woensdag 4 augustus 2010

Keigeile droom

Hoe paranoïde zijn complotters op een schaal van 0 tot 10? Drie keer raden. Een berichtje over supermarktketen Wal-Mart die is begonnen met het aanbrengen van RFID-chips in herenkleding, is weer eens aanleiding tot dom gespeculeer. Waarom? Omdat de complottertjes ergens hebben gelezen dat RFID-labels ook na aanschaf van een onderbroek actief blijven. Ai!

'En dat zet natuurlijk de deur open voor hele andere praktijken,' zo redeneert onze superslimme Anarchiel. 'Je betaalt met je pinpas braaf aan de kassa voor je net aangeschafte Mickey Mouse boxershort, de ingebrachte RFID-chip wordt uitgelezen en als aankoop, samen met wat NAW-gegevens die van uw pinpas afkomstig zijn, geregistreerd in een of andere database. Elke keer dat u nu trots met uw nieuwe aanschaf door een gebied paradeert waar toevallig RFID-scanners staan, is het voor bepaalde individuen meteen duidelijk waar u zich bevindt. Er zit tenslotte een chip in uw onderbroek en aangezien veel van ons deze kledij nou eenmaal dagelijks dragen, is het kat in het bakkie voor marketeers die graag uw (koop)gedrag analyseren.'

Vaste lezers weten het inmiddels: complottertjes zoeken nooit wat op. Zodra ze iets lezen dat hun bangste vermoedens bevestigt borduren ze daar eindeloos op voort. Dus hoe zit het nu met die 'RFID-chips'? Welnu, het begint er al mee dat Anarchiel niks heeft begrepen van het systeem zelf. Nagenoeg iedere kledingwinkel in Nederland werkt met labels die poortjes laten piepen als er niet is afgerekend. Dat is niet wat Wal-Mart met RFID gaat doen. Het gaat om voorraadbeheer en het volgen van artikelen vanaf de groothandel tot aan de winkel. Dat wilde Wal-Mart jaren geleden al doen, maar dat was toen nog te duur.

Waarom worden de labels dan niet bij de kassa gedeactiveerd? Dat is een interessant verhaal: je zou zeggen dat bij hergebruik van de labels Wal-Mart goedkoper uit is. Maar als deze enorme supermarktketen met duizenden vestigingen flinke volumes gaat bestellen, gaan de toch al hoge prijzen van RFID labels juist omlaag. En dat is goedkoper dan hergebruik. Het deactiveren is voor Wal-Mart overigens een administratieve handeling geworden. Na aanschaf verdwijnt het nummer van de chip uit hun database.

Dan over naar het voorbeeld van onze Einstein Anarchiel. Technisch gaat het niet eens werken. Een passief RFID-label kan simpelweg niet over dergelijke afstanden worden afgelezen. Een onderbroek met zo'n label moet met een handscanner worden uitgelezen. Om zo'n label uit te lezen zou je bij wijze van spreken met je kont op een scanner moeten gaan zitten. Maar laten we for the sake of arguing zijn denktrant eens volgen, dan nog is het complete onzin. De kosten van het volgen en analyseren van klanten op deze manier kost miljarden dollars, zo'n investering moet zich terugverdienen. En met wat? Een enkeling die positief reageert op een aanbieding van marketeers soms? En nu komt het: de klant kan de chip gewoon zelf verwijderen, als een speld in een mouw van een pasgekochte pantalon. Weg marketingdollars.

En nu de hamvraag: waarom kan Anarchiel dit nou zelf allemaal niet opzoeken of bedenken? Waarschijnlijk omdat anarchieltjes nu eenmaal zo graag willen geloven in die Big Brother-maatschappij die ze om zich heen menen te zien. Dat moet je niet kapot willen checken. Al was het maar om te kunnen suggereren dat het Wal-Mart-verhaal een 'keigeile natte droom voor onmensen als Ernst B. is die dit soort chippen van kleding zoals altijd zonder problemen voor opsporingsdoeleinden *kuch* zullen gaan inzetten.' Ook dat nog.

44 opmerkingen:

 1. Bekend probleem van Anarchiel: hij schrijft maar wat op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon op iedere spijkerbroek een sticker; Deze spijkerbroek is voorzien van een RFID chip! Probleem opgelost.

