vrijdag 15 oktober 2010

Populisme

De Populistische Omroep Nederland (PopNed.nl) heeft besloten door te gaan in zijn streven om voor meer evenwicht te zorgen in de ether, lezen we bij Het Vrije Volk. PopNed is nu al teleurgesteld in de beide nieuwe omroepen WNL en PowNed. 'Hun afkeer van het rechtse populisme hebben ze voor en na het binnenhalen begin 2009 van 50.000 leden niet onder stoelen of banken gestoken.' PowNed ging volgens voorzitter Dominique Weesie het tegendeel van rechtse televisie maken. En WNL heeft met Michiel Bicker Caarten voor een hoofdredacteur gekozen die - godbeterhet - Wilders maar een xenofoob en racist vindt. En: 'Nog steeds kan een kwart van de Nederlandse bevolking zich niet vertegenwoordigd voelen in Hilversum.'

Waar komt die kwart vandaan? Gewoon weer uit de dikke duim gezogen, vermoedt Barracuda. Waarschijnlijk denken de bestuurders dat een ieder die op Wilders stemt automatisch ook op een omroep zit te wachten. Anderhalve man en een paardenkop wil graag iedere dag horen dat Geert een toffe peer is, terwijl geen enkele omroep (zelfs de VARA niet meer) zich associeert met een politieke partij.

Hoeveel mensen willen zo'n omroep eigenlijk? Niet meer dan 1300. Meer leden heeft PopNed niet kunnen binnenslepen. Men heeft het eerder geprobeerd en toen het vereiste aantal leden niet werd gehaald, wilde PopNed samen met GeenStijl. 'Ik wil niks met die man te maken hebben,' hoonde Dominique Weesie, doelend op PopNed voorman Ronald Sörensen.

Dat de twee nieuwkomers het publieke omroepbestel tot nu toe nauwelijks hebben verrijkt is een andere discussie, maar het soort programma's dat PopNed op de buis wil hebben bestaat al en heet simpelweg Zendtijd voor Politieke Partijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten