donderdag 21 oktober 2010

Vrijheidsparade

Herinnert u zich deze nog? Vorig jaar september organiseerden Anarchiel en zijn vriendjes de eerste Vrijheidsparade. Een soort circus Jeroen Bosch van alternatief Nederland werd het met afgevaardigden van het democratisch burgerkwartier voor inspraak in het parlement, Ad van Velsen met een plakkaat over Mijnpleidooi, de boys van WAC(KO) Holland, een half afgeschoren Hare Krishna, metalbashers en een paar verdwaalde 9/11 complotters. De boodschap was voor buitenstaanders verre van helder, maar nog geen twee maanden later moest er alweer een volgende Vrijheidsparade in Utrecht komen, ook nu weer hoofdzakelijk met een handjevol Kees Koetsen die natuurlijk ook een rokertje hadden meegebracht.

De derde Vrijheidsparade in Amsterdam ging niet door, maar nu zijn de Vrijheidsparaders terug in Den Haag. Dat wil zeggen: ze gaan aanstaande zaterdag geheel op in demonstratie van Rekening Retour met als thema 'Wij gaan die crisis niet betalen!' 'Wij roepen iedereen op om op 23 oktober om 12.30 op het Malieveld in Den Haag te verzamelen voor een protestmars tegen het vertrouwenbeschamende en vrijheidsbeperkende kabinet. Belangrijker nog, om duidelijk te maken dat wij staan voor zelfbeschikking en klaar zijn met manipulatie vanuit een corrupt systeem. Wij zijn mensen die gewoon hun leven willen leidden op hun eigen individuele manier, zonder daarbij iemand anders dwars te zitten. Dit wordt grotendeels beperkt door regels die vaak alleen bestaan om ambtenaren aan het werk te houden.'

Het probleem met de Vrijheidsparaders is dat ze hun boodschap maar niet weten over te brengen. De uitleg over 'regels die vaak alleen bestaan om ambtenaren aan het werk te houden' ontbreekt weer eens. Meteen gaat het verder met: 'Geld wordt letterlijk uit het niets gecreëerd door centrale banken, overheden en het IMF. Het is belangrijk dat de massa dit doorkrijgt en opkomt voor hun recht als vrij mens, want binnen dit geldsysteem en schijndemocratie gaat het nooit meer beter worden.' Nog voordat de 'vernederlander' heeft begrepen waar dit nu weer over gaat is men alweer aanbeland bij 'de reguliere media'. 'Zij dienen immers de belangen van grote corporaties, multinationals, verzekeringsmaatschappijen, regering/koningshuis en elitaire groepjes waar zij zelf deel van uit maken.' Onnavolgbare anarchospeak waarmee je hooguit het eigen kleine kringetje van 'andersdenkenden' op de been krijgt. Vraag een Vrijheidsparader op het Malieveld wat hij komt doen en er rollen waarschijnlijk alleen vage doeddoeners uit.

Barracuda vermoedt trouwens dat dit wel eens de laatste Vrijheidsparade zou kunnen worden nu trekpaard Anarchiel ermee stopt. Met het organiseren van meetings en protesten, maar ook met stukjes schrijven op zijn blogje. Twee jaar lang maakte Anarchiel zich druk over verkeerscamera's die waren opgehangen om hem en zijn vriendjes te bespieden, terwijl de overheid ons telkens weer geselde, bestrafte, beroofde, ons in een gestandaardiseerd keurslijf ramde en zoveel mogelijk onderdrukte. Tot zijn eigen frustratie veranderde er helemaal niets. Anarchiel trekt nu de wijde wereld in en zijn kippenhok mag door anderen gebruikt worden. Eindelijk echte anarchie?

7 opmerkingen:

 1. Ik roep al langer tegen zogenoemde complotdenkers dat ze hun taal moeten aanpassen, willen ze écht zieltjes winnen. Niet alleen betere uitleg, maar ook meer aansprekender. Misschien licht het aan mij, maar als je je publiek bij voorbaat al voor dom uitmaakt en loopt te blazen als een dominee dan zijn mensen al snel geneigt om te denken "ja hoor, het zal wel" en door te lopen.

  Spreek de mensen áán als je ze wil bereiken en wil overtuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Geld wordt letterlijk uit het niets gecreëerd door centrale banken, overheden en het IMF. Het is belangrijk dat de massa dit doorkrijgt en opkomt voor hun recht als vrij mens, want binnen dit geldsysteem en schijndemocratie gaat het nooit meer beter worden.' Nog voordat de 'vernederlander' heeft begrepen waar dit nu weer over gaat zijn de vrijheidsstrijders alweer aanbeland bij 'de reguliere media'. 'Zij dienen immers de belangen van grote corporaties, multinationals, verzekeringsmaatschappijen, regering/koningshuis en elitaire groepjes waar zij zelf deel van uit maken.' "


  Lijkt me kristalhelder. Daar is geen woord Chinees aan. Iedere Nederlander begrijpt dit en ziet ook waar het over gaat, dat is helemaal het probleem niet.

  Wat een zeik artikel weer. Het is me ook onduidelijk wel punt je wilt maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, Savalle vindt het weer eens glashelder, leg eens uit wat het IMF te maken heeft met een schijndemocratie, nog afgezien van het feit dat er metde haren wordt bijgesleept.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, patrick was er als eerste bij om diezelfde reguliere media (foxnews notabene) aan te halen bij een artikel over een Amerikaanse terrorist die gelinkt wordt aan 911 die regelmatig op het pentagon kwam om koffie te drinken.

  Dan opeens handelt die reguliere media opeens niet de belangen van grote corporaties, multinationals, verzekeringsmaatschappijen en regering/koningshuis...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'Het is me ook onduidelijk wel punt je wilt maken'

  Schitterend. Het gaat erom dat figuren zoals jij inderdaad denken dat dit 'glashelder' is. Grappig dat je dat weer niet begrijpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Muppet News Flash:

  Het eerste landelijke protest tegen de aanstaande bezuinigingen is gepland op zaterdag 23 oktober en was ruim van te voren aangemeld voor het Plein in Den Haag. Desondanks heeft burgemeester van Aartsen op het allerlaatste moment de demonstranten van deze locatie geweerd. Deze tegenwerking is uiting van een trend waarin de vrijheid van protest door de autoriteiten wordt ingeperkt.

  Op maandag 9 augustus heeft de coalitie Rekening Retour een manifestatie op het Plein bij de gemeente Den Haag aangemeld. Tijdens het protest willen de deelnemers symbolisch de rekening van de crisis retour sturen. Op donderdag 14 oktober, de dag van de beëdiging van het nieuwe kabinet, deelde de VVD-burgemeester de organisatoren mede dat de manifestatie op het Plein geen doorgang kon vinden. Aanleiding was dat er zeven zeecontainers voor een expositie geplaatst zouden worden die tot de zondag na de manifestatie zouden blijven staan.

  Als dit al lang gepland was had de gemeente dit kenbaar moeten maken toen de manifestatie werd aangemeld. Als het niet gepland was had de manifestatie voorrang moeten krijgen. Hoe dan ook heeft het er veel van weg dat van Aartsen protest tegen zijn partijgenoot Rutte moedwillig dwarsboomt.

  Ondanks deze opstelling toonden de organisatoren van het protest zich flexibel en stelden zij een alternatieve locatie naast de Vijverhof voor. In 2006 demonstreerden daar nog vijfduizend mensen tegen het toenmalige kabinet Balkenende. Maar ook die locatie is gisteren van de hand gewezen, met als argument dat de duizend aangemelde demonstranten daar niet zouden passen. De gemeente heeft nu het Koekamp, ver uit het zicht van het Binnenhof, aangewezen als locatie voor het protest.

  De organisatoren vinden dat het hun democratisch recht is om voor het parlement te kunnen demonstreren. Dat dit recht nu wordt ingeperkt is geen uitzondering op de regel, maar een uiting van een zorgelijke trend. Drie weken geleden werd een activist van Rekening Retour in Rotterdam gearresteerd wegens flyeren. De vrijheid van meningsuiting zou niet opgaan voor het oproepen voor demonstraties, aldus de dienstdoende agent.

  Woordvoerder Maina van der Zwan: ‘Er is sprake van een hellend vlak waarbij onze grondrechten worden uitgehold. Als het om het schofferen van hele bevolkingsgroepen gaat, is de vrijheid van meningsuiting klaarblijkelijk grenzeloos. Als het om maatschappelijk protest gaat wordt deze vrijheid stap voor stap ingeperkt. Als dit repressieve optreden iets zegt over wat het aanstaande kabinet voor Nederland in petto heeft, moeten we ons grote zorgen maken.’

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die mensen die naar de Vrijheidsparade gaan zijn échte strijders! Een andere keer toen het slecht weer was, zijn de meesten al strijdend thuis gebleven!

  BeantwoordenVerwijderen