woensdag 9 september 2009

Obama jugend

Obama heeft dinsdag alle staatscholen toegesproken. Hij wilde de leerlingen aanmanen goed te studeren. Deze schoolrede viel echter compleet verkeerd bij de republikeinen, die vinden dat hun kinderen niet mogen worden blootgesteld aan 'deze indoctrinatie met socialistische ideeën'. Indoctrinatie? Veel verder dan "Whatever you resolve to do, I want you to commit to it. I want you to really work at it" ging het niet. Een persoonscultus a la Stalin en Kim Jong I? Wat een onzin.

De republikeinen weten echter heel goed hoe ze een opponent onderuit moet halen. En dan zijn er altijd wel weer landgenoten die deze republikeinse sentimenten klakkeloos overnemen. Dan begin je over de "steeds duidelijker wordende Marxistische agenda van Barack Hussein Obama, het paard van Troje dat met zo veel dom, antiracistisch gejuich werd binnengehaald". Of over de United Sovjet Association.

Of nog mooier: over de Obama Jugend. "Het afgelopen jaar zijn er diverse filmpjes op YouTube verschenen waarin Obama door schoolkinderen op een manier aanbeden wordt die huiveringwekkend veel doet denken aan de afgedwongen persoonsverheerlijking in Maoïstisch China en Nazi-Duitsland." Ach ja, sleep Nazi-Duitsland er ook nog maar even bij.

Volgens Neal McCluskey, mededirecteur van het Centrum voor Onderwijs Vrijheid van het Cato Instituut, bevat het lessenplan passages die Obama lijken te verheerlijken. En kijk, daar gaat het om. Stel je toch eens voor dat Obama te populair wordt bij de jeugd. Dat de schoolkindertjes "blinde en hersenloze volgelingen" van Obama worden en nooit meer republikeins stemmen.

Obama Jugend? Niks anders dan Amerikaans chauvinisme dat door Obama een nieuwe impuls heeft gekregen. Het omstreden I Pledge programma is zeker geen ideetje van Obama zelf. Bovendien zal dat overdreven enthousiasme ook wel weer overwaaien, aangezien niet alle beloftes van Obama zijn ingelost. Maar bovendien, er is helemaal niets nieuws onder de zon. Toen George H. Bush in 1991 zijn schoolrede hield, kwam er ook kritiek. Van de Democratische oppositie.

6 opmerkingen:

 1. Tim Dog zei:

  Hmmm, sommige van die filmpjes van Obamajugend zien er wel bizar uit, maar zijn waarschijnlijk eerder afkomstig van een wat overenthousiast linkserig-democratengezind schoolbestuur dan van een overheidsgestuurd indoctrinatieplan.

  Sowieso rare jongens, die Amerikanen. Probeer je een healthcarestelsel te veranderen die voor veel Amerikanen onbetaalbaar is en waarbij je als verzekerde vaak ook nog glashard de lul kan zijn (zie Sicko) en men hangt Obama-Joker posters op, of Hitler-begon-ook-met-gratis-healthcare, of Obama-Socialist (koude oorlog al 20 jaar voorbij, en het woord 'socialist' gebruikt men nog steeds om angst inboezemen??).

  Maar lever biljoenen dollars overheidssteun aan WallStreet en de publieke verontwaardiging blijft grotendeels uit (biljoenen overheidshulp aan slecht presterende en slecht functionerende bedrijven, als je het over socialisme hebt...).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. " De Republikeinen weten echter heel goed hoe ze een opponent onderuit moeten halen."

  Ja idd, deze site gebruikt exact dezelfde methode.

  En hoe zit het nu eigenlijk .. in de strijd tegen de 9/11 complottheorie of de strijd tegen het bestaan van de FEMA-kampen was deze site goede vriendjes met mensen zoals bv Glenn Beck, die werd regelmatig triomfantelijk aangehaald om jullie punt te bevestigen, maar van die liefde moet nu weinig over zijn want Glenn Beck is nu zelf een complotter geworden want hij vertrouwt die Obama voor geen meter.
  Dus hoe zit het nou, zijn zijn twijfels aangaande Obama onterecht en komen voort uit zijn gestoorde complotterbrein ?! Maar wanneer hij zegt dat bv 9/11 geen insidejob is geweest dan is hij opeens helder van geest ??

  Verwarrend he, debunker zijn !!

  Hahahahaha....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Glenn Beck een complotter omdat hij Obama niet vertrouwt? Wat is dat weer voor logica, anoniem?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Volgens Neal McCluskey, mededirecteur van het Centrum voor Onderwijs Vrijheid van het Cato Instituut, bevat het lessenplan passages die Obama lijken te verheerlijken."

  Ach, van een oordeel van het Cato instituut hoef je je doorgaans weinig aan te trekken. Die zullen alles waar de overheid zich mee 'bemoeit' afkeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Fred, luister maar eens wat Glenn Beck hier te vertellen heeft, Glenn Beck on Obama's private army ;

  http://www.youtube.com/watch?v=iKVrQQc9U_g

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Obama-jugend dat vind ik niet ok. Beter verandert hij de naam, in Obama-youth bijvoorbeeld. Dat klinkt ook veel Amerikaanser.

  BeantwoordenVerwijderen