dinsdag 19 oktober 2010

Debunk Dad

Het was alweer in een vorig leven dat Barracuda aandacht besteedde aan complotkraaier Kevin Barrett, die vooral bekendheid verwierf omdat hij aan de University of Wisconsin-Madison colleges gaf over 9/11. Zogenaamd werden daarin 'beide kanten belicht', maar de universiteit stelde een verlenging van zijn contract niet op prijs.

In 2008 wilde Barrett de politiek in, hij zocht aansluiting bij de Libertarische partij van Ron Paul, maar dat leverde niks op. Barretts "Truth Jihad" internet radio programma op Republic Broadcasting Network werd in 2008 beëindigd. Datzelfde jaar werd hij gearresteerd omdat hij zijn toen 13-jarige zoon zou hebben geslagen.

Kevin blogt tegenwoordig nog steeds over 9/11, en schrijft boeken, maar zoonlief is inmiddels een jihad tegen zijn eigen vader begonnen via de site Debunk Dad. Daar gaat hij tekeer tegen ongeveer alles dat Barrett senior voor het voetlicht brengt. Hoe pijnlijk wil je het hebben?

Bij Barrett zelf lezen we dat we voorlopig weinig meer hoeven te verwachten van David Ray Griffin, de erudiete 911 Truth-evangelist die in 2006 nog in Amsterdam was om zijn toen net verschenen boek onder de aandacht te brengen. Daarin vergeleek Griffin het oude Romeinse Rijk met het huidige 'Amerikaanse rijk' en behandelde hij de vraag hoe christelijke kerken 'kunnen en moeten reageren' op de (mis)daden van de Amerikaanse regering. Sindsdien werd het ene 9/11 boek na het andere geschreven, maar Griffin meldde enkele weken terug dat hij ernstig ziek is geweest, en nauwelijks in staat is om te praten. 'Whether I will do much intellectual work in the near future remains uncertain at this time.'

Nog meer 9/11? Jawel, want gisteren hoorden we het nieuws dat Bin Laden gewoon in huizen in het noordwesten van Pakistan zou wonen. Buurtbewoners en medewerkers van Pakistaanse inlichtendiensten zouden de terroristenleiders beschermen, zegt een anonieme NAVO topman. Nou, dat was natuurlijk weer lachen bij de dijenkletsende complottertjes. Het nieuwste speeltje van Anarchiel, een wel erg oppervlakkige alternatieve 'nieuwssite' Het Gekleurde Nieuws, meldde: 'De redenen (...) dat mainstream media de bevolking massaal (...) voorliegen over deze zogenaamde terrorist (die officieel ooit voor de CIA werkte) is om het gevoel van dreiging te behouden. Het is namelijk veel beter dat de burgerbevolking de hele dag door bang is voor een dreiging die eigenlijk helemaal niet bestaat, een dreiging die je wel op kunt blazen aangezien je als overheid via bevriende corporaties de mainstream media in je zak hebt.'

Wat een wartaal weer. Zijn het nu de bevriende corporaties of de media zelf die 'het gevoel van dreiging' willen behouden? O nee, een alinea later zijn het weer de 'overheden, dictators en andere despoten'. De jongste dreiging kwam trouwens niet van een dode Bin Laden, maar van de Taliban. Dank zij een journalist die toevallig over de juiste telefoonnummers beschikte. In wiens opdracht zou zij gehandeld hebben? De 'liegende overheid', wellicht?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten