zondag 20 september 2009

Mindgame

Doemprofeet David Icke was zaterdag voor het eerst sinds jaren weer eens in het land. U weet wel, de voormalige BBC sportverslaggever die al decennia roept dat de wereld wordt geregeerd door een geheim broederschap. En die eerder dit jaar nog waarschuwde voor het griepvaccin. Dat zou immers een mindgame zijn van de illuminatie, die er op uit is om ons immuunsysteem te destabiliseren.

Icke was een paar dagen eerder al als Sinterklaas binnengehaald door zijn grootste fan: het Nederlandse UFO wonder John Kuhles, wiens Twitter pagina leest als een Readers Digest of Conspiracies. En die graag op UFO's jaagt in Google Maps, ook als het gewoon watertorens blijken zijn. Exclusief voor diens ExomatrixTV mocht Kuhles Icke in zeven delen interviewen, maar Barracuda vond dat veel te vermoeiend om af te kijken, dus oordeel zelf.

In de RAI gaf Icke een in totaal een zeven uur (!) durende lezing met "meer dan 1000 illustraties die jouw leven, de perceptie van jezelf en de kijk op de wereld voorgoed veranderen," zo heette het vooraf bij Niburu. En ja, er zijn altijd wel Nederlanders die daar 69 euri voor over hebben, ook al hebben ze het al honderd keer gezien op YouTube. Je wilt immers graag in het astrale veld van de profeet kunnen verkeren. Of er op zijn minst een paar honderd meter vanaf kunnen zitten.

Nou ja, niet iedereen. Weeswaakzaam ("Nieuws dat je pakt") vond het zwaar tegenvallen. Het was helaas niet Icke's Greatest Hits. "De meeste zaken die hij naar voren bracht kunt u ook net zo goed lezen op zijn uitgebreide site, alleen was het nu een beetje in een structuur gebracht waarbij weinig tot geen aandacht werd geschonken aan zijn stokpaardje; dat sommige mensen in wezen geen mensen zijn maar afstammelingen van buitenaardse reptiliëns."

Zo gaat dat: Als je 69 euro betaalt voor een concert van The Rolling Stones wil je immers ook dat ze een mopje spelen dat je allang uit het hoofd kent.

WeesWaakzaam kocht uit frustratie maar een boekje van Marcel Messing met als titel: ‘Vaccineren of Niet’. Maar dat viel ook weer tegen, want "bij nader inzien een verzameling van al datgene wat u al op internet hierover hebt kunnen vinden, zij het; dat het in dit boekje mooi gerangschikt is en dat een vijftigtal websites, die hierover berichten in kaart zijn gebracht."

Tja, Icke en Messing zijn nu eenmaal kiene bespelers van de toch al frèle emoties van zwevers, complotters, zappies, aluhoedjes en niburu's. Dat Icke met beuzelpraat op een dag iets van 70.000 euro binnenhaalt, waarbij de verkoop van zijn boeken en DVD's niet eens zijn meegerekend, kan inderdaad ontnuchterend hard aankomen.

30 opmerkingen:

 1. Ik zie je nooit meer op geenstijl Stockton, uitgerangeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij krijgt nog niet eens de voorste rij van een zaal vol, zelfs niet als de toegang gratis is. En na een half uur lopen die ook leeg. Probeer maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. " En na een half uur lopen die ook leeg. Probeer maar."

  Logiscg, onzin verkoopt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, en jullie gaan er prat op dat het merendeel van het volk de officieele versie van bv 9/11 gelooft.

  Voor een een keer heb je gelijk @Freddel, onzin verkoopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat doen ze ook, slimmerd. Anders hadden jullie wel meer aanhangers gehad, hahahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Precies @Freddel, onzin verkoopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. David Icke's gage was minder dan 4000 euro plus reis- en verblijfkosten. De winst werd gemaakt door organisator Heart Events, die dat geld weer investeert in symposia met onder andere Neale Donald Walsch, Lynne McTaggart, Danah Zohar, Brandon Bays, Marianne Williamson, Masaru Emoto en Eric Pearl.


  Het is uitgesproken jammer dat het de Rothschilds en consorten dusdanig goed gelukt is de mensen dom te houden, dat verhaaltjes als van Barracuda, ook nog gelardeerd met laster, nog steeds gangbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vierduizend euro? Maak dat je moeder wijs. Zelfs bekende Nederlanders gaan voor zo'n fooi niet op een podium staan. En als dat zo is heeft die organisator schandalig zitten verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En zitten de Rothschilds en consorten achter dit blogje? Hoog tijd voor de psychiater.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Freddie,
  Mínder dan 4000 euro. Dat is namelijk het standaardtarief van David Icke.

  Als mannetjes als jij en degene die dit blogje beheert een beetje beter naar David Icke hadden geluisterd, wisten jullie hoezeer jullie 'opinie' gemanipuleerd is door instrumenten waar jullie niet eens het bestaan van kunnen vermoeden.

  Inderdaad de hoogste tijd voor jullie om voor de verandering eens niet je heil te zoeken bij de psychiater, maar bij het bewijsmateriaal in een van de laatste boeken van David Icke.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Freddel interpreteert het weer eens verkeerd, maar dat is niet zo vreemd want @ Freddel is niet zo een licht.

  En @ Freddel heb je je al laten vaccineren, je gaat je iig wel laten vaccineren he @ Freddel, want jouw geliefde overheid heeft niet voor niets voor 700.000 miljoen euro aan vaccins gekocht met als gevolg dat er een gat is ontstaan in de begroting van de gezondheidszorg en met de kans dat de zorgpremies duurder worden.

  Dus @ Freddel, als jij je niet laat vaccineren dan ben je geen patriot maar een landverrader, als jij je niet laat vaccineren dan sta je gelijk aan een 'complotter', dus billetjes bloot en die spuit erin, hoppateee....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Mínder dan 4000 euro. Dat is namelijk het standaardtarief van David Icke."

  Niks van gevonden. Trouwens, een raar businessconcept om zoveel geld te vangen zodat je andere lezingen kunt organiseren. Daar wordt dan geen entree geheven?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoeveel menen hebben de lezing van Icke bezocht ?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "En @ Freddel heb je je al laten vaccineren, je gaat je iig wel laten vaccineren he @"

  Ach ja, de logica van een verwarde complotter. Als je niet in 9/11 gelooft, laat je je vaccineren.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat @ Freddel, laat jij je niet vaccineren ?

  Je bent van mening dat die ziekte gehyped is ??

  Wat zeg je nou allemaal @ Freddel ??

  BeantwoordenVerwijderen
 16. "David Icke's gage was minder dan 4000 euro plus reis- en verblijfkosten. De winst werd gemaakt door organisator Heart Events"

  Mooie onthulling, ik zou me als bezoekers zwaar bekocht voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoeveel mensen hadden die lezing van Icke bezocht ??

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Er waren slechts 1200 bezoekers, waaronder veel genodigden. Het merendeel van de aanwezigen heeft 49 euro betaald, een kleiner deel 69.

  De RAI huren is ook een prijzige aangelegenheid. Maar als er iemand goed aan verdiend heeft, dan zou dat een zekere Hans Rietveld van Solar Wind Events & Heart Events moeten zijn, die als gezegd meer aantrekkelijke symposia organiseert.


  Voor een Bob Dylan of Neil Young concert betaal je trouwens veel meer dan 49 euro en dat duurt maar twee uur, met aanzienlijk meer bezoekers.

  Aan de reacties te horen was veel van wat Icke vertelde nieuw voor een groot deel van het publiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik kom ook met 49 euro nog steeds aan 60.000, dus tel daar nog flink wat bovenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zo, dat zijn flink wat mensen die Icke bezocht hebben.

  Weet je voor hoeveel geld er staat te voetballen tijdens bv een championsleague finale, dat is echt niet normaal meer maar daar hoor je verder toch ook niemand over.
  Een stelletje volwassen kerels die achter een balletje aanrennen .. hahaha .. het is idd een leuk spelletje, ik heb ook gevoetbald.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo'n lezing van David Icke is (helaas) eigenlijk alleen interessant voor een kleine groep, die al het nodige weet van wat Icke op zo'n dag vertelt. En ook voor deze selecte groep vergt een lezing van Icke veel inspanning omdat er ook een behoorlijke intelligentie voor nodig is om goed te kunnen begrijpen waar Icke het over heeft; hoe wij gemanipuleerd worden via onderwijs, media, religie en allerlei ingenieuze technieken en vormen van 'magie'.

  Als onwetenden plotseling geconfronteerd worden met het tamelijk waterdichte verhaal van David Icke is de kans op een soort angstaanval erg groot. Dat zie je bijvoorbeeld op het blogje van het christelijke meisje uit de link van Barracuda.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dit is een helder verslag van de lezing van David Icke:

  "Ik was erg happy met het verhaal van Icke. Idd een waterdicht verhaal, en het was erg duidelijk dat hij sinds The Biggest Secret niet stil is blijven zitten. Dat er slechts 1200 mensen in de zaal zaten vind ik persoonlijk niet zo erg. Ik vraag me zelfs af of het wel zo'n goed teken zou zijn geweest als er 12.000 mensen waren gekomen. Wat Icke heeft te vertellen vraagt om voorwerk van de luisteraar. Veel voorwerk. En zelfs dan vergt het energie om hem te blijven volgen. Als daar te lichtzinnig mee wordt omgesprongen verwordt Icke tot 'entertainment' en wordt hij daarmee volkomen ontwapend. Ik zie het ook niet als zijn taak om de wereld te laten ontwaken. Ik zie hem maar als de good gardener die zijn zaden plant, en het is vervolgens aan 'ons' die zaden te laten kiemen, en uiteindelijk uit te zaaien. Hoewel dat laatste misschien al weer een stap te ver is, en voorbehouden aan een volgende generatie.


  Je ziet ook de corruptie in de 'waarheid' ontstaan als het allemaal te snel en te oppervlakkig door anderen wordt overgenomen. Kijk naar de 'new age' beweging, de Galactic Federation scene, de Zeta's, de 911-truthers, UFO-watchers, de NWO-klokkenluiders, en al die andere sub-culturen met hun valse profeten, en hun hierarchie die de waarheid structureert. Luister 5 minuten naar iemand als Icke en je ziet dat zij geen haar beter zijn dan waar ze zo tegen ageren, en dus hebben gefaald. Dramatisch. Want falen terwijl je access hebt tot de waarheid, of deze zelfs deels bezit, is in mijn ogen ernstiger dan wanneer je simpelweg onwetend bent. In dat opzicht is dat stuk over de '8 veils' http://magickriver.blogspot.com/2007/05/slavery-and-eight-veils-by-don-harkins.html een aardige weergave van wat er plaatsvindt.


  In dit opzicht was het verhaal van Icke voor mij ook een eye-opener, of zelfs een bevestiging. Het is niet belangrijk te weten hoe de Twin Towers zijn ingestort. Het is ook niet belangrijk om te weten hoeveel instituten door de Rothschild's zijn besmet, of wat de namen zijn van de puppet masters. Het is voldoende om te weten en te begrijpen dat de manipulatie bestaat, en dat deze ongezien onze levens heeft beinvloed. Nu is het aan ieder individueel om daar wat mee te doen, de 'firewalls' zoals Icke zegt te ontmantelen, en je leven en zijn weer terug te nemen. All the rest does not matter. It's about you, who you are, and what you can be...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Vervolg:

  Uiteindelijk geldt bij zo'n beetje iedereen dat de belangrijkste drijfveer die 'change' tegenhoudt samen te vatten is in: "Loss of Gain", of beter "Fear for loss of gain". Of dat nou op een abstract niveau is als 'angst om te sterven', een collectief niveau als 'angst om onze westerse levenstijl te verliezen', of individueel als 'angst om mijn bezit kwijt te raken'. Het komt allemaal op hetzelfde neer en weerhoudt ze ervan om direct de confrontatie aan te gaan met hetgeen bijv Icke te vertellen heeft. Want 'oh wee, stel dat Icke gelijk heeft, en ik er niet meer onderuit kan, wat dan?" FEAR FOR LOSS OF GAIN.

