maandag 16 augustus 2010

Voor al uw sterke onzin

Percolator, voor al uw sterke koffie, zo prijst de ongeveer zuurste commentator van Het Nieuwe Journaal zich aan. Voordat we verder gaan: het gaat al een tijd niet goed met het domrechtse blogje van oud Revu-journalist Stan de Jong. In maart sloot Het Nieuwe Journaal de commentaren nadat vaste schrijver Filantroop zijn koffers dreigde te pakken. De aanleiding was op zich al hilarisch genoeg: een zekere Michiel Eijsbouts mocht er uitleggen waarom hij niet op de PVV stemde. De discussie daarover kon Filantroop - die tegenwoordig niks anders doet dan iedere aanval op de PVV pareren - even niet trekken. Tegenwoordig worden alle bijdragen van hem en zijn collega's automatisch doorgeplaatst op Artikel 7, waar wel gereageerd kan worden. Met als gevolg dat zo'n beetje iedereen daar blijft hangen. Het is alsof je alle Panorama artikelen plaatst in de Revu en dan vreemd opkijkt als niemand meer de Panorama koopt.

De laatste bijdrage van Percolator gaat weer eens over de publieke omroep. Het NOS Journaal had het over de extreme weersomstandigheden met grote verschillen binnen Europa. In Zuid-Turkije is het al weken boven de 35 graden. Rob Trip: “Dit is het Europese weer, op deze zaterdag'. 'U vecht een achterhoedegevecht  (...) als u op de PVV heeft gestemd in de hoop de toetreding van Turkije tot de Europese Unie te verhinderen, omdat dat land niet in Europa ligt. Volgens de NOS is Turkije namelijk allang een volwaardig onderdeel van Europa.' Oftewel: Welkom in de wondere wereld van Hans Laroes en zijn redactieteam, de rode missionarissen van het NOS Journaal. Klaar met lachen? Zo niet Percolator, die dit godbeterhet nog meent ook.

Maar wat zegt Wikipedia ook maar weer over dat land? 'Turkije (Turks: Türkiye), officieel de Republiek Turkije ( Türkiye Cumhuriyeti (info·uitleg)), is een land dat voor het grootste deel in Azië ligt, op het schiereiland Anatolië (of Klein-Azië) tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee, echter om politieke en culturele redenen wordt het dikwijls tot Europa gerekend.'  Maakt overigens allemaal weinig uit, want de volgende domrechtse reaguurder met een plaat voor zijn kop staat alweer klaar: 'Ben benieuwd wanneer Trip (op mijn kosten en die van u) uitkraamt dat Marokko en Algerije ook in de EU liggen'

4 opmerkingen:

 1. Dat je niet weet dat Turkije al jaren geografisch tot Europa wordt gerekend getuigt van absolute domheid. Bovendien heb ik niet de indruk dat links lobbyt voor het Turkse lidmaatschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat je op de PVV en Wildermans stemt, getuigt van absolutie domheid. Meer hoeft er in principe niet over gezegd te worden, al is het wel vermakelijk om zo nu en dan te lezen wat die apen nu weer uitkramen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie deze makaak aan het roer van bv Nederland echt niet zo lang paaldansen hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom denken zoveel mensen toch dat er een geringe kans is dat Turkije binnenkort bij de EU komt?

  De EU heeft als voorwaarde voor verdere gesprekken namelijk gesteld dat er eerst o.a. iets aan de mensenrechten moet gebeuren. En het ziet er niet naar uit dat dat op korte termijn zal gebeuren, dus waar iedereen zich nou druk overmaakt..ik snap het niet.

  BeantwoordenVerwijderen