donderdag 9 juni 2011

Onze helden

De vaste lezers weten het: Barracuda vermaakt zich van tijd tot tijd kostelijk met Climategate.nl, het blog dat cybernauten wil wijsmaken dat ongeveer elk Co2-onderzoek oplichterij is. De samenstellers, die zichzelf omschrijven als 'wetenschapsjournalisten', zijn het stadium van objectiviteit allang gepasseerd. Het resultaat zijn stukjes met suggestieve koppen als 'Volkskrant shockeert met vieze mannen Winsemius en Veerman'.

Kan het erger? Jawel. Want wat te denken van onbeschaamde borstklopperij? Zo mocht tennisleraar Marcel Crok - een van de boegbeelden van de het blog - op uitnodiging van het KIVI, de beroepsvereniging voor ingenieurs, een lezing houden over de klimaatwetenschap. En dat moest natuurlijk meteen op Climategatel.nl, met als ronkende kop: 'Marcel Crok overtuigt KIVI ingenieurs van Scheuren in het Klimaatbolwerk'. Volgens Barracuda is dat net zo relevant als dat Cas Spijkers of Louis van Dijk de relativiteitstheorie nog eens gaat uitleggen aan de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde, maar dat terzijde.

Nu kon Marcel moeilijk zelf het stukje schrijven, dus had hij Theo Wolters meegebracht. En Theo posteerde zich, zo vermoedt Barracadu, op de eerste rij en applaudisseerde dat het een lieve lust was. Bij iedere opmerking van Marcel ging de duim van Theo omhoog. Verstoord keek Theo achterom als iemand een kritische vraag stelde. Vaak kon Theo zich nog maar net bedwingen om de lastpost tegen de grond te werken.

Daarna spoedde Theo zich naar huis voor een verslag, want dit moest de wereld weten: 'De lezing duurde een uur, en was, zoals we dat van Marcel gewend zijn, weer boeiend, feitelijk en helder. De belangrijkste bezwaren die je kunt hebben tegen de IPCC claims werden met veel kennis van zaken uitgelegd, en vonden een goede voedingsbodem bij de ingenieurs. De goedgevulde zaal reageerde na de pauze in de geanimeerde discussieronde instemmend, leek snel en en masse te besluiten dat de boodschap duidelijk was, en sloeg aan het brainstormen over het energievraagstuk. Hoe haalbaar zijn de duurzame bronnen eigenlijk? Samenvattend: een easy “veni vidi vici” van onze Julius Crok.'

Kortom: Marcel zag, kwam en overwon. Binnenkort wordt Julius onderscheiden met een Légion d' Honneur, inclusief fly by. Per slot van rekening zijn alleen de besten onder ons in staat bleken om hun angst weg te slikken en een figuurlijke bruggenhoofd te bouwen op een moeilijk bereikbaar strand. Echte helden, waar vind je ze nog?

8 opmerkingen:

 1. Ik zou toch graag een verslag van een ander iemand uit de zaal lezen eigenlijk. Gewoon ter controle.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook het bange vermoeden dat het iets anders is gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk geschreven verhaaltje over mijn verslag!

  In inderdaad, ik ben een fan van Marcel en zeker niet objectief. Eigenlijk is Marcel objectiever dan ik.

  Maar als de zaal er anders over denkt zeg ik dat ook eerlijk, zie http://climategate.nl/2011/05/11/uitstekend-debat-over-klimaat-blijkt-gewoon-mogelijk/

  Ik zou zeggen, kom zelf eens naar een lezing van Marcel. Of lees zijn boek. Ik zal op climategate.nl naar je verslag linken.

  Theo Wolters

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Pakistaan schuldig aan complot Deense krant CHICAGO - Een Pakistaans-Canadese zakenman is schuldig bevonden aan het beramen van een aanslag op de Deense krant Jyllands-Posten. Die had in 2005 enkele omstreden spotprenten van de islamitische profeet Mohammed gepubliceerd.'

  Nee joh, dat is complottergelul, dat is voor mensen die compleet de weg kwijt zijn.

  Gelukkig hebben we baggercuda en aanhang die dit "complot" wel even zullen weerleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, het woord complot bestaat, ongelooflijk, nietwaar? Maar daarmee bestaan nog niet alle complotten. Dus toedelodoki maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahaaa .. complotten bestaan wel volgens johny-boy zijn zeggen, maar johny-boy bepaalt wat wel en wat geen complot is .. ahaaa .. en als johny-boy bepaald heeft dat iets geen complot is -zoals bv 911, oh nee, dat is sowieso een complot- en je ziet het anders dan johny-boy, dan gaat johny-boy helemaal over de rooie en begint dan te schreeuwen en te tieren 'complotters zus en complotters zo'.. ahaaa ..


  Wat ik opvallend en tevens beangstigend vind, johny-boy en kornuiten bestrijden nooit de moslim-complotten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, dat gaat je de pet te boven he?
  Dat complotten wel degelijk bestaan en er mensen zijn die samenzweren...

  dat wordt te moeilijk voor je...

  BeantwoordenVerwijderen