  Uiteindelijk geldt bij zo'n beetje iedereen dat de belangrijkste drijfveer die 'change' tegenhoudt samen te vatten is in: "Loss of Gain", of beter "Fear for loss of gain". Of dat nou op een abstract niveau is als 'angst om te sterven', een collectief niveau als 'angst om onze westerse levenstijl te verliezen', of individueel als 'angst om mijn bezit kwijt te raken'. Het komt allemaal op hetzelfde neer en weerhoudt ze ervan om direct de confrontatie aan te gaan met hetgeen bijv Icke te vertellen heeft. Want 'oh wee, stel dat Icke gelijk heeft, en ik er niet meer onderuit kan, wat dan?" FEAR FOR LOSS OF GAIN. Ik merk dat ook als ik met sommigen spreek. Vele malen vertellen ze me 'respect' te hebben voor mij omdat ik van een huis van 1,5 miljoen, 2 BMW's, een Porsche en een platinum credit card naar een huurhuisje zonder auto of credit card ben gegaan en niet volslagen gek of depressief ben geworden. Maar het is geen respect dat ze uitspreken. Het is de verwoording van hun eigen angst in een dergelijke situatie terecht te komen. Zelfs als je ze uitlegt dat de wereld voor mij echt niet vergaan is, en zelfs rijker is geworden zie je de angst in hun ogen, en hoor je de onzekerheid in hun lach. Daar heb ik moeite mee, want het illustreert zo schrijnend dat ze verworden zijn tot Robots, ingekapseld in een web van leugens en reclame. Slaves, instrumenten om geld te genereren voor big corporations, witwas machines. Catastrofaal inderdaad.


  Het is wat Icke zei; wat doe je met je ervaringen? Schrijf je het weg op de harddisk van je bio computer als falen dan zal verbittering en het gevoel van onrecht zijn vernietigende werk doen. Schrijf je het weg als 'it is what it is, nothing more, cause I am I, all that can be..." en je leeft voor altijd.


  Kortom al met al een heel verhaal om te zeggen dat ik Icke's verhaal ijzersterk vond en blij ben dat ik erbij was. Up to the next veil ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @ Barracuda

  RE Anoniem 21 september 2009 18:22 en Vervolg...

  Kijk zo kan het ook.

  Volgende keer even zelf gaan kijken of een andere bron zoeken dan zo'n end times christen gek.

  Keep up, het is niet makkelijk om die blue pill blijvend te verdedigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat, alleen maar omdat die geen fan is van Icke?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De Niburu's waren niet enthousiast: http://www.niburu.nl/index.php?articleID=21755

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dit fragment, het laatste halfuur van wat David Icke in november vorig jaar in Oxford vertelde, maakte min of meer ook deel uit van wat Icke zaterdag in Amsterdam, in het Auditorium van de RAI te vertellen had.

  Nu zelfs Oxford David Icke erkend heeft, zullen allerlei napraters spoedig ook hun mening over Icke moeten herzien... ;)

  Over hoe het overgrote deel van de mensheid via massahypnose klein wordt gehouden en tot robot of schaap wordt gemaakt door middel van holografische illusies, elektromagnetische invloeden, vaccinaties, toevoegingen aan water en voedsel, religie, onderwijs en media:

  Icke in Oxford, part 9
  http://www.youtube.com/watch?v=ixuTGJtGBKc

  Icke in Oxford, part 10
  http://www.youtube.com/watch?v=1dscj-UnLLs

  Icke in Oxford, part 11
  http://www.youtube.com/watch?v=lHW2qoAmm0Q

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jos zei
  De Niburu's waren niet enthousiast: http://www.niburu.nl/index.php?articleID=21755

  Het is die jongens ontgaan dat Icke duidelijk heeft uitgelegd hoe je jezelf kunt vrij maken.

  Mogelijk was het voor die jongens een teleurstelling dat je daarvoor dus niet hoeft te wachten tot bijvoorbeeld het Disclosure Project je komt bevrijden? :)

  En dan maar klagen dat Icke niets nieuws vertelde! Niet dat dit gedeelte van Icke's verhaal nieuw was overigens...

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik lees net alles over en rond de lezing van David Icke die ik in de Rai organiseerde en dan lees ik onwaarheden over o.a. zijn gage, David is ook niet gek, hij kreeg een percentage van de winst, 50%! Waar al die onzin vandaan komt? Ik heb David weer zover gekregen om te komen met geheel nieuw materiaal: eind november 2010
  Afzender: Hans Rietveld oprichter Heartevents

  BeantwoordenVerwijderen