maandag 30 augustus 2010

Bek houden

De eindeloos voortdurende formatie begint steeds meer te lijken op een draaiende borden-act. De borden draaien nog, maar overal liggen scherven. Met name aan CD-zijde. Hanja Maij-Weggen vreest een splitsing, Van Agt overweegt de partij te verlaten, Eerste Kamerlid Van de Beeten wil niks weten van een samenwerking met de PVV, oud premier Piet de Jong heeft moeite met het gedoogkabinet, en CDA-prominent Cees Veerman stelt dat het CDA als beginselpartij niet kan samenwerken met de PVV en roept op de formatieonderhandelingen met de PVV te stoppen. De puinhopen van Geert. En die moet nog beginnen.

Intussen schreeuwt de aanhang van Geert steeds harder dat de CDA'ers hun mond moeten houden of 'te veel babbeltjes' krijgen. De arrogantie van domrechts is werkelijk stuitend. Iedereen met een greintje verstand kan immers zien dat er totaal geen chemie is tussen CDA en PVV, maar Vrije Volker Jos Schmitz wil zo graag dat Geert gedoogregeert dat blok aan de been CDA genoegen dient te nemen met ministerposten die ze anders aan de PVV hadden moeten vergeven. Zoiets heet dan een 'win-win-win situatie'.

'Helaas pikken zowel Rutte en Wilders het met de dag arroganter en dominanter wordende gedrag van het CDA. Terwijl ze allebei donders goed weten, dat de 20 zetels die het CDA heeft verloren, met name in hun voormalige bastions Limburg en Brabant 1 op 1 naar de PVV zijn gegaan!' In plaats van Verhagen steeds meer ruimte te geven en 'zijn met de dag groter wordende bek te tolereren', zouden Wilders en Rutte Verhagen een ultimatum moeten stellen, suggereert clown Jos. 'Je krijgt van ons 24 uur de tijd om jouw achterban de mond te snoeren. Slaag je daar niet binnen 24 uur in, mag je 1 ministerspost inleveren. En na 24 uur nog een. En dan nog een. Tot je op nul staat. En dan mag jijzelf de handdoek in de ring gooien'. Met zo´n ultimatum zou Maxime binnen 24 uur 'zo mak als een lammetje weer gedwee aan tafel zitten, nu zonder gemor uit de achterban.'

Zie daar het beeld dat de PVV aanhang heeft van coalitiegenoot CDA. Bek houden en meeregeren. Het wordt een vruchtbare samenwerking, zoveel is zeker.

13 opmerkingen:

 1. 'Oud-minister Veerman had naar verluidt de brief met daarin de oproep tot het stopzetten van de onderhandelingen met de PVV, donderdag al willen publiceren. Hij schrok echter van de harde kritiek die oud-informateur Lubbers ineens over zich heen kreeg, toen hij zich op persoonlijke titel tegen de onderhandelingen keerde. Medestanders van Veerman hebben daarop zoveel mogelijk oude én jonge leden benaderd om de brief van de oud-bewindsman mede te ondertekenen.'

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Oud-politici van verschillende partijen hebben maandag VVD en CDA opgeroepen om niet in zee te gaan met de PVV. De oud-politici zeggen in een opiniestuk in de Volkskrant te vrezen voor verscherping van de tegenstellingen in het land, aantasting van de rechtsstaat en verzwakking van de internationale positie van Nederland.
  Het stuk is ondertekend door onder anderen oud-PvdA-minister Hedy D'Ancona, oud-CDA-voorzitter Tineke Lodders, voormalig GroenLinks-Kamerlid Mohamed Rabbae, oud-minister Joris Voorhoeve en voormalig ChristenUnie-leider Kars Veling.'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Politiek, ik ga er van over mijn nek. Wat mij betreft komt er helemaal geen kabinet, maar schrijven we nieuwe verkiezingen uit. Dan wordt het CDA helemaal weggevaagd, probleem opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook een leuke: 'Geert Wilders heeft de islamitische cultuur eerder al "achterlijk" genoemd, en nu herhaalt hij dat. Een interview van zes weken geleden met de Nederlandse rechts-extremistische politicus is afgelopen zondag uitgezonden op de Australische tv. Daarin herhaalt Wilders zijn gekende stelling.'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. CDA zakt in peiling verder weg dan ooit

  Veel kiezers die in juni op het CDA hebben gestemd, zouden dat nu niet meer doen. Door vooral de interne onenigheid in die partij zijn ze afgehaakt. Het CDA zou vijftien zetels behalen als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn.

  AD

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ach, dan krijgen we een christenunie met 25 zetels :)

  en wie weet een links kabinet?

  ik zie christenunie niet met wilders regeren...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "De eindeloos voortdurende formatie begint steeds meer te lijken op een draaiende borden-act. De borden draaien nog, maar overal liggen scherven."