  Ik zie overigens het nut om iedere spijkerbroek van een unieke code te voorzien niet zo, maar dat zal wel aan mij liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, dan dit:

  Unilever's Omo detergent is adding an unusual ingredient to its two-pound detergent box in Brazil: a GPS device that allows its promotions agency Bullet to track shoppers and follow them to their front doors.

  Starting next week, consumers who buy one of the GPS-implanted detergent boxes will be surprised at home, given a pocket video camera as a prize and invited to bring their families to enjoy a day of Unilever-sponsored outdoor fun. The promotion, called Try Something New With Omo, is in keeping with the brand's international "Dirt is Good" positioning that encourages parents to let their kids have a good time even if they get dirty.
  http://adage.com/globalnews/article?article_id=145183

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zeggen een aantal "complotters" ook alweer? "Stel vragen" toch? Welnu..het lijkt erop dat ze dat zelf in dit geval zijn vergeten. Lekker out of the box en open minded.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, zo ken ik je weer Barra! Complimenten zijn er om bestraft te worden, ik snap hem volledig. Ik zal ze voortaan niet meer geven, beloofd. Zou je de volgende keer trouwens de complotters van Security.nl ook eens kunnen aanpakken?

  Uit het originele Security.nl artikel:

  Toch vrezen privacyvoorstanders dat marketeers en criminelen straks het afval van mensen gaan scannen om te zien wat ze recentelijk gekocht hebben. "Er zijn twee dingen die je absoluut niet wil taggen, kleding en identiteitsdocumenten, en ironisch genoeg is dat waar het begint", zegt Katherine Albrecht, oprichter van Consumers Against Supermarket Privacy Invasion and Numbering. Volgens haar zijn veel marketeers geïnteresseerd in het volgen van mensen als ze door een winkel lopen.

  Je ziet het, zelfs de mensen die voor consumentenorganisaties werken die dit soort dingen bekijken, zijn van die doorgeslagen, doorrookte en compleet gestoorde complotters. En dan zijn het ook nog eens mensen die WEL weten waar ze het over hebben, niet eens van die kansloze losers als Anardebiel... Ernstig hoor.

  Het is toch wat, lieve Barra? Kun jij de wereld niet gaan leiden, oh hij die alles beter weet?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dus Anarchiel verschuilt zich weer achter een ander, maar even doorzoeken om echte antwoorden te krijgenia er weer niet bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hacker Chris Paget zegt in staat te zijn om rfid-tags van de tweede generatie op een afstand van 66 meter uit te lezen. Het Amerikaanse leger zou volgens Paget in theorie zelfs een dergelijke tag op tientallen kilometers kunnen uitlezen.

  http://tweakers.net/nieuws/68943/hacker-leest-rfid-tags-uit-op-tientallen-meters-afstand.html

  Pak de complottertjes op tweakers.net ook even mee als je toch bezig bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En wat moet het Amerikaanse leger met mijn onderbroeken? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anarchiel zou zijn eigen artikel en dat op security.nl eens een paar keer moeten doorlezen om het verschil te zien tussen een kritisch stuk en een onzinstuk..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hacker Chris Paget zegt dat hij met een zelfgebouwd leesapparaat in combinatie met vrij beschikbare rfid-software en een ham-radio-licentie van de FCC rfid class 2-tags kon uitlezen over een afstand van 66 meter.

  De afstand zou verder kunnen worden vergroot door het zendvermogen op te voeren, zo stelt de hacker, maar dit zou buiten zijn licentie vallen. Het Amerikaanse leger zou apparatuur hebben die de tags van tientallen kilometers zou kunnen uitlezen, terwijl de theoretische grens op circa 500 kilometer zou liggen.

  Door de lage kosten van zijn systeem en de grote afstanden waarmee tags kunnen worden uitgelezen, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan, zo meent Paget. Zo zou een crimineel de inwoners van een aantal huizen in kaart kunnen brengen aan de hand van documenten met een gen2-tag die ze bij zich dragen. Als een persoon bij een volgende ronde niet wordt gedetecteerd, is dat een aanwijzing dat de kust veilig is om in te breken.

  Ook terroristen zouden mogelijkheden krijgen, bijvoorbeeld door aan de hand van de rfid-informatie vast te stellen welke nationaliteit een groep toeristen heeft, louter doordat zij een 'slim' paspoort bij zich dragen. Verder kan de voorraad van winkels in kaart worden gebracht of het voorraadbeheer in de war worden gestuurd.

  Voor de vaste lezertjes van barra die alles altijd checken: http://zaplog.nl/zaplog/article/nieuwe_rfid_tags_op_tientallen_kilometers_uit_te_lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach, Unilever is begonnen met het GPS chippen van pakken wasmiddel om de klant te kunnen volgen naar huis. Als je de gelukkige bent van zo'n pak wasmiddel komen ze bij je langs om je te feliciteren met een prijs. Je zal de gelukkige maar zijn...

  http://www.naturalnews.com/029342_Unilever_GPS.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Truth Hurts zou die roze gekleurde Dildo met Barracuda-kop best eens uit zijn natuurlijk al veel en veel te ruime anus kunnen trekken en zijn abonnement van de "Wij-zien-helemaal-niks-alles-is-helemaal-normaal-fanclub" ook best eens kunnen opzeggen.

  Maarja, dat doet Truth Hurts ook niet, dus waarom zou Anarschlemiel zijn "gebreken" dan wel aanpakken?

  Helaas!

  Maar wel een kusje voor die brave Truth Hurts hoor :) Lieverd van me!

  p.s.: duik ook eens in de wondere wereld van de RFID-tags (met of zonder chip!) en ontdek dat er veel meer mogelijk is dan je via Barracuda en zijn brave ja en amen knikkende buddies verteld wordt. Have fun en sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Anoniem

  Je maakt je veel te druk joh. Unilever heeft echt het beste met de mensen voor, dat zullen Barra en zijn vriendjes je zonder problemen vertellen. Zoals je ziet is het bij Unilever ook echt de klant waarom het gaat: die kan tenslotte zo'n mooie prijs winnen als ie zijn pak wasmiddel laat tracen. Dat is toch prachtig, mooi, heerlijk en helemaal NIETS om je druk over te maken? De wereld is mooi en complotters zijn stom! En stalken is cool!

  *doet zijn dwangbuis weer aan*

  BeantwoordenVerwijderen
 14. mja, om op je reaguurders terug te komen anarchiel: welke mongool legt er nu bankbiljetten voorzien van metalen onderdelen in een magnetron?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ truth hurts

  De engelse taal bent u niet geheel machtig merk ik.

  Het gaat hier om een "mongool" die zelf dingen uitzoekt in plaats van uit te gaan van wat er staat in de brochure.
  Ook gaat het hier om een "mongool" van prisonplanet.com, en niet anarchiel.com.

  Investeer anders eens in een goede opleiding, er is vast wel een degelijke basisschool bij u in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ truth hurts

  Ik weet het niet? Welke hijgerige beftekkel praat er al eeuwen Barracuda na zonder ooit eens zelf zijn eigen hersenpan te gebruiken?

  Welk met liters van Barra's kaviaar volgespoten mondje rept zich telkens weer als er over "complotters" gesproken wordt, om toch maar weer zo spoedig mogelijk zo'n heerlijk plakkend en stinkend bruin vuistje bij Barra de Heiland te halen?

  Welke flapdrol praat Barra telkens na, zelfs wanneer het zo duidelijk is dat de wereldbevolking en masse genaaid wordt? Je weet wel, die Mexicaans grap bijvoorbeeld die door Heiland Barra als mogelijk verschrikkelijk gevaarlijk werd afgeschilderd (en dat noemt ons trouwens complotters?) en bij nader inzien precies bleek te zijn wat al die gestoorde randdebielen riepen: niets meer dan een lullig griepje maar natuurlijk wel een ideale manier om kassa's te doen rinkelen. Maar daar hoor je Truth Hurts dan natuurlijk NIET over. Is ook wat moeilijk als je met je hoofd in de reet van iemand anders zit, dat geef ik toe. En zelfreflectie is ook zoooo overrated.

  En ga zo maar door. Alle kansloze misstappen die Barra telkens weer maakt worden met de liefde van Truth's mantel bedekt en daar hoor je nooit meer wat over. Maar oh oh oh, als een van die achterlijke complotters eens iets zegt, dan moet er direct huisgehouden worden om de om aandacht smekende ego's erkenning te geven. Twee maten, beste Truth en Heiland Barra. Twee maten.

  Maar zo werkt het hier nou eenmaal op dit uiterst marginale ego-blogje :P

  Pas je wel op dat je reet niet nog verder uitscheurt, lieve Truth?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Waarschijnlijk rijd Barra al lang rond in een auto met e-Plate

  Long-Range RFID Tags and Readers Identify Vehicles in the UK
  http://www.prnewswire.co.uk/cgi/news/release?id=123899

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Maar dít kan wel.

  Een artikel op BBC World vertelt ons dat 'Web attack knows where you live' en beschrijft hoe na het bezoeken van een besmette website een hacker in staat is om met een Google database je woning tot op een paar meter te localiseren.

  Lees <a href="http://www.bbc.co.uk/news/technology-10850875>hier</a> verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat is iedereen toch weer aardig voor elkaar vandaag...

  Enneh:
  Dat iemand Barracuda aanhangt of niet van daken staat te schreeuwen over een NWO zegt nog niet dat die iemand ook maar direct alles klakkeloos overneemt wat hem door de overheid word gegeven. Wanneer begrijpen mensen dat nou eens?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. OMG. Het ging net zo goed en nu gaat Barracude zich weer inhoudelijk proberen te mengen in discussies.

  Niet doen.

  Inhoud moet je gewoon aan anderen overlaten die er wel verstand van hebben.

  Je bent het sterkst als je gewoon zuur, sarcastisch en beschouwend ouwehoert.

  Dat is toch ook wat hadden afgesproken? Als je je niet aan de orders houdt, kunnen we je niet bij de Zapruder-groep houden hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. "Je bent het sterkst als je gewoon zuur, sarcastisch en beschouwend ouwehoert."

  En jij het zwakzinnigst als je met permabans een ieder schoffeert die je als de naakte volksmenner al dan niet in opdracht en bewust als mensverrader samenwerkend met dit soort van wilderstuig exposeert patty. Dus houd nou toch eens op om barackjewda de hele tijd bij je parasiterende koosjere jodenstreken te willen betrekken! OK? Je bent allang exposed als een poortwachter van de goyimmennende jodenmaffia, die je een functie als deurwacht hebben beloofd voor je collaborerende mensverraad. Toch? Tenminste als hun 1000-jarige j.w.o. natte-droom straks op sintjuttemes van start zal mogen gaan? In your wet dreams geprogrameerde intellectfluweel hahaha. Doorzichtige evenknie van wilders maar dan onder de alternetieve onmogelijkheden...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. 'Inhoud moet je gewoon aan anderen overlaten die er wel verstand van hebben.'

  Dan kunnen we jou ten minste uitsluiten. Al die warrige NWO verhandelingen vol dure woorden die je zelf maar voor de helft begrijpt, niet echt je sterkste kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. 'Je ziet het, zelfs de mensen die voor consumentenorganisaties werken die dit soort dingen bekijken, zijn van die doorgeslagen, doorrookte en compleet gestoorde complotters.'

  Verkeerde voorbeeld weer, Anarchiel. Dat komt omdat je nooit eens iets opzoekt. Albrecht leidt helemaal geen 'consumentenorganisatie', het is een actiegroepje van iemand die religieuze bezwaren heeft tegen RFID. Wordt niet heel erg serieus genomen. Kom je met een beetje googelen al snel achter. Maar ja, dat doe je nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het gaat hier om een "mongool" die zelf dingen uitzoekt in plaats van uit te gaan van wat er staat in de brochure..

  die mongool had bij voorbaat kunnen weten dat als je metaal in de magnetron zet, dat problemen geeft.
  Lijkt me anno 2010 basiskennis..


  Ook gaat het hier om een "mongool" van prisonplanet.com, en niet anarchiel.com.
  .

  lood om oud ijzer..
  daarnaast vond een anarchieler het interessant genoeg om ernaar te linken op chiel zijn blog...

  tja spannend hoor: dingen uitzoeken door bankbiljetten met metalen onderdelen in de magnetron te doen en het dan gek vinden dat dit problemen oplevert..

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @fred: ook met een niet-besmette website kan dat.
  kijk eens op http://whatismyipaddress.com/ . Het kaartje aldaar benadert mijn huis hemelsbreed op 300m.

  Heb een tijdje gereageerd op een amerikaans complotterforum en daar probeerden verschillende mij te lokken naar hun prive-site zodat ze via mijn ip-adres dat ze op die manier in handen kregen konden achterhalen wie ik was..

  Bij anarchiel zijn ze wat dat betreft liever: daar gaan ze er van uit dat je voor de overheid werkt als je niet met hun stroom mee reageert...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @ Barra:

  Even on topic dan maar. Oersaai natuurlijk, maar soms hoort het er nou eenmaal bij. Daar weet jij tenslotte alles van. Komt ie:

  Had je tijdens je speurtochten naar jouw mondsnoerende waarheid onderwerpen die Anoniem tevens aanstipt over zaken als e-plates en long range RFID (readers) toevallig wel eens onder ogen gekregen? Readers die binnen een bereik van enkele tot honderden meters hun werk kunnen doen?

  Die technologie van tegenwoordig toch, je zou er stil van worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. En dan al die clowns die maar weer lukraak stukjes citeren over RFID. Begrijpen jullie eigenlijk wel waar daar staat? Ik vrees van niet.

  Er zijn verschillende soorten RFID, actieve en passieve, en binnen die groepen zijn ook weer grote verschillen afhankelijk van de toepassing. Bij Wal-Mart gaat men voor de goedkoopste oplossing, passieve RFID-labels die over korte afstand zijn uit te lezen. Dat je bepaalde tags met enorm veel kunst en vliegwerk over grotere afstanden kunt aflezen is allemaal erg interessant, maar niet erg praktisch (zie ook een enkele technische opmerking in de comments bij Tweakers).

  Wat de slimme complottertjes elke keer weer vergeten is dit: de inzet van ID technieken zal alleen worden overwogen als het geld oplevert. In het scenario van Wal-Mart zou je enorme databases moeten aanleggen om elk item aan een persoon te koppelen voor het geval hij toevallig in die ene onderbroek weer eens de winkel binnenstapt. En heeeel misschien reageert die persoon bij de kassa positief op een aanbieding.

  Ga maar eens lekker uitrekenen hoeveel dat kost en hoeveel dat oplevert. Albert Heijn had het allang kunnen doen met hun klantenkaart. Drie keer raden waarom ze het niet hebben gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. 'Je weet wel, die Mexicaans grap bijvoorbeeld die door Heiland Barra als mogelijk verschrikkelijk gevaarlijk werd afgeschilderd (en dat noemt ons trouwens complotters?) en bij nader inzien precies bleek te zijn wat al die gestoorde randdebielen riepen: niets meer dan een lullig griepje maar natuurlijk wel een ideale manier om kassa's te doen rinkelen.'

  Ja hoor, Chiel. Alleen heb ik iets dergelijks nooit geschreven, wat je makkelijk had kunnen controleren als je mijn stukjes nog eens had gelezen. Er zit een zoekfunctie op deze website. O ja, vergeten, jij zoekt nooit wat op.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. "die mongool had bij voorbaat kunnen weten dat als je metaal in de magnetron zet, dat problemen geeft.
  Lijkt me anno 2010 basiskennis.."

  Dan kan jij die basiskennis hier vast wel even overleggen.
  Leg het de mongolen maar even duidelijk uit hoe dat precies werkt, oh alwetende truth hurts.

  Een grote bek hebben is één ding, onderbouwen iets heel anders.
  Doe maar eens een goede poging om te laten zien dat je meer bent dan een roeptoeter.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. op de reactiepagina van anarchiel is al uitgelegd waarom er gaten in het papier branden.
  Lijkt me overbodig om dat hier te herhalen.
  Beetje oninteressant allemaal.
  Het interessante is eerder dat de complotter die dat artikel heeft geschreven de gebrande gaatjes ziet als bewijs dat daar een rfid-chip heeft gezeten...

  BeantwoordenVerwijderen
 31. "Dan kan jij die basiskennis hier vast wel even overleggen.
  Leg het de mongolen maar even duidelijk uit hoe dat precies werkt, oh alwetende truth hurts"

  Anoniem laat zien dat het niet kan lezen. Het is basiskennis dat je weet dat je iets van/met metaal niet een magnetron moet stoppen. Daarvoor hoef je helemaal niet te weten hoe dat werkt. En dat schrijft TH ook niet.

  Schreeuwerd ben je. Ga jij maar snel naar je moeder om een koekje te halen

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Natuurlijk, complottertjes stellen vragen. Maar ze stellen alleen de vragen waarop ze pasklare antwoorden hebben. 100,01% van die antwoorden hebben ze kant en klaar gecopypaste. Wie wedervragen stelt of twijfels uit over het geboden 'feitenmateriaal' is uiteraard een handlanger van de vijand. En die worden, zoals anarchiel (rijmt op infantiel) hierboven laat zien copieus beledigd.

  Heel overtuigend.

  pwi

  BeantwoordenVerwijderen
 33. *knabbelt aan lekker koekje van moeders*

  Tuurlijk, lekker makkelijk.
  Hoef je ook niet uit te leggen dat het niet met alle metalen het geval is.

  Maar goed, schuif het lekker onder de noemer "basiskennis" dan kan gedetailleerde uitleg achterwege blijven, wel zo makkelijk, zeker voor de mensen die niet verder komen dan dit.

  Basiskennis? klakkeloos napraten zal je bedoelen!

  Je maakt hier dezelfde fout als die "mongool" waarop je loopt te schelden.
  Je hebt geen idee waarover je praat en verfoeid anderen die hetzelfde doen.

  Lekker een beetje moddergooien, en niemand die er wijzer van wordt.
  Vooral maar nergens dieper op in gaan of proberen mensen daadwerkelijk iets uit te leggen.


  En voor de mensjes die het not done vinden dan ik geen account aanmaak voor enkele reacties, je bent zelf net zo anoniem als ik.

  Voor de duidelijkheid de andere reacties van mijn persoontje.
  4 augustus 2010 13:01
  4 augustus 2010 14:20
  4 augustus 2010 21:00

  Minder anoniem ga ik het niet maken, tenzij jullie ook allemaal je NAW gegevens hier optekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. volgens heeft niemand het over het feit dat je anoniem reageert. Lezen is niet je beste vak.

  "Niet alle metalen"

  Het heeft te maken met de vorm en niets met de soort metaal.

  Nujij weer

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ach, hij probeert te doen voorkomen dat hij nog niet eerder op dit blog heeft gereageerd :o)

  Alsof wij daar in trappen..

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Lieve mensen,

  Het valt me wederom op hoe snel mister "vrijheid, maar dan ook echt" anarchiel er hier bij is om iedereen die de vrijheid neemt om een andere mening te uiten dan die van michieltje zelf belachelijk te maken dan wel te beledigen.
  Dat poep-praten zal wel het verspreiden zijn van "de liefde" die hij graag in de wereld wil zien en waarover hij zo zit te schreeuwen tussen zijn vlagen van (door chronisch cannabisgebruik geinduceerde) paranoia door.

  Michiel, als jij echt zo egoloos bent als dat je altijd beweert, wat kan het jou dan schelen wat Barracuda over jou schrijft?! en waarom reageer je elke keer als hij wat over jou zegt zo op je pik getrapt?!
  Heb je niks zinvollers te doen dan elke site bijhouden (en vol spammen )waarop jouw naam genoemd word?!
  Je blijkt je ego, jouw oordeeltje op de wereld en je "alles wat tegen corporaties is is heilig" religie nogal extreem belangrijk te vinden.
  Niet iedereen heeft jouw kijk op de wereld *zucht*
  of wil Michiel graag een monocultuur van jaknikkende anarchisten kweken die allemaal de wereld op zijn manier beschouwen.
  Welk een vrijheid, maar dan ook echt word er dan aan anderen gegund..

  Nou Michiel, kom er maar in met je volgende wagonlading vol stront.

  Groetjes,
  Mama

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ach, anoniempje is dol op dit soort achterhoedegevechten. Daar kan hij dagen op doorgaan.

  Tja, antwoord op de vraag: 'wat is basiskennis'?

  Nou, dat je geen metalen in een magnetron moet plaatsen.

  Dat is basiskennis.

  Dat je onder bepaalde omstandigheden wel metaal in de magnetron kunt plaatsen en dat sommige metalen geen problemen opleveren is niet relevant, want dat is juist weer geen basiskennis.

  Waarom is bovenstaande dan wel basiskennis?

  Simpel: staat in de gebruiksaanwijzing van elke magnetron...

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Maar dit is toch zeker fokking briljant???

  Zo'n column wil ik wel elke week op Zapruder. Ongekend wat een briljant stukje proza.

  "En jij het zwakzinnigst als je met permabans een ieder schoffeert die je als de naakte volksmenner al dan niet in opdracht en bewust als mensverrader samenwerkend met dit soort van wilderstuig exposeert patty. Dus houd nou toch eens op om barackjewda de hele tijd bij je parasiterende koosjere jodenstreken te willen betrekken! OK? Je bent allang exposed als een poortwachter van de goyimmennende jodenmaffia, die je een functie als deurwacht hebben beloofd voor je collaborerende mensverraad. Toch? Tenminste als hun 1000-jarige j.w.o. natte-droom straks op sintjuttemes van start zal mogen gaan? In your wet dreams geprogrameerde intellectfluweel hahaha. Doorzichtige evenknie van wilders maar dan onder de alternetieve onmogelijkheden... "

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Anarchiel neemt zichzelf, zijn alter ego's en al zijn breinbrouwsels gewoon veel te serieus.
  Meent dat ie the man is omdat hij ooit op een podium heeft gestaan met een gitaar in zijn handen en ook nog handig is met computers.
  Alleen de virtuele wereld is geen echte wereld en weinigen in de echte wereld die snappen waar ie het over heeft met al zijn wazig geleuter. Heeft naast grootverbruik van wiet ook blijkbaar dagelijks dringend behoefte aan 15 minutes of fame. Wijd zelfs een artikel van pak 'm beet 2 a4'tjes aan dat hij in het dagelijks leven Michiel Papoe-nogiets heet. Alsof iemand dat interessant vind.
  Gewoon de zoveelste aandachtsgeile die zit te copy-pasten van andere vage alto sites.
  Mochten we pas niet stemmen van anarchiel omdat politiek het uberkwaad is, nu kraamt ie in de rondte dat ie zelf de politiek in gaat.
  Zijn linkerhand heeft dus geen idee wat zijn rechterhand intypt.
  Als over een maand of wat zijn 'centrum voor bewustwording' is opgedoekt wegens geldgebrek raakt ie weer in de vergetelheid.
  We zien nu alleen de laatste krampachtige stuiptrekkingen via steeds schreeuwerige meer kwetsende stukken over hoe dom iedereen wel niet is en hoe slim hij zelf is omdat hij blijkbaar wel ziet dat de wereld een gruwelijke plek is die op het punt van vergaan staat.
  In de middeleeuwen waren dergelijke doemsprofeten de dorpsgekken waar je smakelijk om kon lachen. Nu scharrelen ze allemaal op het virtuele dorpsplein rond met hun kratje om op te staan.
  Loop maar door mensen, hier is niets bijzonders te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. "Loop maar door mensen, hier is niets bijzonders te zien."

  Maar wel te horen?

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Anoniem van reactie 40 vind een vent die herman van veen nadoet the real deal. Zegt wel weer genoeg over de gretigheid waarmee anarchieltjes zogenaamde "feiten" als waarheid verkopen. Lekker laten angsten en beven in hun eigen kleine duistere zelf verzonnen wereldje waarin iedereen met wantrouwen tegemoet gezien word. Is echt zonde van je tijd barracuda om nog meer zijn egootje te boosten door aandacht aan hem te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. nog even over die bankbiljetten en rfid

  http://www.fleur-de-coin.com/eurocoins/rfid.asp

  Nog niet dus, maar men werkt eraan.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hoezo, men werkt eraan. Waar staat dat? Het is niet eens duidelijk uit welk jaar dit artikel komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ze zijn domweg nog te groot en te duur om in biljetten te plaatsen, maar de techniek staat niet stil natuurlijk, het zal r uteindelijk wel van gaan komen.

  http://news.cnet.com/2100-1017-1009155.html

  BeantwoordenVerwijderen