vrijdag 22 oktober 2010

BlutoOud gouverneur Jesse 'Bluto' Ventura is terug met nieuwe afleveringen (op de Amerikaanse kabel) van tv-serie Conspiracy Theory, en dat is het Nederlandse complotvolkje natuurlijk niet ontgaan. Om zijn tv-programma te pluggen schoof de oud-worstelaar een dezer dagen aan bij Fox News, waar natuurlijk weer een discussie ontstond over 9/11. 'Ik zeg dat de bedoeling van 9/11 was om ons in Irak en Afghanistan te krijgen,' stelt Ventura. De Fox verslaggever: 'Om wat, vanwege de olie in Irak?' 'Ja, en zodat we lithium van Afghanistan kunnen krijgen, die we voor computers en mobiele telefoons kunnen gebruiken. Dat hebben ze daar zogenaamd net ontdekt.' Fox: 'Luister, het is goedkoper om lithium te kopen dan om tien jaar lang een oorlog te voeren'. En dan valt Bluto plotseling even stil. Datgene waar complottertjes nou nooit eens aan denken is blijkbaar een simpel rekensommetje. 'We voeren oorlogen die ons miljarden kosten',' zegt de verslaggever nog een keer. Bluto krabbelt aan zijn oor. Touché, noem je dat bij worstelen.

8 opmerkingen:

 1. In the late spring of 2001, Vice President Cheney held a series of top secret meetings with the representatives of Exxon-Mobil, Conoco, Shell and BP America for what was later called the Energy Task-force. Their job, ostensibly, was to map out America’s Energy future. Since late 2001 several public interest groups, including the very conservative Judicial Watch, sued to have the proceedings of those meetings opened to public scrutiny. In March 2002, the Commerce Department turned over a few documents from the Task-force meetings to Judicial Watch, among which was the map of Iraq’s Oil Fields, dated March 2001 (above) and a list of the existing “Foreign Suitors” for Iraq Oil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jesse laat mooi zien hoe creatief complotters de eindjes aan elkaar knopen.
  De vondst van lithium 9 jaar na 911 wordt opeens gekoppeld aan 911 en blijkbaar *de* reden om 911 in scene te zetten om een excuus te hebben Afghanistan binnen te vallen..

  Een heel eigenaardige redenatie, temeer omdat er geen lithiumtekort is die zo'n drastische maatregel zou rechtvaardigen.
  Wereldwijd wordt jaarlijks iets van 16000 ton verbruikt, terwijl de voorraad van dat spul in de VS geschat wordt op 760.000 ton. Wereldwijs is de geschatte reserver (excl afghanistan) 28,4 miljoen ton..


  Dus de VS zou ergens in de jaren '90 ontdekt hebben dat afghanistan lithium in de grond had, heeft toen een excuus verzonnen om afghanistan aan te vallen, waarna men vervolgens 9 jaar heeft gewacht voordat men het nieuws naar buiten bracht...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze hebben toch vastgesteld dat er voor 1.000.000.000.000 dollar aan mineralen in de bodem van A'stan zit?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Complotters: dus wisten ze het in 2001 al en hebben ze expres negen jaar gewacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Complotters: dus wisten ze het in 2001 al en hebben ze expres negen jaar gewacht."

  Anti-complotters: Nee het is púúúúr toeval, ze vielen A'stan in eerste binnen omdat Osama daar ergens in een grot zou zitten, ze konden hem niet vinden en toen werd het opeens een wederopbouw missie, en toen opeens een vredesmissie, en toen opeens een humanitaire missie, en nu erkennen ze doodleuk dat het toch echt een oorlogsmissie is en Osama zou ergens in Pakistan samen met z'n gabbers in een flatje zitten. Maar wat denk je, er zit in A'stan wel voor 1.000.000.000 dollar aan mineralen in de bodem, nou dat is toevallig, goh wat een meevaller, wie had dat nou verwacht?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad leuke meevaller die mineraalschatten.

  Alleen jammer dat de Chinezen er mee weglopen...

  Maar dat negeert de complotter gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De chinezen lopen er mee weg? Ik wist niet dat de Chinezen ook in A'stan zaten, zeker ook een vredesmissie of een humanitairemissie of een wederopbouwmissie, toch anti-complotter?!

  BeantwoordenVerwijderen