dinsdag 3 augustus 2010

Boobytrap

Beroepsfotograaf noemt Peter-Vincent Schuld zich. Maar tik zijn naam in bij Google, en je ziet dat Schuld zich in eerste instantie niet met fotografie bezighoudt. Hele webpagina's zijn aan Peter-Vincent gewijd. Die beschuldigen hem stuk voor stuk van afpersing. Peter-Vincent strooit zijn foto's anoniem op internet en gaat dan ergens rustig wachten om zijn prooi aan flarden te scheuren. Er is altijd wel een sukkel die zijn fotootje zonder zijn toestemming overneemt en die moet boeten. Het fotootje verwijderen is niet genoeg. Wie niet betaalt, wordt voor de rechter gedaagd.

Nou zou je nog kunnen zeggen: een fotograaf mag voor zijn rechten opkomen, maar met die Schuld is duidelijk wat anders aan de hand. Bijna iedere fotograaf die Barracuda kent heeft een website waar zijn of haar werk wordt getoond, gepensioneerd of niet. Zo niet Schuld, die volkomen onvindbaar en onzichtbaar is. Zelfs zijn firma Swordstone verschuilt zich achter een niet-actieve website. Schuld zou naar eigen zeggen zijn camera aan de wilgen hebben gehangen en van het opsporen van deze foto's op het net zijn dagtaak hebben gemaakt. En dan wil je inderdaad even nergens gevonden of gezien worden. En dan is het ook reuze handig als al die anonieme foto's niet tot een fotograaf kunnen worden herleid. See you in court!

Of Peter-Vincent hier echt een flinke grijpstuiver aan verdient, is maar zeer de vraag. Te meer daar Schuld de laatste tijd herhaaldelijk aan het kortste eind trekt. In hoger beroep verloor Schuld een dezer dagen een rechtszaak tegen Maroc.NL.Volgens de rechtbank is de foto bij een artikel op het forum 'functioneel van aard'. Peter-Vincent mag de proceskosten, begroot op ruim 5000 euro, betalen. En het is te hopen dat bij een volgende zaak rechters eens wat kritischer kijken naar de boobytrap-praktijken van deze 'beroepsfotograaf'.

13 opmerkingen:

 1. Eindelijk eens een goed artikel hier. Ga zo door Barracuda :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het eens met de anoniem hierboven. Gister was trouwens ook al best behoorlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan wordt het hoog tijd om complotters weer te grillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al twee dagen achter elkaar genoten van Barra's artikelen. Mijn complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed artikel. Mag ik dit artikel zonder toestemming overneming? :)

  En jaag even wat bezoekers naar ons toe, we gaan jullie allemaal uitleggen wat de NWO nou precies is de komende dagen...

  Einde dienstmededeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jezz. Dit is het wegzetten van de fotograaf als complottist.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Juriste:
  Hoe staat het met je wederwaardigheden betreft dat Limburgse (staat mij nog vaag bij) ziekenhuis alwaar je regelmatig in een dwangbuis werd uitgewoond, omdat je het systheem 'juridisch' nogal te ondoorgrondelijk van de daken (in opdracht geloof ik?) moest verkongigen? En wat laat die P.S. zich met een bruine neus naar de moderator toe, zich al bietsend om wat debunking lezers weer van een doorzichtig gecontrolleerd en desinformerende kant zien! Ga toch eens wat kiekjes van jullie politieke puppets schieten terwijl je zoals gewoonlijk van alle walletjes mee probeert te parasiteren? Crypto Televaag hoernalist die in dienst van de koosjernostra zich via mensverraad in leven probeert te houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, Klaas is back :)

  Heb je nu nog niet door dat Barracuda juist een Zapruder Inc. initiatief is?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet niet of Anarchiel morgen nog net zo geniet...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. He als je nog materiaal zoekt voor een stuke, google dan eens op global warming zwendel en de World Conservation Bank Kun je een leuk stukkie over schrijven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. World Conservation Bank

  (Follow the Money and You Will Always Find A Rothshild In The Recieving End!)

  Edmund Rothschild


  http://www.squidoo.com/worldconservationbank
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Savalle krijgt het hoog in zijn bol. Ga toch fietsen idioot.

  BeantwoordenVerwijderen