjes zich weer druk om een topicje op een blog

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Hij blijft leuk: http://www.youtube.com/watch?v=1bhRIbXjJ5g

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Reactie op "Nuance? Nul."
  In mijn blogpost (linkje onder het woord liegen) vermeld ik uitgebreid meerdere quotes van virology (Erasmus Universiteit)waar dus staat dat hij aandelen heeft en dat dat dus inderdaad gewoon op internet stond, dat is overduidelijk in mijn post, sterker daar draait mijn post grotendeels om, het is immers niet bekend bij het grote publiek... Ook het artikel van het nrc benoem ik in de comments (mijn blogpost was van 14 augustus, dus voor het nrc artikel over beperking rol Osterhaus! )


  En ik ben met je eens dat het bekend was bij de Erasmus uni en op een site stond (waar nooit iemand op keek) maar ik denk niet dat Ab dat bij elk advies aan de minister duidelijk onderstreepte dat hij deelbelangen had en heeft die verkeerde prikkels kunnen geven. Daarbij zit hij er gewoon vaak naast, zo heeft bv Sars 0 doden veroorzaakt in NL en wereldwijd slechts een promille van een normale griep. Ook de vogelgriep stelde niets voor in de EU. En de Mexicaanse griep zal denk ik ook niet over de aantallen van een normale griep heengaan, ook zonder massa vaccinatie, het is immers een milde griep. Ab overdrijft telkens zwaar, en draait nu enorm.


  Bent u nog aandeelhouder van overige bedrijven? Osterhaus, nee. Echt niet bv in Zweden..? Oh ja... even vergeten..


  Ab Osterhaus stond daarna op het punt zijn vermeende privé aandelen (naast Viroclinics en IscoNova) op te biechten.
  Ab " iedereen heeft wel aandelen denk ik" daarna werd hij onderbroken.

  PS wat betreft het gepraat over certificaten van aandelen:
  Ab Osterhaus basiskennis

  "Een certificaat van aandeel is vergelijkbaar met een aandeel. Een certificaat is verbonden met een aandeel. Het volgt een aandeel in zijn waarde (koers) en levert een gelijke opbrengst als het onderliggende aandeel (dividend).http://nl.wikipedia.org/wiki/Certificaat_van_aandeel

  Nu blijft het raar dat Osterhaus toegeeft dat hij aandelen heeft, dat hij dat volgens de NRC al in 2007 had (immers beperking rol gezondheidsraad ivm aandelen, maar dat hij dat in de telegraaf ontkende op 21 juni en in de telegraaf van 30 sept weer ontkend. Zie ook mijn comment http://sevenxseven.wordpress.com/2009/08/14/panic-sells/#comment-188
  *Verder ben ik niet tegen inenten, en hebben mijn kinderen alle gangbare dktp prikken gehad, dus voor ik (door de zwarte achtergrond van mijn blog?) in een bepaalde hoek wordt geduwd, ik heb geen alufolie hier in huis* ;)
  PS Osterhausverhaal was een verzameling reaguursels van mij op GeenStijl.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. ps Draaien was dus in de uitzending van PenW http://pauwenwitteman.vara.nl/Archief-detail.113.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=12651&tx_ttnews[backPid]=116&cHash=c8bb097996

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Het was bekend dat Ab Osterhaus belangen heeft in het bedrijf dat een rol speelt in de ontwikkeling van virusvaccins tegen Nieuwe Influenza A (H1N1). Osterhaus heeft dat zelf gemeld in een belangenverklaring aan de Gezondheidsraad. De Gezondheidsraad heeft toen besloten om hem geen stemrecht te geven in de commissie.

  Dat zegt minister Klink vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

  Vaccins
  Minister Klink heeft zijn besluit om vaccins te kopen tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) gebaseerd op het advies van de Gezondheidsraad. Prof. dr. Osterhaus was als een van de wetenschappelijke experts betrokken bij dit advies.

  Wetenschap
  Klink maakt in zijn brief duidelijk dat het gebruikelijk is dat wetenschappers in het vaccinonderzoek samenwerken met het bedrijfsleven. “Zoals voor veel onderzoek geldt, is diepgaand en grootschalig onderzoek op het gebied van ontwikkeling van vaccins alleen mogelijk samen met het bedrijfsleven”, aldus Klink.

  BeantwoordenVerwijderen
 74. "En ik ben met je eens dat het bekend was bij de Erasmus uni en op een site stond (waar nooit iemand op keek) maar ik denk niet dat Ab dat bij elk advies aan de minister duidelijk onderstreepte dat hij deelbelangen had en heeft die verkeerde prikkels kunnen geven."

  Eeh..het advies was aan de Raad, die weer de minister adviseert. Begrijp je het nu een beetje? Het aantal blaaskaken hier dat maar weer wat roept zonder zich fatsoenlijk te informerend is schrijnend.

  BeantwoordenVerwijderen
 75. "Als mensen me onderuit willen halen, moeten ze toch eerst de feiten goed op een rijtje hebben." Vooraanstaand Nederlands viroloog Ab Osterhaus reageert donderdag getergd op publicaties in het Financieele Dagblad.

  Daarin wordt gesteld dat hij verder in opspraak is geraakt door zijn voorzitterschap van de internationale organisatie ESWI.

  ESWI wordt medegefinancierd door de farmaceutische industrie. "Kennelijk is het jachtseizoen geopend", zegt Osterhaus.

  Buiten alle proporties

  Hij noemt het 'buiten alle proporties' om ESWI te verdenken van belangenverstrengeling met de vaccinindustrie.

  "ESWI is een non-profit organisatie. In het bestuur zitten gerenommeerde influenzaspecialisten die dat werk belangeloos doen. Doel van ESWI is kennis over influenza te verspreiden, bijvoorbeeld in voormalig Oost-Europa waar mensen sterven omdat er geen vaccins zijn. Farmaceutische bedrijven betalen inderdaad aan de stichting, maar hebben verder geen enkele zeggenschap over hoe het geld wordt besteed."

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Osterhaus verder in opspraak
  1 oktober 2009, 12:34 uur | FD.nl

  Viroloog Ab Osterhaus is voorzitter van de ESWI, een Belgische stichting die het gebruik van vaccins promoot en die wordt gefinancierd door de top van de mondiale vaccin-industrie.  Onder meer GlaxoSmithKline (GSK) en Novartis, de twee productenten die Nederland op Osterhaus' verzoek 34 miljoen vaccins leveren, staan op de lijst van sponsoren.

  Osterhaus, die bij griepuitbraken vaak op tv te zien is, is verder adviseur van het Britse Jenner Institute, dat zich inzet voor de ontwikkeling van vaccins voor dieren. Dit instituut wordt gesponsord door onder meer de Jenner Vaccine Foundation, dat fondsen werft. In de ledenraad zitten vertegenwoordigers van de vaccin-industrie. http://www.fd.nl/artikel/13334751/osterhaus-verder-opspraak (ps stond ook al deels in mijn post, klik me link)

  BeantwoordenVerwijderen