  Die onderdanige zioknecht van een wildermans doet mij een beetje denken aan deze eveneens genetisch (want absoluut slechtbetaald 'verborgen' goyimmennende agends's uitrollende!) geprogrameerd en prosemitisch om onbelastbare geldmiddelen smekende clown van de 'uitverkorene' zioclan!:

  QOOTE: Recent maakten we bij Klokkenluideronline een serieuze blunder door drie artikelen te publiceren op basis van een bron die wij omschreven als ‘supergetuige’. Wij bieden de hoofdpersonen uit deze stukken -voormalig advocaat-generaal Jan Koers, president van het Hof te Arnhem Dick van Dijk en graaf Friso van Oranje Nassau- en daarnaast ook de vier broers Van Korlaar, onze excuses aan voor onze beslissing de betreffende stukken te publiceren. Een kleine aanzet tot het terugwinnen van eventueel verloren vertrouwen: in zeven jaar tijd en na rond de 1550 artikelen waarvan vele schokkende primeurs -met name in de zaak-Demmink- is dit de eerste keer dat we onze lezers en enkele ‘slachtoffers’ excuses moeten aanbieden. Dat doen we graag. Welk ander medium kan bogen op zo’n track record? Dat marginale sites als deze de kar thans helemaal alleen moeten trekken en worden genegeerd en zelfs gedemoniseerd door de MSM en door talloze trollen die elke minuscule fout huizenhoog uitvergroten om de geloofwaardigheid van de nieuwe media aan te tasten? Steun ons daarom des te meer, waarde lezers, en stort een bijdrage op onze bankrekening!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ach, dan krijgen we een christenunie met 25 zetels :)

  Zou ik nog niet zo gek vinden :)

  Het implanteren van chips mag nooit verplicht gesteld worden. De Wet Bescherming Persoonsgegevens moet worden aangepast. Dat zijn twee van de acht concrete aanbevelingen die de ChristenUnie doet in een notitie over de kansen en gevaren van de toepassingen van RFID

  http://www.christenunie.nl/nl/k/10261/news/view/41184/70743/Dossier-RFID-chips.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. kiek, da's nog eens interessante informatie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zie daar het beeld dat de PVV aanhang heeft van coalitiegenoot CDA. Bek houden en meeregeren. Het wordt een vruchtbare samenwerking, zoveel is zeker.

  Ben jij wakker? Of wakker aan het worden? Heb jij het inzicht dat jij in verschillende opgelegde en geïndoctrineerde systemen leeft die jou beïnvloeden, tegenwerken, beperken, verdelen, onderdrukken, ziek en bepaalde gevallen zelfs dood maken? Dat deze systemen al vanaf jouw geboorte in jouw mind zijn opgeslagen, jij ermee bent opgegroeid, waardoor je bent gaan geloven dat zij goed voor jou zijn? Besef jij nu dat deze systemen angst veroorzaken, als jij niet aan de eisen ervan voldoet? Besef jij nu dat er op jou geparasiteerd word en jij daardoor krachteloos en moedeloos bent geworden?
  Besef jij dat er in Nederland miljoenen mensen zijn die wachten en uitkijken naar verandering, ook al is nog niet een ieder hier bewust van? En dat er hier miljoenen mensen zijn, in allerlei kleuren en maten, die zich met liefde en passie willen inzetten om Nederland tot een land te creëren waar zij samen in vrijheid en gelijkwaardigheid leven. Een leven waarbij zij zich één voelen van binnen, terwijl zij genieten van uiterlijke diversiteit. Bewuste mensen, wakkere mensen worden gevraagd om bij elkaar te komen. Denk aan de macht van het getal. Omdat zij hun land lief hebben en zich willen inzetten om te helpen met de verandering. Ben jij de verandering die jij wilt zien in de wereld (Gandhi) Voel jij je verbonden met anderen en moeder aarde en heb jij een inspirerende visie en missie voor Nederland? Of een ander duurzaam en heilzaam...

  PS: Ik verheug mij al vast ook op een teté-a-teté gesprek met de ongeloofwaardige debunkertjes van Barracuda?! Dus ook jullie zijn van harte welkom om over bijv. jullie wildermans te redetwisten...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Over geloofwaardig gesproken. Niet weer dat gelul over wakker worden.....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is inderdaad weer typische Argusoog Jehova-taal.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. leuk initiatief, als ik 11 september in de gelegenheid ben zal ik zeker een kijkje nemen :o)

  je laatste alinea vind ik wel jammer, die druist naar mijn mening geheel in tegen het idee achter de bijeenkomst..

  ben overigens benieuwd of je mij als 'debunkertje van barracuda' zult herkennen :)

  BeantwoordenVerwijderen