zaterdag 28 augustus 2010

PVVNed

Met het nieuwe omroepseizoen voor de deur presenteerde ook Powned, de tv dochter van GeenStijl, zich een dezer dagen aan het Nederlandse journaille. Het kwam er op neer dat men nog niet wilde onthullen wat er allemaal staat te gebeuren, behalve dat 'we eindelijk eens laten zien hoe je goede tv maakt, want daar schort het nogal aan hier.' En dus komt Powned met PowNews. 'Een actualiteitenprogramma waar u waarschijnlijk uw neus voor ophaalt. En dat is precies de bedoeling.' Ook was een blik bekende Nederlanders opengetrokken om Powned alvast te promoten.

Maar pas echt om te lachen was de reactie op de nieuwkomer bij het Vrije Volk, dat handjevol islamofobe prostaatpatiënten dat achter iedere oneven boom een Achmed ziet. Blijkt dat de achterban van Powned stemt op de SP, dan de VVD en op de vijfde plaats komt pas de PVV. 'Et voila, PowNed heeft de handen vrij om, net als de gehele gevestigde orde de PVV en daarmee islamkritiek te negeren en af te doen als gekkigheid. (Directeur) Weesie maakt dat duidelijk door te stellen dat het wel lachen wordt met PowNed omdat "er in de PVV natuurlijk een hoop gekkies zitten".'

En dus belazert Powned volgt Het Vrije Volk Het Commissariaat voor de Media, de Raad voor Cultuur en de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), want 'van meet meet af was het de bedoeling het "rechtse" geluid een stem zou krijgen als tegenwicht tegen de overweldigend politiek correcte cq linksige omroepen.'

Van meet af aan was de bedoeling....? Kennelijk is de wens hier de vader van de gedachte, wat ook wel blijkt uit de analyse dat de 'anti- establishment achterban van GeenStijl bepaald niet "rechts" was, maar ook veel islamkritische linkse mensen en anarchisten en vooral ook veel atheïsten telde.' Als de achterban bepaald niet rechts was, hoe kan het dan de bedoeling zijn dat het 'rechtse geluid' een stem zou krijgen? Of is dat net zo logisch als dat de VARA een 'katholiek geluid' laat horen?

26 opmerkingen:

 1. Andere nieuwe tv-programma’s die vanaf het najaar te zien zijn bij de publieke omroep zijn onder meer het sketchprogramma Neonletters van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven (Ned 3), actualiteitenrubriek Uitgesproken van EO, Vara en WNL (Ned 2) en het dagelijkse Koffieprogramma van Omroep Max (Ned 1).
  De Avro gaat op zoek naar Zorro, de Tros brengt Yolanthe’s TV Show op 3, Vara en BNN maken samen de MaDiWoDoVrijdag Show en de NCRV komt met Schepper en Co in het Land. NTR maakt een nieuwe serie Kijken in de Ziel, met topadvocaten.

  Met andere woorden, gewoon weer een bak ellende, die je laatste hersencellen ook doen afsterven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat voor type tv-programma's zou jij graag zien, arminius?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat voor type tv-programma's zou jij graag zien, arminius?.

  Het aan de kaak stellen van dit soort zaken zou al heel wat goed doen truthtje. Bytheway het jij nou een voorbips of niet!? Dat zou namelijk al zeer veel van je intellectfluwele mankementen kunnen verklaren...
  Onvergiftigde bronnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Om te beginnen een vorm van journalistiek die vrij is van financiële druk uit het bedrijfsleven.

  Want het zijn de journalisten die permanent onderzoeken of het systeem van checks and balances nog wel goed functioneert. Zo kunnen de burgers rustig slapen in de wetenschap dat anderen hun kritische ogen en oren openhouden als de wetgevende, de uitvoerende en de controlerende machten aan het woord zijn. Een vrije pers zorgt ervoor dat de politieke, maatschappelijke en economische leiders minder gemakkelijk misbruik kunnen maken van hun macht, zouden ze dat willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar pas echt om te lachen was de reactie op de nieuwkomer bij Barracuda, dat handjevol complotterofobe prostaatpatiënten die achter iedere oneven boom een complotter zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Verlichte kost Barra

  Psywar - The real battlefield is the mind

  De volgende documentaire, Psywar, gaat over de macht van propaganda. Dat is een vorm van psychologische oorlogsvoering tegen de hele bevolking. Deze reikt verder dan het creëren van een vijandbeeld in tijden van oorlog. De eerste vorm van propaganda was de manier waarop de religie werd verkondigd. Wie niet behoorde tot de gelovigen, was verdoemd!

  http://exposureroom.com/members/Durruti/f8bb07c6a12646e199602f6d16d53d55/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt onafhankelijk nieuws, dat is wat we willen zien op TV

  We cited an article by de Vries which appeared on February 21 in the reputable Dutch daily newspaper Trouw, originally translated into English and placed on the web by Emperor's Clothes. De Vries reported that a handful of military personnel from the Third Psychological Operations Battalion, part of the airmobile Fourth Psychological Operations Group based at Fort Bragg, in North Carolina, had worked in CNN's hq in Atlanta.

  De Vries quoted Major Thomas Collins of the US Army Information Service as having confirmed the presence of these Army psy-ops experts at CNN, saying, "Psy-ops personnel, soldiers and officers, have been working in CNN's headquarters in Atlanta through our program, 'Training with Industry'. They worked as regular employees of CNN. Conceivably, they would have worked on stories during the Kosovo war. They helped in the production of news."

  http://www.counterpunch.org/cnnpsyops.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou wel willen dat ditsoort zaken op tv uitgezonden worden:

  http://www.youtube.com/watch?v=jrCLXnZoXO0

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "En dus komt Powned met PowNews. 'Een actualiteitenprogramma waar u waarschijnlijk uw neus voor ophaalt. En dat is precies de bedoeling."

  Ik ben er van overtuigd dat de moderator dezes, hiervan weldegelijk in de ontkenningsfase geraakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waarom toch moderator... Of bentege nog in de ontkennigsfase?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och die Bottehond toch, hij is eruit geknikkerd bij zijn geliefde geenstijl, vandaar dat hij nog natrapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vreemd dat truth hurts en deweb niet op deze reactie hebben gereageerd;'

  ' Anoniem zei...
  Maar pas echt om te lachen was de reactie op de nieuwkomer bij Barracuda, dat handjevol complotterofobe prostaatpatiënten die achter iedere oneven boom een complotter zien.

  28 augustus 2010 12:58'

  want dat is een behoorlijke agressieve reactie, er wordt zelfs met een ziekte "gegooid".

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mij valt op dat je reactie 28 augustus 2010 10:50 van hoebedoelje maar best vindt....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En wat is jouw reactie op deze reactie truth hurts:

  'Maar pas echt om te lachen was de reactie op de nieuwkomer bij Barracuda, dat handjevol complotterofobe prostaatpatiënten die achter iedere oneven boom een complotter zien.'?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. mja, lijkt wel erg op jouw koosnaampje voor mij, dus ik ging er van uit dat die anonieme gast ook een koosnaampje voor me had bedacht..

  ben wel benieuwd op welke nieuwkomer wij alhier zouden hebben gereageerd.

  wie weet kunnen wij dan ook lachen...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jij denkt blijkbaar dat alles hier om jou draait.

  Enniewee, wat vind je van die reactie?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat ik al zei: erg liefkozend in de richting van ons...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Had je het artikel niet gelezen? Want het is namelijk een variant op wat in het artikel staat;

  'Maar pas echt om te lachen was de reactie op de nieuwkomer bij het Vrije Volk, dat handjevol islamofobe prostaatpatiënten dat achter iedere oneven boom een Achmed ziet.'

  En btw, wie is 'ons'?

  Wellicht dezelfde personen als die met 'jullie' aangeduid werd/wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Had je het artikel niet gelezen? Want het is namelijk een variant op wat in het artikel staat.

  Yup, klassiek geval van de boel omdraaien :)

  maar waarom moeten deweb en ik daarop reageren?  En btw, wie is 'ons'?


  wij die op dit blog reageren...

  Wellicht dezelfde personen als die met 'jullie' aangeduid werd/wordt!.

  niet per se: wie met wij, jullie en ons wordt aangeduidt hangt af van de persoon die die termen gebruikt en wie hij daarmee bedoelt.

  Dus vragen wie dan die wij, jullie of ons dan precies zijn is geen enkel probleem..

  alhoewel sommigen hier daar weer agressief van worden, wat weer een leuke reden is om juist die vraag te stellen..

  btw, jeroen pauw stelt hem ook wel eens aan zijn gasten, en denk niet dat zo'n gast de bezoekers van barracuda bedoelt :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Kinders, ga uw tijd nuttig besteden. Het regent ook niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ah heerlijk, ook op dit draadje gaat onze vaste en standaard huistrol met een slecht geweten truth hurts zijn alom bekende kat en muis spelletje spelen zodat ook dit draadje niet meer te pruimen is, heerlijk.

  Btw, ken je 'ons bier'?

  Enniewee..

  Ga vooral zo door en laat je niet dwarszitten door de mensen die jouw fantastische en hoogstaande dicussie tactieken niet zien zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Btw, ken je 'ons bier'?.

  yup, mooi voorbeeld van weer een hele andere context van het woordje 'ons'

  Ben overigens wel benieuwd naar powned: geenstijl heeft dusdanig hard uitgehaald naar het huidige publieke bestel dat ik benieuwd ben hoe zij met het geld uit de staatsruif zullen omgaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Een vrije pers zorgt ervoor dat de politieke, maatschappelijke en economische leiders minder gemakkelijk misbruik kunnen maken van hun macht, zouden ze dat willen..

  persvrijheid hebben we al, een volledige vrijheid waarbij elk nieuws gespeend is van mogelijke gekleurdheid door bemoeienis vanuit het bedrijfsleven en/of de politiek lijkt me overigens wel een utopie.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. 'En btw, wie is 'ons'?


  wij die op dit blog reageren...'

  Wie is 'wij'?

  BeantwoordenVerwijderen