donderdag 7 oktober 2010

Gedogen

Er valt al meteen helemaal niks te gedogen aan het kabinet Wilders. 'We moeten Wilders ontmaskeren,' zo stelde dissident Koppejan deze week in Met het Oog op Morgen. 'Wilders wordt blij gemaakt met een dooie mus: veel van zijn voorstellen zijn niet eens haalbaar. Want we zijn een fatsoenlijk land dat zich houdt aan internationale verdragen,' aldus Koppejan. Gaat lekker jongens. Zo'n stabiel kabinet kan Nederland echt gebruiken. Het lijdend voorwerp zit intussen weer eens in de rechtbank op verdenking van het beledigen van moslims en allochtone groepen en het aanzetten tot haat en discriminatie, zowel wegens ras als godsdienst.

De vraag is: zou de Wilders-achterhang dat proces op tv hebben toegelaten als ze de keuze hadden gehad? Die vraag is relevant aangezien volgens de slimmerds van het Vrije Volk 'RTL en de Staatsomroep ons voorliegen over 'verdeeld CDA'. Let op, hier komt weer een mooi staaltje onnavolgbare logica: 'En iedereen die er zin in had, kon dat zien dankzij een urenlange, door de belastingbetaler opgehoeste live-uitzending waar prominenten en locale helden veelal schaamteloos hun afschuw konden uiten over het gedachtegoed van de geblondeerde satan.'

Slechts 68% van de CDA-leden stemde voor, wat het beeld oplevert van een tot op het bot verdeelde partij, zo galmde het schuimend op zowel commerciële zenders als de staatsomroep van Wildershater Henk Hagoort. En handenwringend werd die weerstand volgens de Vrije Volgers uitvergroot om tot de logische slotsom te komen dat het aanstaande 'Kabinet Wilders' een instabiel kabinet zou zijn.

Nu even helder denken: wat de stemming op het CDA congres zou worden werd zaterdag pas rond 17.00 echt duidelijk. Daarvoor lieten de sceptici zich inderdaad luid horen op het congres, en die 'vertekening' is zelfs nog geduid door de partijvoorzitster in de marathonuitzending. Maar wat had de NOS dan moeten doen? Camera's op zwart zodra er een dissident aan het woord kwam? Een Mao Zedong-achtige commentaarstem om ons mede te delen dat zij 'in de meest vunzige en ongristelijke bewoordingen opriepen af te zien van de vrijage met Wilders?' Dat het ging om 'smeerlapperij, stemmingmakerij, bedriegerij, een ongekend staaltje haatzaaien, stigmatiseren en polariseren'? Georganiseerd door ' de dinosaurussen binnen de partij. Gasten die stuk voor stuk persoonlijk verantwoordelijk zijn voor alle ellende die onze straten teistert'? Zoiets dus.

Maar ja, het valt ook niet mee, al die kritiek op der Führer. Stel je toch eens voor dat het kabinet Rutte Wilders voortijdig ontspoort. Want dat voelt de domrechtse aanhang van Wilders natuurlijk allang aankomen: het gammele bootje van Wilders gaat onherroepelijk zinken. De vraag is alleen wanneer precies.       

1 opmerking:

  1. Ondertussen is Wilders woest over de uitspraken van Ad Koppejan.

    Daaruit blijkt maar weer: Wilders mag alles roepen wat hij wil, maar o wee als anderen dat voorbeeld volgen...

    BeantwoordenVerwijderen