woensdag 2 september 2009

Voorspellen

Zullen we het eens hebben over de voorspellende gaven van onze complotters? Begin augustus werd op internet - waar anders? - door een malloot aangekondigd dat vanaf 24 augustus verschillende Amerikaanse banken gesloten zouden worden. De banken zouden na een week weer worden geopend met een "nieuwe wereldmunt".

Geen normaal mens die dit gelooft natuurlijk, behalve Xandernieuws en leden van zijn Bijbelbelt. Die nemen ongeveer alles serieus wat op de eerste de beste website staat. Zou dat zijn omdat "het gedrukt' staat? Nu maakt het toch niet uit wat je schrijft, want het lezerspubliek is zo'n stukje binnen de kortste keren weer vergeten en dan kom je gewoon weer met een volgende voorspelling. Hoewel, je kunt er altijd op terugkomen. Dan pas je je voorspelling gewoon aan.

Gaat als volgt: "De berichten over deze mogelijke sluiting van de banken omvatten de periode tussen eind augustus en begin november. Natuurlijk valt onmogelijk met 100% zekerheid te zeggen dat zo'n Bank Holiday binnen nu en ruim 3 maanden daadwerkelijk zal worden afgekondigd, maar gezien het zeer grote aantal uiterst zorgwekkende berichten en analyses van financiële en economische experts, dient iedereen serieus rekening te houden met een dergelijke draconische maatregel, die niet alleen Amerika, maar tevens de hele wereld op z'n kop zal zetten."

Ho, wacht even, waar komen die drie extra maanden plotseling vandaan? Het zou toch eind augustus gaan gebeuren? Xander lost dat handig op door deze voorspelling aan weer een nieuwe voorspelling te koppelen, namelijk van goudspecialist Jim Sinclair, die al een poosje aan het aftellen is naar het moment dat de Amerikaanse munteenheid volgens hem in de eerste of tweede week van november in elkaar zal storten. Zo heb je je eerste 'voorspelling' gered en houd je ook nog maar even een slag om de arm voor het geval ook dat weer niet uitkomt.

Maar onthoud dus: eerste of twee week van november gaat het gebeuren. Tegen die tijd zal de dollar dus door een wereldmunt zijn vervangen, al hebben we geen idee wat daarmee bedoeld wordt. Hoewel, er zijn altijd oplettende lezers die Xander te hulp schieten: "Mijn zoontje heeft op Internet gegoogeld en zou ontdekt worden (...) dat in 2012 de euro zoveel waard zal zijn als die Italiaanse prutsmunt, de Lira ...Waarsch. zal dan de duivelse Wereldmunt worden geïntroduceerd ...." Nooit geweten dat die duivelse Italianen nog met de lire betaalden. Gelukkig dat je op internet tenminste nog de waarheid leest.

4 opmerkingen:

 1. Huishoudelijk: Barracuda is een paar daagjes weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat laatste interpreteer je volgens mij verkeerd want ik denk dat er word bedoeld dat het hetzelfde zal gaan als met de lira.

  Ik moest gisteren trouwens nog denken aan de voorspelling dat de martial law zou worden ingevoerd omstreeks maart dit jaar. Nou, ik wacht d'r nog steeds op. Verklaring voor het niet gebeuren zal wel zijn dat ze dit vermoedden hebben gelezen en toen snel zijn teruggekrabbeld. Als we onze helden de voorspellers toch niet hadden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat duistere voorspellingen betreft: tot nu toe hebben alle einde-van-de-wereld profetieen (lees: aarde vernietigd, mensheid volledig tot slaaf gemaakt enz.) een 100% betrouwbaarheidsinterval... in het niet uitkomen van deze profetieen. Ik mag mezelf zeer sceptisch noemen over oorzaak/gevolg/oplossing van zaken als kredietcrisis, 'big brother state' (zeker als het wordt aangedragen als oplossing voor problemen als terrorisme), maar zodra men (doemdenkers, complotdenkers, economische optimisten enz.) met 'voorspellingen' aankomen gaan mijn nekharen al snel overeind staan.

  Met Piet Paulusma als uitzondering overigens. Als die man 80% neerslag voorspelt neem ik een paraplu mee. Je moet toch ergens een grens stellen denk ik dan maar...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach Xander

  Een doorgeflipte Christenfundamentalist. Wat wil je er nog meer over zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen