dinsdag 10 augustus 2010

Another One Bites The DustExcuus, Barra gaat een beetje op herhaling vandaag. Dat is de schuld van de boys van WAC Holland. Die lopen kennelijk wat achter met het monteren van hun filmpjes, want nu krijgen we nog eens een verslag over het aksievoerende WAC op Bevrijdingsdag in Amsterdam. Daar waren debatten over vrijheid, 'waar wij kritische kanttekeningen bij plaatsten'. Verder sprak WAC met D66 Kamerlid Boris van der Ham en Jan 't Hart van de Volkskrant over  'het wetenschappelijke bewijs met betrekking tot de aanslagen op 11 september 2001'.

Waarom je Van der Ham of adjunct-hoofdredacteur 't Hart op deze onderwerpen zou willen aanspreken, ontgaat Barracuda volledig, behalve misschien dat het geen materiedeskundigen zijn, en dan kan WAC(KO) Julian flink scoren. Het staat altijd wel stoer als je meer weet dan politici of een journalist. Het gaat echter al gelijk mis met de openingszin dat 'wetenschappers in het stof van het WTC nanothiermiet hebben aangetroffen'. Hoe lang beweert WAC dit nu al niet?

WAC verwijst naar dubieuze onderzoek van Steven Jones et al, dat stelt dat in het WTC stof 'aanwijzingen' voor thermiet zijn gevonden. Dat is dus iets heel anders dan het vinden van thermiet zelf. Nog los van het feit dat de herkomst van dat zogenaamde WTC stof nooit is vastgesteld, kunnen de daarin aangetroffen sporen evengoed aan verf of vliegas worden toegeschreven. Een mooie opsomming van alle kritiek op het onderzoek hier. Zelfs complotters hebben deze studie al eens onderuit gehaald.

Wat WAC ook niet vermeldt is dat het onderzoek werd geplaatst in het Open Chemical Physics Journal van Bentham, dat vorig jaar slechts vier artikelen publiceerde, en dat Bentham niet de lezers, maar de auteurs vraagt om geld. Het begrip 'peer reviewed' dat WAC voortdurend gebruikt moet echt met een korreltje zout worden genomen. Ook vermeldenswaard is dat hoofdredacteur Marie-Paule Pileni, de Europese nanothermiet specialist aan de Universite Pierre et Marie Curie in Parijs, ontslag nam omdat het stuk over nanothermiet nooit ter lezing is aangeboden en het stuk in haar ogen ook helemaal niet het tijdschrift thuishoort. En daar hoor je de WACKO's nou nooit eens over. Overigens reageren Van der Ham en 't Hart buitengewoon vriendelijk, maar Barracuda vermoedt dat de folders en de DVD allang bij het oud vuil liggen.

5 opmerkingen:

 1. WAC verwijst naar dubieuze onderzoek van Steven Jones

  Nee het onderzoek van de 9/11 commissie is lekker objectief en laat geen enkele ruimte voor twijfel?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wedden dat je niet weet wat het doel van dat onderzoek was?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ga je ons nu wijsmaken dat dat onderzoek van Jones wel klopt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe hebben ze deze mannen in überhaupt zo gek gekregen om naar deze bijeenkomst te komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mja, de bijeenkomst is niet van WACHolland, maar gewoon een onderdeel van het festival..

  BeantwoordenVerwijderen