woensdag 1 juni 2011

UFO's zijn SovjetsAls we Grenswetenschap mogen geloven, geven hoge instanties in vaardig tempo documenten vrij die zouden moeten aantonen dat in Roswell in de jaren vijftig daadwerkelijk UFO's zijn gecrashed en er lichamen heeft geborgen. Maar ja, UFO-gelovigen zijn doorgaans nogal snel met hun conclusies.

Voorbeeldje: Op 21 mei werd boven Amsterdam een 'vloot van ontelbare UFO's' gefilmd. En meteen ging er een persbericht de deur uit: 'Volgens de Britse futuroloog en esotericus Benjamin Creme is het UFO-verschijnsel geen op zichzelfstaande gebeurtenis, maar komen ruimteschepen van andere planeten in deze tijd in grote getalen (...) naar de Aarde ter ondersteuning van de historische omwenteling die momenteel in het bewustzijn van de mensheid plaatsvindt'

En: 'Spoedig zal de mensheid weten dat de roep om vrede en gerechtigheid gestimuleerd en versterkt wordt door Maitreya, de Wereldleraar voor de Nieuwe Tijd en Zijn groep Meesters van Wijsheid. Zij hebben hun krachten gebundeld met die van de Ruimtemensen in de UFO's en samen zullen Zij de mensheid door deze moeilijke overgangsperiode heen de toekomst binnen leiden.'

Aldus afzender Share Nederland, een site waar je weer zo'n warm Niburu-gevoel van krijgt. Maar waarom onduidelijke lichtvlekken een vloot buitenaardse UFO's zouden moeten zijn, geen idee. Wel valt op dat onze filmer ongeveer alles dat in de lucht zweeft - zelfs een simpele ballon - machtig interessant vindt.

Trouwens: Het was helemaal geen UFO die bij het Roswell Incident in 1947 neerstortte. Het was een geintje van Stalin, die de Amerikanen in paniek wilde brengen. Dat althans beweert de Amerikaanse onderzoeksjournalist Annie Jacobsen, die haar theorie baseerde op interviews met nog levende betrokkenen van de geheime militaire basis Area 51 en spitwerk in de archieven. Het neergestorte vliegtuig zou een Horton Ho 229 geweest zijn en van Mengele kreeg Stalin rare kleine wezens, die konden doorgaan voor marsmannetjes. Barracuda houdt het voorlopig nog even op de meest voor de hand liggende verklaring: een simpele hoax.

UPDATE: de betere UFO video hieronder. De vraag is: will it blend?

1 opmerking:

  1. Zo fake als maar kan, die tweede video. Waarom film je zomaar wat wolken en hoe komt het dat prompt daarachter een ruimteschip verschijnt die zo te zien ook de verkeerde verhoudingen heeft.

    BeantwoordenVerwijderen